pontosnews.gr
Παρασκευή, 25/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Covid-19: Η πανδημία εξακολουθεί να επιβραδύνεται αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη

27/11/2020 - 11:51μμ
Covid-19: Η πανδημία εξακολουθεί να επιβραδύνεται αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Ευρώπη παρέμεινε το επίκεντρο της επιδημίας της Covid-19 τις τελευταίες επτά ημέρες, αλλά ο ρυθμός των μολύνσεων εξακολούθησε να επιβραδύνεται: ακολουθούν οι σημαντικές εξελίξεις της εβδομάδας που τελειώνει, με αφετηρία βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου.

Βασικός δείκτης ο αριθμός των διαγνωσμένων μολύνσεων, δεν αντικατοπτρίζει ωστόσο παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού.

Οι συγκρίσεις ανάμεσα στις χώρες, επίσης, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με αστερίσκους καθώς οι πολιτικές διενέργειας τεστ διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Επιβράδυνση στην Ευρώπη
Η πανδημία επιβραδύνθηκε ελαφρά αυτήν την εβδομάδα παγκοσμίως, με 580.500 νέα περιστατικά να καταγράφονται κάθε μέρα ή 2% λιγότερα απ’ ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου στις 13:00 σήμερα.

Με 236.900 νέα περιστατικά καθημερινά, η Ευρώπη είναι η περιοχή που καταγράφει τις περισσότερες νέες μολύνσεις μακράν μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά (174.000 περιστατικά μόλυνσης την ημέρα). Όμως τα νέα περιστατικά υποχωρούν (-10%) για δεύτερη εβδομάδα στη σειρά σε μια Ευρώπη όπου πολλές χώρες έχουν τεθεί σε lockdown ή όπου ισχύουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Η Ευρώπη είναι η μοναδική ζώνη όπου οι νέες μολύνσεις μειώνονται αισθητά.

Η τάση είναι σταθερή στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά (+1%), στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή (-1%), και προς την ταχύτερη διάδοση στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (+10%) και στην Ασία (+13%). Μπορεί η κυκλοφορία του ιού να αυξήθηκε σθεναρά στην Ωκεανία (+64%), παραμένει ωστόσο πολύ χαμηλή (24 περιστατικά την ημέρα).

Πού διαδίδεται ταχύτερα
Το Μεξικό είναι η χώρα όπου η επιδημία διαδίδεται ταχύτερα (+113%, 8.400 νέα περιστατικά την ημέρα), ανάμεσα σε εκείνες που κατέγραψαν περισσότερα από 1.000 ημερήσια περιστατικά μόλυνσης στη διάρκεια της εβδομάδας που τελειώνει. Ακολουθούν η Τουρκία (+76%, 6.300), το Αζερμπαϊτζάν (+60%, 3.200), η Σερβία (+45%, 6.300), το Πακιστάν (+27%, 2.900), η Ιαπωνία (+27%, 2.000) και η Νότια Αφρική (+27%, 2.700).

Πού σημειώνεται η πιο μεγάλη μείωση
Η πιο ισχυρή μείωση παρατηρείται στη Γαλλία (-48%, 13.900 νέα περιστατικά την ημέρα), την Ελβετία (-33%, 4.000), την Ισπανία (-27%, 10.800) και τη Βρετανία (-26%, 17.300). Πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν θέσει σε ισχύ αυστηρούς περιορισμούς.

Πού καταγράφονται οι περισσότερες μολύνσεις
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μακράν η χώρα που έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό νέων μολύνσεων αυτή την εβδομάδα, με 168.700 νέα περιστατικά την ημέρα και ακολουθούν η Ινδία (44.000) και η Βραζιλία (31.800). Η τάση είναι σταθερή στις Ηνωμένες Πολιτείες (+1%), αλλά επιδεινώνεται σαφώς στην Ινδία (+12%) και στη Βραζιλία (+11%). Ακολουθούν η Ιταλία (28.800, -17%) και η Ρωσία (24.600, +10%).

Αναλογικά με τον πληθυσμό τους, εκτός από τα πολύ μικρά κράτη, η Γεωργία είναι η χώρα που έχει καταγράψει τα περισσότερα περιστατικά αυτή την εβδομάδα (642 ανά 100.000 κατοίκους) και ακολουθούν η Σερβία (614), το Μαυροβούνιο (595), το Λουξεμβούργο (580) και η Κροατία (530). Από τις 30 χώρες που καταγράφουν αριθμό περιστατικών άνω των 200 ανά 100.000 κατοίκους, οι 28 είναι ευρωπαϊκές.

Θάνατοι
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγράψει τους περισσότερους θανάτους στη διάρκεια της εβδομάδας που τελειώνει (1.571 την ημέρα) και ακολουθούν η Ιταλία (711), το Μεξικό (591), η Γαλλία (547), η Ινδία (521) και η Πολωνία (497).

Παγκόσμιος απολογισμός
Η πανδημία έχει προκαλέσει τουλάχιστον 1,43 εκατ. θανάτους σε όλο τον κόσμο από τα τέλη Δεκεμβρίου, σε σύνολο περίπου 61 εκατ. επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν η χώρα που έχει θρηνήσει τους περισσότερους νεκρούς (263.462) και ακολουθούν η Βραζιλία (171.460) και η Ινδία (135.715).

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΧ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του πνεύμονα: 10.000 νέα περιστατικά το χρόνο στην Ελλάδα – Η αξονική χαμηλής δόσης αλλάζει τα δεδομένα

25/09/2026 - 5:13μμ
(Φωτ.: Omni Letters / Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Υγεία: Συνδέεται η οστεοπόρωση με την άνοια; 

23/09/2026 - 2:15μμ
«Πίναξ Ανατομικός εκ Φυσιολογικόν σχήμα Ανθρώπου». Το κεφάλι σε φυσική διάσταση, από το αρχείο του Διδασκαλείου Κρήτης στο Ηράκλειο (πηγή: Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πανεπιστημίου Κρήτης)
ΥΓΕΙΑ

Ο εγκέφαλος ίσως είναι «δύο όργανα σε ένα» – Ανακάλυψη αλλάζει όσα ξέραμε για την ανάπτυξή του

20/09/2026 - 11:15πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/guvo59-9285194)
ΥΓΕΙΑ

Βλεφαρίτιδα και κίνδυνοι από τις ψεύτικες βλεφαρίδες – Η αόρατη αιτία πίσω από την ξηροφθαλμία

19/09/2026 - 8:57μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/pasja1000-6355831)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του προστάτη: Τα νέα δεδομένα για τη διάγνωση και τα 19 περιστατικά την ημέρα στην Ελλάδα

15/09/2026 - 5:02μμ
Δείγματα αίματος στο Κλινικό Κέντρο των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ – Φωτογραφία αρχείου (φωτ.: National Cancer Institute / Daniel Sone)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος και θρόμβωση: Αρτηριακά επεισόδια στο 8% των ασθενών διεθνούς μελέτης

13/09/2026 - 6:23μμ
Μηχάνημα πλασμαφαίρεσης σε κέντρο αιμοδοσίας (φωτ.: Wikimedia Commons)
ΥΓΕΙΑ

Πλασμαφαίρεση: Πότε γίνεται και ποιοι είναι οι κίνδυνοι – Τι λέει η Α’ Νεφρολογική Κλινική του ΑΠΘ

12/09/2026 - 2:02μμ
(Φωτ.: Pixabay / Steve Buissinne)
ΥΓΕΙΑ

Φως τη νύχτα: Οι αλλαγές που προκαλεί στην καρδιά, σύμφωνα με νέα μελέτη

11/09/2026 - 2:47μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Πλασμαφαίρεση: Τι είναι η θεραπεία που μπήκε στο μικροσκόπιο μετά το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

10/09/2026 - 11:18πμ
Έναρξη σχολικής χρονιάς στο 33ο Δημοτικό Πειραιά (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Σχολική τσάντα: Πόσο πρέπει να ζυγίζει – Πέντε συμβουλές για παιδιά και γονείς

9/09/2026 - 8:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: astynomia.gr)

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 36χρονος Τούρκος και ο 30χρονος Έλληνας που είχαν βαρύ οπλισμό στις Συκιές

23 λεπτά πριν
(Φωτ.: epirusgate.gr)

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε σοβαρές ζημιές και μπλάκ αουτ σε χωριά του Φαναρίου στην Πάργα

47 λεπτά πριν
Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια του «Εύξεινου Πόντου» Κορινού. Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: korinosnews.blogspot.com)

Κορινός: Ένα κερί για όσους έφυγαν στα 50 χρόνια του «Εύξεινου Πόντου»

1 ώρα πριν
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)

Δ. Νατσιός: «Απόλυτη κοροϊδία» οι τιμές των καυσίμων – «Βόμβα» η αποθήκευση διοξειδίου στο Πρίνο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δ. Κατσιμεντέ)

Κ. Τασούλας: Η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι πράξη ευθύνης για την Ευρώπη

2 ώρες πριν
Εικόνα από την οδό Λυσικράτους στην Πλάκα από ψηλά (φωτ.: Eurokinissi)

Έκρηξη και κατάρρευση κτηρίου στην Πλάκα: Ώρες αγωνίας για έξι αγνοούμενους στα συντρίμμια

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV