pontosnews.gr
Παρασκευή, 30/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τα μέτρα που θα διχάσουν την κοινωνία

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

27/06/2021 - 11:02πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οι εποχές αλλάζουν δραματικά κι εμείς απλά παρακολουθούμε την εξέλιξη ως θεατές, ανήμποροι να αντιδράσουμε. Το περίφημο «Δόγμα του σοκ» έχει πιάσει, και κάνει τέλεια τη δουλειά του.

Η κοινωνία μουδιασμένη απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις. Η όλη διαμαρτυρία της για ό,τι της συμβαίνει περιορίζεται σε μερικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – κι αυτό είναι όλο.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει εμβολιάσει με δύο δόσεις μόλις το 30,5% του πληθυσμού. Κι αυτό, όχι γιατί υπάρχει ένα ποσοστό του κόσμου που αρνείται να εμβολιαστεί, αλλά κυρίως γιατί δεν έχει εμβόλια για να κάνει περισσότερους εμβολιασμούς και να ολοκληρώσει τουλάχιστον με εκείνους που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Υπόσχεται όμως ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα μπορέσει να έχει εμβολιάσει πλήρως όλο τον πληθυσμό. Μένει να το δούμε, γιατί μέχρι στιγμής όποιον σχεδιασμό έκανε πάνω σ’ αυτό το θέμα έπεσε έξω, κατά πολύ.

Στο μεταξύ, ανακοινώνει μέτρα για να καμφθούν οι αρνητές και να εμβολιαστούν. Με τα μέτρα αυτά όσοι εμβολιαστούν θα έχουν προνόμια σε βάρος των αρνητών.

Ένα από τα προνόμια αυτά θα είναι η πλήρης απελευθέρωση από τη μάσκα, ακόμα και σε κλειστούς χώρους για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Μάλιστα, αν οι επιχειρηματίες δηλώσουν πως θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους, θα μπορούν να έχουν 100% πληρότητα στα καταστήματά τους.

Για να επιτευχθεί αυτό θα ελέγχονται οι πελάτες αν φέρουν μαζί τους στο smartphone τους το περίφημο QR code, που θα αποδεικνύει πως είναι πλήρως εμβολιασμένοι – ή θα πρέπει να έχουν μαζί τους τυπωμένο το επίσημο έντυπο εμβολιασμού που εκδίδεται ψηφιακά από την κυβέρνηση.

Πάνε οι εποχές που έξω από τα καλά μαγαζιά ήταν οι πορτιέρηδες που έκαναν face control και σου απαγόρευαν την είσοδο αν δεν τους έκανε η φάτσα σου. Τώρα οι ίδιοι τύποι θα κάνουν τους ελεγκτές υγείας και θα σε βάζουν μέσα στο κατάστημα αν είσαι εμβολιασμένος, αλλιώς θα σε πετούν στη σύγχρονη Σπιναλόγκα. Το πιθανότερο είναι να σου κάνουν και μια θερμομέτρηση καλού-κακού.

Βέβαια, αν είσαι από εκείνους που δεν εμβολιάστηκαν για οποιονδήποτε λόγο θα μπορείς να αναζητήσεις τα μικτά μαγαζιά, που θα φιλοξενούν κι από τα δύο είδη ανθρώπων: Τους «καθαρούς» και τους «μιαρούς», δηλαδή εμβολιασμένους και  ανεμβολίαστους.

Αν αυτοί που πήραν τέτοιες αποφάσεις διχασμού της κοινωνίας έστρεφαν για λίγο το βλέμμα τους σ’ έναν καθρέφτη θα έβλεπαν ποιος είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτή την άρνηση που δείχνει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου. Ακόμη κι αν έριχναν μια ματιά στις ανακοινώσεις που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν κάποια εμβόλια –όπως και για ορισμένους θανάτους–, τότε θα έβλεπαν και πάλι τους εαυτούς τους.

Το ίδιο θα συνέβαινε αν έκαναν τον κόπο να ανατρέξουν στις απαγορεύσεις που ανακοίνωναν για τη χρήση ορισμένων εμβολίων σε κάποιες ηλικίες, τις οποίες μετά από λίγο τις άλλαζαν για να προκαλέσουν σύγχυση και πανικό στον κόσμο· τότε πάλι θα έβλεπαν τους εαυτούς τους.

Αυτοαναιρούνταν από τη μια στιγμή στην άλλη με ταχύτητα φωτός, και τώρα, ενώ κατάφεραν αυτοί οι άνθρωποι που προκάλεσαν τέτοια σύγχυση να εξασφαλίσουν ασυλία από την κυβέρνηση με ειδικό νόμο για να μην φέρουν καμία ποινική ευθύνη οι ίδιοι για οτιδήποτε συμβεί στον πληθυσμό εξαιτίας τους, ο κόσμος που πανικοβλήθηκε από τις αντιφατικές απόψεις τους θα τιμωρείται βάναυσα, γιατί δεν κατάφερε να κατανοήσει αυτόν τον παραλογισμό.

Να σταματούσε όμως μέχρι εδώ το κακό, καλά θα ήταν! Κυβερνητικά στελέχη βγαίνουν και ανακοινώνουν αβίαστα ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού θα προσβάλει μόνο τους ανεμβολίαστους, δημιουργώντας στον κόσμο μια ψευδαίσθηση ότι οι εμβολιασμένοι είναι απολύτως προστατευμένοι.

Το Ισραήλ όμως τους διέψευσε, αφού ανακοίνωσε επισήμως πως το 50% από όσους κόλλησαν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Εμείς εδώ παίζουμε τον παπά μόνο και μόνο για να λειτουργήσει ανεμπόδιστα ο τουρισμός και… γαία πυρί μιχθήτω. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει για μια ακόμη φορά λάθος τρόπο για να πείσει τους αρνητές του εμβολίου να αλλάξουν γνώμη. Η τιμωρία δεν είναι η λύση.

Από φθινόπωρο θα κάνουμε πάλι ταμείο και τότε βλέπουμε αν θα χρειαστούμε νέο γύρο μέτρων για να σώσουμε ό,τι θα έχει απομείνει.

Υ.Γ: Προς άρση παρεξηγήσεων, ο γράφων είναι πλήρως εμβολιασμένος και δεν υπήρξε ποτέ αρνητής. 
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η τουρκική φρεγάτα TCG Göksu στη Μεσόγειο, στις 2 Ιανουαρίου 2022 (φωτ.: US Navy / Theoplis Stewart II)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί προληπτικής διπλωματίας και «Γαλάζιας Παράνοιας»

30/10/2026 - 4:33μμ
Το Παλάτι της Ειρήνης στη Χάγη, σημερινή έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (πηγή: el.wikipedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Τουρκολυβικό, η λύση στη Χάγη

25/10/2026 - 5:44μμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Γεραπετρίτης στα κυβερνητικά έδρανα (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΓΝΩΜΕΣ

Όταν η αποφυγή του πολέμου γίνεται άλλοθι υποχώρησης

24/10/2026 - 9:49πμ
Νεαροί διαδηλωτές στην πλατεία της Βαστίλλης, 8 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)
ΓΝΩΜΕΣ

Ένα μεγάλο συγγνώμη από τη Γαλλία

23/10/2026 - 3:49μμ
Οι Σαράντα Μάρτυρες της Σεβάστειας σε εικόνα της σχολής του Νόβγκοροντ, του 15ου αιώνα (πηγή: Wikimedia Commons)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους αγίους Σαράντα Μάρτυρες ΙΙ (Μέρος Β’)

20/10/2026 - 9:23πμ
Ο Τζεμ Γκιουρντενίζ, ο Τούρκος υποναύαρχος εν αποστρατεία, που το 2006 παρουσίασε για πρώτη φορά την ιδέα της «Γαλάζιας Πατρίδας» (πηγή: YouTube/Cem Gürdeniz)
ΓΝΩΜΕΣ

Οδυνηρές παρεξηγήσεις

18/10/2026 - 4:30μμ
Tο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΓΝΩΜΕΣ

Αν. Μεσόγειος: Η Αθήνα χαμένη στις ισορροπίες

17/10/2026 - 10:09πμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, στις 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί «σουνιτικού ΝΑΤΟ»

15/10/2026 - 3:37μμ
Λεπτομέρεια από τον πίνακα του Φώτη Κόντογλου «Οι Άγιοι Σαράντα ή Σαράντα Μάρτυρες» (πηγή: nationalgallery.gr)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους αγίους Σαράντα Μάρτυρες ΙΙ (Μέρος Α’)

13/10/2026 - 10:11πμ
Το πόντιουμ στο λόφο της Πνύκας, απ’ όπου ο Μάρκο Ρούμπιο εκφώνησε την ομιλία του με φόντο της Ακρόπολη, αναφερόμενος στο μέλλον του δυτικού πολιτισμού και στις κοινές αξίες Ελλάδας, Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών. Τέταρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος / POOL)
ΓΝΩΜΕΣ

Πήρε ό,τι ήθελε και άφησε το λογαριασμό

10/10/2026 - 9:40πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Κακή βραδιά στην Πόλη και ήττα για τον Παναθηναϊκό

58 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: Greek Street Fair Burwood - Saturday 14 November 2026/Facebook)

Ο Ποντοξενιτέας συμμετέχει δυναμικά στο φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού στο Σίδνεϊ με ποντιακά τραγούδια και χορούς

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Angeles Visdomine)

Ισπανία: Εμμένει στην άρνησή του να παραιτηθεί ο υπουργός Μεταφορών, μετά το δεύτερο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα σε λίγους μήνες

56 λεπτά πριν
Αρμενικό σπίτι με σπασμένα παράθυρα στο Ερζερούμ, μετά τη σφαγή της 30ής Οκτωβρίου 1895. Η λήψη χρονολογείται περίπου την 1η Νοεμβρίου (φωτ.: συλλογή William Sachtleben / UCLA Library)

Ερζερούμ 1895: Αμερικανός που αναζητούσε έναν ποδηλάτη κατέγραψε τη σφαγή των Αρμενίων – Οι πολύ σκληρές φωτογραφίες

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 25 Νοεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν – Τι διεκδικούν

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες προσποιούμενη υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV