pontosnews.gr
Δευτέρα, 19/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Ο Τραμπ φεύγει, ο Μπάιντεν έρχεται και ο Dow Jones πετάει!

25/11/2020 - 12:57πμ
ΗΠΑ: Ο Τραμπ φεύγει, ο Μπάιντεν έρχεται και ο Dow Jones πετάει!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πάνω από τις 30.000 μονάδες εκτινάχθηκε, σήμερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones όταν έγινε γνωστό πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα φύγει από τον Λευκό Οίκο και θα προχωρήσει κανονικά η μεταβίβαση της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν που σήμερα ανακοίνωσε το επιτελείο των αξιωματούχων οι οποίοι θα διαχειριστούν την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια στην κυβέρνηση.

Ο Dow Jones έκλεισε, συγκεκριμένα, στις 30.046,24 μονάδες, αυξημένος κατά 454,97 μονάδες ή +1,54%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε μέχρι και τις 30.116,51 μονάδες.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε αυτήν την άνοδο. «Το Χρηματιστήριο ξεπέρασε τις 30.000 μονάδες, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ. Είναι ένας ιερός αριθμός, 30.000. Κανείς δεν θα πίστευε ότι θα τον έβλεπε ποτέ», είπε σε μια πολύ σύντομη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Είναι η 9η φορά από τις αρχές του 2020 και η 48η που σπάει ένα ρεκόρ υπό την κυβέρνηση Τραμπ. Θέλω να συγχαρώ όλα τα μέλη της κυβέρνησης που εργάστηκαν τόσο σκληρά», πρόσθεσε.

Ρεκόρ κατέγραψε σήμερα και ο δείκτης Standard & Poor’s 500, που έφτασε στις 3.635,41 μονάδες (+1,62%), ενώ ο Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 12.036,79 μονάδες (+1,31%).

Ποιοι θα ηγηθούν της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας
Της… υπερπτήσης του Dow Jones είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις για το ποιοι θα επιφορτιστούν με την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Τζο Μπάιντεν.

«Είναι μια ομάδα που αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι η Αμερική επέστρεψε, έτοιμη να καθοδηγήσει τον κόσμο και όχι να αποτραβηχθεί», δήλωσε ο αυριανός πρόεδρος των ΗΠΑ, σηματοδοτώντας τη στροφή που σκοπεύει να κάνει στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Η ομάδα αυτή ενσαρκώνει την πεποίθησή του ότι «η Αμερική είναι ισχυρότερη όταν εργάζεται με τους συμμάχους της», τόνισε.

Ο Δημοκρατικός πολιτικός στοχεύει να ενισχύσει τις συμμαχίες των ΗΠΑ στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Πρόσθεσε ότι ο Άντονι Μπλίνκεν, ως επόμενος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, θα ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Μπάιντεν είπε ότι οι ξένοι ηγέτες με τους οποίους έχει μιλήσει το τελευταίο διάστημα «ανυπομονούν» να επαναβεβαιώσει η Ουάσινγκτον τον ιστορικό ρόλο της «ως παγκόσμιας ηγέτιδας στον Ειρηνικό, καθώς και στον Ατλαντικό, σε όλον τον κόσμο».

Εκτός από τον Μπλίνκεν, η ομάδα του Μπάιντεν περιλαμβάνει τον Τζέικ Σάλιβαν στη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας και τη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, η οποία θα αναλάβει πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ομάδα από το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ο Μπλίνκεν τάχθηκε υπέρ της διεθνούς συνεργασίας «για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου».

«Δεν μπορούμε να επιλύσουμε μόνοι μας τα παγκόσμια προβλήματα, πρέπει να συνεργαστούμε με άλλες χώρες», είπε, επιμένοντας ότι είναι αναγκαία αυτή η συνεργασία. Η Τόμας-Γκρίνφιλντ διαβεβαίωσε ότι με την εκλογή του Μπάιντεν «επιστρέφει η πολυμέρεια, επιστρέφει η διπλωματία», υποσχόμενη ότι θα κάνει στροφή από τον απομονωτισμό της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Μπάιντεν: Η Συμφωνία του Παρισιού δεν αρκεί
Παρουσιάζοντας τον ειδικό απεσταλμένο του για την κλιματική αλλαγή, τον 76χρονο πρώην υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο Μπάιντεν υπενθύμισε ότι είναι «αποφασισμένος» να καταπολεμήσει αυτήν την «υπαρξιακή απειλή».

«Θέλω να είμαι σαφής. Δεν υποτιμώ ούτε στο ελάχιστο τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω για να τηρήσω τις φιλόδοξες δεσμεύσεις μου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Αλλά, ταυτόχρονα, κανείς δεν θα πρέπει να υποτιμήσει, ούτε στο ελάχιστο, την αποφασιστικότητά μου ότι θα το κάνω», είπε.

Ο Τζον Κέρι είπε ότι ο Μπάιντεν έχει δίκιο να θέλει να επανέλθουν οι ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού από την πρώτη ημέρα της προεδρίας του. Πρόσθεσε όμως ότι η Συμφωνία αυτή από μόνη της δεν αρκεί και ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ενωθεί και να θέσει ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους. «Σε διαφορετική περίπτωση, θα αποτύχουμε όλοι μαζί», υπογράμμισε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Ανεξάρτητη βουλευτής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από επίθεση με όχημα

19/10/2026 - 4:22μμ
Από αριστερά ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Λοράν Νουνιές, ο πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Φιλίπ Γκυστέν και η νομάρχης του νομού Λουάρ Μυριέλ Νγκουγιέν παρίστανται σε διυπουργική σύσκεψη διαχείρισης κρίσεων στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο Παρίσι (φωτ.: EPA/JULIEN DE ROSA / POOL  MAXPPP OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μπαράζ χιλιάδων συλλήψεων μετά τις ταραχές – Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Νουνιές ο Μακρόν

19/10/2026 - 1:05μμ
(Φωτ.: EPA/ Miklail Metzel/ SPUTNIK/ KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Πράσινο φως» στον κυβερνητικό ανασχηματισμο που πρότεινε ο Μιχαήλ Μισούστιν

19/10/2026 - 12:14μμ
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Άντριου Φ. Πάζντερ (φωτ.: European Union, 2026 / Claudio Centonze/Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 (CC BY 4.0))
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Απειλές για «καταστροφικά» αντίποινα εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση περιορίσει την πρόσβαση αμερικανικών εταιρειών

19/10/2026 - 9:22πμ
(Φωτ.: Emmanuel Macron/youtube)
ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Μακρόν: «Οι ταραξίες θα λογοδοτήσουν» – Καταδικάζει τη βία και ζητά ενότητα στη Γαλλία

18/10/2026 - 10:42μμ
Από την πορεία της αρμενικής κοινότητας στο Λονδίνο για την 111η επέτειο της Γενοκτονίας, τον Απρίλιο του 2026 (πηγή: ANC-UK)
ΚΟΣΜΟΣ

Γενοκτονία των Αρμενίων: Νέα ερώτηση στη βρετανική Βουλή για την αναγνώριση

18/10/2026 - 8:00μμ
Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου στο Οβάλ Γραφείο, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: GPO)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Νετανιάχου, ξανά φίλοι; Προεκλογική στήριξη με το βλέμμα στο Ιράν

18/10/2026 - 7:36μμ
Το άγαλμα της Δημοκρατίας με κίτρινο γιλέκο, μετά τις συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών στις κινητοποιήσεις κατά της ακρίβειας στο Παρίσι, στις 18 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Κύμα διαδηλώσεων στην Ευρώπη: Τα αιτήματα, οι άνθρωποι και η κλιμάκωση της βίας

18/10/2026 - 6:53μμ
Διαδηλωτές με αλβανικές σημαίες αντιπαρατίθενται με αστυνομικούς στα Τίρανα, στις 16 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Malton Dibra).
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Νέα επεισόδια στα Τίρανα και επίθεση στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος

18/10/2026 - 5:41μμ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια ομιλίας σε ναυτική βάση κοντά στην Μπρεστ (φωτ. αρχείου: EPA/Yoan Valat/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έκτακτο διάγγελμα Μακρόν μετά τη νύχτα «χάους» και τις μαζικές διαδηλώσεις

18/10/2026 - 3:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας)

ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας: Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ο απολογισμός δράσεων και πρωτοβουλιών

58 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Μεταπτυχιακό στη διοίκηση λιμένων με σύνδεση στην αγορά εργασίας

27 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Αιγάλεω: Περίπου 40 άτομα επιτέθηκαν σε τέσσερις νεαρούς με ρόπαλα και λοστούς – Οπαδικά τα κίνητρα

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI /Λεωνίδας Τζέκας)

Δίκη για τα Τέμπη: Τι κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων – Αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για εκταφές

1 ώρα πριν
Ελληνορθόδοξο παρεκκλήσι στη Δέρενα. Στο υπέρθυρο της εισόδου έχει χαραχθεί η χρονολογία 1912 (πηγή: wikimapia.org)

Δέρενα Χαλδίας: Το πέτρινο παρεκκλήσι που στέκει όρθιο στο άλλοτε ακμάζον ελληνικό χωριό του Πόντου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: x.com)

Αυστραλία: Ανεξάρτητη βουλευτής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από επίθεση με όχημα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV