pontosnews.gr
Δευτέρα, 30/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αφγανιστάν: Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν σε τροχούς αεροσκάφους που απομάκρυνε πολίτες

Οι χώρες συνεχίζουν τις προσπάθειες να απομακρύνουν τους πολίτες τους

18/08/2021 - 11:28πμ
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν μιλάει στους δημοσιογράφους (φωτ.: EPA/ Stringer)

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν μιλάει στους δημοσιογράφους (φωτ.: EPA/ Stringer)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τρίτη μέρα με τους Ταλιμπάν να έχουν καταλάβει την εξουσία στο Αφγανιστάν και χώρες προσπαθούν μανιωδώς να απομακρύνουν τους πολίτες τους.

Οι ολλανδικές προσπάθειες για την απομάκρυνση πολιτών από το Αφγανιστάν ήταν χθες, Τρίτη, ανεπιτυχείς, καθώς το χάος που επικρατεί έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ κατέστησε αδύνατο να φτάσουν στο αεροπλάνο οι άνθρωποι που έπρεπε να επιβιβαστούν σ’ αυτό, δήλωσε η Oλλανδή υπουργός Εξωτερικών Ζίγκριντ Κάαγκ. Η Ολλανδία θέλει να απομακρύνει περίπου 1.000 ντόπιους εργαζόμενους στην πρεσβεία της, μεταφραστές και τις οικογένειές τους.

Από την άλλη, με επιτυχία έφυγε από την Καμπούλ και προσγειώθηκε στην Φραγκφούρτη μισθωμένο αεροπλάνο της Lufthansa, το οποίο μετέφερε κάπου 130 ανθρώπους. Το αεροσκάφος, το μίσθωσε η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Από πλευράς του αμερικανικού στρατού, έχουν απομακρυνθεί 3.200 άνθρωποι, κυρίως μέλη του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού, με μεταγωγικά αεροσκάφη, ανέφερε χθες Τρίτη αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Ινδοί πολίτες επιστρέφουν στην Ινδία από το Αφγανιστάν με πτήση της χώρας τους (φωτ.: EPA/ District Information Office Jamnagar Handout)

Πέραν των 3.200 Αμερικανών, σχεδόν 2.000 Αφγανοί πρόσφυγες επίσης απομακρύνθηκαν με στρατιωτικές πτήσεις στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης που συνεχίζεται και μεταφέρονται στις ΗΠΑ, πρόσθεσε.

Ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκλήρωσαν την αποχώρηση του προσωπικού της πρεσβείας τους από την αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ και το διπλωματικό προσωπικό που έχει παραμείνει βοηθά στην αποχώρηση Αμερικανών πολιτών και Αφγανών συμμάχων.

Στην απομάκρυνση, όμως, δεν πήγαν, όλα ομαλά, αφού ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στον τροχό ενός από τα αεροσκάφη της C-17 που πέταξαν από την Καμπούλ εν μέσω του χάους που προκάλεσε η κατάληψη της πόλης από τους Ταλιμπάν.

Σε ανακοίνωσή της, η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ χθες, Δευτέρα, και το περικύκλωσαν εκατοντάδες Αφγανοί πολίτες. «Ενώπιον μιας ταχέως επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας γύρω από το αεροπλάνο, το πλήρωμα του C-17 αποφάσισε το αεροσκάφος ν’ αναχωρήσει το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ένας Έλληνας πολίτης, μεταφέρθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Τζο Μπάιντεν και Μπόρις Τζόνσον στους G7

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, χθες Τρίτη, να συμμετάσχουν την επόμενη εβδομάδα σε έκτακτη σύνοδο κορυφής της G7 για το Αφγανιστάν, ενημέρωσαν με χωριστές ανακοινώσεις τους ο Λευκός Οίκος και η Ντάουνινγκ Στριτ.

Δυνάμεις πιστές στον πρώην αντιπρόεδρο ενεπλάκησαν σε μάχες με τους Ταλιμπάν

Δυνάμεις πιστές στον πρώην αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν Αμρούλα Σάλεχ, ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με σχηματισμούς των Ταλιμπάν στην Παντσίρ, βόρεια της Καμπούλ, τη μοναδική περιοχή που δεν έχει πέσει στα χέρια των ισλαμιστών ανταρτών, μετέδωσε χθες Τρίτη το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Άλαμ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, οι δυνάμεις του Αμρούλα Σάλεχ ανέκτησαν την περιοχή Τσαρικάρ, στην επαρχία Παρουάν. Οδός στρατηγικής σημασίας διέρχεται από την Τσαρικάρ και τη σήραγγα Σαλάνγκ, που συνδέει την Καμπούλ με τη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, τη μεγαλύτερη πόλη του βόρειου Αφγανιστάν.

Αφγανική στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι ο Άμπντουλ Ρασίντ Ντόστουμ, διαβόητος Αφγανός πολέμαρχος, ανέπτυξε 10.000 μαχητές του στην Παντσίρ.

Οι πολίτες καλούνται από τους Ταλιμπάν να παραδώσουν τα όπλα τους

Αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε σήμερα ότι οι πολίτες του Αφγανιστάν καλούνται να παραδώσουν τα όπλα και τα πυρομαχικά που διαθέτουν στο ισλαμιστικό κίνημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ισλαμιστές μαχητές διατάχθηκαν από την ηγεσία τους να μην πανηγυρίζουν τη νίκη τους.

Ακόμη, υποσχέθηκε ότι οι ηγέτες των Ταλιμπάν θα κάνουν δημόσιες εμφανίσεις, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε την τελευταία 20ετία, που ζούσαν στην παρανομία.

«Αργά, σταδιακά, ο κόσμος θα δει όλους τους ηγέτες μας, δεν θα υπάρχει κανένα πέπλο μυστικότητας», διαβεβαίωσε το στέλεχος των Ταλιμπάν, που θέλησε να μην κατονομαστεί, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη στο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο Σπλιτ της Κροατίας (φωτ.: EPA/Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα αμερικανικά αεροσκάφη που επιτίθενται στο Ιράν

30/03/2026 - 1:25μμ
Ιρανοί κοιτούν κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών στην Τεχεράνη, μετά από ισραηλινοαμερικανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Μιλά (ξανά) για συμφωνία με την Τεχεράνη και «βλέπει» κατάκτηση της νήσου Χαργκ

30/03/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

«Φοβού» τον ηττημένο Τραμπ – Τι μπορεί να κάνει αν χάσει στο Ιράν

29/03/2026 - 11:20μμ
Ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Pierbattista Pizzaballa (φωτ.: EPA / Ammar Awad)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Για λόγους ασφαλείας η απαγόρευση πρόσβασης στον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων – Αντίδραση από την Τζόρτζια Μελόνι

29/03/2026 - 8:22μμ
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία συζήτησαν στο Πακιστάν με θέμα το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

29/03/2026 - 7:26μμ
Ο Ιταλός καρδινάλιος Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, στο Λατινικό Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων (φωτ. αρχείου: EPA/ ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοφανές «μπλόκο» στον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων– Του απαγορεύτηκε η είσοδος στον Πανάγιο Τάφο

29/03/2026 - 5:08μμ
Ο πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ (φωτ. αρχείου: EPA/ WAEL HAMZEH)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν χερσαία επίθεση ενώ δημόσια στέλνουν μηνύματα διαλόγου

29/03/2026 - 1:36μμ
Ιρανή δημοσιογράφος σε κατεστραμμένο οίκημα στην Τεχεράνη, μετά από ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Απειλές για τα αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μέση Ανατολή – Εξαντλούνται τα αποθέματα του Ισραήλ

29/03/2026 - 10:56πμ
Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο (δεύτερος από δεξιά) κρατά πανό στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Νέας Υόρκης (φωτ.:  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 3.000 διαδηλώσεις σε μία ημέρα κατά του Τραμπ – Ντε Νίρο και Σπρίνγκστιν μπροστάρηδες στις πορείες

29/03/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Πύραυλοι, στρατιωτικές κινήσεις των ΗΠΑ και κοινωνικές αντιδράσεις εν μέσω πολέμου Ισραήλ–Ιράν

28/03/2026 - 11:53μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου, προϊόν τεχνητής νοημοσύνης: freepik.com)

Εκτυπωμένα και εξατομικευμένα από 3D εκτυπωτές τα φάρμακα της επόμενης δεκαετίας

12 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Υπόθεση Γ. Παναγόπουλου: Αρνήθηκε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για το πόθεν έσχες η Εισαγγελία Εφετών

40 λεπτά πριν
Αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)

ΠΕΝ Κ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας: Τριπλή εκδήλωση με τη νεολαία στο επίκεντρο – Οι προκλήσεις και οι επερχόμενες δράσεις

1 ώρα πριν
Ο Τάκης Βαμβακίδης σε χαρακτηριστική στιγμή της παράστασης (φωτ.: 5η Εποχή Τέχνης)

Το «Ροδάφ’νον» επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για τρεις παραστάσεις

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Εργατικό δυστύχημα στο Άστρος Κυνουρίας: Δύο νεκροί από ηλεκτροπληξία

2 ώρες πριν
H Anfisa Roumelidi είναι μια σχεδιάστρια ρούχων που ζει στη Γερμανία και έχει τον ποντιακό πολιτισμό στην καρδιά της (φωτ.: Elias Ghanias)

Anfisa Roumelidi, φοράς το σπίτι σου; – Η ποντιακή κληρονομιά που γίνεται ρούχο και ταυτότητα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign