pontosnews.gr
Πέμπτη, 25/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αφγανιστάν: Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν σε τροχούς αεροσκάφους που απομάκρυνε πολίτες

Οι χώρες συνεχίζουν τις προσπάθειες να απομακρύνουν τους πολίτες τους

18/08/2021 - 11:28πμ
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν μιλάει στους δημοσιογράφους (φωτ.: EPA/ Stringer)

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν μιλάει στους δημοσιογράφους (φωτ.: EPA/ Stringer)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τρίτη μέρα με τους Ταλιμπάν να έχουν καταλάβει την εξουσία στο Αφγανιστάν και χώρες προσπαθούν μανιωδώς να απομακρύνουν τους πολίτες τους.

Οι ολλανδικές προσπάθειες για την απομάκρυνση πολιτών από το Αφγανιστάν ήταν χθες, Τρίτη, ανεπιτυχείς, καθώς το χάος που επικρατεί έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ κατέστησε αδύνατο να φτάσουν στο αεροπλάνο οι άνθρωποι που έπρεπε να επιβιβαστούν σ’ αυτό, δήλωσε η Oλλανδή υπουργός Εξωτερικών Ζίγκριντ Κάαγκ. Η Ολλανδία θέλει να απομακρύνει περίπου 1.000 ντόπιους εργαζόμενους στην πρεσβεία της, μεταφραστές και τις οικογένειές τους.

Από την άλλη, με επιτυχία έφυγε από την Καμπούλ και προσγειώθηκε στην Φραγκφούρτη μισθωμένο αεροπλάνο της Lufthansa, το οποίο μετέφερε κάπου 130 ανθρώπους. Το αεροσκάφος, το μίσθωσε η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Από πλευράς του αμερικανικού στρατού, έχουν απομακρυνθεί 3.200 άνθρωποι, κυρίως μέλη του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού, με μεταγωγικά αεροσκάφη, ανέφερε χθες Τρίτη αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Ινδοί πολίτες επιστρέφουν στην Ινδία από το Αφγανιστάν με πτήση της χώρας τους (φωτ.: EPA/ District Information Office Jamnagar Handout)

Πέραν των 3.200 Αμερικανών, σχεδόν 2.000 Αφγανοί πρόσφυγες επίσης απομακρύνθηκαν με στρατιωτικές πτήσεις στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης που συνεχίζεται και μεταφέρονται στις ΗΠΑ, πρόσθεσε.

Ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκλήρωσαν την αποχώρηση του προσωπικού της πρεσβείας τους από την αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ και το διπλωματικό προσωπικό που έχει παραμείνει βοηθά στην αποχώρηση Αμερικανών πολιτών και Αφγανών συμμάχων.

Στην απομάκρυνση, όμως, δεν πήγαν, όλα ομαλά, αφού ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στον τροχό ενός από τα αεροσκάφη της C-17 που πέταξαν από την Καμπούλ εν μέσω του χάους που προκάλεσε η κατάληψη της πόλης από τους Ταλιμπάν.

Σε ανακοίνωσή της, η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ χθες, Δευτέρα, και το περικύκλωσαν εκατοντάδες Αφγανοί πολίτες. «Ενώπιον μιας ταχέως επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας γύρω από το αεροπλάνο, το πλήρωμα του C-17 αποφάσισε το αεροσκάφος ν’ αναχωρήσει το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ένας Έλληνας πολίτης, μεταφέρθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Τζο Μπάιντεν και Μπόρις Τζόνσον στους G7

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, χθες Τρίτη, να συμμετάσχουν την επόμενη εβδομάδα σε έκτακτη σύνοδο κορυφής της G7 για το Αφγανιστάν, ενημέρωσαν με χωριστές ανακοινώσεις τους ο Λευκός Οίκος και η Ντάουνινγκ Στριτ.

Δυνάμεις πιστές στον πρώην αντιπρόεδρο ενεπλάκησαν σε μάχες με τους Ταλιμπάν

Δυνάμεις πιστές στον πρώην αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν Αμρούλα Σάλεχ, ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με σχηματισμούς των Ταλιμπάν στην Παντσίρ, βόρεια της Καμπούλ, τη μοναδική περιοχή που δεν έχει πέσει στα χέρια των ισλαμιστών ανταρτών, μετέδωσε χθες Τρίτη το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Άλαμ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, οι δυνάμεις του Αμρούλα Σάλεχ ανέκτησαν την περιοχή Τσαρικάρ, στην επαρχία Παρουάν. Οδός στρατηγικής σημασίας διέρχεται από την Τσαρικάρ και τη σήραγγα Σαλάνγκ, που συνδέει την Καμπούλ με τη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, τη μεγαλύτερη πόλη του βόρειου Αφγανιστάν.

Αφγανική στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι ο Άμπντουλ Ρασίντ Ντόστουμ, διαβόητος Αφγανός πολέμαρχος, ανέπτυξε 10.000 μαχητές του στην Παντσίρ.

Οι πολίτες καλούνται από τους Ταλιμπάν να παραδώσουν τα όπλα τους

Αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε σήμερα ότι οι πολίτες του Αφγανιστάν καλούνται να παραδώσουν τα όπλα και τα πυρομαχικά που διαθέτουν στο ισλαμιστικό κίνημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ισλαμιστές μαχητές διατάχθηκαν από την ηγεσία τους να μην πανηγυρίζουν τη νίκη τους.

Ακόμη, υποσχέθηκε ότι οι ηγέτες των Ταλιμπάν θα κάνουν δημόσιες εμφανίσεις, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε την τελευταία 20ετία, που ζούσαν στην παρανομία.

«Αργά, σταδιακά, ο κόσμος θα δει όλους τους ηγέτες μας, δεν θα υπάρχει κανένα πέπλο μυστικότητας», διαβεβαίωσε το στέλεχος των Ταλιμπάν, που θέλησε να μην κατονομαστεί, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παραλαμβάνει το Βραβείο Τέμπλετον (φωτ.: ec-patr.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Με το Βραβείο Τέμπλετον τιμήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

25/09/2025 - 9:08πμ
Από τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τους Άραβες ηγέτες στο περιθώριο της 80ής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (φωτ.: Facebook / The White House)
ΚΟΣΜΟΣ

Politico: Υπόσχεση Τραμπ στους Άραβες – Δεν θα επιτρέψω τη προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

24/09/2025 - 8:21μμ
Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 80ής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, 23 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ουκρανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία απαντά στον Τραμπ: Ουκρανικά οράματα η επιστροφή εδαφών, κάνεις λάθος

24/09/2025 - 7:05μμ
(Φωτ.: youtube.com/@JimmyKimmelLive)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζίμι Κίμελ: Θριαμβευτική επιστροφή σε συγκινητικό κλίμα – Έντονη αντίδραση από τον Τραμπ

24/09/2025 - 3:40μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στην 80ή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Επιτέθηκε σε ΟΗΕ και Ευρώπη – Η Ουκρανία μπορεί να πάρει πίσω τα εδάφη της από τη Ρωσία

23/09/2025 - 11:59μμ
Το Iron Dome αναχαιτίζει ιρανικούς πυραύλους πάνω από το Τελ Αβίβ, 17 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο άγνωστος αρχιτέκτονας του Iron Dome – Το έφτιαξε για να υποστηρίξει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους

23/09/2025 - 6:18μμ
Drones σε γερμανικό ινστιτούτο έρευνας (φωτ.: EPA / Anna Szilagyi)
ΚΟΣΜΟΣ

«Drone Wall» σχεδιάζει η Κομισιόν, για την προστασία των συνόρων της ΕΕ

23/09/2025 - 5:20μμ
Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ABC με αίτημα την επιστροφή της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ (φωτ.: EPA/Sarah Yenesel)
ΚΟΣΜΟΣ

Επιστρέφει μετά τις αντιδράσεις στον αμερικανικό τηλεοπτικό αέρα η εκπομπή του Τζίμι Κίμελ

22/09/2025 - 11:32μμ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώνει ότι η χώρα αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης (φωτ.: x.com/EmmanuelMacron)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης – «Ήρθε ο καιρός της ειρήνης» δήλωσε ο Μακρόν

22/09/2025 - 11:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jason Szenes)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Το Ισραήλ θα απέχει από την αυριανή συνεδρίαση για τη Γάζα

22/09/2025 - 10:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου:/ΓΑΔΑ/Eurokinissi)

Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης: Συνελήφθη την ώρα που πήγαινε να ποτίσει… δενδρύλλια κάνναβης

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: youtube.com)

«Μόνον να χαμογελάς»: Νέο ποντιακό τραγούδι με τον Γιάννη Γκόσιο και τον Σταύρο Ιωαννίδη

58 λεπτά πριν
Η Αγνή Νικολαΐδου είναι η διευθύντρια της Αστικής Σχολής Πριγκήπου (φωτ.: facebook.com/SyllogosPrigipianon)

Αστική Σχολή Πριγκήπου: Παιδικές φωνές ακούγονται ξανά στο περίφημο σχολείο

1 ώρα πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παραλαμβάνει το Βραβείο Τέμπλετον (φωτ.: ec-patr.org)

Νέα Υόρκη: Με το Βραβείο Τέμπλετον τιμήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

2 ώρες πριν
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει σε συζήτηση με την αρχισυντάκτρια της «Wall Street Journal», Emma Tucker, στο περιθώριο των εργασιών της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 80ής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μητσοτάκης στη WSJ: Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με την Τουρκία για τη Chevron – Eάν αυτό τους προκαλεί δυσφορία, «c’est la vie»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Αίθριος καιρός σήμερα, με τοπικές νεφώσεις και τοπικές μπόρες στα ορεινά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign