pontosnews.gr
Κυριακή, 2/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η επέτειος του «ΟΧΙ» σε Κλεισούρα και Βουλιαράτες (φωτο)

29/10/2020 - 12:30πμ
Η επέτειος του «ΟΧΙ» σε Κλεισούρα και Βουλιαράτες (φωτο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με τη δέουσα τιμή γιορτάστηκε η 80η επέτειος του «ΟΧΙ» στην Αλβανία, σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα από κοινού με την αλβανική κυβέρνηση ανήμερα της εθνικής εορτής.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα δύο στρατιωτικά νεκροταφεία των Ελλήνων πεσόντων του Έπους του ’40, σε αυτό της Κλεισούρας και στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης και την αλβανική η αναπληρωτής επιτελάρχης του αλβανικού στρατού, ταξίαρχος Μανουσάκε Σέχου και ο περιφερειάρχης Αργυροκάστρου Οδυσσέας Κότε. Λόγω κορονοϊού απουσίασαν φέτος οι εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των πεσόντων. Τιμές απότισαν τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους στα δύο νεκροταφεία ο υφυπουργός Εξωτερικών εξήρε τον ηρωισμό των Ελλήνων στο Έπος του ’40 και αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν υποκύπτει και δεν υποχωρεί. Απευθυνόμενος στα μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας, είπε ότι πρέπει να νιώθετε περήφανοι που ζείτε στα εδάφη αυτά, επισημαίνοντας ότι δεν είστε μόνοι.

Ο Κωσταντίνος Βλάσης ευχαρίστησε την αλβανική κυβέρνηση για τη συνεργασία σε εφαρμογή της συμφωνίας του 2009 για την αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό της ταυτότητας και ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών.

«Χρόνια πολλά σε όλους από τη θρυλική στενωπό της Κλεισούρας, όπου οι πρόγονοί μας πολέμησαν μέχρις εσχάτων κρατώντας τη σημαία μας ψηλά! Σαν σήμερα οι Έλληνες είπαν το Μεγάλο “ΟΧΙ” και δίδαξαν σ’ ολόκληρη την υφήλιο τι πάει να πει ανδρεία κι αυταπάρνηση. Σήμερα τιμούμε την μνήμη όλων εκείνων που πολέμησαν ως ήρωες για να μπορούμε εμείς να ζούμε ελεύθεροι και οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανές τις αξίες που μας κληροδότησαν. Οι Έλληνες δεν υποκύπτουμε και δεν υποχωρούμε! Οι Έλληνες στεκόμαστε δυνατοί μπροστά στις προκλήσεις των καιρών! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940! Ζήτω το Έθνος!» έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Εξωτερικών. Ο περιφερειάρχης Αργυροκάστρου μετέφερε τη δέσμευση της κυβέρνησής του για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας σε εφαρμογή της ανωτέρω συμφωνίας.

Έχουν εντοπιστεί 130 σημεία στην αλβανική επικράτεια όπου υπάρχουν τάφοι των Ελλήνων πεσόντων του Έπους του ’40. Σε δέκα σημεία στην περιφέρεια Αργυροκάστρου η ανίχνευση πραγματοποιείται με σύγχρονα μηχανήματα. Μέχρι τώρα έχουν ενταφιαστεί στα δύο νεκροταφεία τα οστά άνω των 1.300 πεσόντων. Προς τιμήν των Ελλήνων ηρώων στα στρατιωτικά νεκροταφεία κατατέθηκαν στεφάνια από τους επισήμους των δύο χωρών και τις τοπικές αρχές της εθνικής ελληνικής μειονότητας.


Μία αγκαλιά για τη μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Βλάση

Λουλούδια στο μνήμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, επισκέφθηκε το σημείο ταφής του στις Βουλιαράτες Δερόπολης, για να αφήσει ένα λουλούδι αλλά και για να συλλυπηθεί τους γονείς του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Νέο μισθολόγιο ενστόλων: Αυξήσεις και αναδρομικά έως τρεις μήνες

2/11/2025 - 9:08πμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμική Αεροπορία: Σε λειτουργία εκθεσιακό περίπτερο στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα» – Προσομοιωτές πτήσεων και συσκευές VR για μικρούς και μεγάλους

31/10/2025 - 6:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μοριοδότησης ΕΠΟΠ κατά ειδικότητα

31/10/2025 - 10:04πμ
Το ηρώο στο στρατόπεδο «Πλαστήρα», το οποίο επισκέφθηκαν οι μαθητές (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΥΠΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Λάρισα: Ολοκληρώθηκαν οι «Ανοιχτές ημέρες γνωριμίας» μαθητών με το Στρατό Ξηράς

30/10/2025 - 11:05μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας (δ) συζητά με τον διευθυντή του naftemboriki.gr Μιχάλη Ψύλο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας στο 4ο Οικονομικό Συνέδριο της «Ν»: Έχουμε το καλύτερο αντι-drone σύστημα για τα Bayraktar – Ξεκινά το 2026 η εθελοντική στράτευση γυναικών

30/10/2025 - 4:51μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

ΥΕΘΑ: Εικόνες και μηνύματα από την τελετή αποκαλυπτηρίων της νέας βιοκλιματικής όψης του υπουργείου

30/10/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Ιερολοχίτες: Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων στο Πεδίο του Άρεως

24/10/2025 - 6:00μμ
Πρέσβεις, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι αξιωματούχοι Ελλάδας-Τουρκίας συναντήθηκαν για να συζητήσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΕΘΑ/STR)
ΑΜΥΝΑ

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης: Στη Σμύρνη συναντήθηκαν οι αντιπροσωπείες Ελλάδας-Τουρκίας

23/10/2025 - 11:17μμ
Το υποβρύχιο «Πιπίνος» (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / ΥΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

28η Οκτωβρίου: Ανοιχτά για το κοινό πλοία και υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

23/10/2025 - 5:51μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η διακλαδική άσκηση «Δούρειος Ίππος-25» στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας

20/10/2025 - 7:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.:Στέφανος Ραπάνης/EUROKINISSI)

Βορίζια: Έρευνες, προσαγωγές και στήριξη της τοπικής κοινότητας

14 λεπτά πριν
Ο Νότης Σφακιανάκης το 2010, στην πρεμιέρα στο «Ιερά Θέα» στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Κατωμέρης)

Νότης Σφακιανάκης: Ο «αετός» του ελληνικού τραγουδιού και οι πτήσεις του

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: neoskosmos.com/Michael Georgiou)

Oakleigh Glendi Festival: Μια γιορτή ελληνικής κουλτούρας στην καρδιά της Μελβούρνης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook / Erini – Κωνσταντίνος Γκεκόπουλος)

Ερήνη Τορνεσάκη: Μια Μικρασιάτισσα Κρητικοπούλα στα βραβεία Grammy, με ριζίτικο τραγούδι

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την παράσταση (φωτ.: facebook/Makis Michailidis)

Η ποντιακή θεατρική κωμωδία «Ας τρώει μεν η μαναχία» στη Θέρμη

2 ώρες πριν
Έλληνες στρατιώτες στην απελευθέρωση του Αγίου Όρους, το 1912. Αναμνηστική φωτογραφία με μοναχούς στην Κερασιά, στην πορεία τους προς την κορυφή του Άθω (πηγή: Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού)

Σαν σήμερα, 1912: Απελευθερώνεται το Άγιον Όρος μετά από 488 χρόνια σκλαβιάς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign