pontosnews.gr
Πέμπτη, 6/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στρατηγός Μαρκ Μάιλι: Φοβόμουν ότι ο Τραμπ θα μιμούνταν τον Χίτλερ για να παραμείνει με τη βία στην εξουσία (video)

Έξαλλος ο Ντόναλντ Τραμπ με τον στρατιωτικό και τα όσα αναφέρονται σε νέο βιβλίο

16/07/2021 - 10:11πμ
Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ στρατηγός Μαρκ Μάιλι (φωτ.: 
EPA/CAROLINE BREHMAN / POOL)

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ στρατηγός Μαρκ Μάιλι (φωτ.: EPA/CAROLINE BREHMAN / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ νέο βιβλίο δημοσιογράφων της Washington Post όπου ευθέως αναφέρεται πως ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ στρατηγού Μαρκ Μάιλι φοβόταν πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιχειρούσε να παραμείνει στην εξουσία, μετά τις εκλογές, μιμούμενος τον Αδόλφο Χίλτερ!

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είναι έξαλλος με τις αναφορές περί πραξικοπήματος και διαμηνύει πως εάν ήθελε να κάνει πραξικόπημα ο στρατηγός Μάιλι θα ήταν από τους τελευταίους που θα είχε καλέσει! 

Ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου στρατού συνέκρινε τις μεγάλης έντασης ημέρες στις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυριζόταν ψευδώς ότι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2020 με τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ το 1933, ένα συμβάν που χρησιμοποίησαν οι Ναζί για να εξαλείψουν τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης και να εγκαθιδρύσουν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς στη Γερμανία. «Ζούμε μια περίοδο όπως εκείνη του Ράιχσταγκ», τόνισε ο Μάιλι, σύμφωνα με το βιβλίο με τίτλο I Alone Can Fix It: Donald J. Trump’s Catastrophic Final Year (Μόνο εγώ μπορώ να το διορθώσω: Ο καταστροφικός τελευταίος χρόνος του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ).

Λέγοντας ότι «του γύριζε το στομάχι» ακούγοντας τους ψευδούς ισχυρισμούς του προέδρου, ο Αμερικανός στρατηγός παρομοίαζε τη ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ «με τα λόγια του ευαγγελίου του Φύρερ», αναφέρουν στο βιβλίο τους οι δημοσιογράφοι Κάρολ Λόνιγκ και Φίλιπ Ρούκερ.

Οι δύο συγγραφείς διευκρινίζουν ότι πήραν συνεντεύξεις από περισσότερα από 140 ανθρώπους για να γράψουν το βιβλίο τους. Ένας εκπρόσωπος του στρατηγού Μάιλι αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αυτές τις δηλώσεις.

Σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που αναμένεται να κυκλοφορήσει, ο Μάιλι και άλλα ανώτερα στρατιωτικά στελέχη των ΗΠΑ συζήτησαν το ενδεχόμενο να παραιτηθούν σε περίπτωση που δεχόντουσαν εντολές που οι ίδιοι θα έκριναν παράνομες ή επικίνδυνες. Ο ανώτατος αξιωματικός του Πενταγώνου φέρεται να εξέφραζε επανειλημμένα τις ανησυχίες του για την πιθανότητα υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να προετοιμάζουν ένα πραξικόπημα.

Αμέσως μετά τη συμμετοχή του σε μια σύσκεψη θεμάτων ασφαλείας στις 10 Νοεμβρίου 2020, με αντικείμενο το Million MAGA March, μια συγκέντρωση υποστηρικτών του Τραμπ που αμφισβητούσαν τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, ο Μάιλι δήλωσε ότι φοβάται ότι «θα κατέβουν στους δρόμους τα καφέ πουκάμισα» αναφερόμενος στην γερμανική παραστρατιωτική οργάνωση του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος, τα Τάγματα Εφόδου.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου στρατού είχε εντατικές διαβουλεύσεις με Αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματικούς για να διερευνήσει τις πιθανές δυνατότητες που είχε ο Τραμπ χρησιμοποιώντας ανθρώπους που είχε τοποθετήσει στο Πεντάγωνο, τη CIA και το FBI, για να παραμείνει με την βία στην εξουσία. Αυτές οι συνομιλίες τον καθησύχασαν τελικά. «Εδώ είναι Αμερική. Είναι στέρεη. Οι θεσμοί λυγίζουν, αλλά δεν σπάνε», κατέληξε ο Μάιλι, σύμφωνα με τους δύο δημοσιογράφους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, είχαν παραδεχθεί τις ανησυχίες τους ότι ο Τραμπ ενδεχομένως να επιχειρούσε να χρησιμοποιήσει τον στρατό για να καταστείλει αντίθετες φωνές, καθώς αυξάνονταν οι φόβοι για μια πιθανή καταχρηστική χρήση από τον ίδιο του Νόμου Περί Εξέγερσης.

«Ποτέ δεν απείλησα, ούτε μίλησα ποτέ, σε κανέναν, για ένα πραξικόπημα της κυβέρνησής μας», ανέφερε στην γραπτή του ανακοίνωση ο Ντόναλντ Τραμπ. «Αν ήθελα να κάνω πραξικόπημα, ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι θα ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που θα είχα καλέσει», σημείωσε ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, λέγοντας ότι διόρισε τον Μάιλι να ηγηθεί του γενικού επιτελείου στρατού μόνο και μόνο επειδή «ο πιο υπερεκτιμημένος στρατηγός στον πλανήτη, ο Τζιμ Μάτις δεν μπορούσε να το αντέξει».

«Δρω συχνά αντίθετα με τις συμβουλές των ανθρώπων που δεν σέβομαι», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος, προσθέτοντας ότι έχασε επίσης κάθε σεβασμό που είχε για τον στρατηγό Μάιλι.

Ο Τραμπ επέλεξε τον Μάιλι στο κορυφαίο στρατιωτικό αυτό πόστο το 2018, παρά την αντίθετη γνώμη του τότε υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις. Ο Μάτις παραιτήθηκε από υπουργός Άμυνας το 2018, επικαλλούμενος διαφορές σε θέματα πολιτικής και έκτοτε ο Τραμπ τον χαρακτηρίζει «τον πιο υπερεκτιμημένο στρατηγό στον κόσμο».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από το επίσημο site Sepahnews του Ιράν από τα Στενά του Ορμούζ. Το πλοίο που εικονίζεται δεν είναι το «Athe Nova» (φωτ.: EPA/ SEPAHNEWS HANDOUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Ιράν και Ομάν συμφώνησαν στον καθορισμό νέας διαδρομής διέλευσης των πλοίων

5/08/2026 - 9:12μμ
Το λάβαρο του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) κατά τη διάρκεια διαδήλωσης (φωτ. αρχείου: EPA/Riccardo Antimiani)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νομοθετική πρωτοβουλία για ειρήνευση με το PKK, αμνηστία στους πρώην μαχητές και αναστολή ποινών

5/08/2026 - 4:30μμ
Κινητοποίηση των γερμανικών Αρχών  στο αεροδρόμιο της Λειψίας (πηγή: Χ / Visegrád 24)
ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη Λειψία: Το drone δίπλα σε ουκρανικό αεροσκάφος είχε εκρηκτική συσκευή – Υποψίες για Ρώσους πράκτορες

5/08/2026 - 2:53μμ
Ουκρανοί πυροσβέστες επιχειρούν μετά τις επιθέσεις με drone στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026 (πηγή: X / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν πιέζει τα αποθέματα των PAC-3 – Νέα έκκληση Ζελένσκι μετά τη νυχτερινή επίθεση με 17 νεκρούς

5/08/2026 - 12:55μμ
Φορτηγό αεροσκάφος της Antonov Airlines στο αεροδρόμιο της Λειψίας (πηγή: Χ / Visegrád 24)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Λειψία: Drone κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος – Έκτακτη προσγείωση cargo της DHL

5/08/2026 - 12:31μμ
Το νέο κτήριο της πρεσβείας της Αργεντινής στην Μπραζίλια, κατά τα εγκαίνιά του στις 29 Ιουλίου 2011, παρουσία της τότε προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, της τότε προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (φωτ.: EPA/Fernando Bizerra Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή-Βραζιλία: Στα άκρα η διπλωματική κρίση – Αποχωρούν οι πρεσβευτές

5/08/2026 - 11:45πμ
Γιγαντιαία αντιαμερικανική αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη. 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενό του Ορμούζ: Πού κολλάει η συμφωνία με το Ιράν – Το σχέδιο των 60 ημερών

5/08/2026 - 8:57πμ
(Φωτ.: x.com/AlArabiya_Eng)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ιράν: Εξαντλούνται τα αποθέματα πυραύλων των ΗΠΑ – Ανησυχία για την αμυντική ετοιμότητα

4/08/2026 - 7:50μμ
Το υπό σημαία Λιβερίας «Minoan Pioneer», ελληνικής διαχείρισης (πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Πλήγμα σε πλοίο ελληνικής διαχείρισης – Αγνοείται ναυτικός

4/08/2026 - 2:09μμ
Ισραηλινό άρμα μάχης στη Ζαουτάρ αλ-Σαρκίγια, όπως φαίνεται από τη Ζαουτάρ αλ-Γκαρμπίγια, στην περιφέρεια Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου. 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος-Ισραήλ: Η ειρήνη περνά από τα όπλα της Χεζμπολάχ – Νέες συνομιλίες στη Ρώμη

4/08/2026 - 1:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Στη Σόφια θα κριθεί η πρόκριση του Παναθηναϊκού

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Δήμος Καλαμαριάς)

Θεσσαλονίκη: Στον Δήμο Καλαμαριάς μεταφέρθηκε το φωτογραφικό αρχείο του Γιάννη Κυριακίδη

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς και παραβάσεις πυροπροστασίας

6 ώρες πριν
(Φωτ.: mwlesvos.gr)

Λέσβος: Με τις καλύτερες… γεύσεις πέρασε στην ιστορία η τριήμερη 39η Γιορτή Σαρδέλας – Το σήμα κατατεθέν του κόλπου της Καλλονής

7 ώρες πριν
Η διαφημιστική αφίσα της «Οδύσσειας» του Κρ.Νόλαν

Οδύσσεια, 2026 μ.Χ.: Από τον Όμηρο στον Κρίστοφερ Νόλαν – Τα έπη που πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη και τη σκηνή

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Anthony Anex)

Αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στον δεύτερο γύρο του Μόντρεαλ

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign