Με την ευκαιρία της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τους μικρασιατικούς συλλόγους «Το Εγγλεζονήσι», «Ίωνες» και «Μνήμες Προσφύγων» διοργανώνει διήμερο λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.
- Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 18:30 θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Στη συνέχεια στο προαύλιο του ναού θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία: Η πολυμελής ορχήστρα «Ρυθμός» θα παρουσιάσει το έργο του Ανδρέα Κατσιγιάννη Σμύρνη. Πρόκειται για μια αναφορά στα τραγούδια της παράστασης Σμύρνη μου αγαπημένη σε σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η καταξιωμένη Σοφία Παπάζογλου και οι ταλαντούχοι νέοι τραγουδιστές Θάνος Ματζίλης και Κωνσταντίνος Ζεμπίλας. Θα συμμετέχουν επίσης η 50μελής χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα χορευτικά σύνολα των τριών μικρασιατικών συλλόγων.
- Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 07:15 θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, και θα ακολουθήσει μνημόσυνο στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Στις 10:30 θα λάβει χώρα η επίσημη επιμνημόσυνη ακολουθία, με την παρουσία των Αρχών της πόλης. Η καθιερωμένη ομιλία θα γίνει φέτος από την πρόεδρο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών «Ίωνες» Άννα Πετσιάβα-Παπανικολάου. Θα ακολουθήσουν δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του προαυλίου του ναού.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη θεατρική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Σταδίου και Μανδηλαρά). Η θεατρική ομάδα «Από καρδιάς» της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Αττικής θα παρουσιάσει τη μουσικοχορευτική παράσταση Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά.
















