pontosnews.gr
Παρασκευή, 29/09/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αίγυπτος: Δεκάδες νεκροί μετά από σύγκρουση τρένων (βίντεο)

Άγνωστοι ενεργοποίησαν το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης

26/03/2021 - 2:49μμ
(Φωτ.: Twitter / Egypt Today Magazine)

(Φωτ.: Twitter / Egypt Today Magazine)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 108 τραυματίστηκαν σήμερα από τη σύγκρουση δύο τρένων βόρεια της πόλης Σοχάγκ στην Αίγυπτο, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NILE TV.

«Τα τρένα συγκρούστηκαν ενώ κινούνταν με μικρή ταχύτητα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο βαγόνια και ένα τρίτο να ανατραπεί», δήλωσε μια ασφαλείας στο Reuters.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν εκτροχιασμένα βαγόνια πάνω από ένα κανάλι με νερό.

Όπως ανακοίνωσε η Αρχή των σιδηροδρόμων της χώρας, η σύγκρουση έγινε επειδή ενεργοποιήθηκε από «αγνώστους» το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης στο προπορευόμενο τρένο. Ήδη, έχει ξεκινήσει έρευνα για τη μοιραία σύγκρουση.

#مصر.. ضحايا باصطدام قطارين في #سوهاجhttps://t.co/m65G76hCOf#صحيفة_الخليج#الخليج_خمسون_عاماً pic.twitter.com/F7UdjNfjG9

— صحيفة الخليج (@alkhaleej) March 26, 2021

Με μήνυμά του στη σελίδα του στο Facebook, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι τόνισε κατηγορηματικά ότι οι αίτιοι του δυστυχήματος θα τύχουν παραδειγματικής τιμωρίας, ενώ εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, υποσχόμενος για την αποζημίωσή τους.

Στην περιοχή μεταβαίνουν ο πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι και πέντε υπουργοί, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Υγείας και Μεταφορών, για να παρακολουθήσουν από κοντά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου δυστυχήματος. Ο πρωθυπουργός Μαντμπούλι τόνισε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στους αίτιους, οι οποίοι δεσμεύτηκε ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Μία Τεχνική Επιτροπή από το υπουργείο Μεταφορών έχει συσταθεί για τον προσδιορισμό των αιτίων του δυστυχήματος, με προσπάθειες να έχουν δρομολογηθεί για την επανέναρξη της κυκλοφορίας τρένων στην εν λόγω γραμμή.

Η Αίγυπτος έχει ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα και είναι συχνά τα δυστυχήματα. Το 2002 τρένο τυλίχθηκε στις φλόγες νότια του Καΐρου· ο απολογισμός ήταν περίπου 370 νεκροί.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το δέντρο Sycamore Gap συνόδευε πολλές αναμνήσεις των Βρετανών, για εκατοντάδες χρόνια (φωτ.: Χ/National Trust)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Βάνδαλοι έκοψαν εμβληματικό δέντρο εκατοντάδων ετών

28/09/2023 - 11:59μμ
(Πηγή: 59.ru)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Χάρη σε μισθοφόρο της «Βάγκνερ» που είχε δολοφονήσει και τεμαχίσει την κοπέλα του σε κρεατομηχανή, επειδή πολέμησε στην Ουκρανία

28/09/2023 - 11:01μμ
Αρμένιοι εθελοντές μοιράζουν ρούχα σε κατοίκους του Αρτσάχ που μόλις έχουν περάσει τα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: EPA/Anatoly Maltsev)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρτσάχ: Το Αζερμπαϊτζάν ζητά από τους Αρμένιους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – Θα έχουν «εγγυημένα δικαιώματα»

28/09/2023 - 6:46μμ
Αρμένιοι εγκαταλείπουν το Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά τη νίκη των Αζέρων έναντι των αυτονομιστών (φωτ.: EPA/Anatoly Maltsev)
ΚΟΣΜΟΣ

Δραματικό τέλος για τη δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ – Αυτοδιαλύεται και από την 1η Ιανουαρίου 2024 «παύει να υφίσταται»

28/09/2023 - 11:12πμ
«Παραιτήσου» γράφει το πλακάτ, την ώρα που ο Μπομπ Μενέντεζ εισέρχεται στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν (φωτ.: EPA / Eduardo Munoz)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Μενέντεζ: Δηλώνει αθώος, αρνείται να παραδώσει την έδρα στη Γερουσία

27/09/2023 - 8:27μμ
(Φωτ.: EPA / Narek Aleksanyan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ερημώνει η περιοχή, καθώς τα δύο τρίτα του πληθυσμού έχουν καταφύγει στην Αρμενία – Το Μπακού επιβεβαιώνει τη σύλληψη του Ρούμπεν Βαρντανιάν

27/09/2023 - 4:22μμ
Αριστερά, ρωμαϊκός χαραγμένος πολύτιμος λίθος, με το ζεύγος Σέραπις και Ίσις και μια γυναικεία μορφή που κρατά ένα κρόταλο από τον 1ο-3ο αιώνα μ.Χ., δεμένο σε χρυσό και δεξιά ελληνική χρυσή αλυσίδα για το λαιμό με κεφάλια λεόντων στα τελειώματα, από την Κύπρο, 3ος αιώνας π.Χ. (φωτ.: Βρετανικό Μουσείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανικό Μουσείο: Οι πολίτες σε ρόλο ντετέκτιβ για τον εντοπισμό των κλεμμένων εκθεμάτων

27/09/2023 - 10:35πμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay/Sonja Kalee)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Φρίκη από την ομολογία πανεπιστημιακού ότι βίαζε και βασάνιζε σκύλους μέχρι θανάτου

27/09/2023 - 12:03πμ
Πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο της έκρηξης στη δεξαμενή καυσίμων κοντά στο Στεπανακέρτ (φωτ.: ΕΡΑ/Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αρτσάχ-Ναγκόρνο Καραμπάχ)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρτσάχ: Στους 125 οι νεκροί από την έκρηξη – «Δεν θα υπάρξει περαιτέρω στρατιωτική δράση» δήλωσε ο Αλίεφ

26/09/2023 - 9:19μμ
Αρμένιοι σε φορτηγό εγκαταλείπουν το Αρτσάχ και περιμένουν να περάσουν από το σημείο ελέγχου στο διάδρομο του Λατσίν (φωτ.: EPA/Roman Ismayilov)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρτσάχ: «Φύγαμε ώστε να μείνουμε ζωντανοί, όχι για να ζήσουμε» – 20 νεκροί από έκρηξη, 19.000 εκτοπισμένοι

26/09/2023 - 6:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πηγή φωτ.: ΟΠΑΠ Game Time

Ο απολαυστικός Αλέξανδρος Τσουβέλας στο ΟΠΑΠ Game Time

6 λεπτά πριν

Αγιασμός για τη νέα σεζόν από τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης

37 λεπτά πριν
Άποψη της Τραπεζούντας στις αρχές του 20ού αιώνα (φωτ.: commons.wikimedia.org)

Μαρτυρία Αριστείδη Χαριτίδη: «Η ίδια η αστυνομία μάς έκλεβε στην Τουρκία»

1 ώρα πριν
Έρευνες στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι Ευβοίας για τον εντοπισμό του ιδιωτικού ελικοπτέρου που κατέπεσε (φωτ.: Eurokinissi/Θοδωρής Νικολάου)

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια

2 ώρες πριν
Πλημμύρες και καταστροφές στο Βόλο από την κακοκαιρία Elias (φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Οικονόμου)

Ο Elias ξεπέρασε σε σφοδρότητα τον Daniel – Τι δείχνουν τα στοιχεία του meteo.gr

2 ώρες πριν
(Πηγή: Library of Congress)

ΗΠΑ: Νέος μικρασιατικός σύλλογος προσκαλεί στην πρώτη του εκδήλωση

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign