pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μήνυμα για το Κυπριακό η επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια

16/11/2020 - 9:21πμ
Μήνυμα για το Κυπριακό η επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μπορεί η καταρρακτώδης βροχή να χάλασε τη χθεσινή φιέστα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην παραλία της κατεχόμενης Αμμοχώστου, ωστόσο η παρουσία του δίπλα στον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ σηματοδότησε την έναρξη του σχεδίου της Άγκυρας για τα Βαρώσια.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε στα Κατεχόμενα για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

«Αφού είδα την κλειστή περιοχή του Βαρωσίου, είναι να προβληματίζεται κανείς γιατί ως βορράς και ως νότος αυτά τα μέρη, με όλη αυτή την ομορφιά, κρατήθηκαν μακριά από τον κόσμο», δήλωσε. Μάλιστα κάλεσε τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες να αποταθούν στην Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας. Με την πρόταση αυτή εκτιμάται ότι θέλει να δώσει νομιμοφάνεια στις τουρκικές ενέργειες στην Αμμόχωστο που παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.


Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ερσίν Τατάρ στην κατεχόμενη Αμμόχωστο (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Τουρκίας)

Ο κυπριακός Τύπος σχολιάζει ότι η χθεσινή παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα σηματοδοτεί τους σχεδιασμούς της τουρκικής πλευράς για το Κυπριακό, στέλνοντας το μήνυμα ενόψει της άτυπης συνεδρίασης της πενταμερούς πως οποιαδήποτε λύση θα πρέπει ν’ αναζητηθεί στο πλαίσιο των δύο κρατών.

Για «νέα μοντέλα λύσης» έκανε λόγο και ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος αναφέρθηκε στην κυριαρχική ισότητα. «Θα πρέπει πλέον να τεθεί στο τραπέζι η λύση δύο κρατών στη βάση της κυρίαρχης πολιτικής ισότητας», είπε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Σχετικά με το θέμα του φυσικού αερίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε τη γνωστή του θέση, σημειώνοντας ότι στους σχεδιασμούς θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με δίκαιο τρόπο και η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι. «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνόδευε ο πρόεδρος του συγκυβερνώντος υπερεθνικιστικού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Στην Αμμόχωστο έφτασαν το νωρίς το απόγευμα, κοντά στο συγκρότημα διαμερισμάτων Σερενίσιμα στη Λεωφόρο Κένεντι, στο παραλιακό μέτωπο του Βαρωσιού, και ακολούθησε γεύμα παρά την κακοκαιρία, το περίφημο πικνίκ που σχεδίαζε η Άγκυρα.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Λευκωσίας, η οποία κατήγγειλε ότι η Τουρκία τορπιλίζει τις προοπτικές δημιουργίας κατάλληλου κλίματος, κάτι που έχει ζητηθεί από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ώστε να υπάρξει νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πλατφόρμα εξόρυξης φυσικού αερίου στον κόλπο του Γκουαγιακίλ, στον Ισημερινό (φωτ. αρχείου: EPA/Gerardo Menoscal)
ΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος θα μπορούσε να εξάγει φυσικό αέριο από το 2028

13/03/2026 - 11:28μμ
Το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon στη ναυτική βάση του Πόρτσμουθ, πριν αναχωρήσει για την Κύπρο (φωτ.: EPA/Neil Hall)
ΚΥΠΡΟΣ

Βρετανία: Αναχώρησε για την Κύπρο το αντιτορπιλικό HMS Dragon

10/03/2026 - 8:02μμ
Κύπριοι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας (φωτ.: EPA / Alex Mita)
ΚΥΠΡΟΣ

Σύλληψη στην Κύπρο για σχέδιο επιθέσεων της Χαμάς στην Ευρώπη – Ύποπτος για μεταφορά πυρομαχικών

10/03/2026 - 4:38μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΥΠΡΟΣ

Ασπίδα στήριξης από την Ευρώπη στην Κύπρο – Ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας από Μέτσολα και Μακρόν

9/03/2026 - 11:07μμ
Από αριστερά, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια δηλώσεων στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή τους στη στρατιωτική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο (φωτ.: EPA/Gonzalo Fuentes / POOL)
ΚΥΠΡΟΣ

Εμ. Μακρόν: Όταν επιτίθεται κάποιος στην Κύπρο επιτίθεται σε όλη την Ευρώπη – Κ. Μητσοτάκης: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα μείνει ποτέ μόνη

9/03/2026 - 3:56μμ
Από αριστερά ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πάφο (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΚΥΠΡΟΣ

Τριμερής συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν-Χριστοδουλίδη στην Κύπρο – Οι ΗΠΑ αποσύρουν μη απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό από τη νότια Τουρκία

9/03/2026 - 2:14μμ
Τούρκος πιλότος πολεμικού αεροσκάφους (φωτ.: Χ/T.C. Millî Savunma Bakanlığı)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Η Τουρκία έστειλε έξι F-16 στα κατεχόμενα

9/03/2026 - 9:47πμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συνομιλεί με τον Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. 20 Μαρτίου 2025 (φωτ.: EPA / Olivier Hoslet / POOL)
ΚΥΠΡΟΣ

Ο Μακρόν στην Κύπρο μετά την επίθεση με drone – Μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία

8/03/2026 - 1:27μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Βερβερίδης)
ΚΥΠΡΟΣ

«Στα κόκκινα» η ανατολική Μεσόγειος: Πιθανή ανάπτυξη τουρκικών F-16 στα κατεχόμενα της Κύπρου

7/03/2026 - 8:42μμ
Το αντιτορπιλικό Dragon αγκυροβολημένο στη ναυτική βάση του Πόρστμουθ (φωτ.: EPA/Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας/Helayna Birkett)
ΚΥΠΡΟΣ

Βρετανία: Το αντιτορπιλικό Dragon καθυστερεί να φύγει για Κύπρο λόγω… ωραρίου στη ναυτική βάση

7/03/2026 - 3:09μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αριστερά ο Γιάννης Σανίδης και δεξιά ο Χρήστος Παναγιωτίδης (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Βερολίνου / Verein der Griechen aus Pontos in Berlin e.V.)

Μουχαμπέτ’ με δύο λυράρηδες στο Βερολίνο από τους «Υψηλάντηδες»

14 λεπτά πριν
Το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στην Αθήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2025

43 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τη γενική συνέλευση (φωτ.: facebook/Σωματείο Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης)

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην «Παναγία Σουμελά» Θέρμης

1 ώρα πριν
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις στο κέντρο Παραστατικών Τεχνών John F. Kennedy στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz / POOL)

Ντ. Τραμπ: Το Ιράν θέλει συμφωνία, αλλά δεν ξέρουμε αν ο ανώτατος ηγέτης είναι νεκρός ή ζωντανός – «Οι τιμές του πετρελαίου θα πέσουν σαν πέτρα»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ευσταθίου)

Κυπελλούχος Ελλάδας για 8η φορά ο ΠΑΟΚ στο χάντμπολ γυναικών

2 ώρες πριν
Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων κρατούν ένα κερί έξω το νυχτερινό κέντρο όπου σημειώθηκε η φονική πυρκαγιά, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)

Σκόπια: Σπαρακτικό μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από την τραγωδία με τους 63 νεκρούς στο Κότσανι

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign