pontosnews.gr
Σάββατο, 13/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία «Μήδεια» – Που θα «χτυπήσει» ο χιονιάς

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες

12/02/2021 - 6:24μμ
(Φωτ.: Πολιτική Προστασία)

(Φωτ.: Πολιτική Προστασία)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έκτακτη συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτήριο «Φάρος» της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νίκο Χαρδαλιά, για την κακοκαιρία «Μήδεια».

Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και οι πρόεδροι των περιφερειακών Ενώσεων Δήμων των 13 περιφερειών της χώρας.

Αντικείμενο ήταν η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των δήμων για την από κοινού αντιμετώπιση των κινδύνων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα κατά τις επόμενες ημέρες.

Κατά τη συζήτηση, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπογράμμισαν ιδιαίτερα την ανάγκη να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εμβολιασμοί.

Γι’ αυτό οι δήμοι καλούνται να αξιοποιήσουν πλήρως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη μεταφορά πολιτών προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα, εφόσον παρίσταται ανάγκη, καθώς και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και άλλες μονάδες υγείας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε χθες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά της «Μήδειας» είναι:

  1. Οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.
  2. Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου και ο ισχυρός παγετός.
  3. Οι πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο.
  4. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Αν μετακινούνται πεζή:

  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

Πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

Το Σάββατο στα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την Ήπειρο.

Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 στρεφόμενοι στο βόρειο Ιόνιο από το βράδυ σε βόρειους τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία θα γίνει ιδιαιτέρως αισθητή στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου οι μέγιστες τιμές της θα σημειωθούν στην αρχή της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Στιγμιότυπο από το βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας)
ΕΛΛΑΔΑ

Καμίνια: Οδηγός ΙΧ χτύπησε 16χρονη σε διάβαση πεζών και εξαφανίστηκε

13/09/2025 - 7:56μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/geralt)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Ανήλικοι έβρισαν και χτύπησαν 15χρονο, τον έβαλαν να ζητήσει συγγνώμη και ανέβασαν στο διαδίκτυο το βίντεο που τράβηξαν

13/09/2025 - 6:01μμ
Κοντέρ αυτοκινήτου (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας με βαριές ποινές και τσουχτερά πρόστιμα

13/09/2025 - 2:37μμ
Γαύδος: Ένα ελληνικό νησί-θησαυρός, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης (φωτο)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4 Ρίχτερ κοντά στη Γαύδο

13/09/2025 - 1:57μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα και κάθε Σάββατο η 24ωρη λειτουργία ΜΜΜ στην Αθήνα

13/09/2025 - 10:43πμ
Ευκαιρία για τις τελευταίες βουτιές (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δροσερό Σάββατο με αίθριο καιρό

13/09/2025 - 8:08πμ
(Πηγή φωτ.: Pixabay/ JudyGilmore)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγορά σχολικών ειδών: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για να γλιτώσουν χρήματα και χρόνο

12/09/2025 - 7:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο την 1η Οκτωβρίου

12/09/2025 - 6:52μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Αυξημένα τα περιστατικά εξαπάτησης – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

12/09/2025 - 1:37μμ
O Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια του 5ου Economist Thessaloniki Metropolitan Summit (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αναρτήσεις μίσους από τον 52χρονο που συνελήφθη για απειλές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

12/09/2025 - 12:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ένωση Χορευτών Ν. Δράμας «Πυρρίχιος» ανοίγει τις πόρτες της και προσκαλεί: Ελάτε να χορέψουμε!

8 λεπτά πριν
Έλληνες στη Σμύρνη αντικρίζουν νεκρούς συγγενείς τους στη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής (φωτ.: Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός)

Μαρτυρία Βασίλη Ράλλη: Πεθαμένοι κι άθαφτοι γέμισε ο τόπος, η Μικρασία ολόκληρη

37 λεπτά πριν
(Στιγμιότυπο από το βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας)

Καμίνια: Οδηγός ΙΧ χτύπησε 16χρονη σε διάβαση πεζών και εξαφανίστηκε

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ένωση Βουρλιωτών Μ. Ασίας: Ένα φως αναμμένο απόψε τη νύχτα, στη μνήμη των αδικοχαμένων Μικρασιατών του 1922

2 ώρες πριν
Η επετειακή σημαία για τη Μικρασιατική Καταστροφή κυματίζει στο δημαρχείο Χαλανδρίου (φωτ.: Δήμος Χαλανδρίου)

Χαλάνδρι: Στο δημαρχείο κυματίζει σημαία για τα 103 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

2 ώρες πριν
Επιστροφές από τον ΕΦΚΑ σε ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα που θα καταβληθούν έως τις 19 Σεπτεμβρίου – Ποσά και ημερομηνίες

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign