pontosnews.gr
Κυριακή, 15/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο κρησφύγετο του λήσταρχου Χρήστου Νταβέλη (video)

Μας ταξιδεύει το «Travel Inspiration»

1/03/2021 - 8:46πμ
(Πηγή: YouTube)

(Πηγή: YouTube)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οικογενειακή υπόθεση είναι το κανάλι «Travel Inspiration» στο YouTube, το οποίο διαχειρίζονται ο Μαρίνος Χαραλαμπόπουλος και η σύζυγός του, από την Αθήνα.

Τα βίντεό τους φιλοξενούνται σε πολλές ελληνικές ιστοσελίδες καθώς είναι πάντα προσεγμένα και με καλή εικόνα.  

Όπως δήλωσε, στο pontosnews.gr, ο Μαρίνος Χαραλαμπόπουλος, αν και γέννημα-θρέμμα της Αθήνας του αρέσει να ταξιδεύει και να αναζητά τις ομορφιές γύρω του.

«Στην προσπάθειά μου να αναδείξω τις ομορφιές που υπάρχουν γύρω μας και που αναζητώ ο ίδιος ταξιδεύοντας, αποφάσισα να φτιάξω ένα κανάλι. Το “Travel Inspiration” είναι για εμένα ένας τρόπος έκφρασης μέσα από τη φύση και το πώς φαίνονται τα πάντα από ψηλά… από μια άλλη οπτική ματιά, τη ματιά της ελευθερίας. Τα κείμενα είναι όλα της συζύγου μου, ενώ η υπόλοιπη δουλειά βαραίνει αποκλειστικά εμένα», μας είπε.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε το Σπήλαιο Πεντέλης ή Σπήλαιο Αμώμων ή Σπήλαιο Νταβέλη που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων, στη νοτιοδυτική πλευρά του Πεντελικού Όρους.

«Το εσωτερικό της σπηλιάς ανακαλύφθηκε από τους αρχαίους Έλληνες, μιας και η λάξευση του Πεντελικού μαρμάρου από το οποίο κατασκευάστηκαν και όλα τα μνημεία της Ακρόπολης, τους οδήγησε στο να βρουν την δίοδο προς το εσωτερικό του βουνού. Η είσοδός του είναι αρκετά εντυπωσιακή, ενώ σχεδόν αμέσως ξεκινά ένας μεγαλοπρεπής κατηφορικός θάλαμος μήκους 112 μέτρων και πλάτους 40 μέτρων. Στην αρχή του θαλάμου υπάρχει πέρασμα που οδηγεί σε μια μικρή εδαφική κοιλότητα με νερό, τη “λίμνη των νυμφών”, αλλά και στο τέλος του θαλάμου υφίστατο έτερο βάραθρο με επικίνδυνο όμως πέρασμα, βάθους 10 μέτρων», σημειώνεται στην περιγραφή που συνοδεύει το βίντεο.

Στην είσοδό της σπηλιάς δεσπόζουν η εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τοιχογραφίες του 13ου αιώνα καθώς και το παρεκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα χρονολογημένο από τον 10ο αιώνα, λαξευμένο κυριολεκτικά μέσα στον βράχο.

Στην αρχαιότητα υπήρξε ιερό του Θεού Πάνα, όπως πολλά από τα σπήλαια της Ελλάδας, ενώ κατά τα βυζαντινά χρόνια αποτέλεσε ησυχαστήριο μοναχών.

Όμως κατά τους νεότερους χρόνους το σπήλαιο φέρεται ως το κρησφύγετο του Χρήστου Νταβέλη, του αλλοτινού υπηρέτη της Μονής Πεντέλη, που πέρασε στην παρανομία και εντάχθηκε στην ξακουστή συμμορία της Αττικής στα μέσα του 19ου αιώνα.

Π. Παπ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαίρη Τζώρα)
ΤΑΞΙΔΙ

Τζουμέρκα: Ένα μαγευτικό ταξίδι στον Άραχθο και το πέτρινο γεφύρι της Πολιτσάς

25/01/2025 - 11:34πμ
Τα άτομα που θα συμμετέχουν, θα λάβουν και από μία εκπτωτική κάρτα η οποία προσφέρει περισσότερες από 40.000 δυνατότητες έκπτωσης σε δημόσιες συγκοινωνίες, πολιτιστικές επισκέψεις, διαμονή, διατροφή, αθλητισμό και άλλες υπηρεσίες (φωτ.: Pixabay/Daria Nepriakhina)
ΤΑΞΙΔΙ

Κομισιόν: Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη σε 35.000 νέους και νέες 18 ετών – Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 29 Μαρτίου

16/03/2023 - 11:26μμ
Ο Άγιος Σάββας στο Βελιγράδι είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος χριστιανικός ναός στα Βαλκάνια και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΤΑΞΙΔΙ

Άγιος Σάββας στο Βελιγράδι – Ο μεγαλύτερος ναός των Βαλκανίων, ή αλλιώς η «σερβική Αγια-Σοφιά»

5/12/2022 - 10:01πμ
Άποψη του ναού από τον εξωνάρθηκα  (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΤΑΞΙΔΙ

Μονή Ζυγού, το αθωνικό μοναστήρι πριν από το άβατο του Αγίου Όρους

21/08/2022 - 12:43μμ
(Φωτ.: Ερμιόνη Βλαχίδου)
ΤΑΞΙΔΙ

Το ελληνικό μαγαζί στην καρδιά ενός από τα μεγαλύτερα παζάρια της Κωνσταντινούπολης

16/01/2022 - 9:35μμ
H Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: Ερμιόνη Βλαχίδου)
ΤΑΞΙΔΙ

Πώς είναι να επισκέπτεσαι την Αγιά Σοφία τώρα που λειτουργεί σαν τζαμί

8/01/2022 - 4:39μμ
Η είσοδος του Αγιάσματος (φωτ.: Θωμαΐς Κιζιρίδου)
ΤΑΞΙΔΙ

Παναγία Βλαχερνών: Το δροσερό αγίασμα του Κεράτιου κόλπου

7/01/2022 - 2:16μμ
(Φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)
ΤΑΞΙΔΙ

Μια φθινοπωρινή Κυριακή στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο (photos)

14/11/2021 - 9:24πμ
Άποψη της σύγχρονης Τοκάτης
ΤΑΞΙΔΙ

Τοκάτη: Ξεφυλλίζοντας την ιστορία της Ευδοκιάδας των Βυζαντινών (photos)

7/11/2021 - 9:23πμ
Άποψη της Αμισού σήμερα (φωτ.: Θωμαΐς Κιζιρίδου)
ΤΑΞΙΔΙ

Αμισός (Σαμψούντα), η πόλη με τους πολλούς Έλληνες εθνομάρτυρες

31/10/2021 - 9:45πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ισραηλινό σύστημα άμυνας «Iron Dome» δεν επέτρεψε σε πολλούς από τους ιρανικούς πυραύλους να πλήξουν την ισραηλινή επικράτεια. Παρόλα αυτά κάποιοι πύραυλοι βρήκαν τους στόχους τους (φωτ.:  EPA/ Atef Safadi)

Ιράν κατά Ισραήλ: Νέα ομοβροντία πυραύλων – Πλήγματα σε αρκετές περιοχές

8 λεπτά πριν
Εικόνα από τις αρχές του 20ού αιώνα, έξω από χάνι του Γεσίρογλη ή Γεσίρογλου στην Τραπεζούντα (φωτ.: facebook.com/ groups/Zafer Duran/ TRABZONDAN ESİNTİLER)

Η φιλοξενία στον Πόντο ήταν μοναδική και θύμιζε αρχαία Ελλάδα – Ένα βράδυ στα Αμπέλια Τραπεζούντας

52 λεπτά πριν

Έκτακτο: Σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ

1 ώρα πριν
Το έθιμο του Κλήδονα στην Ακαδημία Πλάτωνος, στην Αθήνα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)

Ένωση Σμυρναίων Νίκαιας-Πειραιώς: Το έθιμο του Κλήδονα στο έργο «Σμύρνη, η ομορφότερη των πόλεων»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τάκης Σαγιάς)

Ρόδος: Τραγωδία σε παιδικό πάρτι – 3χρονη πνίγηκε σε πισίνα

2 ώρες πριν
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς στο Ηρώδειο, στις 8 Οκτωβρίου 2024, στη συναυλία της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας - Φιλαδελφείας για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αθηνών / Χρήστος Μπόνης)

Πετρολούκας Χαλκιάς: Όταν υποκλίθηκαν οι Λούις Άρμστρονγκ και Μπένι Γκούντμαν

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign