pontosnews.gr
Σάββατο, 12/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βόλεϊ: Πάλεψε η Ελλάδα, αλλά υπέκυψε στους Σέρβους

Το σενάριο πρόκρισης στους «16»

7/09/2021 - 10:15μμ
(Φωτ.: EPA / Lukasz Gagulski Poland Out)

(Φωτ.: EPA / Lukasz Gagulski Poland Out)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με ήττα, την τέταρτη συνεχόμενη, ολοκλήρωσε τον αγώνα απέναντι στη Σερβία η Εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ, διατηρώντας όμως κάποιες ελπίδες πρόκρισης.

Αφότου κοίταξε καταπρόσωπο την παγκόσμια πρωταθλήτρια Πολωνία την Κυριακή (1-3), σήμερα οδήγησε την επίσης υπερδύναμη Σερβία στο τάι μπρέικ, προτού ηττηθεί τελικά με 2-3, κερδίζοντας έναν βαθμό.

Τελευταίος αντίπαλος για τη «γαλανόλευκη» θα είναι την Τετάρτη η Πορτογαλία.

Πλέον η πρόκριση στους «16» είναι εφικτή εάν η Ουκρανία κερδίσει το Βέλγιο με 3-0 ή 3-1 σετ και εάν η Εθνική επικρατήσει της Πορτογαλίας με 3-0 ή 3-1.

Ο αγώνας με τη Σερβία

Με το σκορ στο 2-1 σετ υπέρ της Σερβίας, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του τέταρτου και με το σκορ στο 13-11 υπέρ των «πλάβι» έγινε η φάση που έδωσε «φτερά» στους Έλληνες παίκτες, όταν ο Ζουπάνι με εκπληκτική άμυνα έδωσε την ευκαιρία να δοθεί συνέχεια στη φάση, την οποία τελείωσε με εκπληκτικό τρόπο ο Πρωτοψάλτης.

Από εκεί και πέρα στο σετ έγινε πραγματική «μάχη», με τη Σερβία να παίρνει το προβάδισμα και τους Έλληνες διεθνείς να βρίσκουν τον τρόπο να επιστρέφουν.

Μετά από φάση διαρκείας ο Λίσινατς έβαλε ξανά μπροστά τη Σερβία 18-16 αλλά η Εθνική έμεινε κοντά στο σκορ έχοντας καλό side out και με «αιχμή του δόρατος» τον Πρωτοψάλτη μείωσε σε 20-19, ισοφάρισε 22-22 με μπλοκ του Κασαμπαλή και πέρασε μπροστά 23-22 με κόντρα μπάλα του Ράπτη.

Παρ’ όλα αυτά η Σερβία βρήκε τον τρόπο κι έφτασε σε ματς μπολ (24-23), ο Ράπτης κράτησε στο παιχνίδι την Εθνική ισοφαρίζοντας 24-24, ενώ μετά από φάση διαρκείας ο Πρωτοψάλτης έδωσε σετ μπολ στην Ελλάδα 25-24, αλλά αν και είχε κόντρα μπάλα με τον Πρωτοψάλτη, η Εθνική δεν κατάφερε να κλείσει το σετ καθώς το μπλοκ των Σέρβων ήταν αποτελεσματικό.

(Φωτ.: EPA / Lukasz Gagulski Poland Out)

Η Σερβία έφτασε σε νέο ματς μπολ μετά από διπλή μπαλιά, όμως η Εθνική ισοφάρισε 26-26 μετά από άουτ σερβίς του Ατανασίεβιεβιτς. Ο Πρωτοψάλτης έδωσε σετ μπολ στην Εθνική 27-26, ο Ατανασίεβιτς ισοφάρισε (27-27), η Ελλάδα έφτασε ξανά σε σετ μπολ στο 28-27 και 29-28, με την τρίτη ευκαιρία να την εκμεταλλεύεται και να παίρνει το σετ 30-28 με «πέναλτι» του Βουλκίδη.

Στο τάι μπρέικ η Σερβία μπήκε με διάθεση να πιέσει στο σερβίς, πράγμα που έκανε αποτελεσματικά χαλώντας την ελληνική υποδοχή. Έτσι με «όπλο» το μπλοκ πήρε από νωρίς διαφορά ασφαλείας και έκλεισε το παιχνίδι με 15-5.

  • Τα σετ: 25-23, 22-25, 25-16, 28-30, 15-5.
  • Σερβία (Σλόμπονταν Κόβατς): Κοβάτσεβιτς 12 (9/17 επ., 2 άσσοι, 1μ πλοκ, 67% υπ. – 40% άριστες), Κρισμάνοβιτς 13 (11/13 επ., 2 μπλοκ), Πέριτς 14 (11/22 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 31% υπ. – 21% άριστες), Λούμπουριτς 5 (4/14 επ., 1 μπλοκ), Ποντρασκάνιν 1 (1 μπλοκ), Τοντόροβιτς / Μαϊστόροβιτς (λ, 53% υπ. – 29% άριστες), Πέκοβιτς (λ), Όκολιτς 9 (4/6 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Ίβοβιτς 12 (10/21 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 62% υπ. – 38% άριστες), Γιόβοβιτς, Ατανασίγιεβιτς 13 (10/19 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ).
  • Ελλάδα (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Παπαλεξίου 3 (3/10 επ.), Ζουπάνι 18 (17/36 επ., 1 άσσος), Πετρέας 6 (5/9 επ., 1 μπλοκ), Κασαμπαλής 4 (1/2 επ., 3 μπλοκ), Ράπτης 13 (10/20 επ., 3 μπλοκ, 31% υπ. – 15% άριστες), Πρωτοψάλτης 24 (19/42 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ, 39% υπ. – 26% άριστες) / Κοκκινάκης (λ, 52% υπ. – 33% άριστες), Ζήσης (λ), Βουλκίδηγς 1 (1/3 επ.), Ανδρεόπουλος 1 (1 άσσος, 33% υπ. – 22% άριστες), Μούχλιας.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: glomex / EΡΤ 3)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Diamond League: Δεύτερη θέση για τον Καραλή στο Μονακό

11/07/2025 - 11:08μμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Ήττα της Εθνικής από την Ουγγαρία

11/07/2025 - 6:14μμ
Η Θεανώ Κλάδη στο ΟΠΑΠ Game Time (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Θεανώ Κλάδη στο ΟΠΑΠ Game Time: Το ποδόσφαιρο, η υποκριτική και η γειτόνισσα Μέριλ Στριπ

11/07/2025 - 1:48μμ
(Φωτ.: ΕΙΟ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα 420: Μια ντουζίνα μετάλλια για τους Έλληνες ιστιοπλόους

10/07/2025 - 1:32μμ
(Φωτ.: slgr.gr)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League: Κλήρωση για νέο πρωτάθλημα με βράβευση Ποστέκογλου – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

9/07/2025 - 10:42μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νέων Ανδρών αποκαλύπτονται στον ΟΠΑΠ

9/07/2025 - 7:20μμ
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Ασημένιος» στο Παγκόσμιο στρατιωτικό πρωτάθλημα πάλης ο Παγκαλίδης!

9/07/2025 - 10:41πμ
(Φωτ.: koe.org.gr)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική πόλο Κ16: Δεύτερη νίκη και πρόκριση στους «8» – 16-11 το Μαυροβούνιο

8/07/2025 - 8:37μμ
(Φωτ.: ΕΓΟ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο Τραμπολίνο: Ασημένιο μετάλλιο για την Αλεξάνδρα Εφραίμογλου

7/07/2025 - 8:48μμ
(Φωτ.: instagram)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κατερίνα Στεφανίδη: Σε νέους στίβους η Πόντια χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ – Έγινε μητέρα και το απολαμβάνει!

7/07/2025 - 7:53μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: amnesty.org)

Ιράν: Δημόσιος απαγχονισμός ενόχου για βιασμό και φόνο ενός μικρού κοριτσιού

46 λεπτά πριν
Εθελοντική αιμοδοσία (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης: Ανάγκη για δεκάδες χιλιάδες μονάδες αίματος κάθε χρόνο

2 ώρες πριν
(Πηγή: RADIOTHIVA.gr)

Ριτσώνα: Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη βιομηχανική περιοχή

2 ώρες πριν
Στο πρόσωπο του μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίου είναι ζωγραφισμένη η αγαλλίαση του ανθρώπου που συναντά την πατρίδα του (φωτ.: facebook)

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Τα άγια χώματα του Πόντου μέσα από τα μάτια του

3 ώρες πριν
(Εικ.: Χ.Κ)

Μεταεθνοκρατικό αφήγημα των ΗΠΑ για την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή

3 ώρες πριν
Η θεατρική ομάδα του δήμου Βριλησσίων στο καταπράσινο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης. Στο κέντρο η εγγονή του Δ. Ψαθά, Λένα Νίτσου-Ψαθά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές Γιώργο Ασπιώτη (βουλευτή Φερέκη) και Νατάσσα Χαιδά (Τζένη Φερέκη) και Αποστόλη Παπανικολάου (Ψευτοθόδωρο) (φωτ.: Αρχείο δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης/ Ζήσης Κυριακίδης)

Γέλιο και ανατροπές για καλό σκοπό στο «Ζητείται ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθά

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign