pontosnews.gr
Δευτέρα, 31/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χαρδαλιάς: 55 τα ενεργά μέτωπα

Η εικόνα των πυρκαγιών παρουσιάζει σταθεροποιητική τάση

7/08/2021 - 4:07μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε 55 ανέρχονται τα ενεργά μέτωπα που διαχειρίζονται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ προσέθεσε ότι δίνουν μία πολύ μεγάλη μάχη ώστε να καταφέρουν να οριοθετήσουν τα μέτωπα στην Αττική μέσα στις επόμενες ώρες.

Ακόμη, είπε ότι η εικόνα των πυρκαγιών παρουσιάζει σταθεροποιητική τάση, αλλά αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Αναφορικά με την πυρκαγιά της Πάρνηθας εξήγησε ότι οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές και σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργούν μικρά μέτωπα που αντιμετωπίζονται μέχρι στιγμής άμεσα.

«Καταφέραμε να ανακόψουμε το μέτωπο που πέρασε στην Εθνική οδό στο ύψος της Μαλακάσας ενώ βελτιώνεται διαρκώς η κατάσταση στον Άγιο Στέφανο και στο Πευκόφυτο», επισήμανε, ενώ συμπλήρωσε ότι στην περιοχή επιχειρούν 856 πυροσβέστες, με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από Κύπρο, Γαλλία και Ισραήλ. Επίσης, επιχειρούν 215 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος 3» αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα της αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με την Εύβοια είπε ότι η πυρκαγιά εκεί, στο ξεκίνημά της, κινήθηκε στο δύσβατο ορεινό όγκο του βόρειου τμήματος και πήρε ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες διαστάσεις, γεγονός που τους οδήγησε στην αποστολή μηνυμάτων μέσω του 112, προς τους κατοίκους 39 συνολικά οικισμών, προκειμένου, όπως τόνισε, να τους προστατεύσουν και να εκκενώσουν ασφαλώς την περιοχή τους, ενώ, ταυτόχρονα ενεργοποίησαν μεγάλες δυνάμεις για την αντιμετώπισή της.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 475 πυροσβέστες στην Εύβοια, με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τη Ρουμανία και την Ουκρανία. Ταυτόχρονα επιχειρούν 4 ελικόπτερα, 6 αεροσκάφη, μαζί με το BERIEV-200. Επίσης, επιχειρούν 84 στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Στρατού ως πεζοπόρα τμήματα. Ταυτόχρονα, το πολεμικό Ναυτικό έχει διαθέσει τορπιλάκατο που βρίσκεται στο λιμάνι της Αγίας Άννας, ενώ στη σκάλα Ωρωπού έχουν διατεθεί 2 αρματαγωγά και 15 λέμβοι με 197 στελέχη για την μεταφορά πολιτών, εφόσον χρειαστεί.

«Το Λιμενικό Σώμα, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική έχουν πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό διασώσεων. Ο αριθμός των εθελοντικών ομάδων είναι μεγάλος και έχουν διατεθεί 40 μηχανήματα έργου και 25 υδροφόρες από την Περιφέρεια και την τοπική αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε.

Όσον αφορά τη Φωκίδα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός αναζωπυρώσεων. «Η πυρκαγιά αυτή που ξεκίνησε από τον οικισμό Ελαία, μετά από χρήση τροχού ως αμέλεια συμπολίτη μας, έχει κάψει μια τεράστια έκταση που ανατολικά επεκτείνεται μέχρι τα όρια των οικισμών Μαλανδρίνο και Ιτέα», σημείωσε.

Σχετικά με τη Ρόδο, είπε ότι έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, για αυτό μέσω του 112 στάλθηκε μήνυμα ως προειδοποίηση για αποφυγή κάθε ενέργειας που ενδέχεται να προκαλέσει πυρκαγιά στην ύπαιθρο.

«Ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη την επικράτεια είναι και σήμερα πολύ υψηλός και συνεχίζουμε αμείωτα τον αγώνα, με μοναδικό μας μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλες μας οι δυνάμεις, τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες, είναι σε απόλυτη κινητοποίηση σε πλήρη συναγερμό», υπογράμμισε.

Τέλος ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά όλα τα στελέχη των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας «που βρίσκονται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή αυτής της εξαιρετικά δύσκολης μάχης, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε πολυκατοικία στην οδό Θάσου στην Κυψέλη, σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης βρέθηκε σορός βρέφους, κατεψυγμένη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Πάνω από 10 τραύματα από μαχαίρι στο βρέφος – Τι εξετάζεται για τα ανήλικα

31/08/2026 - 4:52μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 51χρονος με Ερυθρά Αγγελία της Τουρκίας για σοβαρά αδικήματα

31/08/2026 - 4:28μμ
Δημοσιογράφοι έξω από την πολυκατοικία της οδού Θάσου στην Κυψέλη. Σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης βρέθηκε σορός βρέφους, κατεψυγμένη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Ένα κατεψυγμένο βρέφος, έξι ένοικοι και κάμερες – Τι συνέβαινε στο διαμέρισμα;

31/08/2026 - 2:57μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μακάβρια στοιχεία για το νεκρό βρέφος που εντοπίστηκε σε κατάψυξη στην Κυψέλη – Έγκυες φέρονται να είναι η 38χρονη μητέρα και η 15χρονη κόρη

31/08/2026 - 12:34μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άρπαξε ποτό από ψιλικατζίδικο, επέστρεψε με καραμπίνα και πυροβόλησε

31/08/2026 - 12:10μμ
Αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πτήση Νιουκάστλ–Ηράκλειο: 42χρονος σε κατάσταση μέθης επιτέθηκε σε επιβάτες και πλήρωμα – Αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία»

31/08/2026 - 11:20πμ
Μια τελευταία αυγουστιάτικη εικόνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Χωρίς εκπλήξεις η τελευταία μέρα του Αυγούστου

31/08/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Κυψέλη: Αστυνομικοί εντόπισαν νεκρό βρέφος σε βαλίτσα κατά τη διάρκεια ελέγχου σε διαμέρισμα

30/08/2026 - 10:24μμ
Το κατάστημα ψιλικών επί της οδού Κασσάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: thestival.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκε σε ψιλικατζίδικο, έφυγε και επέστρεψε με καραμπίνα

30/08/2026 - 7:49μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στο Μαρκόπουλο Ωρωπού – Τέσσερα εναέρια μέσα στη μάχη

30/08/2026 - 5:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τη «Μικρασία των Αρμενίων» στο θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι. Δευτέρα 30 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Festival Rematias/Φεστιβάλ Ρεματιάς)

Η Μικρασία των Αρμενίων «ζωντάνεψε» στη Ρεματιά Χαλανδρίου – Από τον Ελία Καζάν στον Σαρλ Αζναβούρ

7 λεπτά πριν
Σε πολυκατοικία στην οδό Θάσου στην Κυψέλη, σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης βρέθηκε σορός βρέφους, κατεψυγμένη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κυψέλη: Πάνω από 10 τραύματα από μαχαίρι στο βρέφος – Τι εξετάζεται για τα ανήλικα

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: Eurokinissi/Δανάη Δαυλοπούλου)

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 51χρονος με Ερυθρά Αγγελία της Τουρκίας για σοβαρά αδικήματα

55 λεπτά πριν
Παύλος Παλαιολόγος, ο σπουδαίος χρονικογράφος της Μικρασιατικής Καταστροφής (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Παύλος Παλαιολόγος – Η Σμύρνη του 1922 μέσα από την πένα ενός σπουδαίου Κωνσταντινουπολίτη

1 ώρα πριν
Μέλη του στρατού του Νεπάλ συμμετέχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και ανάσυρσης σορών κατά μήκος του ποταμού Ναραγιάνι, στην περιοχή Τσιτβάν, στις 31 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)

Νεπάλ: «Τσουνάμι» πάγου και λάσπης κατάπιε χωριά – Σχεδόν 4.800 αγνοούμενοι

2 ώρες πριν
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζοζέφ Αούν, στο Μέγαρο Μαξίμου.  Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Ελλάδα-Λίβανος: Στρατηγική σχέση με φόντο το Ισραήλ – Το μήνυμα προς τη Χεζμπολάχ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV