pontosnews.gr
Τρίτη, 1/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με Covid1-9 στο νοσοκομείο Δράμας

27/11/2020 - 1:45μμ
Αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με Covid1-9 στο νοσοκομείο Δράμας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην τιτάνια προσπάθεια που, όπως τόνισε, καταβάλλουν καθημερινά όλοι οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες από τη νοσηλεία των ασθενών με κορονοϊό, αναφέρθηκε με σημερινές της δηλώσεις η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου.

«Το νοσοκομείο ασφυκτιά», υπογράμμισε η διοικήτρια και αναφερόμενη στο προσωπικό σημείωσε πως «είναι όλοι εδώ, είναι αλύγιστοι, πολεμάνε, για να κρατήσουμε ψηλά το νομό».

Η Θεσ. Καρατζόγλου επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή οι δηλωμένες κλίνες Covid υπερβαίνουν το 50% του συνολικού αριθμού των κλινών. Ειδικότερα, στις τρεις κλινικές Covid νοσηλεύονται 136 ασθενείς επί συνόλου 140 κλινών που είναι το δυναμικό των κλινικών, ενώ η συνολική δυναμική του νοσοκομείου είναι 265 κλίνες.

Μέχρι σήμερα διενεργήθηκαν 4.500 τεστ σε ασθενείς, 700 τεστ στο προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ έγιναν και 1.400 rapid tests. Επίσης, τα δυο τελευταία 24ωρα λειτουργεί στο νοσοκομείο και το νέο εργαστήριο μοριακού ελέγχου ανίχνευσης του ιού εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ταχύτητα στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

Ανησυχία για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων
Έχοντας δίπλα της τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, τη διευθύντρια και την ειδική παθολόγο της Παθολογικής Κλινικής αλλά και τη διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η Θεσ. Καρατζόγλου δεν έκρυψε την ανησυχία για τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων που παρουσιάζει η περιοχή, υπογραμμίζοντας πως «παρά τη γενική καραντίνα που επικρατεί συνεχίζει να υπάρχει μια δυναμική στον αριθμό των εισαγωγών».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μόνο κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έγιναν περί τις τριάντα εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό».

Σημείωσε, δε, πως από τις 107 ιατρικές θέσεις στο νοσοκομείο, αυτή τη στιγμή υπηρετούν 57 μόνιμοι και 14 επικουρικοί γιατροί, ενώ όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό αυτή τη στιγμή υπηρετούν «256 με μόνιμη σχέση και 64 άλλοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες με άλλη μορφής σχέσης». Συμπλήρωσε ακόμη ότι 17 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, όπως επίσης και νοσηλευτικό προσωπικό, μετακινήθηκαν από τα ΚΥ της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας προκειμένου να εξυπηρετήσουν στο νοσοκομείο.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Προσλήψεις
Όσον άφορα τις προσλήψεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο Δράμας, η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Προσλήφθηκε ένας μόνιμος γιατρός, εφτά επικουρικοί και από προχθές έχουμε δύο νέες συμβάσεις μονίμων γιατρών. Έχουμε στην αναμονή δύο θέσεις ειδικών γιατρών, αυτή του διευθυντή Παθολογίας και του διευθυντή Πνευμονολογίας. Βέβαια, εδώ να επισημάνουμε ότι όλοι εμείς δεν θα δούμε παραπάνω ανθρώπους στο νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι προκηρύξαμε. Οι γιατροί που ήδη υπηρετούν, απλά θα καταλάβουν τη θέση του διευθυντή των δύο κλινικών. Επίσης, έχουμε προσλάβει δύο παρασκευάστριες, έναν βιολόγο, 39 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 10 συναδέλφους λοιπό προσωπικό (τεχνικό, βοηθητικό, κλπ.) και έχουμε στην αναμονή ακόμα 23 προσλήψεις, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η έγκριση από το υπουργείο Υγείας».

Η Θεσ. Καρατζόγλου ανέφερε ακόμη ότι ο αριθμός των θανάτων μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο «αγγίζει» τους 60.

Οι διακομιδές που έγιναν σε άλλα νοσοκομεία είναι 115, ενώ συνολικά στο νοσοκομείο της Δράμας έχουν νοσηλευτεί μέχρι σήμερα 536 ασθενείς. Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και να παραμένουν σπίτι τους για την ασφάλεια και την προστασία τη δική τους και των γύρων τους.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Λωλίδης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δείγμα του μύκητα Aspergillus flavus, στο εργαστήριο (φωτ.: Bella Ciervo)
ΥΓΕΙΑ

Τοξικός μύκητας της «κατάρας των Φαραώ» μετατρέπεται σε φάρμακο κατά της λευχαιμίας

24/06/2025 - 4:29μμ
(Πηγή: pixabay.com/ PDPics)
ΥΓΕΙΑ

Ανοσοθεραπεία δίνει ελπίδα σε ασθενείς με καρκίνο

1/06/2025 - 6:17μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΥΓΕΙΑ

Θέλετε να κόψετε το κάπνισμα; Τηλεφωνήστε στο 1135 – Πρεμιέρα κάνει η γραμμή υποστήριξης του ΕΟΔΥ

1/06/2025 - 12:26μμ
(Φωτ.: Pixabay / ParentiPacek)
ΥΓΕΙΑ

Μελέτη: Το τραγούδι στα βρέφη βελτιώνει τη διάθεσή τους

28/05/2025 - 1:56μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik.com)
ΥΓΕΙΑ

Στρεπτόκοκκος: Οδηγίες παιδιάτρων – Γιατί δεν απαιτείται μαζική απολύμανση και κλείσιμο σχολείων

26/05/2025 - 8:51μμ
ΥΓΕΙΑ

Σε εφαρμογή ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας – Όλα τα ιατρικά δεδομένα σε μια πλατφόρμα

26/05/2025 - 1:25μμ
Ηλιόλουστη η παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΥΓΕΙΑ

Μελέτη: Το φως της ημέρας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα 

26/05/2025 - 11:26πμ
(Φωτ.-Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΥΓΕΙΑ

Άνοια: Οι 12+2 παράγοντες που μπορούν να αποτρέψουν τη σύγχρονη μάστιγα

24/05/2025 - 12:30μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay/ddimitrova)
ΥΓΕΙΑ

Κοιμούνται κι αναπνέουν επιβλαβείς χημικές ουσίες – Πόσο ασφαλή είναι τα στρώματα για βρέφη και παιδιά

16/04/2025 - 10:25πμ
(Φωτ. αρχείου: flickr / mawari)
ΥΓΕΙΑ

Βιοεκτύπωση: Το μέλλον στη θεραπεία του καρκίνου είναι πιο κοντά στο παρόν

12/04/2025 - 2:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τη σύλληψη των Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: Χ/BrashNews)

Αζερμπαϊτζάν: Συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων κλιμακώνουν την ένταση με τη Μόσχα

40 λεπτά πριν
Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

ΑΠΘ: Ιδρύεται έδρα σπουδών για τον Μέγα Αλέξανδρο

1 ώρα πριν
Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

ΑΑΔΕ: Ποιοι χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο – Δείτε όλα τα ονόματα και τα «φέσια»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Εύξεινος Λέσχη Σερβίων)

Με ποντιακό γλέντι θα υποδεχθεί τον Χορτοθέρτς η Εύξεινος Λέσχη Σερβίων

2 ώρες πριν
Η ομάδα του απερχόμενου προέδρου Μπιλ Παπαστεργιάδη σε αναμνηστική φωτογραφία (φωτ.: facebook/Bill Papastergiadis)

Ψήφισε για το νέο δ.σ. η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης – Σε δύο εβδομάδες το νέο σώμα

3 ώρες πριν
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Οζγκιούρ Οζέλ κινδυνεύει με καθαίρεση το δικαστήριο κρίνει άκυρο το συνέδριο μέσω του οποίου εξελέγη επικεφαλής του κόμματος (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Τουρκία: Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign