pontosnews.gr
Σάββατο, 14/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στρατηγός Μαρκ Μάιλι: Φοβόμουν ότι ο Τραμπ θα μιμούνταν τον Χίτλερ για να παραμείνει με τη βία στην εξουσία (video)

Έξαλλος ο Ντόναλντ Τραμπ με τον στρατιωτικό και τα όσα αναφέρονται σε νέο βιβλίο

16/07/2021 - 10:11πμ
Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ στρατηγός Μαρκ Μάιλι (φωτ.: 
EPA/CAROLINE BREHMAN / POOL)

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ στρατηγός Μαρκ Μάιλι (φωτ.: EPA/CAROLINE BREHMAN / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ νέο βιβλίο δημοσιογράφων της Washington Post όπου ευθέως αναφέρεται πως ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ στρατηγού Μαρκ Μάιλι φοβόταν πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιχειρούσε να παραμείνει στην εξουσία, μετά τις εκλογές, μιμούμενος τον Αδόλφο Χίλτερ!

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είναι έξαλλος με τις αναφορές περί πραξικοπήματος και διαμηνύει πως εάν ήθελε να κάνει πραξικόπημα ο στρατηγός Μάιλι θα ήταν από τους τελευταίους που θα είχε καλέσει! 

Ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου στρατού συνέκρινε τις μεγάλης έντασης ημέρες στις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυριζόταν ψευδώς ότι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2020 με τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ το 1933, ένα συμβάν που χρησιμοποίησαν οι Ναζί για να εξαλείψουν τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης και να εγκαθιδρύσουν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς στη Γερμανία. «Ζούμε μια περίοδο όπως εκείνη του Ράιχσταγκ», τόνισε ο Μάιλι, σύμφωνα με το βιβλίο με τίτλο I Alone Can Fix It: Donald J. Trump’s Catastrophic Final Year (Μόνο εγώ μπορώ να το διορθώσω: Ο καταστροφικός τελευταίος χρόνος του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ).

Λέγοντας ότι «του γύριζε το στομάχι» ακούγοντας τους ψευδούς ισχυρισμούς του προέδρου, ο Αμερικανός στρατηγός παρομοίαζε τη ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ «με τα λόγια του ευαγγελίου του Φύρερ», αναφέρουν στο βιβλίο τους οι δημοσιογράφοι Κάρολ Λόνιγκ και Φίλιπ Ρούκερ.

Οι δύο συγγραφείς διευκρινίζουν ότι πήραν συνεντεύξεις από περισσότερα από 140 ανθρώπους για να γράψουν το βιβλίο τους. Ένας εκπρόσωπος του στρατηγού Μάιλι αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αυτές τις δηλώσεις.

Σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που αναμένεται να κυκλοφορήσει, ο Μάιλι και άλλα ανώτερα στρατιωτικά στελέχη των ΗΠΑ συζήτησαν το ενδεχόμενο να παραιτηθούν σε περίπτωση που δεχόντουσαν εντολές που οι ίδιοι θα έκριναν παράνομες ή επικίνδυνες. Ο ανώτατος αξιωματικός του Πενταγώνου φέρεται να εξέφραζε επανειλημμένα τις ανησυχίες του για την πιθανότητα υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να προετοιμάζουν ένα πραξικόπημα.

Αμέσως μετά τη συμμετοχή του σε μια σύσκεψη θεμάτων ασφαλείας στις 10 Νοεμβρίου 2020, με αντικείμενο το Million MAGA March, μια συγκέντρωση υποστηρικτών του Τραμπ που αμφισβητούσαν τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, ο Μάιλι δήλωσε ότι φοβάται ότι «θα κατέβουν στους δρόμους τα καφέ πουκάμισα» αναφερόμενος στην γερμανική παραστρατιωτική οργάνωση του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος, τα Τάγματα Εφόδου.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου στρατού είχε εντατικές διαβουλεύσεις με Αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματικούς για να διερευνήσει τις πιθανές δυνατότητες που είχε ο Τραμπ χρησιμοποιώντας ανθρώπους που είχε τοποθετήσει στο Πεντάγωνο, τη CIA και το FBI, για να παραμείνει με την βία στην εξουσία. Αυτές οι συνομιλίες τον καθησύχασαν τελικά. «Εδώ είναι Αμερική. Είναι στέρεη. Οι θεσμοί λυγίζουν, αλλά δεν σπάνε», κατέληξε ο Μάιλι, σύμφωνα με τους δύο δημοσιογράφους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, είχαν παραδεχθεί τις ανησυχίες τους ότι ο Τραμπ ενδεχομένως να επιχειρούσε να χρησιμοποιήσει τον στρατό για να καταστείλει αντίθετες φωνές, καθώς αυξάνονταν οι φόβοι για μια πιθανή καταχρηστική χρήση από τον ίδιο του Νόμου Περί Εξέγερσης.

«Ποτέ δεν απείλησα, ούτε μίλησα ποτέ, σε κανέναν, για ένα πραξικόπημα της κυβέρνησής μας», ανέφερε στην γραπτή του ανακοίνωση ο Ντόναλντ Τραμπ. «Αν ήθελα να κάνω πραξικόπημα, ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι θα ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που θα είχα καλέσει», σημείωσε ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, λέγοντας ότι διόρισε τον Μάιλι να ηγηθεί του γενικού επιτελείου στρατού μόνο και μόνο επειδή «ο πιο υπερεκτιμημένος στρατηγός στον πλανήτη, ο Τζιμ Μάτις δεν μπορούσε να το αντέξει».

«Δρω συχνά αντίθετα με τις συμβουλές των ανθρώπων που δεν σέβομαι», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος, προσθέτοντας ότι έχασε επίσης κάθε σεβασμό που είχε για τον στρατηγό Μάιλι.

Ο Τραμπ επέλεξε τον Μάιλι στο κορυφαίο στρατιωτικό αυτό πόστο το 2018, παρά την αντίθετη γνώμη του τότε υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις. Ο Μάτις παραιτήθηκε από υπουργός Άμυνας το 2018, επικαλλούμενος διαφορές σε θέματα πολιτικής και έκτοτε ο Τραμπ τον χαρακτηρίζει «τον πιο υπερεκτιμημένο στρατηγό στον κόσμο».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πύραυλοι του Ιράκ περνούν πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας για να καταλήξουν στα εδάφη του Ισραήλ (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Τραυματίες και υλικές ζημιές από τους ιρανικούς πυραύλους που αναχαιτίστηκαν με τη βοήθεια των ΗΠΑ – Κλειστός ο ιρανικός εναέριος χώρος

13/06/2025 - 11:51μμ
Καπνοί υψώνονται στον ουρανό του Τελ Αβίβ μετά από εκρήξεις των ιρανικών πυραύλων (φωτ.: Χ/Iran Military)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τεχεράνη απαντά με πυραύλους στο Ισραήλ – Εκρήξεις σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ

13/06/2025 - 9:59μμ
Κατεστραμμένος ουρανοξύστης από ισραηλινά πυρά στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Χ. Φιντάν: Οι διαπραγματεύσεις που πρότεινε ο Τραμπ για τα πυρηνικά είναι η μόνη λύση

13/06/2025 - 8:44μμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ-Ιράν: Εκδίκηση ορκίζεται η Τεχεράνη – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

13/06/2025 - 6:14μμ
Κτήριο στα βόρεια της Τεχεράνης που χτυπήθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, Τρίτη 13 Ιουνίου (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Όλες οι χώρες ζητούν αυτοσυγκράτηση, αλλά δεν καταδικάζουν όλες την ενέργεια

13/06/2025 - 12:10μμ
Μέρος του αεροσκάφους της Air India έπεσε πάνω στην τραπεζαρία ενός ξενώνα γιατρών (φωτ.: Χ / Central Industrial Security Force)
ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Ψάχνουν τα αίτια της συντριβής του Boeing της Air India

13/06/2025 - 9:38πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ βομβάρδισε το Ιράν: Χτύπησε πυρηνικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις – Νεκρός ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης

13/06/2025 - 8:39πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ίλον Μασκ σε συνέντευξη Τύπου στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου (φωτ. αρχείου: EPA/Francis Chung)
ΚΟΣΜΟΣ

Το πήρε… αλλιώς ο Μασκ στην κόντρα του με τον Τραμπ: Παραδέχθηκε ότι «παρατράβηξε» την κριτική του

11/06/2025 - 10:47μμ
Εικόνα από την Πρίστινα του Κοσόβου (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Το Κοινοβούλιο απέτυχε για 30ή φορά να εκλέξει τον πρόεδρό του

11/06/2025 - 6:40μμ
Πολίτες ανάβουν κεριά στη μνήμη των νεκρών από την επίθεση του 21χρονου ένοπλου στο Γκρατς (φωτ.: EPA/Antonio Bat)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Ο δράστης του μακελειού είχε αυτοσχέδια βόμβα στο σπίτι του

11/06/2025 - 12:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πύραυλοι του Ιράκ περνούν πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας για να καταλήξουν στα εδάφη του Ισραήλ (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Ισραήλ: Τραυματίες και υλικές ζημιές από τους ιρανικούς πυραύλους που αναχαιτίστηκαν με τη βοήθεια των ΗΠΑ – Κλειστός ο ιρανικός εναέριος χώρος

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ποντιακή Διάλεκτο, το οποίο είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Εορδαίας (πηγή: Facebook /  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου Δήμου Εορδαίας)

Το ποντιακό θέατρο στα καλύτερά του, στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ποντιακή Διάλεκτο

9 ώρες πριν

Σύλλογοι Ποντίων Βάδης-Βυρτεμβέργης «Δωδεκάπολις»: Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΟΣΕΠΕ

9 ώρες πριν
Καπνοί υψώνονται στον ουρανό του Τελ Αβίβ μετά από εκρήξεις των ιρανικών πυραύλων (φωτ.: Χ/Iran Military)

Η Τεχεράνη απαντά με πυραύλους στο Ισραήλ – Εκρήξεις σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ

10 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Χρηστος Ι.)

Η Εύξεινος Λέσχη Ειρηνούπολης ετοιμάζει το 4ο ποντιακό πανοΰρ’

11 ώρες πριν
Κατεστραμμένος ουρανοξύστης από ισραηλινά πυρά στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Χ. Φιντάν: Οι διαπραγματεύσεις που πρότεινε ο Τραμπ για τα πυρηνικά είναι η μόνη λύση

11 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign