pontosnews.gr
Τρίτη, 1/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σεισμός στην Ελασσόνα: Μεγάλες ζημιές στα χωριά πάνω στο ρήγμα του Τυρνάβου

Σε σκηνές θα περάσουν τη νύχτα οι κάτοικοι

3/03/2021 - 5:18μμ
Εικόνα από το Δαμάσι Ελασσόνας που επλήγη σοβαρά από τον πρώτο μεγάλο σεισμό στις αρχές του μήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ντόμαλης)

Εικόνα από το Δαμάσι Ελασσόνας που επλήγη σοβαρά από τον πρώτο μεγάλο σεισμό στις αρχές του μήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ντόμαλης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στιγμές αγωνίας στη Θεσσαλία από τον ισχυρό σεισμό των 6 βαθμών που είχε σαν επίκεντρο χερσαία περιοχή 16 χλμ από την Ελασσόνα, εστιακό βάθος 7,8 χλμ και έγινε αισθητός μέχρι την Αττική.

Οι μεγαλύτερες ζημιές αυτή τη στιγμή είναι στο Δαμάσι και στο Μεσοχώρι.

Στο Μεσοχώρι Ελασσόνας υπήρξαν δύο επιχειρήσεις απεγκλωβισμών, ευτυχώς χωρίς κανέναν τραυματισμό. Δραματική ήταν η κατάσταση ενός 84χρονου τετραπληγικού, το μισό σπίτι του οποίου κατέρρευσε, χωρίς ο ίδιος να κινδυνεύσει, αλλά έχοντας υποστεί ισχυρό σοκ.

Μιλώντας στο pontosnews.gr και στην Αγαθή Χατζή, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσοχωρίου Γιάννης Ζαρλαδάκης, είπε ότι το 80% των παλιών κτισμάτων έχει πολύ μεγάλες ζημιές. Ωστόσο, ρωγμές έχουν εμφανιστεί και σε καινούργιες κατοικίες.

«Η εκκλησία έχει σχεδόν καταστραφεί. Το ένα καμπαναριό της έχει πέσει και το άλλο είναι έτοιμο να καταρρεύσει κι αυτό», τόνισε.

(Φωτ.: onlarissa.gr)

Στο Δαμάσι, όπου υπάρχουν ζημιές κυρίως σε παλιά σπίτια, αλλά και στο σχολείο, στήθηκαν σκηνές στο γήπεδο, με τη συνδρομή και του στρατού.

Για προληπτικούς λόγους στους χωριό εστάλησαν τρία ασθενοφόρα με γιατρούς από τα νοσοκομεία της Λάρισας.

Δαμάσι Ελασσόνας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ντόμαλης)

Δαμάσι Ελασσόνας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ντόμαλης)

Σκηνές, υπνόσακοι και εμφιαλωμένα νερά έχουν ήδη σταλεί σε Αμούρι και Βλαχογιάννι, όπου επίσης υπάρχουν ζημιές σε παλιά κτήρια.

Τα χωριά βρίσκονται πάνω στο ρήγμα του Τυρνάβου, που είναι αυτό που έδωσε τον ισχυρό σεισμό.

Από τις κατολισθήσεις έχουν κλείσει οι επαρχιακές γέφυρες στο δρόμο για Ελάσσονα, προς Δαμάσι και Κουτσόχερο.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας σημείωσε στο pontosnews.gr ότι στην πόλη δεν υπάρχουν ζημιές ή τραυματισμοί. Τα παλιά κτίσματα και οι κατοικίες που δεν θεωρούνται πλέον ασφαλείς, όπως τόνισε, βρίσκονται στα χωριά της Ποταμιάς, δηλαδή σε Δομένικο, Αμούρι, Βλαχογιάννι, και ιδίως στο Μεσοχώρι που είναι πιο κοντά στο επίκεντρο.

«Όλα τα κλιμάκια του δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή και φροντίζουν να γίνει καταγραφή των ζημιών, ώστε να δούμε ποιες κατοικίες είναι κατοικήσιμες και ποιες όχι», τόνισε ο Νίκος Γάτσας, προσθέτοντας ότι η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 9 το βράδυ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι σεισμόπληκτοι θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία.

Στη δε πόλη της Λάρισας, που επίσης ταρακουνήθηκε από τον ισχυρό σεισμό, οι ζημιές είναι περιορισμένες, σε καμινάδες και σε τοίχους παλιών κτηρίων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, πολλοί κάτοικοι φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, γι’ αυτό και θα στηθούν σκηνές και θα μοιραστούν υπνόσακοι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: Ιδρύεται έδρα σπουδών για τον Μέγα Αλέξανδρο

30/06/2025 - 11:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άνω Λιόσια: Συνελήφθη 29χρονος – Πυροβολούσε κατά ριπάς έξω από νυχτερινό κέντρο στην Τρούμπα

30/06/2025 - 8:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

«Μαφία των λουκουμάδων»: Στη φυλακή ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας  

30/06/2025 - 4:37μμ
VIP εμπειρία στο μπαλκόνι του opaponline.gr (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πιο δυνατές συναυλιακές αναμνήσεις στο Release Athens Festival – VIP στιγμές παρέα με το opaponline.gr στην Πλατεία Νερού

30/06/2025 - 3:41μμ
Tα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πάει άλλο – Οι Πόντιοι στα «κάγκελα»

30/06/2025 - 2:14μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενοχή των επτά κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας – «Αδικούνται οι πραγματικοί γεωργοί»

30/06/2025 - 1:48μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Επιχείρηση κατεδάφισης επικίνδυνων κτισμάτων σε 21 περιοχές – Υπόσχεση για πάρκα και χώρους πρασίνου

30/06/2025 - 1:20μμ
Πανό έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβας (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή Γρίβα: Διακόπηκε για τις 2 Ιουλίου η δίκη για τη δολοφονία της – Τι φώναξε στον κατηγορούμενο ο πατέρας της

30/06/2025 - 11:22πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: 48 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

30/06/2025 - 9:44πμ
Κεριά και λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε η Κυριακή Γρίβα, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, είχαν βάλει συγγενείς και φίλοι, αμέσως μετά το έγκλημα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή Γρίβα: Αρχίζει η ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία της έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων

30/06/2025 - 9:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τη σύλληψη των Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: Χ/BrashNews)

Αζερμπαϊτζάν: Συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων κλιμακώνουν την ένταση με τη Μόσχα

1 ώρα πριν
Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

ΑΠΘ: Ιδρύεται έδρα σπουδών για τον Μέγα Αλέξανδρο

2 ώρες πριν
Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

ΑΑΔΕ: Ποιοι χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο – Δείτε όλα τα ονόματα και τα «φέσια»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Εύξεινος Λέσχη Σερβίων)

Με ποντιακό γλέντι θα υποδεχθεί τον Χορτοθέρτς η Εύξεινος Λέσχη Σερβίων

3 ώρες πριν
Η ομάδα του απερχόμενου προέδρου Μπιλ Παπαστεργιάδη σε αναμνηστική φωτογραφία (φωτ.: facebook/Bill Papastergiadis)

Ψήφισε για το νέο δ.σ. η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης – Σε δύο εβδομάδες το νέο σώμα

3 ώρες πριν
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Οζγκιούρ Οζέλ κινδυνεύει με καθαίρεση το δικαστήριο κρίνει άκυρο το συνέδριο μέσω του οποίου εξελέγη επικεφαλής του κόμματος (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Τουρκία: Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

4 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign