pontosnews.gr
Κυριακή, 29/01/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μενέντεζ: Η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μας επιτρέπει να της πουλήσουμε F-16

Κατηγορηματικό όχι του γερουσιαστή για την πώληση F-16 στην Άγκυρα

12/11/2021 - 11:50μμ
(Φωτ.: EPA)

(Φωτ.: EPA)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, αντιτίθεται στην πρόταση της Τουρκίας να αγοράσει F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού, ζητώντας πρώτα βήματα προόδου στα ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμη και όταν ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ απειλεί να εμβαθύνει τους δεσμούς του με τη ρωσική αμυντική βιομηχανία.

«Προσωπικά δεν υποστηρικτής της πώλησης F-16 στην Τουρκία», είπε ο γερουσιαστής στο περιοδικό Air Force κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην βάση McGuire-Dix-Lakehurst.

«Στην πραγματικότητα έχω μόνο ένα πρόβλημα», είπε. «Αυτή δεν είναι η Τουρκία που φιλοδοξούμε να βλέπουμε, δεν είναι ο σύμμαχος του ΝΑΤΟ που συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο που να μας επιτρέπει να της πουλήσουμε μερικά από τα πιο εξελιγμένα μαχητικά».

Το ζήτημα είναι το ιστορικό παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι θέσεις της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είπε ότι η Τουρκία έχει φυλακίσει περισσότερους δικηγόρους και δημοσιογράφους «από οποιοδήποτε κράτος στον κόσμο». Είπε επίσης ότι η Άγκυρα υποστηρίζει συνεχώς θέσεις που βλάπτουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε μέρη όπως η Λιβύη, όπου έχει παραβιάσει τις κυρώσεις για να στείλει στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ.

Η Τουρκία έχει επίσης απειλήσει την επιχείρηση των ΗΠΑ με τους Κούρδους του YPG στη βόρεια Συρία, αποκαλώντας την ομάδα τρομοκράτες και απωθώντας την από τα σύνορα καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να συντονιστούν με το YPG στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Δεν είναι η Τουρκία, είναι ο Ερντογάν», είπε ο Μενέντεζ. «Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να αλλάξει πορεία. Έχουμε υπάρξει αρκετά διαλλακτικοί μαζί του»

Ο Δημοκρατικός του Νιου Τζέρσεϊ έχει τη δύναμη να αναστείλει τις πωλήσεις εξοπλισμών σε άλλες χώρες και να εμποδίσει την επίσημη ψήφισή τους από το Κογκρέσο. Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, έχει δηλώσει δημόσια ότι είναι διατεθειμένος να πάει στη Ρωσία για νέα αεροσκάφη, εάν οι ΗΠΑ καθυστερήσουν.

Η απειλή δεν συγκίνησε τον γερουσιαστή, που είπε κατηγορηματικά «Δεν με ανησυχεί το να πάνε κάπου αλλού», είπε. Αν το κάνουν, τότε ξέρετε, η διαλειτουργικότητα  στο ΝΑΤΟ μειώνεται δραματικά και η Τουρκία δυσχεραίνει περαιτέρω τη θέση της».

Η αποδοχή του letter of request για τα F-16 θα βοηθήσει την Τουρκία να εκσυγχρονίσει τον γηρασμένο στόλο των μαχητικών της.

Τον Οκτώβριο, η Τουρκία επισημοποίησε την επιθυμία της να αγοράσει 40 F-16 και 80 κιτ εκσυγχρονισμού F-16 Viper block 70 και 80 με συνολική τιμή περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι ήθελε πίστωση για τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν ήδη καταβληθεί από την Άγκυρα για το πρόγραμμα των F-35 από το οποίο αποκλείστηκε το 2019 όταν αγόρασε τους ρωσικούς S-400.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση της διαφοράς σχετικά με την ακύρωση της παραγγελίας για τα F-35.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Ιαπωνία: Ακόμη και η σκόνη, όταν στοιβάζεται, μπορεί να γίνει βουνό

29/01/2023 - 12:34μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομία, ενέργεια και επενδύσεις στην ατζέντα της επίσημης επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ιαπωνία

29/01/2023 - 9:18πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για καλλιτέχνες: Ανώτατη κρατική σχολή, εξαίρεση από ΑΣΕΠ και «δίκαιη» αμοιβή δημοσίου

28/01/2023 - 1:23μμ
Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, ενώ απουσίαζε ο Ανδρέας Πάτσης. (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με 143 βουλευτές υπέρ και 156 κατά

27/01/2023 - 5:29μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησής του, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης vs Τσίπρας: Κάνατε φέιγ βολάν έναν απόρρητο φάκελο αλλά δεν είπατε εάν στην επιστολή Ράμμου υπήρχαν τα ονόματα που αναφέρατε στη Βουλή

27/01/2023 - 2:58μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Μητσοτάκη απαντήσεις και εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις

27/01/2023 - 2:09μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Σήμερα η κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα – Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

27/01/2023 - 9:21πμ
H συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις τέσσερις το μεσημέρι της Παρασκευής, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός αναχωρεί για Ιαπωνία (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας του με την πρόταση δυσπιστίας

25/01/2023 - 10:19μμ
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι αμετάκλητα ένοχοι. Δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες» (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα

25/01/2023 - 4:18μμ
Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο Κρήτης, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Κρήτη: Το έργο του ΒΟΑΚ η καλύτερη απάντηση στην τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ

25/01/2023 - 12:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το μνημείο του Παναγιώτη Βλαχάκου, του ήρωα των Ιμίων, στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην Τερψιθέας) στον Πειραιά (Φωτ.: ww.facebook.com/arapisdimitris)

Μνημόσυνο για τα 27 χρόνια από τον θάνατο του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου στα Ίμια

30 λεπτά πριν
Πλήθος στεφανιών στο μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Ελευθερίας (φωτ.:  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)

Θεσσαλονίκη: Με το ηχηρό μήνυμα «ποτέ ξανά» η εκδήλωση μνήμης στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων

59 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Ρέθυμνο: Η στιγμή του πυροβολισμού στο αιματηρό επεισόδιο

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: pontosnews.gr)

Έρχεται ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Βριλησσίων «Οι Τραντέλληνες» 

2 ώρες πριν
«Σταματήστε τις εκτελέσεις στο Ιράν» αναγράφει το σλόγκαν που προβάλλεται επάνω στον Πύργο του Άιφελ, στο Παρίσι, στη διάρκεια διαδήλωσης υποστήριξης προς τον ιρανικό λαό (φωτ.: EPA/Mohammed Badra)

Ιράν: 527 νεκροί και 20.000 συλληφθέντες από την αρχή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

3 ώρες πριν
Ο διακεκριμένος νευροχειρουργός Χρήστος Αντωνιάδης

Χρήστος Αντωνιάδης: Σαν σήμερα, το 2013, πέθανε ένας σπουδαίος γιατρός, ένα άξιο τέκνο του Πόντου

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign