pontosnews.gr
Πέμπτη, 23/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πάνω από 400.000 τα κρούσματα Covid-19 παγκοσμίως μέσα σε 24 ώρες

17/10/2020 - 8:46μμ
Πάνω από 400.000 τα κρούσματα Covid-19 παγκοσμίως μέσα σε 24 ώρες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν σήμερα το ψυχολογικό όριο των 400.000 σε 24 ώρες, την ώρα που μεγάλο μέρος της Ευρώπης θέτει νέους περιορισμούς για να περιορίσει την πανδημία. Η Ευρώπη, η οποία αντιμετώπισε επιτυχώς το πρώτο κύμα, αναδεικνύεται στο επίκεντρο της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες. Κατά μέσο όρο ανακοινώνονταν 140.000 κρούσματα την ημέρα, την περασμένη εβδομάδα.

Ως περιοχή, η Ευρώπη ανακοινώνει περισσότερα κρούσματα καθημερινά σε σύγκριση με την Ινδία, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ μαζί.

Από τις 100 μολύνσεις που εντοπίζονται σε όλον τον κόσμο, οι 34 προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με μια ανάλυση του πρακτορείου Reuters. Πλέον, στην Ευρώπη αναφέρονται ένα εκατομμύριο νέες μολύνσεις κάθε εννέα ημέρες και συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα ξεπερνούν τα 6,3 εκατομμύρια.

Μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ρωσία, Ολλανδία και Ισπανία) κατέγραψαν τις μισές από τις νέες μολύνσεις την τελευταία εβδομάδα. Η Γαλλία αναφέρει τον υψηλότερο μέσο όρο επταημέρου, με 19.425 νέα κρούσματα την ημέρα και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Ισπανία και η Ολλανδία. Πολλές χώρες κλείνουν τα σχολεία, ακυρώνουν μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και στρατολογούν φοιτητές ιατρικής για να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η αναζωπύρωση της πανδημίας.

Η Ρωσία επαναφέρει τα μαθήματα εξ αποστάσεως, η Βόρεια Ιρλανδία κλείνει τα σχολεία για δύο εβδομάδες και τα εστιατόρια για τέσσερις. Στην Ισπανία, οι Αρχές της Καταλονίας διέταξαν να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια για 15 ημέρες και περιόρισαν τον αριθμό των πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα.

Η Τσεχία στρέφεται επίσης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και σχεδιάζει να καλέσει χιλιάδες φοιτητές της ιατρικής για να βοηθήσουν. Τα νοσοκομεία διακόπτουν τις μη επείγουσες ιατρικές διαδικασίες για να ελευθερώσουν κλίνες.

Στην Πολωνία, οι υπηρεσίες υγείας προειδοποιούν ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής αφού αυτήν την εβδομάδα καταγράφηκαν 6.526 νέα κρούσματα και 116 θάνατοι. Εντείνεται η εκπαίδευση των νοσηλευτών και υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία προσωρινών νοσοκομείων εκστρατείας.

Λατινική Αμερική, η πιο πληγείσα περιοχή του κόσμου
Η Λατινική Αμερική παραμένει η πιο πληγείσα περιοχή του κόσμου, όπου έχει καταγραφεί το 27% του συνόλου των κρουσμάτων. Ακολουθούν η Ασία, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση του Reuters. Η Ινδία αυτόν τον μήνα αναφέρει λιγότερα κρούσματα, περίπου 69.000 την ημέρα, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.

Στις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι στον κόσμο, οι νέες μολύνσεις και οι νοσηλείες αυξάνονται από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, οι προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου αντιμετωπίζουν προβλήματα, αφού η εταιρεία Johnson & Johnson αναγκάστηκε να διακόψει τη δοκιμή της καθώς ένας από τους συμμετέχοντες εμφάνισε μια ανεξήγητη ασθένεια. Η δοκιμή της AstraZeneca στις ΗΠΑ έχει διακοπεί για περισσότερο από έναν μήνα. Η Ρωσία ωστόσο ενέκρινε αυτήν την εβδομάδα ένα δεύτερο εμβόλιο.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Τζον Φ. Κένεντι Τζούνιορ και η σύζυγός του Κάρολιν Μπεσέτ αποχωρούν από το ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, 1η Μαΐου 1999 (φωτ.: EPA / Manny Ceneta)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζον Κένεντι Τζούνιορ και Κάρολιν Μπεσέτ: Η ιστορία τους έγινε σειρά – και είναι η επιτυχία της χρονιάς

23/04/2026 - 6:14μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας, τη δεύτερη ημέρα εργασιών του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος
/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Τσίπρας: Σε μια κανονική δημοκρατία, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί σήμερα

23/04/2026 - 5:47μμ
Εικόνα από την τιμητική εκδήλωση που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο στην ΕΣΗΕΑ, στη μνήμη του πρώην υπουργου Σήφη Βαλυράκη, παρουσία της συζύγου του Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη και του γιου τους Αλέξανδρου (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας: Ο Σήφης Βαλυράκης θα πέθαινε από τα χτυπήματα ακόμη και αν δεν έπεφτε στο νερό

23/04/2026 - 4:56μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Τρεις συλλήψεις για απάτη με τη μέθοδο του «λογιστή» – Βρέθηκαν και αποδόθηκαν 55.000 ευρώ στην παθούσα

23/04/2026 - 4:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλωματικές πηγές: Δεν περνάμε τις συμμαχίες μας από την έγκριση τρίτων κρατών

23/04/2026 - 4:02μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Πώς o δράστης «σκηνοθέτησε» το έγκλημα – Αναζητείται το φονικό όπλο

23/04/2026 - 3:06μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Βαρβάρα: Με βαριά τραύματα αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται 19χρονη μετά από καβγά με συνομήλική της

23/04/2026 - 12:30μμ
(Φωτ.: EPA / Steven Knap)
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Δεκαεπτά τραυματίες από μετωπική σύγκρουση τρένων

23/04/2026 - 11:07πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Φρουροί της Επανάστασης (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Βίντεο από το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης στα πλοία «Epaminondas» και «MSC Francesca»

23/04/2026 - 10:39πμ
Εικόνα από το σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο για τους πεσόντες στην Εκστρατεία της Καλλίπολης, στη Λήμνο
(φωτ.: Θοδωρής Μανωλόπουλος / Γρ. Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας / EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Καλλίπολη: Άγνωστη ιατρική έκθεση φωτίζει την αιματηρή πραγματικότητα της μάχης – 111 χρόνια μετά

23/04/2026 - 9:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Πρωταθλητής στη Volley League γυναικών ο Παναθηναϊκός

15 λεπτά πριν
O Αρμένιος διανοούμενος, ιδιοφυής μουσικοσυνθέτης, ιερέας και μάρτυρας της Γενοκτονίας των Αρμενίων Κομιτάς (φωτ.: regionalpost.org)

Κομιτάς: Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και μάρτυρας της Γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: Tennis TV / screenshot)

Madrid Open: Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στις νίκες!

1 ώρα πριν
(Πηγή: x.com/celal1964)

Αρχαιολική ανακάλυψη: Αποκαλύφθηκε εντυπωσιακό άγαλμα της θεάς Αθηνάς ύψους δύο μέτρων στη Λαοδικεία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/PontioiGlyfadas)

Η Γλυφάδα τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης: Στον τελικό για το back to back χρυσό η Πρεβολαράκη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign