pontosnews.gr
Τετάρτη, 25/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έφτιαξαν Ακαδημία Ηλεκτροσυγκολλητών. Πόσα θέλουν για να μας τρελάνουν

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

14/07/2021 - 4:16μμ
Το επάγγελμα του μέλλοντος που προσπαθούν να προωθήσουν για τους νέους είναι του ηλεκτροσυγκολλητή (φωτό: Pontosnews.gr)

Το επάγγελμα του μέλλοντος που προσπαθούν να προωθήσουν για τους νέους είναι του ηλεκτροσυγκολλητή (φωτό: Pontosnews.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Βρισκόμαστε στην εποχή της αποθέωσης του τίποτα. Αυτό αποδεικνύουν τα όσα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας και όσα προσπαθούν να μας παρουσιάσουν με μια άλλη διάσταση.

Μέχρι πριν από κάποια χρόνια, μια από τις πιο σκληρές δουλειές που διάλεγαν εξ ανάγκης οι νέοι της εποχής εκείνης ως έσχατη λύση, ήταν του σιδερά και του ηλεκτροσυγκολλητή.

Μάλιστα με την πάροδο του χρόνου, όπου έκλεισαν τα ναυπηγεία της χώρας το ένα μετά το άλλο, άρχισε να μειώνεται δραματικά ο νέος κόσμος που ενδιαφέρονταν για μια τόσο βαριά και ανθυγιεινή εργασία.

Οι καιροί όμως άλλαξαν, έστω και προσωρινά, άρχισε να διαφένεται μια αύξηση της ζήτησης για το συγκεκριμένο επάγγελμα. Όχι ότι πήραν μπρος τα ναυπηγεία και δεν φτάνουν οι ηλεκτροσυγκολλητές, αλλά βλέπετε άνοιξαν οι δουλειές με την κατασκευή των αγωγών φυσικού αερίου και αναμένεται να ανοίξουν κι άλλο, αν προχωρήσουν τα μεγαλόπνοα σχέδια που καταστρώνουν για την ύπαρξη κι άλλων αγωγών που θα διέρχονται από τη χώρα μας με προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη.

Που θα βρεθούν νέοι τεχνίτες ηλεκτροσυγκολλητές; Πρέπει με κάθε τρόπο να τους δελεάσουν, τουλάχιστον όσους δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν και να γυρίσουν στα παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως του σιδερά και του ηλεκτροσυγκολλητή.

Έτσι σκέφτηκαν να δώσουν ένα κύρος στο επάγγελμα. Να του φτιάξουν ένα ωραίο αμπαλάζ και να του προσάψουν κι ένα τίτλο.

Για παράδειγμα αλλιώς ακούγεται από τον πατέρα, “παιδί μου να γίνεις σιδεράς” κι αλλιώς, “παιδί μου να πας να σπουδάσεις στην Ακαδημία ηλεκτροσυγγκολλητών”. Είναι άλλο πράγμα να είσαι ο παραγιός του μαστρογιάννη με το σιδεράδικο της γειτονιάς κι άλλο ο σπουδαστής στο Κολλέγιο ηλεκτροσυγκόλλησης που διδάσκουν γνωστοί και μη εξαιρετέοι καθηγητές Πανεπιστημίου κι ας μην έχουν πιάσει στη ζωή τους όχι ηλεκτροσυγκόλληση αλλά ούτε πένσα στα χέρια τους. Όμως σου λένε πως  σε περιμένει η πολυεθνική, για να σε ρίξει στην παραγωγή κατασκευής αγωγών φυσικού αερίου και ανοίγεται ένα μέλλον λαμπρό μέσα από τη μαυρίλα των σωλήνων.  

Μάλιστα για να μπαλαμουτιάσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο, αλλά και για να απορροφήσουν και κανένα ευρώ από Ευρωπαϊκά προγράμματα, τώρα που είναι ευκαιρία κι έχουν ανάγκη και κόψιμο οι Ευρωπαίοι για να προωθήσουν τα ενεργειακά τους σχέδια, έφτιαξαν και μια ΜΚΟ με τον τίτλο “Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων”.

Και να σου τα Διεθνή Συνέδρια δίνουν και παίρνουν. Και να σου τα χρήματα ξοδεύονται σαν να είναι μαρουλόφυλλα.

Φέτος δώσαμε μάχη για να αναλάβει η χώρα μας το Διεθνές Συνέδριο Ηλεκτροσυγκόλλησης. Το παλεύαμε χρόνια τώρα να το πάρουμε και δεν μας είχαν ικανούς ούτε γι’ αυτό. Τελικά τα καταφέραμε και έχουν αρχίσει οι γιορτές και τα πανηγύρια στα ΜΜΕ για τη μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας.

Δεν έβρισκαν αλλού κόσμο με τόση ανάγκη σε ολόκληρη την Ευρώπη κι έστησαν εδώ τη φιέστα, μπας και παρασύρουν τα νέα παιδιά να “σπουδάσουν ηλεκτροσυγκολλητές και μάλιστα σε πανεπιστημιακό επίπεδο”.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η ανάσταση του Λαζάρου, τοιχογραφία από τη μονή San Baudelio de Berlanga της Ισπανίας, σήμερα στο Μουσείο Cloisters της Νέας Υόρκης (πηγή: Sharon Mollerus / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον όσιο και δίκαιο Λάζαρο, τον τετραήμερο (Μέρος Α’)

24/03/2026 - 9:32πμ
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν υποδέχεται τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τζέντα, στις 17 Ιουλίου 2023 (φωτ.: EPA / Bandar al-Jaloud)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί Σαουδικής Αραβίας

22/03/2026 - 3:53μμ
Τεχεράνη, 18 Μαρτίου 2026: Χιλιάδες Ιρανοί συμμετέχουν στην νεκρική πομπή για τον Αλί Λαριτζανί και τον υποστράτηγο Γολαμρεζά Σολεϊμανί, που σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΓΝΩΜΕΣ

Μέση Ανατολή: Το τέλος των βεβαιοτήτων και η ελληνική αμηχανία

21/03/2026 - 10:13πμ
Στιγμιότυπο από την 1η Συνάντηση της Τουρκικής Κοινότητας των Βαλκανίων, η οποία φιλοξενήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2025 στα Σκόπια (πηγή:   Humanitarian Relief Foundation)
ΓΝΩΜΕΣ

Η επικίνδυνη στρατηγική της Τουρκίας

20/03/2026 - 7:23μμ
Ο Αδάμ και η Εύα στον Παράδεισο, διά χειρός Θεόφιλου Χατζημιχαήλ (πηγή: nationalgallery.gr)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη νηστεία (Μέρος Δ’)

17/03/2026 - 10:03πμ
Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχωρούν μετά από κοινή συνέντευξη Τύπου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάφου, στις 9 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Gonzalo Fuentes / POOL)
ΓΝΩΜΕΣ

Τα σύνορα της ανατολικής Ευρώπης και η Κύπρος

15/03/2026 - 3:34μμ
Ιρανοί διαδηλωτές  κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για την Ημέρα Αλ-Κουντς στην Τεχεράνη, 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΓΝΩΜΕΣ

Αδιέξοδο

14/03/2026 - 9:38πμ
Υποκατάστημα της Halkbank στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
ΓΝΩΜΕΣ

Οι ΗΠΑ «κρατούν» τον Ερντογάν

13/03/2026 - 3:35μμ
Το δέντρο της γνώσης, χαραγμένο σε επιτύμβια πλάκα (πηγή: getarchive.net)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη νηστεία (Μέρος Γ’)

10/03/2026 - 9:35πμ
Μαχητικό του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΓΝΩΜΕΣ

Ποιος έχει σειρά;

8/03/2026 - 3:53μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Ήττα στο φινάλε για τον Ολυμπιακό στη Βαλένθια

1 ώρα πριν
Μέρος των κατασχεθέντων έργων (φωτ.: Υπ. Προστασίας του Πολίτη  / EUROKINISSI)

Γιώργος Τσαγκαράκης: Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο γκαλερίστας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Νίκη… εξάδας για τον Παναθηναϊκό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Henning Bagger)

Δανία: Πρώτη δύναμη η Κεντροαριστερά αλλά χωρίς πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα exit poll

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕPA / Wael Hamzeh)

Λίβανος: Εκρήξεις σε χριστιανικές κοινότητες – Για «αναχαίτιση ιρανικού πυραύλου» μιλά Λιβανέζος στρατιωτικός

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi /Βασίλης Παπαδόπουλος)

Κομισιόν: Η Ελλάδα πέτυχε τη 2η μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων σε όλη την ΕΕ

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign