pontosnews.gr
Κυριακή, 27/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητροπολίτης Μόρφου: Οι ναοί δεν κλείνουν – Αναλαμβάνω την ευθύνη

Οι απόψεις του για τον κορονοϊό, τα εμβόλια και τη... Νέα Τάξη Πραγμάτων

10/12/2020 - 3:30μμ
(Φωτ.: philenews.com)

(Φωτ.: philenews.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Δεν πρόκειται να «κλειδώσει» τους ναούς για τους πιστούς στη Μητρόπολη Μόρφου, διαμηνύει ο μητροπολίτης Νεόφυτος, δηλώνοντας έτοιμος να συρθεί στα δικαστήρια από την πολιτεία, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Σε εγκύκλιο του αναφέρει ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη ενώπιον Θεού και Νόμου», καθώς οι ναοί θα λειτουργούν απρόσκοπτα παρά τα περιοριστικά διατάγματα που ισχύουν στην Κύπρο από αύριο.

Αναφέρεται σε «αρχαίο νομικό έθος της ασυλίας των ιερών ναών, των χώρων της λατρείας του Θεού, που δεν μπορούν να καταστούν χώροι αστυνόμευσης των πιστών, τη στιγμή μάλιστα που αυτή την ιερότητα και ασυλία σεβάστηκαν ανά τους αιώνες και ετερόδοξοι και αλλόθρησκοι και κατακτητές».

Του προκαλεί δε εντύπωση, γράφει, που η κυβέρνηση εξισώνει τους χώρους της ορθόδοξης εκκλησίας με τα τεμένη, τα μπαρ, τις ταβέρνες, τα εστιατόρια και άλλους χώρους εστίασης.

Στην εγκύκλιό του ο μητροπολίτης Νεόφυτος παραθέτει απόψεις του αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη, για τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση και την κατάσταση της πανδημίας στην Κύπρο και διεθνώς, επικαλείται τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Stanford Ιωάννη Ιωαννίδη, και παραπέμπει σε δικές του ομιλίες και κηρύγματα.

Θεωρεί ότι «τα περιοριστικά μέτρα είναι προορισμένα να αποτύχουν ώστε ο λαός να φτάσει σταδιακά σε απόγνωση, η κοινωνία σε χάος και ο συστηματικά καλλιεργούμενος εκφοβισμός να φυγαδεύσει την πίστη. Κι όλα αυτά, για να οδηγήσουν τον κόσμο οι άνθρωποι της “Νέας Τάξης Πραγμάτων” στην κατάσταση να εκλιπαρεί για το “θαυματουργικό εμβόλιο”, που ετοίμασαν οι ίδιοι που δημιούργησαν την όλη αυτή κατάσταση».

Αναφέρεται μάλιστα και στα εμβόλια «ως μια “ψηφιοποιημένη ταυτότητα” –κατά την έκφραση των ίδιων των νεοεποχιτών εφευρετών τους–, που θα λειτουργούν ως μέσα πλήρους ελέγχου της όλης ζωής των εμβολιασθέντων». Υποστηρίζει ότι «έτσι, ο σύγχρονος άνθρωπος καθίσταται πειραματόζωο της “Νέας Τάξης Πραγμάτων”, που μεταξύ άλλων στοχεύει στην κατακόρυφη μείωση του πληθυσμού της γης […]. Και, για να το αντιληφθούμε αυτό αμεσότερα, οι πολυμήχανοι Άγγλοι αποτρέπουν τις έγκυες γυναίκες, καθώς και όσους επιθυμούν να τεκνοποιήσουν στο μέλλον να εμβολιασθούν με αυτά. Ο δε Πρόεδρος της Κίνας, προχωρημένος Νεοταξίτης, εισηγήθηκε πρόσφατα στη Σύνοδο των G20 το χάραγμα των πολυπληθών πολιτών του με τον κώδικα QR για διευκόλυνση στον άμεσο γενικό έλεγχό τους».

  • Πηγή: philenews.com.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (φωτ.: Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας)
ΚΥΠΡΟΣ

Χριστοδουλίδης από τον ΟΗΕ προς Ερντογάν: Η διχοτόμηση δεν θα γίνει αποδεκτή

23/09/2026 - 10:09μμ
Η στιγμή που τα παιδιά του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ανδρέα Παναγίδη αντικρίζουν για πρώτη φορά τον τάφο του πατέρα τους (πηγή: Ιστορικές Μνήμες ΕΟΚΑ 1955-59/Εικόνα επεξεργασμένη με Τεχνητή Νοημοσύνη)
ΚΥΠΡΟΣ

Ανδρέας Παναγίδης: Σαν σήμερα στις 21 Σεπτεμβρίου 1956 η θυσία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ

21/09/2026 - 4:15μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Η Γαλλία βλέπει λύση – «Απαιτείται πολιτικό θάρρος»

11/09/2026 - 11:41πμ
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχεται τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, στις 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΓΤΠ / Ανδρέας Λουκαΐδης)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος-Ισραήλ: Άμυνα και ενέργεια στη σκιά του πολέμου – Η ιδέα για τριμερή με τον Λίβανο

10/09/2026 - 4:04μμ
Συλληφθείς για το πολύνεκρο ναυάγιο του Filo Jet οδηγείται στο «δικαστήριο» της κατεχόμενης Κερύνειας (φωτ.: AA / Harun Özalp)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στην Κερύνεια: «Η πλώρη έσπασε από τα κύματα», κατέθεσε ο καπετάνιος του Filo Jet

31/08/2026 - 2:33μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο ΕΡΑ)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στα Κατεχόμενα: Αγωνία για 18 αγνοουμένους – Συνεχίζονται οι έρευνες σε βάθος άνω των 500 μέτρων

31/08/2026 - 10:53πμ
(Φωτ.: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στα Κατεχόμενα: Συνελήφθη ο καπετάνιος – «Έλεγαν δεν συμβαίνει τίποτα, έφυγαν πρώτοι», λένε επιζώντες

30/08/2026 - 10:51μμ
Επιβαίνοντες με σωσίβια, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο ανοιχτά της Κερύνειας: Αναφορές για νεκρούς – Έτοιμη να επέμβει η Κυπριακή Δημοκρατία

30/08/2026 - 4:13μμ
Το αναποδογυρισμένο καταμαράν ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας, με επιβαίνοντες να περιμένουν τη διάσωσή τους πάνω στο εκτεθειμένο τμήμα του σκάφους (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ανατράπηκε καταμαράν με 270 επιβαίνοντες ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας

30/08/2026 - 2:39μμ
Το σημείο της τραγωδίας, στο Κάβο Γκρέκο. Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής, συνολικά τρία σκάφη βρέθηκαν σε κίνδυνο. Σάββατο 29 Αυγούστου 2026 (πηγή: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ντίμης Μαυρόπουλος: «Του φώναζαν να κατέβει» – Η δραματική μαρτυρία για την τραγωδία στο Κάβο Γκρέκο

30/08/2026 - 1:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Καλαμαριά: Η Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού γέμισε ήχους και γεύσεις Πόντου, στο πλαίσιο του 20ού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

6 λεπτά πριν
(Φωτ.: Greek Orthodox Community of Melbourne and Victoria/Facebook)

Από τη Μελβούρνη στην Ελλάδα: Το Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Πρόγραμμα Νεολαίας φέρνει τους νέους της ομογένειας κοντά στις ρίζες τους

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: Λιμενικό Σώμα)

«Blue Carrier 2»: Συνεχίζεται η κατάσβεση σε υπήνεμο σημείο, νοτιοδυτικά της Τήνου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Μ. Χαρακόπουλου)

Χαρακόπουλος: Τιμή στους 50 σφαγιασθέντες Σουλουτζοβαλήδες με τον εθνομάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Αγορά ακινήτων: Από την αναζήτηση έως τα συμβόλαια – Πώς αλλάζει το σκηνικό η τεχνητή νοημοσύνη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Τραγωδία στην Πλάκα: Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών θα μεταβούν οι συγγενείς των θυμάτων για την ταυτοποίηση

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV