pontosnews.gr
Τρίτη, 1/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αγγελής: Δεν πρόκειται να υποκύψω σε πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες

Η αντίδραση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, για τη δίωξη σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος

11/06/2021 - 6:11μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ανακοίνωση μετά την εις βάρος του ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, εξέδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

«Δηλώνω ότι δεν πρόκειται να υποκύψω στις όποιες πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ο αντεισαγγελέας χαρακτήρισε καταχρηστική τη δίωξη που του ασκήθηκε, αλλά εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον θεσμό της δικαιοσύνης «που υπηρέτησα και εξακολουθώ να υπηρετώ».

Συγκριμένα στην ανακοίνωση του ο Ιωάννης Αγγελής αναφέρει τα εξής:

«Έχοντας τριάντα οκτώ (38) χρόνια ευδόκιμης και άμεμπτης υπηρεσιακής εξέλιξης ως λειτουργός της Δικαιοσύνης, την οποία συνεχίζω να υπηρετώ με τον ίδιο ζήλο, αγάπη και αυταπάρνηση, αιφνιδιάστηκα από μια νομικά και ουσιαστικά καταχρηστική δίωξη εναντίον μου. Επειδή σέβομαι απόλυτα τη διαδικασία, όλες μου οι απαντήσεις σχετικά με την εναντίον μου ποινική δίωξη αυτή, θα δοθούν στα αρμόδια θεσμικά όργανα της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Αποκλειστικά και μόνο για να υπερασπιστώ την παραπάνω πορεία μου, την τιμή την υπόληψη και την προσωπικότητα μου και για ενημέρωση του κοινού σε ένα μείζον θέμα στο οποίο εμφανίζομαι ως πρωταγωνιστής, σημειώνω τα παρακάτω, σε συνέχεια της από 12-6-2019 ανακοίνωσης προς τον Τύπο και τα ΜΜΕ, η οποία σήμερα καθίσταται περισσότερο επίκαιρη όσο ποτέ:

  1. Η υπόθεση Novartis αποτελεί ένα υπαρκτό-διεθνές οικονομικό και νομικό σκάνδαλο, στο οποίο έχουν διαπραχθεί σοβαρά ποινικά αδικήματα, όπως είχα τονίσει και στην από 12-6-2019 ανακοίνωσή μου.
  2. Η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνάται ποινικώς από την Εισαγγελία Διαφθοράς από τον μήνα Μάιο του 2015 (25-5-2015) έως και σήμερα.
  3. Στην όλη αυτή υπόθεση ενεπλάκην ως επόπτης των εισαγγελέων διαφθοράς, για χρονικό διάστημα μόλις τριών (3) μηνών, ήτοι από 5-10-2018 μέχρι και 7-1-2019.
  4. Κατά την τρίμηνη διάρκεια της εποπτείας μου εντόπισα πληθώρα παρατυπιών, αλλά και αξιοποίνων πράξεων, τις οποίες ανέφερα νομοτύπως, γραπτώς και προφορικώς, ως είχα υπηρεσιακή υποχρέωση.
  5. Με βάση τις καταγγελίες μου αυτές, η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων αποφάσισε τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, γνωστού με το όνομα “Ρασπούτιν”.
  6. Στη συνέχεια, η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του εν λόγω πρώην υπουργού, μεταξύ άλλων και για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, που φέρεται ότι τέλεσε η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, η οποία και αποτελεί (μαζί με τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς) την βασική κατήγορό μου.
  7. Επίσης, ασκήθηκε ποινική δίωξη (για αυτουργία) κατά της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς (και νυν κατηγόρου μου) για κατάχρηση εξουσίας, μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση, που διενήργησε αντεισαγγελέας ΑΠ. Ήδη διεξάγεται κύρια ανάκριση κατά αμφοτέρων (πρώην υπουργού και πρώην εισαγγελέως διαφθοράς) σύμφωνα με το Ν 3126/2003, ως ισχύει, από ειδική ανακρίτρια του Αρείου Πάγου.
  8. Με βάση τις υπηρεσιακές αναφορές μου, η ελληνική Πολιτεία κατάργησε παντελώς την υπηρεσία στην οποία ασκούσαν τα καθήκοντά τους οι κατήγοροι μου και πρώην εποπτευόμενοι από εμένα εισαγγελείς διαφθοράς (προέκυψε νέα υπηρεσία με νέα δομή).
  9. Όσον αφορά την εναντίον μου κατηγορία, που συνίσταται στο ότι, “στην Βιέννη Αυστρίας στις 17/12/2018 όντας υπάλληλος, παρέβη με πρόθεση τα καθήκοντα της υπηρεσίας μου με σκοπό να βλάψω το κράτος”, δηλώνω ότι: η όλη μου μέχρι τώρα υπηρεσιακή πορεία απέβλεπε και αποβλέπει στην προστασία του κράτους και της δικαιοσύνης, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από τον υπηρεσιακό μου φάκελο, καθώς και από την θέση που τώρα κατέχω.
  10. Έχω εμπιστοσύνη στον θεσμό που υπηρέτησα και εξακολουθώ να υπηρετώ. Πλην όμως, δεν θα επιτρέψω σε κανένα, να βλάψει την τιμή και την υπόληψη μου, ούτε κατ΄ ελάχιστον.
  11. Δηλώνω ότι δεν πρόκειται να υποκύψω στις όποιες πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες κρύπτονται πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και πίσω από την προσπάθεια, να με απαξιώσουν ως άτομο, ως εισαγγελικό λειτουργό και ως βασικό μάρτυρα στην όλη υπόθεση».
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών πρότεινε ο εισαγγελέας και για την δεύτερη απόπειρα βιασμού

1/07/2025 - 11:50πμ
(Φωτ.: Glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη

1/07/2025 - 10:43πμ
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα για την δεύτερη απόπειρα βιασμού
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα για την δεύτερη απόπειρα βιασμού

1/07/2025 - 8:38πμ
(Φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΕΛΛΑΔΑ

Με αίθριο καιρό υποδεχόμαστε τον Χορτοθέρτς

1/07/2025 - 8:08πμ
Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: Ιδρύεται έδρα σπουδών για τον Μέγα Αλέξανδρο

30/06/2025 - 11:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άνω Λιόσια: Συνελήφθη 29χρονος – Πυροβολούσε κατά ριπάς έξω από νυχτερινό κέντρο στην Τρούμπα

30/06/2025 - 8:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

«Μαφία των λουκουμάδων»: Στη φυλακή ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας  

30/06/2025 - 4:37μμ
VIP εμπειρία στο μπαλκόνι του opaponline.gr (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πιο δυνατές συναυλιακές αναμνήσεις στο Release Athens Festival – VIP στιγμές παρέα με το opaponline.gr στην Πλατεία Νερού

30/06/2025 - 3:41μμ
Tα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πάει άλλο – Οι Πόντιοι στα «κάγκελα»

30/06/2025 - 2:14μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενοχή των επτά κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας – «Αδικούνται οι πραγματικοί γεωργοί»

30/06/2025 - 1:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με το κόκκινο αστέρι απεικονίζεται το επίκεντρο του σεισμού (φωτ.: emsc.eu)

Σεισμός 4 βαθμών στη Θάλασσα του Μαρμαρά – Έγινε αισθητός σε Κωνσταντινούπολη και Προύσα

18 λεπτά πριν
Η Μάρθα χαρούμενη στο φυσικό της περιβάλλον (φωτ.: Αρκτούρος)

Αρκτούρος: Η Μάρθα επέστρεψε με επιτυχία στη φύση

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών πρότεινε ο εισαγγελέας και για την δεύτερη απόπειρα βιασμού

1 ώρα πριν
Ο τέως δήμαρχος της Σμύρνης Τουντς Σογέρ (φωτ.: x.com/ulkucuresmitc)

Τουρκία: Συνελήφθη ο τέως δήμαρχος Σμύρνης με τις ίδιες κατηγορίες που είχε συλληφθεί ο Ιμάμογλου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Glomex)

Πέθανε η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το 1ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων, στη Νέα Αρτάκη (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Αρτακηνών Κυζικηνών)

4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων στη Νέα Αρτάκη – Για αχαμνόπιτα που δεν χάνεται, μουσικές και πολλά ακόμα

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign