pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/03/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πώς κινείται η Τουρκία ενόψει της Συνόδου Κορυφής

29/11/2020 - 9:47πμ
(Φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)

(Φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα διπλωματικά της βήματα ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10 Δεκεμβρίου φαίνεται ότι καθορίζει η Άγκυρα, στοχεύοντας στον αδύναμο κρίκο που είναι η Κύπρος. Με τις κινήσεις στην Αμμόχωστο και το μήνυμα ότι η ατζέντα για το Κυπριακό περιλαμβάνει δύο κράτη, και ταυτόχρονα με τη μερική χαλάρωση στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία την ίδια ώρα κάνει άνοιγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τον εαυτό μας δεν τον βλέπουμε κάπου αλλού, αλλά μέσα στην Ευρώπη», δήλωσε πρόσφατα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πριν από αυτή τη δήλωση προηγήθηκε στις 20 Νοεμβρίου η επίσκεψη στις Βρυξέλλες του Ιμπραχίμ Καλίν, του πιο έμπιστου συνεργάτη του Τούρκου πρόεδρου. Πληροφορίες από το Συμβούλιο και την Επιτροπή αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει αξιοσημείωτες συγκλίσεις σε όλα τα ζητήματα της «θετικής ατζέντας» που αφορούν την τελωνειακή ένωση, τη βίζα και το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό.

Από τη μεριά της η Αθήνα από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής φαίνεται ότι περιμένει την έμπρακτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Σκληρή γλώσσα κατά της Γερμανίας χρησιμοποίησε ο Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι με τη στάση που επιδεικνύει δεν ανταποκρίνεται στον ηγετικό της ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαι βέβαιος ότι κατανοεί την τεράστια αντίφαση της παροχής επιθετικών όπλων σε μια χώρα που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα δύο χωρών της ΕΕ», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σταθερή θέση της Ελλάδας είναι ότι όσο παραμένουν οι προκλήσεις και όσο το Oruç Reis συνεχίζει να παρανομεί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος. «Κάποια στιγμή και η υποκρισία έχει τα όριά της. Διαπίστωσαν όλοι οι εταίροι ότι ήταν καθαρά προσχηματική η αποκλιμάκωση. Χρειάζεται συνέπεια και συνέχεια, αυτή ήταν προσχηματική και υποκριτική στάση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: army.gr)
ΑΜΥΝΑ

Εξοπλιστικά και περίεργες αποστρατείες – Η προμήθεια 205 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ)

26/03/2023 - 2:35μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου Δήμος Νεάπολης-Συκεών)
ΑΜΥΝΑ

Φραγκούλης Φράγκος: Κι αν η Ελλάδα προχωρούσε σε επέκταση χωρικών υδάτων; «Οι Τούρκοι δεν θα τολμούσαν να κάνουν τίποτα»

23/03/2023 - 6:32μμ
Στην ευρύτερη περιοχή του βόρειου Κρητικού Πελάγους διεξήχθη από τις 6 έως τις 17 Μαρτίου η πολυεθνική άσκηση «Αριάδνη 23» (φωτ.: ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «Αριάδνη 23»

20/03/2023 - 3:54μμ
Ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας/STR)
ΑΜΥΝΑ

Νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Λάζαρος Μαυρόπουλος – Αιχμές από τον απερχόμενο αρχηγό Κωνσταντίνο Σκούμα

18/03/2023 - 10:11μμ
(Φωτ.: commons.wikimedia.org / Loren)
ΑΜΥΝΑ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανοίγει το δρόμο για την πώληση επιθετικών αμφίβιων οχημάτων στην Ελλάδα

17/03/2023 - 10:57μμ
Οι «Ειδικές Αποστολές», που καθιερώνονται για πρώτη φορά, αφορούν και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο τις Ειδικές Δυνάμεις (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Διπλασιάζονται οι αμοιβές για τις ειδικές αποστολές

11/03/2023 - 9:48μμ
(Φωτ,: Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Ολοκληρώθηκε η συμμαχική άσκηση «Dynamic Manta 23»

10/03/2023 - 11:16μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΥΠΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου-Ακάρ στον απόηχο των τραγωδιών που έπληξαν τις δύο χώρες

9/03/2023 - 6:28μμ
Η άσκηση βασίστηκε στην εξέταση σεναρίου που αφορούσε στην αποσταθεροποίηση υποθετικής συμμαχικής χώρας, λόγω στρατιωτικών και υβριδικών επιθετικών ενεργειών συνορεύουσας χώρας (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Συμμετοχή στην πολυεθνική άσκηση «Orion 2023» με τη φρεγάτα «Αδρίας»

9/03/2023 - 10:58πμ
(Φωτ.: Twitter / FlyManoloFly)
ΑΜΥΝΑ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Με πένθος θα αγωνιστούν οι Έλληνες αθλητές – Το πρόγραμμα των αγώνων

2/03/2023 - 10:19πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, η απεργία ανεστάλη «προσωρινά» μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Αθήνα: Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο μετρό, τραμ και ηλεκτρικός – Ανεστάλη η απεργία

16 λεπτά πριν
Πρόγραμμα του Θεάτρου Τραπεζούντος (πηγή: ellinoistorin.gr)

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου – Η απαρχή του ποντιακού θεάτρου

46 λεπτά πριν
Παίκτες του Άρη φορούν φανέλες με το όνομα και την ηλικία του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, σε παλιότερο αγώνα με την ΑΕΚ (φωτ.: EUROKINISSI/Μάρκος Χουζούρης)

Δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: Από αύριο η εξέταση των μαρτύρων της υπεράσπισης

1 ώρα πριν
Επισκέπτες και τουρίστες περιμένουν έξω από το Λούβρο, απέναντι από τους διαδηλωτές που απέκλεισαν την είσοδο του μουσείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διετή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στο πλαίσιο εκτεταμένων κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη Γαλλία (φωτ.: EPA/Christophe Petit Tesson)

Γαλλία: «Θύμα» των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και το… μουσείο του Λούβρου

2 ώρες πριν
Ο συμβασιούχος σταθμάρχης είχε την απογευματινή βάρδια στο σταθμό της Λάρισας, τη μέρα που σημειώθηκε η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, αλλά είχε αποχωρήσει νωρίτερα από το σταθμαρχείο  (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης – Νεκρός σε τροχαίο ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ

2 ώρες πριν
Μετά από την απόφαση προφυλάκισης του 44χρονου, θα δοθεί έγκριση των εισαγγελικών αρχών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορούμενου  (πηγή: Facebook)

Ηλιούπολη: Προφυλακιστέος ο προπονητής-βιαστής του Τάε Κβον Ντο

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign