pontosnews.gr
Πέμπτη, 2/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στρατηγός Μαρκ Μάιλι: Φοβόμουν ότι ο Τραμπ θα μιμούνταν τον Χίτλερ για να παραμείνει με τη βία στην εξουσία (video)

Έξαλλος ο Ντόναλντ Τραμπ με τον στρατιωτικό και τα όσα αναφέρονται σε νέο βιβλίο

16/07/2021 - 10:11πμ
Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ στρατηγός Μαρκ Μάιλι (φωτ.: 
EPA/CAROLINE BREHMAN / POOL)

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ στρατηγός Μαρκ Μάιλι (φωτ.: EPA/CAROLINE BREHMAN / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ νέο βιβλίο δημοσιογράφων της Washington Post όπου ευθέως αναφέρεται πως ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ στρατηγού Μαρκ Μάιλι φοβόταν πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιχειρούσε να παραμείνει στην εξουσία, μετά τις εκλογές, μιμούμενος τον Αδόλφο Χίλτερ!

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είναι έξαλλος με τις αναφορές περί πραξικοπήματος και διαμηνύει πως εάν ήθελε να κάνει πραξικόπημα ο στρατηγός Μάιλι θα ήταν από τους τελευταίους που θα είχε καλέσει! 

Ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου στρατού συνέκρινε τις μεγάλης έντασης ημέρες στις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυριζόταν ψευδώς ότι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2020 με τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ το 1933, ένα συμβάν που χρησιμοποίησαν οι Ναζί για να εξαλείψουν τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης και να εγκαθιδρύσουν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς στη Γερμανία. «Ζούμε μια περίοδο όπως εκείνη του Ράιχσταγκ», τόνισε ο Μάιλι, σύμφωνα με το βιβλίο με τίτλο I Alone Can Fix It: Donald J. Trump’s Catastrophic Final Year (Μόνο εγώ μπορώ να το διορθώσω: Ο καταστροφικός τελευταίος χρόνος του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ).

Λέγοντας ότι «του γύριζε το στομάχι» ακούγοντας τους ψευδούς ισχυρισμούς του προέδρου, ο Αμερικανός στρατηγός παρομοίαζε τη ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ «με τα λόγια του ευαγγελίου του Φύρερ», αναφέρουν στο βιβλίο τους οι δημοσιογράφοι Κάρολ Λόνιγκ και Φίλιπ Ρούκερ.

Οι δύο συγγραφείς διευκρινίζουν ότι πήραν συνεντεύξεις από περισσότερα από 140 ανθρώπους για να γράψουν το βιβλίο τους. Ένας εκπρόσωπος του στρατηγού Μάιλι αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αυτές τις δηλώσεις.

Σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που αναμένεται να κυκλοφορήσει, ο Μάιλι και άλλα ανώτερα στρατιωτικά στελέχη των ΗΠΑ συζήτησαν το ενδεχόμενο να παραιτηθούν σε περίπτωση που δεχόντουσαν εντολές που οι ίδιοι θα έκριναν παράνομες ή επικίνδυνες. Ο ανώτατος αξιωματικός του Πενταγώνου φέρεται να εξέφραζε επανειλημμένα τις ανησυχίες του για την πιθανότητα υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να προετοιμάζουν ένα πραξικόπημα.

Αμέσως μετά τη συμμετοχή του σε μια σύσκεψη θεμάτων ασφαλείας στις 10 Νοεμβρίου 2020, με αντικείμενο το Million MAGA March, μια συγκέντρωση υποστηρικτών του Τραμπ που αμφισβητούσαν τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, ο Μάιλι δήλωσε ότι φοβάται ότι «θα κατέβουν στους δρόμους τα καφέ πουκάμισα» αναφερόμενος στην γερμανική παραστρατιωτική οργάνωση του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος, τα Τάγματα Εφόδου.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου στρατού είχε εντατικές διαβουλεύσεις με Αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματικούς για να διερευνήσει τις πιθανές δυνατότητες που είχε ο Τραμπ χρησιμοποιώντας ανθρώπους που είχε τοποθετήσει στο Πεντάγωνο, τη CIA και το FBI, για να παραμείνει με την βία στην εξουσία. Αυτές οι συνομιλίες τον καθησύχασαν τελικά. «Εδώ είναι Αμερική. Είναι στέρεη. Οι θεσμοί λυγίζουν, αλλά δεν σπάνε», κατέληξε ο Μάιλι, σύμφωνα με τους δύο δημοσιογράφους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, είχαν παραδεχθεί τις ανησυχίες τους ότι ο Τραμπ ενδεχομένως να επιχειρούσε να χρησιμοποιήσει τον στρατό για να καταστείλει αντίθετες φωνές, καθώς αυξάνονταν οι φόβοι για μια πιθανή καταχρηστική χρήση από τον ίδιο του Νόμου Περί Εξέγερσης.

«Ποτέ δεν απείλησα, ούτε μίλησα ποτέ, σε κανέναν, για ένα πραξικόπημα της κυβέρνησής μας», ανέφερε στην γραπτή του ανακοίνωση ο Ντόναλντ Τραμπ. «Αν ήθελα να κάνω πραξικόπημα, ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι θα ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που θα είχα καλέσει», σημείωσε ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, λέγοντας ότι διόρισε τον Μάιλι να ηγηθεί του γενικού επιτελείου στρατού μόνο και μόνο επειδή «ο πιο υπερεκτιμημένος στρατηγός στον πλανήτη, ο Τζιμ Μάτις δεν μπορούσε να το αντέξει».

«Δρω συχνά αντίθετα με τις συμβουλές των ανθρώπων που δεν σέβομαι», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος, προσθέτοντας ότι έχασε επίσης κάθε σεβασμό που είχε για τον στρατηγό Μάιλι.

Ο Τραμπ επέλεξε τον Μάιλι στο κορυφαίο στρατιωτικό αυτό πόστο το 2018, παρά την αντίθετη γνώμη του τότε υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις. Ο Μάτις παραιτήθηκε από υπουργός Άμυνας το 2018, επικαλλούμενος διαφορές σε θέματα πολιτικής και έκτοτε ο Τραμπ τον χαρακτηρίζει «τον πιο υπερεκτιμημένο στρατηγό στον κόσμο».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν προειδοποιεί για «συντριπτικά» πλήγματα μετά τις απειλές Τραμπ

2/04/2026 - 10:28πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Τραμπ για Ιράν: «Θα τους πλήξουμε εξαιρετικά σκληρά κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ως τριών εβδομάδων»

2/04/2026 - 8:36πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρώντας μετά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί ο Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ; Τα σενάρια και τα νομικά εμπόδια

1/04/2026 - 11:06μμ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο, ενημέρωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη θέση της Βρετανίας (φωτ.: EPA/BETTY LAURA ZAPATA / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Κιρ Στάρμερ: Βρετανικό «όχι» στον πόλεμο και διπλωματική αντεπίθεση για τα Στενά του Ορμούζ

1/04/2026 - 5:20μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/ AARON SCHWARTZ / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Χάρτινη τίγρη» το NATO – Η αποχώρηση των ΗΠΑ «δεν επιδέχεται επανεξέταση»

1/04/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Αντικρουόμενα μηνύματα Τραμπ για αποχώρηση, κλιμάκωση επιθέσεων και απειλές κατά ενεργειακών και τεχνολογικών στόχων

1/04/2026 - 10:28πμ
Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν στο προεδρικό μέγαρο, σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: ΕΡΑ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Πεζεσκιάν: Έχουμε βούληση να βάλουμε τέλος στον πόλεμο, αλλά θέλουμε εγγυήσεις – Οι ΗΠΑ στέλνουν τρίτο αεροπλανοφόρο

31/03/2026 - 11:28μμ
Ο Καρδινάλιος Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα τελεί δέηση για τον εορτασμό της Κυριακής των Βαΐων, στην Ιερουσαλήμ, μετά την ακύρωση της παραδοσιακής πομπής της Κυριακής των Βαΐων από το Όρος των Ελαιών (φωτ.: . EPA/Ammar Awad/Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Κεκλεισμένων των θυρών ο εορτασμός του Πάσχα στον Πανάγιο Τάφο

31/03/2026 - 9:25μμ
Η στιγμή που κτήριο στη Βηρυτό δέχεται επίθεση από τις ισραηλινές δυνάμεις (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο πέντε σημείων από Κίνα και Πακιστάν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή

31/03/2026 - 7:34μμ
(Φωτ.: EPA / Yuri Gripas)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ σκέφτεται να καλέσει τις αραβικές χώρες να καλύψουν το κόστος του πολέμου στο Ιράν

30/03/2026 - 11:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ertnews.gr)

Τα επόμενα βήματα για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη κρίσιμες διαδικασίες για την άρση ασυλίας

14 λεπτά πριν
Καταγραφή αντικειμένων για το μουσείο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

«Ανοίγουν τα σπίτια, επιστρέφει η μνήμη»: Κειμήλια από την Αργυρούπολη του Πόντου γεμίζουν το νέο μουσείο στη Νάουσα

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Το Ιράν προειδοποιεί για «συντριπτικά» πλήγματα μετά τις απειλές Τραμπ

1 ώρα πριν
Η ένδειξη δείχνει ότι το ρεζερβουάρ είναι σχεδόν άδειο (φωτ.: EPA / Neil Hall)

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις, ποιοι παίρνουν έως 60 ευρώ, πότε οι πληρωμές

2 ώρες πριν
(Πηγή: commons.wikimedia.org

Στον όσιο και δίκαιο Λάζαρο, τον τετραήμερο (Μέρος Β’)

2 ώρες πριν
Πλημμύρες στην περιοχή της Ραφήνας από την κακοκαιρία "Erminio", Πέμπτη 2 Απριλίου 2026. (Θανάσης Δημόπουλος/EUROKINISSI)

Κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές στην Αττική ο απολογισμός

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign