pontosnews.gr
Τετάρτη, 21/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τα προνόμια που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμένους θα διχάσουν την κοινωνία

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

7/06/2021 - 12:50μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με τα προνόμια που εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση στους εμβολιασμένους οδηγεί σε κοινωνικό αυτοματισμό και μοιραία σε διχασμό την ελληνική κοινωνία.

Δεν μπορεί να θεωρούνται σοβαρές πολιτικές αποφάσεις τέτοιες διχαστικές προτάσεις. Δεν μπορεί να χωρίσεις τον κόσμο σε ευγενείς και παρίες.

Εξάλλου το μύλο της άρνησης τον τροφοδότησαν με αρκετό νερό πρώτοι απ’ όλους οι ειδικοί, που συνεχώς παπαγάλιζαν την προπαγάνδα του πολέμου των επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων, των εταιρειών παραγωγής εμβολίων και των κρατών που τις υποστηρίζουν. Δεν άφησαν μέρα που να μην διαρρέουν στον Τύπο εμφαντικά τις παρενέργειες που είχε το τάδε ή το δείνα εμβόλιο στην υγεία ορισμένων πολιτών, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα έχασαν και τη ζωή τους.

Μα, παρενέργειες –μέχρι και θανάτους– έχουμε ακόμα και από το πιο «αθώο» φαρμακευτικό σκεύασμα, την ασπιρίνη, αλλά δεν έγινε ποτέ πρώτη ή δεύτερη είδηση στα δελτία ειδήσεων, για να πλήξουμε την ασπιρίνη και να προωθήσουμε το Depon ή άλλο σκεύασμα.

Στην Ελλάδα η υπερπληροφόρηση, αλλά και οι συνεχώς αντικρουόμενες και αντιφατικές απόψεις των ειδικών γύρω από τις μάσκες (άλλοτε απαγορεύονται και άλλοτε επιβάλλονται), όπως και με τα εμβόλια, οδήγησαν μεγάλη μερίδα του κόσμου να δυσπιστεί με τα λεγόμενά τους και να συμπορεύονται με το κίνημα των αρνητών.

Άρχισε ο κόσμος να μην τους παίρνει στα σοβαρά και να υποψιάζεται πως πίσω από αυτά που λένε κάθε φορά πάντα υπάρχει μια σκοπιμότητα.

Και πώς να μην πιστέψεις σε αυτό το σενάριο, όταν με 1.500 και 1.800 κρούσματα ημερησίως, με εκατοντάδες διασωληνωμένους στα νοσοκομεία και με γύρω στους 50 θανάτους την ημέρα ανοίγεις όλες τις δραστηριότητες, και κυρίως τον τουρισμό. Δείχνεις πως η ανθρώπινη ζωή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και ότι πάνω απ’ όλα θέτεις την οικονομία.

Στη μακρινή Αυστραλία τα κρούσματα είναι σχεδόν μηδενικά. Πώς το πέτυχαν αυτό; Μόλις προ εβδομάδων επέβαλαν σκληρό lockdown στη Μελβούρνη επειδή παρουσιάζει καθημερινά από 9 έως11 νέα κρούσματα. Τα σύνορα ολόκληρης της χώρας είναι ερμητικά κλειστά εδώ και καιρό. Κανείς ξένος δεν εισέρχεται και κανείς Αυστραλός δεν εξέρχεται από τη χώρα. Τα ξενοδοχεία λειτουργούν κανονικά, αλλά μόνο με εσωτερικό τουρισμό.

Όσοι Αυστραλοί επαναπατρίζονται μπαίνουν σε αυστηρή καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνουν από την τσέπη τους με το ποσό των 3.000 δολαρίων έκαστος, αφού δεν επέστρεψαν όταν τους κάλεσε η κυβέρνηση πριν κλείσει τα σύνορα. Δεν έβαλαν στη χώρα κόσμο από κάθε γωνιά του πλανήτη, που ακόμα κι αν ήταν εμβολιασμένος θα μπορούσε να μεταφέρει και να διασπείρει τον ιό σε ολόκληρη την επικράτεια.

Οι υπόλοιπες περιφέρειες της Αυστραλίας πλην της Μελβούρνης είναι σε πλήρη επαγγελματική δραστηριότητα, όπου φυσικά τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τους πολίτες.

Εδώ στην Ελλάδα είχαμε πρώτη μας έγνοια να ικανοποιήσουμε τους ξένους ιδιοκτήτες των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν κλείσει τα πακέτα των παγκόσμιων κολοσσών του τουρισμού. Όπως για παράδειγμα η TUI· η κυβέρνηση προσδοκά να πλημμυρίσει η χώρα με ξένους τουρίστες και «γαία πυρί μιχθήτω».

Να έρθουν να παραθερίσουν οι φίλοι μας βορειοευρωπαίοι κι εμείς εδώ να ζούμε με το φόβο ενός τέταρτου κύματος διασποράς του ιού από τον Οκτώβριο, όπως προβλέπουν άπαντες οι ειδικοί, και να ξανακλειστούμε μέσα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή μας και για το μέλλον της χώρας.

Ας μας ξεκαθαρίσουν ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης. Η διάσωση των πολιτών ή των αριθμών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι Σαράντα Μάρτυρες της Σεβάστειας σε εικόνα της σχολής του Νόβγκοροντ, του 15ου αιώνα (πηγή: Wikimedia Commons)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους αγίους Σαράντα Μάρτυρες ΙΙ (Μέρος Β’)

20/10/2026 - 9:23πμ
Ο Τζεμ Γκιουρντενίζ, ο Τούρκος υποναύαρχος εν αποστρατεία, που το 2006 παρουσίασε για πρώτη φορά την ιδέα της «Γαλάζιας Πατρίδας» (πηγή: YouTube/Cem Gürdeniz)
ΓΝΩΜΕΣ

Οδυνηρές παρεξηγήσεις

18/10/2026 - 4:30μμ
Tο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΓΝΩΜΕΣ

Αν. Μεσόγειος: Η Αθήνα χαμένη στις ισορροπίες

17/10/2026 - 10:09πμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, στις 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί «σουνιτικού ΝΑΤΟ»

15/10/2026 - 3:37μμ
Λεπτομέρεια από τον πίνακα του Φώτη Κόντογλου «Οι Άγιοι Σαράντα ή Σαράντα Μάρτυρες» (πηγή: nationalgallery.gr)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους αγίους Σαράντα Μάρτυρες ΙΙ (Μέρος Α’)

13/10/2026 - 10:11πμ
Το πόντιουμ στο λόφο της Πνύκας, απ’ όπου ο Μάρκο Ρούμπιο εκφώνησε την ομιλία του με φόντο της Ακρόπολη, αναφερόμενος στο μέλλον του δυτικού πολιτισμού και στις κοινές αξίες Ελλάδας, Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών. Τέταρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος / POOL)
ΓΝΩΜΕΣ

Πήρε ό,τι ήθελε και άφησε το λογαριασμό

10/10/2026 - 9:40πμ
(Φωτ. αρχείου: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο στην «αυλή» του Ερντογάν

9/10/2026 - 4:45μμ
Η Αγλαΐα Μπαλτά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου του ΟΗΕ από την Ελλάδα (πηγή: UN)
ΓΝΩΜΕΣ

Όταν η Ελλάδα εξευτελίζεται από τους διπλωμάτες της

4/10/2026 - 3:33μμ
Φωτογραφία που παραχωρήθηκε από τη Σερβική Προεδρία απεικονίζει τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, να πραγματοποιεί δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης πριν υπογράψει την επίσημη επιστολή παραίτησής του στο Βελιγράδι, Σερβία, 27 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA/ DIMITRIJE GOLL/ SERBIAN PRESIDENCY)
ΓΝΩΜΕΣ

Οι εκλογές στη Σερβία και οι γεωπολιτικές ισορροπίες

3/10/2026 - 9:28πμ
O Χαλίφα Χάφταρ όταν είχε έρθει στην Ελλάδα (φωτ. αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA / Γιάννης Κολεσίδης)
ΓΝΩΜΕΣ

Γεωπολιτική μυωπία ή κάτι άλλο;

2/10/2026 - 4:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: sbs.com.au/Nick Bourdaniotis)

Εύζωνες στο Σίδνεϊ για τη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου – Τιμητικές εκδηλώσεις για το Έπος του ’40

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

Αλβανία: 271 συλλήψεις στις διαδηλώσεις – Δεν απέδωσε η πρόσκληση Ράμα για διάλογο

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πειραιώς - Κερατσινίου - Δραπετσώνας)

Η Ένωση Ποντίων Πειραιώς–Κερατσινίου–Δραπετσώνας έδωσε δυναμικό «παρών» σε τριήμερο φεστιβάλ πολιτισμού στο Πάρκο Δηλαβέρη

1 ώρα πριν
Φωτ.: SBS Greek

ΕΟΤ: Επαναλειτουργεί το γραφείο στη Μελβούρνη μετά από πολυετές αίτημα της ομογένειας

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)

Ορφανοτροφείο Πριγκήπου: Στοίχημα η διάσωση των μαρτυριών μιας ολόκληρης γενιάς Ρωμιών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Δημόσιο, σχολεία και συντάξεις – Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και όλη τη χώρα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV