pontosnews.gr
Δευτέρα, 19/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο καθένας για τον εαυτό του: Βάζει τέρμα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης το νέο δόγμα Χατζηδάκη

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

28/06/2021 - 2:53μμ
Ο Κωστής Χατζηδάκης στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)

Ο Κωστής Χατζηδάκης στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης υπεραμύνεται των θέσεων του και καμαρώνει για το νέο νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή για την επικουρική ασφάλιση, το οποίο προβλέπει ένα νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα που θα δημιουργεί έναν «προσωπικό κουμπαρά». Θα διαλέγει ο ασφαλισμένος τι επικουρική θέλει να πάρει και θα πληρώνει ανάλογα.

Τα χρήματα αυτά θα τα τζιράρει μια ιδιωτική ανεξάρτητη Αρχή, το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης. Σ’ αυτή την ιδιωτική εταιρεία θα πέσουν φυσικά περίπου 60 δισ. ευρώ, κρατικά χρήματα, έτσι για μαγιά.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου του 2022, δηλαδή σε λίγους μήνες.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που φέρει την ταμπέλα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος καταργεί στην πράξη το κοινωνικό κράτος και προωθεί τον ατομικισμό. 

Κυριαρχεί μόνο το «Εγώ» και εξαφανίζει το «Εμείς». Ο καθένας θα πασχίζει αποκλειστικά για τον εαυτό του και μόνο ο Θεός για όλους – και κανείς άλλος. Δηλαδή, με λίγα λόγια, αν έχεις χρήματα θα ασφαλίζεσαι και θα έχεις να λαμβάνεις επικουρική σύνταξη. Αν δεν έχεις να πληρώσεις, δεν θα παίρνεις τίποτα απολύτως.

Αυτό το σύστημα ονειρεύονται και για την κύρια σύνταξη. Εξάλλου αυτά πρεσβεύει ο νεοφιλελευθερισμός, όπου κι αν εφαρμόζεται.

Το κακό είναι ότι ο κόσμος –χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό το νέο σύστημα– δείχνει να πείθεται, ύστερα από την επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης, και να πιστεύει στ’ αλήθεια πως με τη συνεχή μείωση των μισθών που υφίσταται, με την εκτόξευση της ανεργίας και της μαύρης και της αδήλωτης εργασίας από ασύδοτους εργοδότες, θα καταφέρει σε μεγάλο ποσοστό να πάρει στο τέλος επικουρική σύνταξη.

Θα παίρνουν επικουρική σύνταξη όσοι θα έχουν την άνεση να πληρώσουν τα υψηλά ποσά που θα τους ζητούνται. Οι υπόλοιποι δεν θα παίρνουν τίποτα, ή στην καλύτερη περίπτωση ακόμα πιο λίγα ψίχουλα από αυτά που λαμβάνουν σήμερα όσοι παίρνουν επικουρική.

Αυτά τα ωραία περιέχει η νέα σπουδαία πρόταση της κυβέρνησης για την πολύπαθη επικουρική ασφάλιση, την οποία είχαν βάλει πολλοί στο μάτι εδώ και χρόνια, για να την καταργήσουν. Όμως επειδή δεν τα κατάφεραν, την έκαναν δώρο στους ιδιώτες, που όπως πάντα είναι οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι, και όχι ο κόσμος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιρανός περπατάει μπροστά από ένα πυροσβεστικό όχημα που κάηκε κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί ανησυχεί η Τουρκία για το Ιράν

18/01/2026 - 4:14μμ
Από διαδήλωση συμπαράστασης στον ιρανικό λαό, στην Ουάσινγκτον (φωτ.: Ted Eytan  / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Ιράν: Μπορεί να αλλάξει χωρίς κατάρρευση;

17/01/2026 - 9:34πμ
(Φωτ.: Paul Shaw / Crown Copyright / flickr.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Μέγιστη υποκρισία

16/01/2026 - 4:28μμ
Η βάπτιση του Ιησού – Τοιχογραφία στην Αγία Σοφία της Τραπεζούντας (πηγή: Dosseman /commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στα άγια Φώτα (Μέρος Β’)

13/01/2026 - 9:33πμ
Πρόσφυγας περπατά μπροστά από πορτρέτα του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, του Ναΐμ Κάσεμ και του εκλιπόντος Χασάν Νασράλα στο συγκρότημα Ιμάμ Αλί, στο Χερμέλ της κοιλάδας Μπεκάα στην Υεμένη. 8 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΓΝΩΜΕΣ

Ιράν: Πόσο κινδυνεύει το καθεστώς;

10/01/2026 - 9:33πμ
«Η Βάπτιση», Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Ιορδάνη ποταμό (Φωτ.: David Bjorgen / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στα άγια Φώτα (Μέρος Α’)

6/01/2026 - 12:08μμ
(Φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Το εκκρεμές του Ερντογάν

3/01/2026 - 9:26πμ
Το τρίτο μέρος της απεικόνισης της παραβολής του πλουσίου με τον φτωχό Λάζαρο σε μικρογραφία κώδικα (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον πλούσιο και στον Λάζαρο (Μέρος Δ’)

30/12/2025 - 9:50πμ
(Φωτ.: commons.wikimedia.org/wiki/ File:4flag-turkey-israel-sky.jpg/ Newtimes.az)
ΓΝΩΜΕΣ

Εχθροί ή φίλοι;

28/12/2025 - 4:28μμ
(Φωτ.: flickr.com/Kenneth Lu)
ΓΝΩΜΕΣ

Μια σύντομη ματιά στον κόσμο το 2025

27/12/2025 - 9:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας έκοψε τη βασιλόπιτά του σε μια εκδήλωση-υπερπαραγωγή

15 λεπτά πριν
Διασώστες αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια των δύο τρένων (φωτ.: ΕΡΑ/Χ/Eleanorinthesky)

Ισπανία: Τουλάχιστον 39 νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένων – «Τα βαγόνια εκτοξεύθηκαν από τις ράγες»

48 λεπτά πριν
Εκτός ορίων η κατάσταση με τους αγριόχοιρους σε κατοικημένη περιοχή στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Εκτός ορίων η κατάσταση με τους αγριόχοιρους σε κατοικημένη περιοχή στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: 40χρονη δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της – Η γυναίκα είχε εξαφανιστεί πριν από 10 μέρες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Καιρός: Κρύο, σταδιακή ενίσχυση θυελλωδών ανέμων και τοπικές βροχές σε ολόκληρη τη χώρα

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τον εκτροχιασμό δύο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ανδαλουσία

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign