pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων – Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μόλις έγραψε ιστορία

Η «απαγορευμένη» λέξη της γενοκτονίας υπάρχει στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

24/04/2021 - 7:23μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόλμησε αυτό που φοβήθηκαν σχεδόν όλοι οι προκάτοχοί του: Αναγνώρισε τη γενοκτονία του αρμενικού λαού (φωτ.: EPA/ANNA MONEYMAKER / POOL)

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόλμησε αυτό που φοβήθηκαν σχεδόν όλοι οι προκάτοχοί του: Αναγνώρισε τη γενοκτονία του αρμενικού λαού (φωτ.: EPA/ANNA MONEYMAKER / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μοιάζει σαν ψέμα αλλά είναι αλήθεια: Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε, σήμερα, τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, στις αρχές του 20ού αιώνα.

Για πρώτη φορά, ανήμερα της 24ης Απριλίου, Αμερικανός πρόεδρος συμπεριλαμβάνει την απαγορευμένη λέξη «γενοκτονία» στο μήνυμά του για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και κάνει πράξη τη σχετική προεκλογική του υπόσχεση.

Ο Τζο Μπάιντεν με το σημερινό μήνυμά του, ανήμερα της 106ης επετείου από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, γράφει ιστορία και αποκτάει ένα άλλο ειδικό βάρος στη συνείδηση του αρμενικού λαού.

Στόχος είναι «να αποδοθεί τιμή στα θύματα, όχι να κατηγορηθεί οποιοσδήποτε», υπογράμμισε Αμερικανίδα αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Συνεχίζουμε να θεωρούμε την Τουρκία έναν κρίσιμο σύμμαχο στο NATO. Υπάρχουν πολλά κοινά συμφέροντα, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι υπάρχουν επίσης αποκλίσεις μεταξύ των χωρών μας», είπε η αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια, «ο πρόεδρος θέλει πραγματικά να προωθήσει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο και να εργαστεί για να διασφαλιστεί ότι τέτοιες θηριωδίες δεν θα επαναληφθούν. Ένα κρίσιμο μέρος αυτής της διαδικασίας είναι να λάβουμε υπόψη τα ιστορικά γεγονότα», υπογράμμισε η αξιωματούχος.

Ολόκληρο το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου:

Μήνυμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Ημέρα Μνήμης των Αρμενίων

24 Απριλίου 2021

«Κάθε χρόνο αυτήν τη μέρα, θυμόμαστε τις ζωές όλων εκείνων που πέθαναν κατά τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην Οθωμανική περίοδο και δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί μια τέτοια θηριωδία.

Αρχίζοντας στις 24 Απριλίου 1915, με τη σύλληψη Αρμένιων διανοούμενων και ηγετών της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη από τις Οθωμανικές Αρχές, 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή πήγαν σε πορείες θανάτου, στο πλαίσιο εκστρατείας εξόντωσης. Τιμούμε τα θύματα του Meds Yeghern (σ.σ.: Το Μεγάλο Έγκλημα) ώστε οι φρικαλεότητες που συνέβησαν να μην χαθούν στην ιστορία. Και θυμόμαστε έτσι ώστε να παραμείνουμε για πάντα σε εγρήγορση ενάντια στη διαβρωτική επίδραση του μίσους σε όλες τις μορφές του.

»Από αυτούς που επέζησαν, οι περισσότεροι εξαναγκάστηκαν να βρουν νέα σπίτια και νέες ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Με δύναμη και ανθεκτικότητα, ο αρμενικός λαός επέζησε και ανοικοδόμησε την κοινότητά του. Δεκαετίες τώρα οι Αρμένιοι μετανάστες έχουν ωφελήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με αμέτρητους τρόπους, αλλά δεν ξέχασαν ποτέ την τραγική ιστορία που έφερε τόσους πολλούς από τους προγόνους τους στις ακτές μας. Τιμούμε την ιστορία τους. Βλέπουμε αυτό τον πόνο. Επιβεβαιώνουμε την ιστορία. Το κάνουμε αυτό όχι για να ρίξουμε ευθύνες αλλά για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ.

»Σήμερα, καθώς θρηνούμε αυτό που χάθηκε, επιτρέψτε μας να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον, προς τον κόσμο που ευχόμαστε να χτίσουμε για τα παιδιά μας. Έναν κόσμο που δεν αμαυρώνεται από τα καθημερινά κακά της μισαλλοδοξίας και της έλλειψης ανεκτικότητας, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται σεβαστά και όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν τις ζωές τους με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Ας ανανεώσουμε την κοινή μας αποφασιστικότητα να αποτρέψουμε μελλοντικές φρικαλεότητες από οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο. Και ας συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την επούλωση των τραυμάτων και τη συμφιλίωση για όλους τους ανθρώπους του κόσμου.

Ο αμερικανικός λαός τιμά όλους εκείνους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη Γενοκτονία που άρχισε σαν σήμερα πριν από 106 χρόνια.»

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυκνό νέφος τέφρας και καπνού υψώνεται από την Αίτνα, όπως φαίνεται από την Κατάνη της Σικελίας (φωτ.: EPA / Orietta Scardino)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Αίτνας: «Ξύπνησε» ο πύρινος γίγαντας – Σταμάτησαν οι πτήσεις στην Κατάνη

11/08/2026 - 6:47μμ
Στην Τσερναβόντα της Ρουμανίας ο πυρηνικός σταθμός αντλεί νερό από τον Δούναβη για την ψύξη των αντιδραστήρων του, ωστόσο η στάθμη του ποταμού έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό SOS από την ξηρασία: Ο Δούναβης απειλεί να «σβήσει» τον πυρηνικό σταθμό της Ρουμανίας

11/08/2026 - 3:35μμ
Το ιαπωνικών συμφερόντων Mercer Street φτάνει στις ακτές της Φουτζέιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 3 Αυγούστου 2021. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, το δεξαμενόπλοιο που το διαχειριζόταν η ισραηλινή εταιρεία του Εγιάλ Όφερ, είχε δεχθεί επίθεση ανοιχτά του Ομάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας Βρετανός πολίτης και ο Ρουμάνος πλοίαρχός του (φωτ. αρχείου: EPA / Ali Haider)
ΚΟΣΜΟΣ

Πετρέλαιο: Διπλός συναγερμός σε Ορμούζ και Μπαμπ ελ Μαντέμπ – Το Brent «έσπασε» τα 90 δολάρια

11/08/2026 - 3:11μμ
Ο τότε πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μιλά στους δημοσιογράφους στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι. 13 Νοεμβρίου 2009 (φωτ. αρχείου: EPA / Lucas Dolega)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική απόφαση στη Συρία: Σε θάνατο ερήμην ο Μπασάρ αλ Άσαντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

11/08/2026 - 1:19μμ
Διασώστες επιχειρούν στα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε από τον ισχυρό σεισμό στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Κολομβία: Το μωρό που βγήκε ζωντανό από τα ερείπια – Οι διασώσεις που συγκλονίζουν

11/08/2026 - 12:55μμ
(Πηγή: YouTube/Al Jazeera English)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική απόφαση στην Τουρκία για την επανένταξη μαχητών του PKK

11/08/2026 - 12:05μμ
Μέλη της Μονάδας Έρευνας και Διάσωσης της Αστυνομίας καθώς και άλλοι πολίτες διεξάγουν επιχειρήσεις σε κτήριο απέναντι από το Πάρκο Λα Λιμπερτάδ, μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ που έπληξε, χθες, την Κολομβία (φωτ.: EPA/CARLOS ORTEGA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες μετά τον ισχυρότερο σεισμό της 10ετίας

11/08/2026 - 9:22πμ
Κάτοικοι εξετάζουν τα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε μετά το σεισμό των 7,4 βαθμών στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Αυξάνονται οι νεκροί από το σεισμό των 7,4 Ρίχτερ – Άνθρωποι στα συντρίμμια, φόβοι για βαρύ απολογισμό

10/08/2026 - 10:38μμ
Επιβατηγό πλοίο περνά μπροστά από το κάστρο Pfalzgrafenstein στον Ρήνο, στο Κάουμπ της Γερμανίας. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στον Ρήνο: Η ξηρασία απειλεί να «κόψει» στα δύο την εμπορική αρτηρία της Ευρώπης

10/08/2026 - 9:50μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ παρίσταται στην τελετή υποδοχής των σορών Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση με το Ιράν, στην αεροπορική βάση του Ντόβερ, στο Ντέλαγουερ. 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ αξιώνει αποζημιώσεις από το Ιράν – Η νέα εντολή για κάθε διαπραγμάτευση

10/08/2026 - 9:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μύθος του στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου – Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά!

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Champions League: Αποχαιρέτησε τα… αστέρια ο Ολυμπιακός και πάει στη League Phase του Europa League

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Conference League: Λυτρώθηκε στην παράταση ο Παναθηναϊκός

6 ώρες πριν
Απαραίτητα τα ειδικά γυαλιά για να δει κανείς την έκλειψη Ηλίου (φωτ. αρχείου: EPA / Rodrigo Sura)

12 Αυγούστου: Ολική έκλειψη Ηλίου – Από ποιες περιοχές θα περάσει το «μονοπάτι της ολότητας»

6 ώρες πριν
Τα κατάλοιπα της ρωμαϊκής έπαυλης της Αγίας Ευφημίας (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Κεφαλονιά: Η ρωμαϊκή έπαυλη με τα ψηφιδωτά που έγινε χώρος ταφής

7 ώρες πριν
Συντροφιά Ελλήνων στα Κοτύωρα. Ανάμεσά τους ο Βασίλης Χατσιπαυλίδης. Καρτ ποστάλ με ημερομηνία 6 Ιουλίου 1929 (φωτ.: Ελληνικό Μωσαϊκό / Ιωάννα Πασαλίδου)

Κοτύωρα: Όταν το καλοκαίρι δεν είχε όνομα – Οι «σάπιες μέρες» του Αυγούστου

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign