pontosnews.gr
Κυριακή, 1/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εμβολιασμός πολιτών 30-39 ετών: Στις 12:00 ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού και για όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση

Οδηγίες για τον προγραμματισμό ραντεβού και οι επόμενες ηλικιακές ομάδες

27/04/2021 - 8:45πμ
(Φωτ.: pixabay.com / torstensimon)

(Φωτ.: pixabay.com / torstensimon)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Εδώ και λίγες ώρες έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους πολίτες 30-39 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και από τις 12:00 σήμερα, θα δέχεται ραντεβού και για όλους όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

Οι πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν με  το σκεύασμα της AstraZeneca.

Tα ραντεβού είναι αρκετά και κάποιος ο οποίος θα κλείσει το ραντεβού του μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα. «Θα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, έτσι ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Οδηγίες για τον προγραμματισμό ραντεβού εμβολιασμού

Πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση
Ο πολίτης μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας αποστέλλοντας στο 13034 γραπτό μήνυμα (SMS) με το ΑΜΚΑ και το επώνυμό του (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο). Αμέσως, ο πολίτης θα λάβει γραπτό μήνυμα, που θα τον ενημερώνει εάν είναι δικαιούχος εμβολιασμού με βάση την πληθυσμιακή προτεραιοποίηση του εθνικού σχεδίου εμβολιασμών. Στη συνέχεια, ο πολίτης μπορεί να εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολιασμού COVID-19 (emvolio.gov.gr) για να προγραμματίσει το ραντεβού του.

Πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση
Οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση (μέσω της πλατφόρμας ehealth.gov.gr), και εφόσον θα καθίστανται δικαιούχοι εμβολιασμού, θα λάβουν ένα γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους από τον αριθμό 13034, που θα τους ειδοποιεί ότι έχει πραγματοποιηθεί προ-κράτηση ραντεβού. Το γραπτό μήνυμα θα αναφέρει τον Κωδικό Ραντεβού, την ημερομηνία και ώρα εμβολιασμού και το προτεινόμενο εμβολιαστικό κέντρο. Ως εμβολιαστικό κέντρο προ-επιλέγεται το πλησιέστερο διαθέσιμο με βάση τον Ταχυδρομικό Κώδικα που έχει δηλωθεί.

Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει ή να τροποποιήσει το προ-κρατημένο ραντεβού του εντός 120 ωρών. Η επιβεβαίωση του προ-κρατημένου ραντεβού δύναται να γίνει από τον πολίτη με έναν από τους εξής τρόπους:

  • Με αποστολή του Κωδικού Ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στο 13034. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν πληκτρολογήσει σωστά τον Κωδικό Ραντεβού (λόγου χάρη, εξαιτίας τυπογραφικού λάθους), θα λάβει απαντητικό SMS που θα τον ενημερώνει ότι ο Κωδικός Ραντεβού είναι λανθασμένος.
  • Με είσοδο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και επιβεβαίωση του προ-κρατημένου ραντεβού.
    Για την τροποποίηση του προ-κρατημένου ραντεβού του, ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr εντός 120 ωρών από τη στιγμή που έλαβε το ενημερωτικό SMS από τον αριθμό 13034. Εκεί ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να δει και να τροποποιήσει όπως προτιμά το ραντεβού του, σύμφωνα με τις διαθεσιμότητες ανά εμβολιαστικό κέντρο και να το επιβεβαιώσει.

Τέλος, σε περίπτωση που ο πολίτης δεν επιβεβαιώσει το ραντεβού του (με ή χωρίς τροποποίηση) εντός 120 ωρών απελευθερώνεται η προ-κράτηση και ο πολίτης έχει τη δυνατότητα μετέπειτα να προγραμματίσει νέο ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Ενημέρωση με 4 SMS για το ραντεβού

Με SMS στο 13034 με τον Κωδικό Ραντεβού ή το ΑΜΚΑ και το επώνυμό του (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο), ο πολίτης ενημερώνεται για οτιδήποτε σχετικό με το ραντεβού του.

Σε κάθε περίπτωση, ο πολίτης θα λαμβάνει επιπλέον τρία (3) αυτοματοποιημένα SMS υπενθύμισης του ραντεβού του (3 ημέρες πριν από το ραντεβού, 1 ημέρα πριν από το ραντεβού και στις 7 π.μ. την ημέρα του ραντεβού).

Μ. Πέμπτη για 40-44, Μ. Σάββατο για 45-49

Το πλάνο στη συνέχεια είναι τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου να ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca. Η ίδια διαδικασία, δηλαδή, με τους 30-39.

Σύμφωνα με το πλάνο της προτεραιόποιησης, το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, έτσι ώστε να μπορούν, αν θέλουν, να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson, το οποίο θα χορηγείται από 5 Μαΐου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com/users/congerdesign-509903)
ΥΓΕΙΑ

Γρίπη: Γιατί άλλοι νοσούν κάθε χρόνο και άλλοι μένουν ανεπηρέαστοι

24/10/2026 - 12:05μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος παγκρέατος: Νέο φάρμακο διπλασιάζει την επιβίωση – Έχουν εγκριθεί αιτήματα ασθενών στην Ελλάδα

23/10/2026 - 2:53μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΥΓΕΙΑ

Ιλαρά: Ανησυχία για την αύξηση 40% στα κρούσματα σε παιδιά κάτω των 5 ετών παγκοσμίως

22/10/2026 - 5:54μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΥΓΕΙΑ

Γαλλία: Πρώτο ανθρώπινο κρούσμα του ιού Σαμόντα – Ο ασθενής πέθανε

22/10/2026 - 2:32μμ
(Πηγή: pixabay.com/ PDPics)
ΥΓΕΙΑ

Βιοδείκτες και καρκίνος: Η πρόσβαση στις εξετάσεις καθορίζει τις θεραπευτικές επιλογές

21/10/2026 - 6:59μμ
Εξέταση με σύστημα DXA στην κλινική της μελέτης ALSPAC στο Μπρίστολ της Βρετανίας (φωτ.: Wikimedia Commons / Nick Smith)
ΥΓΕΙΑ

Οστεοπόρωση: Γιατί ένα κάταγμα από μικρή πτώση χρειάζεται έλεγχο

20/10/2026 - 4:18μμ
Η είσοδος στον προαύλιο χώρο του «Αττικού» νοσοκομείου (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Αλτσχάιμερ: Η νέα θεραπεία στην Ελλάδα – Ποιους αφορά και πού χορηγείται

17/10/2026 - 5:38μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/joa70-16807463/)
ΥΓΕΙΑ

Φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Νέα εποχή στην αντιμετώπιση του λιπώδους ήπατος

17/10/2026 - 10:35πμ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (Φωτ.: EPA/Emanuele Valeri)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του πνεύμονα χωρίς κάπνισμα: Τι αποκαλύπτει η περίπτωση του Πάπα Λέοντα ΙΔ΄

15/10/2026 - 11:14μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/marijana1-8558212)
ΥΓΕΙΑ

Μεταστατικός καρκίνος του μαστού: Οι νέες θεραπείες που αλλάζουν τα δεδομένα στη μάχη με τη νόσο

14/10/2026 - 7:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)

Greek Basketball League: Αυτοκρατορική νίκη ο Άρης – Εύκολα ο Ολυμπιακός

11 λεπτά πριν
Μέλη του «Ευξείνου Πόντου» Στοκχόλμης παρουσιάζουν ποντιακούς χορούς, στην ετήσια συνάντηση του σωματείου. Σάββατο 31 Οκτωβρίου (φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου)

Ο «Εύξεινος Πόντος» γλέντησε ποντιακά στη Στοκχόλμη – Παρών το Κιλκίς

34 λεπτά πριν
Ένας από τους συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στην Πλάκα οδηγείται στον εισαγγελέα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Έκρηξη στην Πλάκα: Ο «Αργύρης», ο «Μπούμπου» και ο χαλκός της τραγωδίας

1 ώρα πριν
Η μία από τις δύο νταλίκες που ενεπλάκη στο τροχαίο στην Εγνατία Οδό. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (πηγή: ΕΡΤnews)

Εγνατία Οδός: Σύγκρουση φορτηγών και καραμπόλα έξι οχημάτων στα διόδια Πολυμύλου

1 ώρα πριν
Ρώσοι αστυνομικοί κάνουν έλεγχο στοιχείων σε περαστικούς κοντά στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα. 24 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)

Μόσχα: Ανήλικος κρατείται για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης – Το «ευχαριστώ» της FSB στις ΗΠΑ

1 ώρα πριν
Ιρανή περπατά μπροστά από αντιαμερικανική τοιχογραφία με θέμα τις διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ, κοντά στην πρώην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Ιράν-ΗΠΑ: Το Ορμούζ στο τραπέζι στην Ντόχα, με τον Τραμπ να απειλεί με νέα πλήγματα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV