pontosnews.gr
Τετάρτη, 3/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν: Η ανταλλαγή κρατουμένων στο τραπέζι

Ως κίνηση καλής θέλησης για να βελτιωθούν οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις

15/06/2021 - 5:13μμ
(Φωτ.: RIA Novosti / Alexei Druzhinin / POOL)

(Φωτ.: RIA Novosti / Alexei Druzhinin / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένει ο πλανήτης τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την Τετάρτη στη Γενεύη, καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε… ψυχροπολεμικό κλίμα.

Η ανταλλαγή κρατουμένων θα τεθεί ως θέμα ως κίνηση καλής θέλησης για να βελτιωθούν οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε έτοιμος πριν από τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δέχεται πιέσεις να πετύχει την απελευθέρωση δύο Αμερικανών που κρατούνται στη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι ο Μπάιντεν θα αναφερθεί στην πρώτη του πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του την Τετάρτη στη Γενεύη στο θέμα του Πολ Γουίλαν, που κρατείται στη Ρωσία με την κατηγορία της κατασκοπείας, και του Τρέβορ Ριντ που είναι φυλακισμένος επειδή όντας μεθυσμένος επιτέθηκε σε δύο Ρώσους αστυνομικούς.

Η Ουάσινγκτον καταγγέλλει ότι οι δύο Αμερικανοί πολίτες κρατούνται άδικα. Εξάλλου Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, έχουν καλέσει τον Μπάιντεν να ζητήσει με πιο έντονο τρόπο την απελευθέρωσή τους.

«Η καφκική αντιμετώπιση που φυλάσσει το Κρεμλίνο στους Αμερικανούς πολίτες πρέπει να σταματήσει και ο πρόεδρος Μπάιντεν θα πρέπει να καταστήσει την επιστροφή τους πρώτη προτεραιότητα της επίσκεψής του», εκτίμησε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντες.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάικλ Μακόλ πήγε ακόμη πιο μακριά σημειώνοντας ότι η απελευθέρωσή τους θα έπρεπε να έχει αποτελέσει «όρο» για τη διεξαγωγή της συνάντησης των δύο ηγετών στη Γενεύη.

Όταν ρωτήθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC για το ενδεχόμενο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, ο Πούτιν εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο.

«Ναι, ναι, ναι βέβαια», απάντησε, σύμφωνα με το απόσπασμα της συνέντευξής του που μεταδόθηκε χθες Δευτέρα από το NBC.

«Αυτό που θα ήταν ακόμη καλύτερο θα ήταν μια συζήτηση για το ενδεχόμενο να συνάψουμε μια συμφωνία έκδοσης», πρόσθεσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

Εν αναμονή αυτής της συμφωνίας, ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε έτοιμος να συζητήσει μια ανταλλαγή κρατουμένων για «ανθρωπιστικούς» λόγους, που συνδέονται «με την υγεία και τη ζωή καθένα ξεχωριστά».

Οι Ρώσοι κρατούμενοι

Ποιοι Ρώσοι κρατούμενοι θα ήθελε να απελευθερωθούν με αντάλλαγμα τους δύο Αμερικανούς; «Έχουμε έναν κατάλογο», διαβεβαίωσε ο Πούτιν, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των Ρώσων κρατούμενων σε αμερικανικές φυλακές «δεν συγκρίνεται» με αυτό των Αμερικανών που κρατούνται στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε κυρίως στα «σοβαρά προβλήματα υγείας» του Κονσταντίν Γιαροσένκο, του Ρώσου πιλότου που κρατείται στις ΗΠΑ με την κατηγορία του λαθρεμπορίου κοκαΐνης, η οικογένεια του οποίου ζήτησε την απελευθέρωσή του πριν τη σύνοδο. Το ίδιο έπραξε και η οικογένεια του διαβόητου εμπόρου όπλων Βίκτορ Μπουτ.

Στη συνέντευξή του ο Πούτιν εμφανίστηκε πολύ σκληρός απέναντι στον Τρέβορ Ριντ, ο οποίος καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2019 σε εννέα χρόνια κάθειρξη. «Πρόκειται απλώς για έναν μέθυσο και έναν ταραχοποιό», «είναι ένας εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου, τίποτα άλλο», τόνισε, την ώρα που Αμερικανοί πολιτικοί κατηγορούν τη Μόσχα ότι τον εκμεταλλεύεται ως μέσο άσκησης διπλωματικής πίεσης.

Ελπίδες απελευθέρωσης από τους συγγενείς

Η μητέρα του Τρέβορ Ριντ, Πόλα, δήλωσε στο NBC ότι έχει «πολλές ελπίδες» να δει επιτέλους τον γιο της ελεύθερο, χαιρετίζοντας παράλληλα τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν προς αυτή την κατεύθυνση και τις δηλώσεις Πούτιν για το ενδεχόμενο απελευθέρωσής του.

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει πολύ γρήγορα», εξήγησε. «Δεν μας ενδιαφέρει πώς θα επιστρέψει σπίτι του», διευκρίνισε ο πατέρας του Τζόι Ριντ.

Πρώην αξιωματικός των Πεζοναυτών, ο άλλος Αμερικανός που κρατείται στη Ρωσία, ο Πολ Γουίλαν ήταν πράκτορας ασφαλείας μιας αμερικανικής εταιρείας εξαρτημάτων αυτοκινήτων όταν συνελήφθη στη Μόσχα τον Δεκέμβριο του 2018. Τον Ιούνιο του 2020 καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Πρόσφατα ο Γουίλαν ζήτησε από τον Μπάιντεν να οργανώσει μια ανταλλαγή κρατουμένων προκειμένου να απελευθερωθεί. Ωστόσο η θέση του Αμερικανού προέδρου για το θέμα παραμένει ασαφής.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι (φωτ.: facebook/Federica Mogherini)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ευνοιοκρατία στην Φεντερίκα Μογκερίνι

3/12/2025 - 12:53μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλάει σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο του επενδυτικού φόρουμ «Russia Calling!», στη Μόσχα. 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ρητορική στα άκρα: Ο Πούτιν απειλεί με πόλεμο την Ευρώπη – Ζελένσκι: Έχουμε σχέδιο ειρήνης 20 σημείων

2/12/2025 - 6:40μμ
Η Φεντερίκα Μογκερίνι, πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια ομιλίας της για τα 75 χρόνια του Κολεγίου της Ευρώπης, στο Βέλγιο (φωτ. αρχείου: 
EPA/OLIVIER MATTHYS)
ΚΟΣΜΟΣ

Φεντερίκα Μογκερίνι: Συνελήφθη η πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν για απάτη με κονδύλια της ΕΕ

2/12/2025 - 5:04μμ
(Πηγή: vesselfinder.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλοίο με σημαία Ρωσίας δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών

2/12/2025 - 10:16πμ
(Φωτ.: x.com/MigracionCol/status/1995644745700474894)
ΚΟΣΜΟΣ

Εβραϊκή σέκτα συνδέεται με κακοποιήσεις παιδιών σε διάφορες χώρες – Απελάσεις στην Κολομβία

2/12/2025 - 9:23πμ
Διαδηλωτές συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Τιφλίδα, στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: EPA/David Mdzinarishvili)
ΚΟΣΜΟΣ

Γεωργία: Έρευνα μετά το ρεπορτάζ του BBC ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον διαδηλωτών

1/12/2025 - 11:27μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η πλήρης ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος της Τουρκίας

1/12/2025 - 9:45μμ
Από αριστερά, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν ενώ κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Παρίσι (φωτ.: EPA/Christophe Ena/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: «Η Ουκρανία είναι η μόνη αρμόδια να συζητήσει για τα εδαφικά ζητήματα» – «Πρόοδος» στη Φλόριντα, αύριο η συνάντηση Γουίτκοφ-Πούτιν

1/12/2025 - 8:00μμ
Βουλευτικές εκλογές στο Κιργιστάν, 29 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Igor Kovalenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές υπό σκιά στο Κιργιστάν: Ο ΟΑΣΕ προειδοποιεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα

1/12/2025 - 3:10μμ
(Φωτ.: EPA/John G. Mabanglo)
ΚΟΣΜΟΣ

Αιματοκύλισμα σε παιδικό πάρτι στην Καλιφόρνια

1/12/2025 - 1:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook Σύλλογος Ποντίων  Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»

Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»: Οι Μωμόγεροι ανοίγουν τις εκδηλώσεις του 2026

27 λεπτά πριν
(Φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Κόκκινη προειδοποίηση από την ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ

58 λεπτά πριν
Η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι (φωτ.: facebook/Federica Mogherini)

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ευνοιοκρατία στην Φεντερίκα Μογκερίνι

1 ώρα πριν
Δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση που προκάλεσε τον θάνατο του άτυχου 24χρονου (φωτ.: glomex)

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λούτσα: Χρήση κοκαΐνης, εκτός από αλκοόλ, είχε κάνει ο 29χρονος οδηγός

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών)

Βαλκανικό πρωτάθλημα άρσης βαρών: Επτά μετάλλια για την Ελλάδα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: instagram/argonavtishagen)

Ο «Αργοναύτης» του Hagen σαραντάρισε και το γιορτάζει!

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign