pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έφτιαξαν Ακαδημία Ηλεκτροσυγκολλητών. Πόσα θέλουν για να μας τρελάνουν

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

14/07/2021 - 4:16μμ
Το επάγγελμα του μέλλοντος που προσπαθούν να προωθήσουν για τους νέους είναι του ηλεκτροσυγκολλητή (φωτό: Pontosnews.gr)

Το επάγγελμα του μέλλοντος που προσπαθούν να προωθήσουν για τους νέους είναι του ηλεκτροσυγκολλητή (φωτό: Pontosnews.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Βρισκόμαστε στην εποχή της αποθέωσης του τίποτα. Αυτό αποδεικνύουν τα όσα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας και όσα προσπαθούν να μας παρουσιάσουν με μια άλλη διάσταση.

Μέχρι πριν από κάποια χρόνια, μια από τις πιο σκληρές δουλειές που διάλεγαν εξ ανάγκης οι νέοι της εποχής εκείνης ως έσχατη λύση, ήταν του σιδερά και του ηλεκτροσυγκολλητή.

Μάλιστα με την πάροδο του χρόνου, όπου έκλεισαν τα ναυπηγεία της χώρας το ένα μετά το άλλο, άρχισε να μειώνεται δραματικά ο νέος κόσμος που ενδιαφέρονταν για μια τόσο βαριά και ανθυγιεινή εργασία.

Οι καιροί όμως άλλαξαν, έστω και προσωρινά, άρχισε να διαφένεται μια αύξηση της ζήτησης για το συγκεκριμένο επάγγελμα. Όχι ότι πήραν μπρος τα ναυπηγεία και δεν φτάνουν οι ηλεκτροσυγκολλητές, αλλά βλέπετε άνοιξαν οι δουλειές με την κατασκευή των αγωγών φυσικού αερίου και αναμένεται να ανοίξουν κι άλλο, αν προχωρήσουν τα μεγαλόπνοα σχέδια που καταστρώνουν για την ύπαρξη κι άλλων αγωγών που θα διέρχονται από τη χώρα μας με προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη.

Που θα βρεθούν νέοι τεχνίτες ηλεκτροσυγκολλητές; Πρέπει με κάθε τρόπο να τους δελεάσουν, τουλάχιστον όσους δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν και να γυρίσουν στα παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως του σιδερά και του ηλεκτροσυγκολλητή.

Έτσι σκέφτηκαν να δώσουν ένα κύρος στο επάγγελμα. Να του φτιάξουν ένα ωραίο αμπαλάζ και να του προσάψουν κι ένα τίτλο.

Για παράδειγμα αλλιώς ακούγεται από τον πατέρα, “παιδί μου να γίνεις σιδεράς” κι αλλιώς, “παιδί μου να πας να σπουδάσεις στην Ακαδημία ηλεκτροσυγγκολλητών”. Είναι άλλο πράγμα να είσαι ο παραγιός του μαστρογιάννη με το σιδεράδικο της γειτονιάς κι άλλο ο σπουδαστής στο Κολλέγιο ηλεκτροσυγκόλλησης που διδάσκουν γνωστοί και μη εξαιρετέοι καθηγητές Πανεπιστημίου κι ας μην έχουν πιάσει στη ζωή τους όχι ηλεκτροσυγκόλληση αλλά ούτε πένσα στα χέρια τους. Όμως σου λένε πως  σε περιμένει η πολυεθνική, για να σε ρίξει στην παραγωγή κατασκευής αγωγών φυσικού αερίου και ανοίγεται ένα μέλλον λαμπρό μέσα από τη μαυρίλα των σωλήνων.  

Μάλιστα για να μπαλαμουτιάσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο, αλλά και για να απορροφήσουν και κανένα ευρώ από Ευρωπαϊκά προγράμματα, τώρα που είναι ευκαιρία κι έχουν ανάγκη και κόψιμο οι Ευρωπαίοι για να προωθήσουν τα ενεργειακά τους σχέδια, έφτιαξαν και μια ΜΚΟ με τον τίτλο “Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων”.

Και να σου τα Διεθνή Συνέδρια δίνουν και παίρνουν. Και να σου τα χρήματα ξοδεύονται σαν να είναι μαρουλόφυλλα.

Φέτος δώσαμε μάχη για να αναλάβει η χώρα μας το Διεθνές Συνέδριο Ηλεκτροσυγκόλλησης. Το παλεύαμε χρόνια τώρα να το πάρουμε και δεν μας είχαν ικανούς ούτε γι’ αυτό. Τελικά τα καταφέραμε και έχουν αρχίσει οι γιορτές και τα πανηγύρια στα ΜΜΕ για τη μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας.

Δεν έβρισκαν αλλού κόσμο με τόση ανάγκη σε ολόκληρη την Ευρώπη κι έστησαν εδώ τη φιέστα, μπας και παρασύρουν τα νέα παιδιά να “σπουδάσουν ηλεκτροσυγκολλητές και μάλιστα σε πανεπιστημιακό επίπεδο”.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pxhere.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Β’)

25/08/2026 - 9:58πμ
(Φωτ.: EPA)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί η Τουρκία «καταπίνει» την επίθεση του Ισραήλ

23/08/2026 - 4:00μμ
(Φωτ.:EPA/ABIR SULTAN)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Τουρκία αλλάζει την περιοχή και το Ισραήλ ομφαλοσκοπεί

22/08/2026 - 9:56πμ
(Φωτ.: Pixabay / www_slon_pics)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Τουρκία έβαλε την «ουρά στα σκέλια»

21/08/2026 - 5:13μμ
Το δέντρο της γνώσης, χαραγμένο σε επιτύμβια πλάκα (πηγή: getarchive.net)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Α’)

18/08/2026 - 9:26πμ
Χορός σε πανηγύρι (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΓΝΩΜΕΣ

Για τα πανηγύρια

15/08/2026 - 9:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)
ΓΝΩΜΕΣ

Πάει για ισόβιος πρόεδρος ο Ερντογάν

14/08/2026 - 4:55μμ
Ο Ιωσήφ υποδέχεται τον πατέρα και τους αδελφούς του (έργο του Salomon de Bray)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος Ζ’)

11/08/2026 - 9:46πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Σεχμπάζ Σαρίφ υπογράφουν τη «Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας». Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Τι σημαίνει ένα σουνιτικό ΝΑΤΟ;

9/08/2026 - 4:04μμ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ με τη «Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας». 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Saudi Press Agency)
ΓΝΩΜΕΣ

Θα γίνει η «Συμφωνία της Μέκκας» το Μουσουλμανικό ΝΑΤΟ;

8/08/2026 - 9:23πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει ο δρόμος για την Καλαμαριά – Στο επίκεντρο η Οδός Πόντου

14 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Υπόθεση Ζαμπούνη: Στο επίκεντρο η έκδοση του 43χρονου «Κινέζου» στην Ελλάδα

42 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Πυρκαγιές: Ολονύχτιες οι μάχες με τις φλόγες σε Βοιωτία και Σαλαμίνα – Έπιασαν δουλειά τα εναέρια με το πρώτο φως

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Καιρός: Άλλη μία πολύ ζεστή μέρα μπροστά μας – Τους 39°C θα αγγίξει ο υδράργυρος στην Αττική και σε άλλες περιοχές

2 ώρες πριν
Πινακίδα για τα έργα του μετρό στην Κυψέλη. Τρίτη 25 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Μετρό στην Κυψέλη: 3,5 μήνες ακίνητος ο μετροπόντικας – Οι καθιζήσεις που πάγωσαν τη διάνοιξη της Γραμμής 4

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Νέο χρυσό με ρεκόρ ο Χρήστου

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV