pontosnews.gr
Δευτέρα, 30/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Όταν το «Malvina hostess» πήγε να αλλάξει την τηλεοπτική ιστορία του τόπου (video)

Για τη Μαλβίνα Κάραλη που «έφυγε» σαν σήμερα, το 2002

7/06/2021 - 11:34πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μοναδική, ξεχωριστή και ανεπανάληπτη. Αν δεχτούμε πως σταρ είναι αυτός που οι μισοί θέλουν να σφίξουν στην αγκαλιά τους και οι άλλοι μισοί δεν αντέχουν να τον βλέπουν, τότε η Μαλβίνα ήταν ακριβώς αυτό. Ή την λάτρευες, ή την μισούσες. Μπορεί και τα δυο.

Η Μαρία Σακκά, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε σε ένα καλλιτεχνικό σπίτι, όπου η τέχνη αλλά και η υπόγεια ή μη αντισυμβατικότητα ήταν παρούσα.

Κλασικό παράδειγμα η μικρή Μαρία που μεγαλώνει μεν με τέχνη, αλλά θα προσπαθήσει να γίνει και η ιέρεια των μελό της εποχής όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. Ναι, η Μαλβίνα είχε παίξει στο σινεμά, ως παιδί θαύμα.

Τρεις γάμοι, δύο παιδιά, μεγάλοι έρωτες που δεν έγιναν γνωστοί, βιβλία, σενάρια και τηλεόραση. Στην τελευταία θα εμφανιστεί στην κρατική, παρουσιάζοντας εκπομπή για το ελληνικό τραγούδι.

Στην ιδιωτική τηλεόραση θα εμφανιστεί αρχικά στο Seven X με talk show. Τη μία εβδομάδα μπορούσε να είχε καλεσμένη την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την άλλη μία τρανς, την τρίτη έναν άνθρωπο του πνεύματος, και την επόμενη μία κυρία που μακιγιάρει νεκρούς.

Ακολουθεί ο ΑΝΤ1 με το πολύ προχώ για την εποχή «Όσο υπάρχουν Έλληνες» και μετά ΣΚΑΪ με το «Μαλβίνα live».

Η τηλεοπτική σάτιρα μπαίνει σε άλλους δρόμους, έστω και αν κάποιοι δεν συμφωνούν. Οικονομικά θέματα, αλλά και παρασκηνιακά ζητήματα, θα την κάνουν να πει το ναι στην πρόταση του MEGA. Και το καλοκαίρι του 1997 η Μαλβίνα και η ομάδα της ετοιμάζονται για το «Μαλβίνα hostess».

Φακ… και ανάφτρες

Λίγο πριν από την πρεμιέρα της Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου η επικαιρότητα είναι… λουκούμι. H ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, οι εμφανίσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου, ακόμα και λίγο μετά που θα σκάσουν γεγονότα όπως το χαστούκι της Νατάσας Αθήνης-Τσούνη στη Δήμητρα Παπανδρέου,

… αλλά και η πτώση του περιπτέρου στην Πανεπιστημίου λόγω έργων του μετρό είναι φάσεις κατηγορία «Ό,τι πρέπει» για μια τέτοια σατιρική εκπομπή.

Από την άλλη, υπάρχει η διαίσθηση στη δημοσιογραφική πιάτσα ότι σε ένα κανάλι σαν το MEGA –του τότε– η Μαλβίνα θα βάλει νερό, στο κρασί της. Αμ, δε!

Η αλήθεια και το ψέμα

Η πιο αντιπολιτευτική εκπομπή ever στην ελληνική τηλεόραση προβάλλεται από το μεγαλύτερο –τότε– κανάλι της εποχής.

Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα, κυρίως αντιπολιτευτικών εφημερίδων, που μιλάνε για προσπάθεια λογοκρισίας ακόμα και για πρόωρο κόψιμο της εκπομπής. Ευτυχώς για όλους, το MEGA θα φερθεί υποδειγματικά στο «Μαλβίνα hostess».

Παρόλο που υπήρχαν πολλές κυβερνητικές γκρίνιες, αυτά δεν έφτασαν ποτέ στην Παιανία όπου γυριζόταν η εκπομπή.

Από την άλλη ο Τύπος της εποχής δεν ξέρει πώς να φερθεί. Ναι η Μαλβίνα ασκούσε μέσω της σάτιρας απίστευτη αντιπολίτευση, αλλά για τους μεν της Νέας Δημοκρατίας παραήταν σκληρό και προβοκατόρικο. Για τον συμπολιτευόμενο Τύπο, δεν το συζητάμε καν. Ήταν να ανοίξει η γη να τους καταπιεί.

Μάλιστα ένα μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα της εποχής έπνεε τέτοιο μένος προς τη Μαλβίνα που δεν έγραφε ούτε στο ημερήσιο πρόγραμμα την εκπομπή.

Δεν σε ξαναβρήκα στους μπαξέδες

Για να καταλάβετε τι δύναμη είχε η εκπομπή αρκεί να τονίσουμε το εξής: Το καλοκαίρι του 1998 ήταν προεκλογική περίοδο για τις δημοτικές εκλογές. Οι δύο από τους τρεις αντιπάλους για το δήμο της Αθήνας (Αβραμόπουλος, Μπέης ως πασοκικός αντάρτης) είχαν ήδη εγκαινιάσει τα εκλογικά τους κέντρα.

Η τρίτη υποψήφια, η Μαρία Δαμανάκη που ήταν από το «πελατολόγιο» της Μαλβίνας, έκανε εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου τρεις μέρες αφού έριξε αυλαία η εκπομπή.

https://www.youtube.com/watch?v=PahUCKZoCY0

Η Μαλβίνα είχε συμβόλαιο 1+1 με το Mega. Αυτό μεταφράζεται πως μετά το τέλος της σεζόν, αν επιθυμούσαν και οι δυο πλευρές, θα συνεχιζόταν η συνεργασία. Και μπορεί σήμερα ο Τάπερμαν (aka Κώστας Σημίτης) και ο Δάμαλος (aka Κώστας Καραμανλής) να θεωρούνται σήμα κατατεθέν για την εγχώρια σάτιρα, όμως τότε που κυριαρχούσαν και ήταν κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντίστοιχα το MEGA φαίνεται να δείλιασε. Αντιπρότεινε μια νυχτερινή εκπομπή στη Μαλβίνα, υπονοώντας ότι μπορούσε να κάνει και να πει ό,τι θέλει. Πού στράβωσε η δουλειά ουδείς γνωρίζει.

Πάντως στις 3 Σεπτεμβρίου, όλως τυχαίως ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, έληξε διά παντός η συνεργασία MEGA -Μαλβίνα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Δημήτριος: Δύο ανήλικες και μία 21χρονη εξαπατούσαν περαστικούς προσποιούμενες προβλήματα ακοής

29/03/2026 - 10:49μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγ. Παρασκευή: Συνελήφθη 19χρονος που εκβίαζε ανηλίκους – Είχε αποσπάσει πάνω από 11.000 ευρώ

29/03/2026 - 6:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Ναρκωτικά και όπλα κατασχέθηκαν σε επιχειρήσεις σε Ίλιον, Ασπρόπυργο, Αχαρνές και Ελευσίνα

29/03/2026 - 5:35μμ
Το τελωνείο των Κήπων (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Τελωνειακή συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας με στόχο διμερές εμπόριο ύψους 10 δισ. δολαρίων

29/03/2026 - 12:33μμ
Όπλο το οποίο κατασχέθηκε στη διάρκεια των ερευνών για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: Προφυλακίστηκαν δύο λογιστές, ένας διαφημιστής κι ένας πρώην παίκτης ριάλιτι

29/03/2026 - 11:30πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία συνεχίζεται με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες

29/03/2026 - 8:01πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός 82χρονος στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης – Στο μικροσκόπιο των Αρχών πιθανή σύνδεση με υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας

28/03/2026 - 11:35μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό με νεκρούς και τραυματίες

28/03/2026 - 11:07μμ
(Φωτ.: Αρχείου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά με συγκίνηση και σεβασμό τη Μαρινέλλα

28/03/2026 - 9:43μμ
Ο Ερνστ Τσίλλερ σε νεαρή και ώριμη ηλικία (φωτ.: wikipedia/Νομισματικό Μουσείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Ερνστ Τσίλλερ: Ο αρχιτέκτονας που μετέτρεψε την Αθήνα από χωριό σε ευρωπαϊκό υπόδειγμα πόλης – Πέθανε πάμπτωχος και η πολιτεία αρνήθηκε να τον κηδεύσει δημοσία δαπάνη

28/03/2026 - 6:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Handball Premier: Επιβλητική νίκη της ΑΕΚ επί του Δούκα – Εξασφάλισε τη 2η θέση

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Shawn Thew)

«Φοβού» τον ηττημένο Τραμπ – Τι μπορεί να κάνει αν χάσει στο Ιράν

7 ώρες πριν
(Φωτ.: astynomia.gr)

Άγιος Δημήτριος: Δύο ανήλικες και μία 21χρονη εξαπατούσαν περαστικούς προσποιούμενες προβλήματα ακοής

7 ώρες πριν
Ο επετειακός λογότυπος του σωματείου

Ποντιακός Σύλλογος Ζυγού Καβάλας «Ο Υψηλάντης»: Συμπληρώνει μισό αιώνα δράσης και το γιορτάζει με διήμερες εκδηλώσεις

8 ώρες πριν
Από συναυλία της με τον Κώστα Χατζή, το 2013 (φωτ.: EUROKINISSI)

Μαρινέλλα: Την Τρίτη στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία της – Σε λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

«Ο Γιάννης ο φονιάς»: Το έγκλημα που έγινε τραγούδι, με τη φωνή του Μανώλη Μητσιά

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign