pontosnews.gr
Τετάρτη, 7/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κορονοϊός: Το Ισραήλ αρχίζει δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους την 1η Νοεμβρίου

26/10/2020 - 10:58μμ
Κορονοϊός: Το Ισραήλ αρχίζει δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους την 1η Νοεμβρίου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το Ισραήλ θα αρχίσει την 1η Νοεμβρίου τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους ενός εμβολίου κατά της Covid-19, η οποία προκαλείται από τον κορονοϊό SARS-CoV-2. Το εμβόλιο αναπτύσσεται από το Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ (IIBR), που εποπτεύεται από το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το εμβόλιο, το οποίο λέγεται BriLife (από την ισραηλινή λέξη «υγεία» και την αγγλική λέξη «ζωή»), άρχισε να δοκιμάζεται σε μικρά και μεγάλα ζώα από τον Μάρτιο.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και η ειδική εποπτική επιτροπή για τα ιατρικά πειράματα σε ανθρώπους έδωσαν πλέον το «πράσινο φως» για να περάσουν οι δοκιμές στο επόμενο στάδιο, σε 80 εθελοντές ηλικίας 18 έως 55 ετών, οι οποίοι θα παρακολουθηθούν επί τρεις εβδομάδες για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα αναπτύξουν αντισώματα κατά του κορονοϊού, καθώς και για πιθανές παρενέργειες.

Η αρχή θα γίνει με δύο εθελοντές την 1η Νοεμβρίου και, ανάλογα με τις αντιδράσεις τους, το εμβόλιο θα χορηγηθεί και σε άλλους σε δύο ιατρικά κέντρα στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ. Σε όλους θα γίνει μία μόνο δόση, ενώ μερικοί θα λάβουν ψευδοεμβόλιο (πλασίμπο) αντί για κανονικό. Μετά από μερικές ώρες παρατήρησης στο νοσοκομείο, οι εθελοντές θα πάνε σπίτι τους, όπου θα συνεχιστεί η παρακολούθηση τους.

Θα ακολουθήσει μια δεύτερη φάση δοκιμής του εμβολίου σε 960 άτομα άνω των 18 ετών, η οποία θα αρχίσει τον Δεκέμβριο σε διάφορα ισραηλινά νοσοκομεία. Εφόσον και αυτή πάει καλά, τότε θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη (Απρίλιο ή Μάιο 2021) η τρίτη φάση μιας μεγάλης κλίμακας δοκιμής σε 30.000 εθελοντές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τις ισραηλινές εφημερίδες Jerusalem Post και Times of Israel.

Εάν και η τρίτη φάση ολοκληρωθεί με επιτυχία και το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, τότε θα δοθεί έγκριση για μαζική παραγωγή του.

Το Ινστιτούτο IIBR έχει ήδη παραγάγει περισσότερες από 25.000 δόσεις του εμβολίου για τις πρώτες δύο φάσεις των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους. Η παραγωγική δυναμικότητα του Ινστιτούτου φθάνει τα 15 εκατομμύρια εμβόλια.

«Ο τελικός στόχος μας είναι η παραγωγή 15 εκατομμυρίων δόσεων για τους κατοίκους του Ισραήλ και τους κοντινούς γείτονές μας», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Σμούελ Σαπίρα, ο οποίος τόνισε: «έχω εμπιστοσύνη στο εμβόλιό μας, πιστεύω σε αυτό και στην ικανότητα των επιστημόνων του Ινστιτούτου μας που το ανέπτυξαν». Ο πληθυσμός του Ισραήλ είναι περίπου εννέα εκατομμύρια και η χώρα έχει αναφέρει έως τώρα 2.372 θανάτους από τον κορονοϊό.

Για «μια μέρα ελπίδας για τους πολίτες του Ισραήλ χάρη στους ερευνητές του Ινστιτούτου IIBR, οι οποίοι ανέλαβαν μια αποστολή διεθνούς και ιστορικής σημασίας», έκανε λόγο ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς, επισκεπτόμενος το Ινστιτούτο, το οποίο πιστεύεται πως, μεταξύ άλλων, σχετίζεται με όπλα βιολογικού και χημικού πολέμου.

Το ισραηλινό εμβόλιο χρησιμοποιεί έναν αβλαβή ιό VSV, στον οποίο μέσω γενετικής τροποποίησης έχουν προστεθεί πρωτεΐνες που μοιάζουν με τις προεξέχουσες πρωτεΐνες-ακίδες («κορόνες») του κορονοϊού, τις οποίες στη συνέχεια αναγνωρίζει ο οργανισμός ως Covid-19, με αποτέλεσμα την παραγωγή αντισωμάτων. «Πρόκειται για ένα σύγχρονο εμβόλιο, στην πρωτοπορία της παγκόσμιας τεχνολογίας, το οποίο παρέχει το απαιτούμενο επίπεδο προστασίας σε μια μόνο δόση», ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.

Μέχρι στιγμής αρκετές δοκιμές εμβολίων βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων από τις εταιρείες Pfizer, Johnson & Johnson, AstraZeneca και Moderna, τη Ρωσία, την Κίνα κ.ά.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παύλος Δρακόπουλος.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη της Συνέλευσης Νόμπελ ανακοινώνουν τους νικητές του Νόμπελ Ιατρικής 2026 στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, στις 5 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Pontus Lundahl)
ΥΓΕΙΑ

Νόμπελ Ιατρικής 2026 στους επιστήμονες που έκαναν το φως «διακόπτη» των νευρώνων

5/10/2026 - 1:25μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΥΓΕΙΑ

MedWatch: Οδοντίατροι, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγοι εντάσσονται στο σύστημα ελέγχου

3/10/2026 - 5:12μμ
Στιγμιότυπo από το Κέντρο Υγείας στην Λ. Αλεξάνδρας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΥΓΕΙΑ

Εμβολιασμός για COVID και γρίπη: Πότε πρέπει να γίνει και ποιοι ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας

1/10/2026 - 8:02μμ
Η Γη είναι σφαιρική ή επίπεδη; – Τι πιστεύουν στις ΗΠΑ
ΥΓΕΙΑ

Copernicus: Το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού εκτέθηκε σε επικίνδυνα επίπεδα όζοντος το 2026

30/09/2026 - 11:09πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του πνεύμονα: 10.000 νέα περιστατικά το χρόνο στην Ελλάδα – Η αξονική χαμηλής δόσης αλλάζει τα δεδομένα

25/09/2026 - 5:13μμ
(Φωτ.: Omni Letters / Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Υγεία: Συνδέεται η οστεοπόρωση με την άνοια; 

23/09/2026 - 2:15μμ
«Πίναξ Ανατομικός εκ Φυσιολογικόν σχήμα Ανθρώπου». Το κεφάλι σε φυσική διάσταση, από το αρχείο του Διδασκαλείου Κρήτης στο Ηράκλειο (πηγή: Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πανεπιστημίου Κρήτης)
ΥΓΕΙΑ

Ο εγκέφαλος ίσως είναι «δύο όργανα σε ένα» – Ανακάλυψη αλλάζει όσα ξέραμε για την ανάπτυξή του

20/09/2026 - 11:15πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/guvo59-9285194)
ΥΓΕΙΑ

Βλεφαρίτιδα και κίνδυνοι από τις ψεύτικες βλεφαρίδες – Η αόρατη αιτία πίσω από την ξηροφθαλμία

19/09/2026 - 8:57μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/pasja1000-6355831)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του προστάτη: Τα νέα δεδομένα για τη διάγνωση και τα 19 περιστατικά την ημέρα στην Ελλάδα

15/09/2026 - 5:02μμ
Δείγματα αίματος στο Κλινικό Κέντρο των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ – Φωτογραφία αρχείου (φωτ.: National Cancer Institute / Daniel Sone)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος και θρόμβωση: Αρτηριακά επεισόδια στο 8% των ασθενών διεθνούς μελέτης

13/09/2026 - 6:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγγενείς επισκέπτονται το μνημείο για τα θύματα στο Φεστιβάλ Μουσικής Nova, τρία χρόνια μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, κοντά στο Ρέιμ, στο νότιο Ισραήλ, πλησίον των συνόρων με τη Γάζα (φωτ.: EPA/ ATEF SAFADI)

Ενός λεπτού σιγή στο Ισραήλ για τα τρία χρόνια από την επίθεση της Χαμάς

5 λεπτά πριν
Τμήμα της αφίσας της διοργάνωσης

2ος Μαραθώνιος Ποντιακού Στίχου «Η Φωνή που δεν σίγησε ποτέ»: Παράταση αιτήσεων έως τις 13 Δεκεμβρίου

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/ ORGANOSH.PONTION.NOMOY.KASTORIAS)

Μαθήματα ποντιακής διαλέκτου, ιστορίας και λαογραφίας στην Καστοριά

54 λεπτά πριν
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την υποδοχή του Αμερικανού ομολόγου του Μάρκο Ρούμπιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)

Μάρκο Ρούμπιο: Με φόντο την Ακρόπολη το μήνυμα για τη Δύση και τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay.com/photos/animal-river-waterside-bird)

Καιρός: Γενικά αίθριος την Τετάρτη με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά

2 ώρες πριν
(Πηγή: YouTube/president.gov.ua)

Ζελένσκι: Η Ρωσία προετοιμάζει μαζική επίθεση – Έκκληση στη Δύση για ενίσχυση της αεράμυνας

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV