pontosnews.gr
Κυριακή, 6/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οργή, φόβο και ντροπή νιώθει ο κόσμος για όσα συμβαίνουν στη χώρα – Αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

8/07/2021 - 4:06μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οργή, πολύς φόβος, λίγη ελπίδα και μεγάλη ντροπή είναι οι λέξεις που εκφράζουν τον Έλληνα για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Αυτά είπαν όσοι ρωτήθηκαν σε έρευνα που έκανε η MRB για λογαριασμό του real.gr, η οποία αποτυπώνει μια ζοφερή εικόνα για το πώς βλέπουν τα πράγματα οι πολίτες στην πραγματική τους διάσταση, κι όχι όπως μας τη σερβίρουν τα επικοινωνιακά επιτελεία.

Στο ερώτημα για το πώς πάνε τα πράγματα στη χώρα, «καλά» τόλμησε και είπε μια μικρή μειοψηφία που άγγιξε μόλις το 9,5%. Όλοι οι άλλοι τα βλέπουν μαύρα κι άραχνα.

Ενδεικτικό είναι το ποσοστό των Ελλήνων που αναφέρεται στην οικονομική κατάσταση: Το 71,6% τη θεωρεί από κακή έως πολύ κακή.

Το ίδιο προσγειωμένοι σε μια σκληρή πραγματικότητα φαίνονται οι πολίτες και όσον αφορά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας. Μάλιστα, θεωρούν ότι βρίσκεται αν όχι σε εξέλιξη, τουλάχιστον προ των πυλών.

Για τα ελληνοτουρκικά ο κόσμος είναι διχασμένος: Σχεδόν οι μισοί θεωρούν πως θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, ενώ άλλοι τόσοι δεν πιστεύουν πως θα συμβεί κάτι μεταξύ των δύο χωρών.

Πίνακας της έρευνας που έκανε η MRB για λογαριασμό του real.gr

Εν τω μεταξύ στον τουρισμό –όπου έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για βελτίωση των οικονομικών του κράτους–, τα πράγματα όχι απλά δεν είναι καλά, αλλά κλείνουν η μία πίσω απ’ την άλλη μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες. Για πρώτη φορά βγαίνουν τόσα πολλά ξενοδοχεία στο σφυρί.

Σύμφωνα με την έρευνα του Κτηματομεσιτικού Δικτύου e-Real Estates, τους τελευταίους δύο μήνες βγήκαν στο σφυρί 211 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, μεταξύ αυτών αρκετά πεντάστερα και τετράστερα σε Χαλκιδική, Αργοσαρωνικό και Κρήτη. Οι δε μικρότερες μονάδες βρίσκονται σε όλη τη χώρα, ακόμη και στα πιο κοσμικά νησιά, όπως Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο.

Την ίδια τύχη έχουν και μονάδες σε χειμερινούς προορισμούς, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όπως σε Καρπενήσι, Πήλιο και Καλάβρυτα.

Αυτό σημαίνει λιγότερες θέσεις εργασίας και ακόμη λιγότερα έσοδα για το κράτος από φόρους.

Για την πανδημία, εκεί που είπαμε «Δόξα τω Θεώ» αρχίσαμε πάλι το «Βόηθα Παναγιά», αφού τα κρούσματα αγγίζουν τα 2.000 την ημέρα και αργά ή γρήγορα θα δούμε πώς θα εξελιχθούν, και αν θα αρχίσουν να γεμίζουν και πάλι τα νοσοκομεία.

Εν τω μεταξύ, έχει εξελιχθεί σε μπάχαλο η προσπάθεια των αρμοδίων να πείσουν τους αρνητές να αλλάξουν γνώμη και να εμβολιαστούν. Ο κόσμος αυτός δεν φαίνεται να πείθεται ούτε με δωροδοκίες, ούτε με παρακάλια, αλλά ούτε να κάμπτεται κι από τις απειλές.

Τη λύση την έδωσε ο πρόεδρος της MRB Δημήτρης Μαύρος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου στον ρ/σ Real.

Είπε πως θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν αναθέσει το ρόλο αυτό στον μοναδικό επιστήμονα που πραγματικά εμπιστεύεται ο κόσμος κι όχι σε όλους εκείνους που επιδιώκουν να κάνουν καριέρα βγαίνοντας στις τηλεοράσεις, όπου τρελαίνουν τον κόσμο.

Αυτός ο επιστήμονας, όπως είπε ο κύριος Μαύρος, είναι ο «οικογενειακός γιατρός», που είναι ο μόνος που μπορεί να ακούσει θετικά ο καθένας μας και τον έχουν αφήσει στο περιθώριο να παρακολουθεί ως απλός θεατής όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται στη χώρα εδώ και έναν χρόνο.  

Σημασία, λοιπόν, δεν έχει να μαθαίνουμε κάθε λίγο και λιγάκι ποιος προηγείται στις δημοσκοπήσεις και ποιος είναι ικανότερος να κυβερνήσει. Σημασία έχει να μπορέσει αυτός που βγαίνει πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου να αναστρέψει το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, όχι με τρικ αλλά με ουσιαστικές πράξεις που θα κάνουν καλύτερη την κατάσταση, ώστε να αλλάξει η ζοφερή εικόνα της χώρας άμεσα, πριν να είναι πολύ αργά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Yδρόγειος σφαίρα (φωτ.: Pixabay / Mark Robinson)
ΓΝΩΜΕΣ

Πώς επανασχεδιάζεται ο χάρτης της Μέσης Ανατολής

5/07/2025 - 9:25πμ
Ισραηλινή σημαία τοποθετημένη πάνω σε αυτοκίνητο που βρισκόταν στην πόλη Ραμάτ Γκαν της μητροπολιτικής περιοχής του Τελ Αβίβ, η οποία χτυπήθηκε από ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΓΝΩΜΕΣ

Το Ισραήλ κάνει «ταμείο»

4/07/2025 - 4:00μμ
Έργο του Schnorr von Carolsfeld (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ισαάκ όταν ευλόγησε τον Ιακώβ (Μέρος Β’)

1/07/2025 - 9:10πμ
Ντόναλντ Τραμπ και  Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (εικ.: EPA/MICHAEL REYNOLDS/ EPA/ RAMON VAN FLYMEN)
ΓΝΩΜΕΣ

Τραμπ, Ερντογάν και Μητσοτάκης

29/06/2025 - 3:40μμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΓΝΩΜΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η πέτρα του σκανδάλου είναι ο κ. Μητσοτάκης

28/06/2025 - 9:49πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στη Χάγη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί σχέσεων Τραμπ-Ερντογάν

27/06/2025 - 4:10μμ
«Η παρουσίαση του Ιακώβ στον Ισαάκ», έργο του Luca Giordano (πηγή: Museo Nacional de Bellas Artes & Wikimedia Argentina / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ισαάκ όταν ευλόγησε τον Ιακώβ (Μέρος Α’)

24/06/2025 - 9:42πμ
Εικόνα από το σημείο όπου έπεσε ιρανικός πύραυλος, στη Ness Ziona, στο νότιο τμήμα του Τελ Αβίβ (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο πραγματικός στόχος του Ισραήλ στο Ιράν

22/06/2025 - 5:06μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Θα τους ακουμπούσε κανείς εάν δεν υπήρχε η Ευρώπη;

21/06/2025 - 9:38πμ
(Φωτ. αρχείου: turdef.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Προσοχή στο πυραυλικό δυναμικό της Τουρκίας

20/06/2025 - 4:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ (φωτ.: EPA/Allison Robbert)

Ο Μασκ ανακοίνωσε τη δημιουργία κόμματος με την ονομασία America Party

7 ώρες πριν
(Πηγή φωτ.: facebook.com/nea.trapezounta.eleusina)

Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα»: Να προσφέρετε ο κάθε ένας από το μετερίζι του στην Ποντιακή Παράδοση

8 ώρες πριν
(Πηγή φωτ.: facebook.com/syllogos.rizochoriou)

Οι Πόντιοι του Ριζοχωρίου αποχαιρετούν τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου τους Παύλο Παρασκευά

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

«Δρόμεια 2025»: Το έκανε ξανά στο τελευταίο του άλμα ο Τεντόγλου

9 ώρες πριν
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)

Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

9 ώρες πριν
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσπερνούν κατεστραμμένα κτήρια στη Γάζα (φωτ.: . EPA/Mohammed Saber)

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Πιο κοντά σε νέο γύρο συνομιλιών Ισραήλ-Χαμάς

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign