pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αρχαία Ελληνικά: Για πρώτη φορά η γλώσσα των επιστημών αποκτά διεθνή πιστοποίηση

Απευθύνεται σε υποψήφιους από όλο τον κόσμο

20/04/2021 - 7:45μμ
(Φωτ.: pixabay.com)

(Φωτ.: pixabay.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Διαθέσιμη από τον Μάιο θα είναι η πρώτη διεθνής πιστοποίηση, επιπέδου Α1 και Α2, της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας για υποψηφίους από όλο τον κόσμο.

Η πιστοποίηση, που φέρει το όνομα «LanguageCert Test of Classical Greek (LTCG)» παρουσιάστηκε σήμερα, και είναι ειδικά σχεδιασμένη για μελετητές και σπουδαστές.

«Η Αρχαία Ελληνική είναι παρούσα στις επιστήμες και αποτελεί κινητήρια δύναμη προς τον δρόμο του πολιτισμού και της δημοκρατίας», ανέφερε στον χαιρετισμό της η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή , επισημαίνοντας πως τα Αρχαία έχουν εμπλουτίσει τις ξένες γλώσσες και την παγκόσμια επικοινωνία και σημείωσε ότι η αξία τους είναι «ανεκτίμητη».

«Η διεθνής πιστοποίηση αποτελεί παγκόσμια ευκαιρία για γνωριμία με τη γνώση της γλώσσας αυτής», κατέληξε η υφυπουργός.

Για τη νέα πιστοποίηση μίλησε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος των Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ανάπτυξης των Εξετάσεων, καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου. «Τα Αρχαία Ελληνικά έχουν προσφέρει διαχρονικά, όχι μόνο στον πλούτο της επιστημονικής ορολογίας: έχουν προσφέρει σε ξένες γλώσσες έναν πλούτο αφηρημένων εννοιών, όπως “ανάλυσις”, “συλλογισμός”, “θέατρο”, “δόγμα”, “δημοκρατία” κ.ά. Έτσι, η γλώσσα αυτή έχει αποκτήσει οικουμενικότητα. Δεν είναι μία μη ομιλούμενη γλώσσα», είπε.

(Φωτ.: languagecert.org)

«Η απόφασή μας να προχωρήσουμε στη δημιουργία της Πιστοποίησης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, δεν σχετίζεται μόνο με την αγάπη μας για την Ελλάδα. Αποτελεί φόρο τιμής στη γλώσσα που κράτησε τον ελληνισμό ζωντανό στο πέρασμα των αιώνων, στη γλώσσα που κερδίζει αξία διεθνώς, που κερδίζει τον θαυμασμό και τον σεβασμό στο εξωτερικό», επεσήμανε από την πλευρά του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης.

«Είναι η ελάχιστη συνεισφορά μιας ελληνικής εταιρείας που έγινε παγκόσμια δύναμη, διενεργώντας εκατομμύρια εξετάσεις σε περισσότερες από 200 χώρες, αλλά δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες της» είπε χαρακτηριστικά.

Δωρεάν η διενέργεια των εξετάσεων

Η πιστοποίηση LanguageCert Test of Classical Greek (LTCG) επιπέδου Α1 και Α2 θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική και διεθνή αγορά μέσα στο Μάιο.

Έχουν εξεταστεί πιλοτικά με τη σύγχρονη μέθοδο της τηλε-επιτήρησης (online proctoring) περισσότεροι από 160 υποψήφιοι προερχόμενοι από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ουρουγουάη. H πλειονότητα των υποψηφίων ήταν μαθητές, καθώς 125 άτομα ήταν κάτω των 16 ετών και 35 άτομα άνω των 16 ετών. Από αυτά το 60% ήταν γυναίκες και το 40% άνδρες. Οι περισσότερες συμμετοχές (90) αφορούσαν στο Α2 επίπεδο.

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση που οδήγησε στο σύγχρονο ελληνικό κράτος, όλες οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν, ως συνεισφορά της εταιρείας LanguageCert, (θυγατρική του Ομίλου PeopleCert) στον επετειακό εορτασμό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γιάννη Παναγόπουλου: Στο αρχείο η δικογραφία σχετικά με το πόθεν έσχες – Συνεχίζεται η έρευνα για υπεξαίρεση κονδυλίων

23/03/2026 - 1:26μμ
Άρχισε η προσέλευση στη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεκινά η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα – Στο εδώλιο 36 άτομα

23/03/2026 - 8:36πμ
Ανθισμένη μαλκόλμια ανάμεσα σε πέτρες, στην Αττική – Επειδή κατά βάθος είναι άνοιξη! (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Με βροχερό καιρό ξεκινά η εβδομάδα – Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασία

23/03/2026 - 8:08πμ
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την οδό Σωτήρος στη συνοικία των Καμινάδων στην Καρδίτσα, Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 (φωτ.: neosagon.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Δύο ανήλικοι πίσω από τη δολοφονία 51χρονου τραγουδιστή

22/03/2026 - 9:37μμ
Επιβάτες και κτηνοτρόφοι στο λιμάνι της Μυτιλήνης, 
Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάρκου)
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Κτηνοτρόφοι μπλόκαραν το λιμάνι – Πλοίο έφυγε μόνο με επιβάτες

22/03/2026 - 9:15μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Μαθητές των Βριλησσίων θα παρελάσουν στο Αγαθονήσι, μαζί με τα 6 παιδιά του ακριτικού νησιού

22/03/2026 - 8:03μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Νεκρός γνωστός τραγουδιστής – Έφερε μαχαιριές στο στήθος και στα χέρια

22/03/2026 - 7:35μμ
Από την περσινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

22/03/2026 - 5:43μμ
Κρούσματα αφθώδους πυρετού σε κτηνοτροφική μονάδα της Λέσβου, στο χωριό Πελόπη (φωτ.: EUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα αφθώδους πυρετού στην ίδια περιοχή

22/03/2026 - 5:15μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί: Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία από τις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας

22/03/2026 - 4:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Λιονέλ Ζοσπέν στα 88 του χρόνια

7 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Υπόθεση Γιάννη Παναγόπουλου: Στο αρχείο η δικογραφία σχετικά με το πόθεν έσχες – Συνεχίζεται η έρευνα για υπεξαίρεση κονδυλίων

29 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΓΟ)

11ο Aphrodite Cup: Χάλκινο μετάλλιο από την Εθνική ανσάμπλ Γυναικών

56 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τα Β' Πελαγίδεια στην Οινόη Καστοριάς, Σάββατο 21 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Οργάνωση Ποντίων Νομού Καστοριάς)

Β’ Πελαγίδεια στην Οινόη Καστοριάς: Μνήμη, ευθύνη και η βαριά παρακαταθήκη του Στάθη Πελαγίδη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Lukas Coch)

Miami Open: Βαριά ήττα για τον Τσιτσιπά

2 ώρες πριν
Η Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας θα φιλοξενήσει την εκδήλωση

«Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων»: Το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή ερμηνεύουν στη Βέροια η Σόνια Θεοδωρίδου και η «Πολύμνια»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign