pontosnews.gr
Πέμπτη, 11/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο καθένας για τον εαυτό του: Βάζει τέρμα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης το νέο δόγμα Χατζηδάκη

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

28/06/2021 - 2:53μμ
Ο Κωστής Χατζηδάκης στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)

Ο Κωστής Χατζηδάκης στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης υπεραμύνεται των θέσεων του και καμαρώνει για το νέο νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή για την επικουρική ασφάλιση, το οποίο προβλέπει ένα νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα που θα δημιουργεί έναν «προσωπικό κουμπαρά». Θα διαλέγει ο ασφαλισμένος τι επικουρική θέλει να πάρει και θα πληρώνει ανάλογα.

Τα χρήματα αυτά θα τα τζιράρει μια ιδιωτική ανεξάρτητη Αρχή, το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης. Σ’ αυτή την ιδιωτική εταιρεία θα πέσουν φυσικά περίπου 60 δισ. ευρώ, κρατικά χρήματα, έτσι για μαγιά.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου του 2022, δηλαδή σε λίγους μήνες.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που φέρει την ταμπέλα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος καταργεί στην πράξη το κοινωνικό κράτος και προωθεί τον ατομικισμό. 

Κυριαρχεί μόνο το «Εγώ» και εξαφανίζει το «Εμείς». Ο καθένας θα πασχίζει αποκλειστικά για τον εαυτό του και μόνο ο Θεός για όλους – και κανείς άλλος. Δηλαδή, με λίγα λόγια, αν έχεις χρήματα θα ασφαλίζεσαι και θα έχεις να λαμβάνεις επικουρική σύνταξη. Αν δεν έχεις να πληρώσεις, δεν θα παίρνεις τίποτα απολύτως.

Αυτό το σύστημα ονειρεύονται και για την κύρια σύνταξη. Εξάλλου αυτά πρεσβεύει ο νεοφιλελευθερισμός, όπου κι αν εφαρμόζεται.

Το κακό είναι ότι ο κόσμος –χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό το νέο σύστημα– δείχνει να πείθεται, ύστερα από την επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης, και να πιστεύει στ’ αλήθεια πως με τη συνεχή μείωση των μισθών που υφίσταται, με την εκτόξευση της ανεργίας και της μαύρης και της αδήλωτης εργασίας από ασύδοτους εργοδότες, θα καταφέρει σε μεγάλο ποσοστό να πάρει στο τέλος επικουρική σύνταξη.

Θα παίρνουν επικουρική σύνταξη όσοι θα έχουν την άνεση να πληρώσουν τα υψηλά ποσά που θα τους ζητούνται. Οι υπόλοιποι δεν θα παίρνουν τίποτα, ή στην καλύτερη περίπτωση ακόμα πιο λίγα ψίχουλα από αυτά που λαμβάνουν σήμερα όσοι παίρνουν επικουρική.

Αυτά τα ωραία περιέχει η νέα σπουδαία πρόταση της κυβέρνησης για την πολύπαθη επικουρική ασφάλιση, την οποία είχαν βάλει πολλοί στο μάτι εδώ και χρόνια, για να την καταργήσουν. Όμως επειδή δεν τα κατάφεραν, την έκαναν δώρο στους ιδιώτες, που όπως πάντα είναι οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι, και όχι ο κόσμος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Λάζαρος στην πύλη του πλουσίου, διά χειρός Heinrich Aldegrever (πηγή: Metropolitan Museum of Art / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον πλούσιο και στον Λάζαρο (Μέρος Α’)

9/12/2025 - 9:36πμ
(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Νέα Οθωμανία;

7/12/2025 - 3:38μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/dji-agras-12491421/)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο νέος φεουδάρχης

6/12/2025 - 9:45πμ
(Πηγή: imgflip.com/memetemplate/390114597/Clown-Erdogan)
ΓΝΩΜΕΣ

Πού οδηγούνται οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας;

5/12/2025 - 4:22μμ
Η παραβολή των παρθένων από τους Pieter Brueghel (πρεσβ.) / Philip Galle / Hieronymus Cock (πηγή: Metropolitan Museum of Art / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στις δέκα παρθένους (Μέρος Ε’)

2/12/2025 - 9:47πμ
Αντιμέτωπο με νέα διλήμματα το κυβερνητικό δίδυμο Μπαχτσελί-Ερντογάν (φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Τουρκικής Προεδρίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Σε κρίσιμη καμπή το Κουρδικό

30/11/2025 - 5:27μμ
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια της Βιθυνίας, στο χώρο των ερειπίων της βασιλικής του Αγίου Νεοφύτου, Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alessandro di Meo)
ΓΝΩΜΕΣ

Τα μηνύματα από την επίσκεψη του Πάπα στη Νίκαια

29/11/2025 - 10:03πμ
Στιγμιότυπο μετά την υπογραφή για την οριοθέτηση ΑΟΖ, μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, 26 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)
ΓΝΩΜΕΣ

Μεγάλη επιτυχία της Κύπρου

28/11/2025 - 3:54μμ
Την ώρα που συζειτείται το σχέδιο Τραμπ, οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΓΝΩΜΕΣ

Το Σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία και η πολιτική της Αθήνας

22/11/2025 - 10:04πμ
Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης από ψηλά (αεροφωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam)
ΓΝΩΜΕΣ

Αγοραπωλησίες γης και εθνική ασφάλεια

21/11/2025 - 4:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: glomex)

Μήνυμα Μητσοτάκη για την εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup: «Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα»

5 λεπτά πριν
Άποψη του οικισμού της Ίμερας στον Πόντο (φωτ.: «Η Έξοδος» τόμος Ζ')

Μαρτυρία Χαράλαμπου Γαλανού (ή Τσαχουρίδη): Εις όλο το διάστημα της λειτουργίας της καραντίνας απέθανον περί τις είκοσι χιλιάδες πρόσφυγες

33 λεπτά πριν
Εικόνα από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Παράταση δύο μηνών αποφάσισε η εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Pixabay/Gerd Altmann)

ChatGPT: Αμερικανοί πάνε στα δικαστήρια την OpenAI και τη Microsoft με κατηγορία για… φόνο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook Σύλλογος Ποντίων  Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»)

Ο Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης» ετοιμάζει τον ετήσιο χορό του

2 ώρες πριν
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Βέλγου ομολόγου, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ (φωτ.: 
EPA/OLIVIER HOSLET)

Νέος πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign