pontosnews.gr
Κυριακή, 5/02/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λευκορωσία: Αυστηρή τιμωρία ζητάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η ΕΕ απαιτεί την απελευθέρωση του Ρομάν Προτάσεβιτς

Δεύτερος συναγερμός για βόμβα σήμερα

24/05/2021 - 5:47μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/ Onliner. by Handout)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/ Onliner. by Handout)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με κυρώσεις απειλεί τη Λευκορωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση, που συνεδριάζει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες

Αρχικά να «τιμωρηθεί» αυστηρά αυτή η πράξη της Λευκορωσίας ζητάει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει να καταλήξουμε σε μια ταχεία και ομόφωνη καταδίκη, με σαφείς, συγκεκριμένες και ισχυρές συνέπειες που αφήνουν τη Λευκορωσία χωρίς αμφιβολία για την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας. Αρκετά. Η αναγκαστική προσγείωση ενός επιβατικού αεροσκάφους με στόχο την παράνομη κράτηση ενός πολιτικού αντιπάλου και δημοσιογράφου είναι απολύτως καταδικαστέα, και συνιστά απαράδεκτη επιθετική ενέργεια που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», λέει σε δηλώσεις του στους Financial Times ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Μάλιστα, επικαλέστηκε ως ενδεικτικό παράδειγμα για τη μη επίτευξη ενιαίας στάσης από την ΕΕ στη Λωρίδα της Γάζας: «Η αδυναμία μας να υιοθετήσουμε κοινή θέση όσον αφορά τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στο Ισραήλ και στη Γάζα -όπου ως Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταφέραμε να παρουσιάσουμε μία ενιαία στάση- δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Έντονες αντιδράσεις από Ευρώπη

Η αεροπειρατεία δεν άφησε αδιάφορος τους ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίο ρίχνουν τα πυρά τους κατά της Λευκορωσίας.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού Κοινοβουλίου ζήτησε σήμερα από τις πολιτικές αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν να πετούν πάνω από τη Λευκορωσία.

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας συνιστά στους πολίτες της να αποφύγουν τα ταξίδια προς την Λευκορωσία και σε όσους βρίσκονται στη λευκορωσική επικράτεια να την εγκαταλείψουν αμέσως.

Οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν, αύριο, για να συζητήσουν το «περιστατικό».

Την άμεση απελευθέρωση του Ρόμαν Προτάσεβιτς είχε ζητήσει με μήνυμά της στο twitter και η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που προανήγγειλε κυρώσεις στη Λευκορωσία.

Εκτός ο εναέριος χώρος της Λευκορωσίας για πολλές αεροπορικές και χώρες

Η αεροπορική εταιρεία της Λετονίας airBaltic δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τον εναέριο χώρος της Λευκορωσίας στις πτήσεις.

Πράξη κρατικής πειρατείας κατήγγειλε και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι ζητώντας ισχυρή απάντηση, με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων κατά του Μινσκ. Η εταιρία Ryanair είναι ιρλανδική.

Να σταματήσουν οι πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας ζήτησε και η Γαλλία.

Επιβάτης περιγράφει την περιπέτειά του

Την χθεσινή περιπέτεια που έζησε στην πτήση της Ryanair από Αθήνα για Βίλνιους, η οποία σε μία πράξη «κρατικής αεροπειρατείας» έκανε μία στάση στη Λευκορωσία περιέγραψε ένας από τους Έλληνες επιβάτες.

Ο συγκεκριμένος επιβάτης, μίλησε σήμερα, σε εκπομπή του MEGA και περιέγραψε τις στιγμές, όπου έγινε η σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, που καθόταν κοντά του και για τη σύλληψη του όποιου η πτήση έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ.

Όπως περιγράφει ο Νίκος Πετάλης, τους ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να κάνουν αναγκαστική προσγείωση στο Μίνσκ, χωρίς όπως να τους γίνει γνωστός ο λόγος. «Ήρθαν άνθρωποι και σκυλιά για έλεγχο. Μετά από μία ώρα κατεβήκαμε. Ήταν σαν κανονική πτήση, σαν  να μην έτρεχε τίποτα», περιγράφει.

«Όταν ακούστηκε ότι γυρνάει Λευκορωσία το αεροπλάνο, είδα την αντίδραση του. Έπιανε το κεφάλι του σαν να ξέρει ότι κάτι κακό θα συμβεί. Ήταν φοβισμένος. Τον έβλεπες και έλεγες κάτι συμβαίνει με αυτόν… δεν είπε τίποτα, ψύχραιμος. Μάλλον κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει, κατάλαβε το τέλος του», είπε για το δημοσιογράφο.

Ταυτόχρονα συναγερμός κηρύχθηκε και σήμερα στο αεροδρόμιο της Λευκορωσίας, καθώς υπάρχει απειλή για τοποθέτηση βόμβας σε αεροπλάνο της Lufthansa. H πτήση θα κατευθυνόταν προς Φρανκφούρτη. Το πλήρωμα και οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί και οι αρχές είναι σε εγρήγορση, ενώ η πτήση έχει ακυρωθεί.

Συνελήφθη και μία φοιτήτρια

Ένα πανεπιστήμιο της Λευκορωσίας, το οποίο βρίσκεται στο Βίλνιους, ανακοίνωσε σήμερα ότι μια από τις φοιτήτριές του, η 23χρονη Σοφία Σάπεγκα, η οποία συνταξίδευε με το δημοσιογράφο, επίσης συνελήφθη όταν η πτήση τους υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ, και ζήτησε την απελευθέρωσή της.

Τη σύλληψη της επιβεβαίωσε η οικογένειά της, όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου «European Humanities».

Η Λευκορωσία στηρίζει την απόφαση της

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας κατήγγειλε σήμερα τις «αβάσιμες» κατηγορίες της ΕΕ και υπογράμμισε ότι έδρασε νόμιμα μετά την αναχαίτιση αεροσκάφους της RyanAir. Ταυτόχρονα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Λευκορωσίας υπεραμύνθηκαν της αναχαίτισης του αεροσκάφους.

«Για το γεγονός ότι ένας εξτρεμιστής βρισκόταν μεταξύ των επιβατών δεν ευθύνονται όσοι έλαβαν την απόφαση να προσφέρουν βοήθεια στους επιβάτες του αεροσκάφους», τόνισε ο ανεπίσημος λογαριασμός της προεδρίας της Λευκορωσίας, καθώς στη Λευκορωσία συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι η αναχαίτιση έγινε καθώς υπήρχε προειδοποίηση για βόμβα.

Σύμμαχος της Λευκορωσίας μέχρι στιγμής, η Ρωσία, η οποία χαρακτήρισε «σοκαριστικές» τις κατηγορίες της Δύσης εναντίον της Λευκορωσίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Oleg Pertasyuk)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος έπληξε κτήριο κατοικιών στο Χάρκοβο

5/02/2023 - 11:39πμ
Το κατασκοπευτικό μπαλόνι (πηγή: ABC)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Καταρρίφθηκε το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι – Επίσημη ανακοίνωση από το Πεντάγωνο

4/02/2023 - 11:31μμ
Τουρκικό εμπορικό πλοίο στο Κοτζαέλι. Επικαλούμενο αρχεία των ρωσικών τελωνείων, το Ρόιτερς μετέδωσε το Δεκέμβριο πως τουλάχιστον 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια εξαρτημάτων υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών εισήχθησαν στη Ρωσία σε διάστημα επτά μηνών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Προειδοποίηση στην Τουρκία για εξαγωγές προϊόντων που ενισχύουν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας

4/02/2023 - 7:00μμ
Γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 στη διάρκεια άσκησης στο Άουγκουστντορφ. Η Πορτογαλία διεξάγει συνομιλίες με τη Γερμανία για να λάβει ανταλλακτικά, τα οποία χρειάζεται για την επισκευή αριθμού αρμάτων Leopard που έχει στην κατοχή της (φωτ.: EPA/Friedemann Vogel)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Απελευθέρωσε 63 Ρώσους αιχμαλώτους – Και η Πορτογαλία στέλνει Leopard 2 στο Κίεβο

4/02/2023 - 1:05μμ
Το κινεζικό μπαλόνι «κατάσκοπος» (Φωτ.: foxnews.com/video)
ΚΟΣΜΟΣ

Κινεζικό μπαλόνι-κατάσκοπος: Τα μυστικά του και η πιθανότητα να βρέθηκε πάνω από τις ΗΠΑ λόγω βλάβης

4/02/2023 - 8:55πμ
Ουκρανικά σωστικά συνεργεία ερευνούν για επιζώντες σε σημείο όπου κατέπεσε ρωσικός πύραυλος, στο Κράματορσκ, στην περιοχή του Ντόνετσκ (φωτ.: EPA/Sergey Shestak)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περί τους 200.000 νεκρούς και τραυματίες μετρά η Ρωσία – Πλαφόν από ΕΕ, G7 και Αυστραλία 100 δολ./βαρέλι το diesel

4/02/2023 - 12:03πμ
Ιρανές περπατούν σε κεντρικό δρόμο της Τεχεράνης χωρίς να φορούν τζιχάμπ ή μαντίλα. Εδώ και μήνες, η περιβόητη αστυνομία ηθών, που πραγματοποιεί περιπολίες για να ελέγχει την τήρηση του νόμου για τη μαντίλα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τους δρόμους (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι αρχές θα βρίσκουν μέσω βιντεοεπιτήρησης όσες δεν φοράνε μαντίλα

3/02/2023 - 10:02μμ
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, στη διάρκεια επίσκεψής του σε οικιστικό πρόγραμμα της τουρκικής κυβέρνησης στη Συρία (φωτ.: EPA/Yahya Nemah)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοϊλού προς πρεσβευτή ΗΠΑ: «Πάρε τα βρωμερά σου χέρια μακριά από την Τουρκία»

3/02/2023 - 8:04μμ
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στη διάρκεια παλιότερης συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EPA/Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναβάλλει επίσκεψη στην Κίνα μετά τον εντοπισμό του κατασκοπευτικού μπαλονιού

3/02/2023 - 6:25μμ
(Φωτ.: EPA / Vladimir Prycek)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία δίνει άδεια για την εξαγωγή Leopard 1 στην Ουκρανία

3/02/2023 - 4:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη, για την επέτειο από τον αιματηρό βομβαρδισμό του Σουρούτς (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας

23 λεπτά πριν
(Πηγή: vimatisko.gr)

Με ποντιακό γλέντι έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Ποντίων Κω «Ο ξενιτέας»

47 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ανοιχτα της Λέρου (φωτ.: Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή)

Ναυάγιο στη Λέρο: Από τα τουρκικά παράλια η λέμβος εν μέσω κακοκαιρίας – Τρία παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση

1 ώρα πριν
Χιονόπτωση στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην ΕΟ Αθηνών-Λαμίας

2 ώρες πριν
Χιονόπτωση στην περιοχή του Διονύσου Αττικής (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τηλεργασία τη Δευτέρα στο Δημόσιο, σύσταση για τον ιδιωτικό τομέα

2 ώρες πριν
Κλειστό σχολείο στο Δήμο Διονύσου (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα στην Αττική – Κλειστά μαγαζιά και απαγόρευση delivery σε πολλές περιοχές

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign