pontosnews.gr
Κυριακή, 16/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πώς θα πετύχουμε την ανοσία έναντι της Covid-19 κατά Άκη Σκέρτσο

Ένα νέο άρθρο για την πανδημία και τον εμβολιασμό από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ που και πάλι θα συζητηθεί

10/07/2021 - 9:46πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το στόχο, «να πείσουμε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται να προστρέξουν να εμβολιαστούν τώρα», θέτει, μέσω άρθρου του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Κατακλείδα του άρθρου του είναι «το μήνυμα, συνεπώς, ενόψει και των νέων μεταλλάξεων είναι ένα: δεν χρειάζεται πανικός, αρκεί ο εμβολιασμός».

Αναλυτικά, «η επιχείρηση “Ελευθερία” για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της Covid-19 οργανώθηκε εξαρχής πάνω στις αρχές της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Αλλά και της εμπιστοσύνης στην επιστήμη, στην τεχνολογία και φυσικά στον ανθρώπινο παράγοντα των χιλιάδων υγειονομικών μας που συμμετέχουν με φιλότιμο και αυταπάρνηση σ’ αυτή την εθνική προσπάθεια», σημειώνει εισαγωγικώς ο Α. Σκέρτσος και θυμίζει ότι «οι ενημερώσεις τόσο για την εβδομαδιαία πρόοδο των εμβολιασμών όσο και για τις εισηγήσεις της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού, έχουν υπάρξει και θα συνεχίσουν να είναι τακτικές και αναλυτικές».

Στη συνέχεια του άρθρου του ο Άκης Σκέρτσος κάνει έναν απολογισμό της ως τώρα προσπάθειας, μιλώντας κατ’ αρχάς για την επικοινωνιακή καμπάνια για τα οφέλη του εμβολιασμού, που όμως, όπως αναφέρει, «χτυπήθηκε συστηματικά από την αντιπολίτευση». Μια καμπάνια «πυκνή, με 6 διαφημιστικές ταινίες που προβάλλονται από τον Ιανουάριο έως σήμερα στα ΜΜΕ, πολλές καταχωρίσεις στον Τύπο και ραδιοφωνικά σποτ. Και βεβαίως η ενημέρωση επί πολλούς μήνες έχει υπάρξει σχεδόν μονοθεματική. Ποιος θα μπορούσε άραγε να πει ότι μετά από 16 μήνες πανδημίας δεν έχει ακούσει τα πάντα για τον ιό και τους κινδύνους του, για τα εμβόλια και τα αποτελέσματά τους;», διερωτάται και απαντά: «Νομίζω, κανείς καλοπροαίρετος».

Επιπλέον, «οι στόχοι που τέθηκαν εξαρχής, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την αρχικά περιορισμένη διαθεσιμότητα των εμβολίων, επιτεύχθηκαν», επισημαίνει παραθέτοντας και τους στόχους: έως το τέλος Ιουνίου τουλάχιστον το 50% των δικαιούχων εμβολιασμού να έχει κάνει μια τουλάχιστον δόση –«και, πράγματι, στις 30 Ιουνίου 2021, το 56% των ενηλίκων πολιτών είχε κάνει την πρώτη δόση, ενώ εξ αυτών το 44% ήταν πλήρως εμβολιασμένο». Ακόμη, η κυβέρνηση είχε θέσει το στόχο για έως και 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα– «και πράγματι ο στόχος αυτός υπερκαλύφθηκε κατά τον Μάιο και τον Ιούνιο, με τους ημερήσιους εμβολιασμούς να υπερβαίνουν τις 100.000».

Ενώ ως προς το στόχο της ανοσίας, υπενθυμίζει το στόχο για ποσοστό 70-75% έως το τέλος του καλοκαιριού –«και αυτό είναι πράγματι εφικτό, καθώς η πρόσβαση στα εμβόλια είναι πλέον καθολική για όλες τις ηλικίες, εμβόλια και ραντεβού υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα, ακόμη και την αμέσως επόμενη ημέρα για όποιον ενδιαφέρεται να εμβολιαστεί- και ο μηχανισμός υποδοχής είναι αποδεδειγμένα άρτια οργανωμένος».

Τούτων δοθέντων, «πρέπει να ασχοληθούμε εντατικά με τη ζήτηση των εμβολίων και να πείσουμε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται να προστρέξουν να εμβολιαστούν τώρα. Τα στατιστικά των νοσηλειών των τριών τελευταίων μηνών είναι καταιγιστικά. Το 99% των βαριών νοσηλειών και των θανάτων από Covid στις ηλικίες 60-80 ετών αφορά δυστυχώς σε ανεμβολίαστους πολίτες που είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν. Αλλά δεν το έπραξαν», υπογραμμίζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, που συμπληρώνει: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε επομένως τώρα είναι να χρησιμοποιήσουμε κάθε θεμιτό μέσο πειθούς, ενθάρρυνσης αλλά και υποχρεωτικότητας, όπου αυτό είναι αναγκαίο και βιοηθικά θεμιτό, ώστε να καλύψουμε την απόσταση που απομένει για την επιθυμητή ανοσία του πληθυσμού».

Και, εξειδικεύοντας στη συνέχεια, «η αντιπολίτευση και οι κομματικές της νεολαίες που δεν έχουν κάνει έως σήμερα καμία ενεργητική καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού είναι επιτέλους καιρός να το πράξουν. Η εκκλησία να μιλήσει πιο συστηματικά στους πιστούς για την ανάγκη εμβολιασμού. Η τοπική αυτοδιοίκηση να πάει πόρτα-πόρτα και να μιλήσει με όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες για το εμβόλιο. Οι άνθρωποι του πολιτισμού να λάβουν δημόσια θέση».

Ταυτοχρόνως όμως, ο Α. Σκέρτσος έχει και ένα μήνυμα με αφορμή τα τελευταία συμβάντα συνωστισμού σε χώρους διασκέδασης: «Και οι επιχειρήσεις, ειδικά από το χώρο της εστίασης και των κέντρων διασκέδασης, που λόγω του συνωστισμού μπορεί να λειτουργούν ως χώροι υπέρ-μεταδότες του ιού, να φροντίσουν να εφαρμόζουν με υπευθυνότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα δίνοντας το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού στους πελάτες τους».

Εξάλλου, επαναλαμβάνει, «με την πλειονότητα των ενηλίκων πολιτών να έχει πλέον εμβολιαστεί και το εμβόλιο καθολικά και δωρεάν διαθέσιμο, προφανώς δεν τίθεται ξανά ζήτημα οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στην οικονομία και την κοινωνία. Με όρους ισότητας και ισονομίας, με όρους δημόσιας υγείας αλλά και με καθαρά οικονομικούς όρους, κάτι τέτοιο θα ήταν πέρα για πέρα άδικο και παράλογο. Επιπλέον, θα ήταν και ατελέσφορο καθώς ο βαθμός συμμόρφωσης θα ήταν εξαιρετικά χαμηλός.

Το μήνυμα, συνεπώς, ενόψει και των νέων μεταλλάξεων είναι ένα: δεν χρειάζεται πανικός, αρκεί ο εμβολιασμός», καταλήγει.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Ν. Παπ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η ποντιακής καταγωγής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά (φωτ. αρχείου: Βασίλης Βερβερίδης/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά: Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

15/08/2026 - 5:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον πρωτοπόρο Στέφανο Μάνο – Στα μηνύματα κυριαρχούν o ευθύς λόγος και οι ριζοσπαστικές απόψεις του

15/08/2026 - 2:28μμ
Ο Στέφανος Μάνος  στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το 2024 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Μάνος: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο μεταρρυθμιστής πολιτικός

15/08/2026 - 11:18πμ
(Φωτ. αρχείου: Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος νόμος στην Ελλάδα: Κατοχυρώνεται το δικαίωμα στη λήθη για άτομα με ιστορικό καρκίνου

10/08/2026 - 3:00μμ
Ο Άρειος Πάγος (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές: Στο αρχείο παραμένει η δικογραφία – Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για νέα έρευνα

7/08/2026 - 7:38μμ
Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του Γιάννη Βαρβιτσιώτη (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Βαρβιτσιώτη

4/08/2026 - 6:50μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Politico: Προσωρινή αναστολή αιτήσεων ασύλου σε συνθήκες ακραίας πίεσης

4/08/2026 - 9:44πμ
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη. Πέμπτη 21 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Καρυστιανού: Διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

2/08/2026 - 9:21μμ
Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Ιανουάριο του 2007 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Κατερίνα Μαυρωτά)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

2/08/2026 - 8:57μμ
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πυρκαγιές και κλιματική κρίση: Έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες ημέρες

30/07/2026 - 1:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εναέρια μέσα επιχειρούν στη διπλή πυρκαγιά της Σαλαμίνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Πυροσβεστική: Σχεδόν ταυτόχρονες οι πυρκαγιές στη Σαλαμίνα – Πώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνθρωποι

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Καραλής, Τζένγκο, Χρήστου: Τι ώρα αγωνίζονται οι Έλληνες αθλητές και πού θα τους δείτε

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Δύο σοροί εντοπίστηκαν στα Περιστέρια – Σε αυξημένη ετοιμότητα ΕΚΑΒ και Λιμενικό

2 ώρες πριν
(Εικ.: instagram.com/agriview_gr/)

Από το Κεντάκι στην Ημαθία για γεύμα κάτω από τις ροδακινιές και… τρίλιζα με φρούτα

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Alberto Diaz)

Βέλγιο: Μεγάλη δασική πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση 30.000 στρεμμάτων – Κατευθύνεται προς τη Γερμανία

3 ώρες πριν
Τα μέτωπα της φωτιάς σε Περιστέρια και Κακή Βίγλα όπως φαίνονται από την Αίγινα (φωτ.: facebook/Πυροπροστασια Δασων Λαυρεωτικης/Athina Makraki)

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Διπλό μέτωπο σε Περιστέρια και Σελήνια, κοντά σε σπίτια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV