pontosnews.gr
Σάββατο, 25/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μέχρι τον Μάρτιο του 2021 θα κυκλοφορούν τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

12/10/2020 - 3:48μμ
Μέχρι τον Μάρτιο του 2021 θα κυκλοφορούν τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μέχρι τον Μάρτιο του 2021 περίπου 14.000-15.000 ταξί που έχουν συμπληρώσει 15 ή 18 χρόνια κυκλοφορίας (ανάλογα με τον κυβισμό τους), αποσύρονται και δεν θα κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η απόσυρση φαντάζει ως μια καλή ευκαιρία να στραφούν οι οδηγοί ταξί στην ηλεκτροκίνηση, ειδικά τώρα που υπάρχουν ευνοϊκά κίνητρα και επιδότηση από την κυβέρνηση, ενώ στην αγορά υπάρχουν πολλά μοντέλα που προσφέρουν μεγάλους χώρους και μεγάλη αυτονομία που μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες ενός οδηγού ταξί.

«Τον Μάρτιο του 2021 θα πρέπει να κοπούν 14.000-15.000 ταξί σε όλη τη Ελλάδα λόγω παλαιότητας. Ένα μεγάλο μέρος των οχημάτων αυτών σίγουρα και καλό θα ήταν να μεταβεί στην ηλεκτροκίνηση. Αυτό μας αναγκάζει να σκεφτούμε ότι από τις αρχές του επόμενου έτους θα δούμε πολλά ηλεκτρικά ταξί να κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ελπίζω να ξεπεράσουμε το 50% ως ποσοστό αυτών των οδηγών που θα επιλέξουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα. Είναι σημαντικό εκτός των άλλων να έχουμε καθαρότερες και ήσυχες πόλεις», ανέφερε στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο fm 104,9» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ταξί Θεσσαλονίκης Taxiway, Θεόδωρος Σταυρίδης.

Ο Θ. Σταυρίδης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουν να κυκλοφορούν πολλά ταξί στους ελληνικούς δρόμους.

«Θα δούμε ηλεκτρικά ταξί στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα πολύ σύντομα. Υπάρχει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο από την πλευρά μας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα πάρει σάρκα και οστά. Ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια από τη ΔΕΘ. Ήταν τότε μια ιδέα να δημιουργήσουμε το ταξί του μέλλοντος όπου στο σταντ είχαμε ένα παλιό ταξί του 1938 με μανιβέλα και ένα σύγχρονο ταξί, όπου οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν την εξέλιξη του μέσου. Η τότε προσπάθειά μας εισακούστηκε από το υπουργείο και τους κυβερνώντες και δημιουργήσαμε μια μελέτη που επισημαίνει την αναγκαιότητα και των πολλαπλών οφελών να μεταβούμε στην ηλεκτροκίνηση. Λειτουργήσαμε την μελέτη μας και σήμερα βρισκόμαστε σε τελικό στάδιο», ανέφερε.

Αναλύοντας τα οφέλη της μετάβασης ενός επαγγελματία οδηγού στην ηλεκτροκίνηση, τόνισε ότι «έχει χαμηλό κόστος συντήρησης. Δεν έχει φίλτρα, λάδια και άλλα συναφή, το κόστος χρήσης είναι πολύ μικρότερο από αυτό του πετρελαίου, με το σημαντικότερο προσόν ότι κινείται χωρίς να ρυπαίνει και να δημιουργεί θόρυβο. Παράλληλα δίνει οδηγική απόλαυση και άνεση, με τη χρήση όλης της τεχνολογίας. Με αυτό τον τρόπο η απόσβεση θα γίνει αρκετά γρηγορότερα από άλλα μοντέλα που σήμερα κινούνται με υγρά καύσιμα. Όταν είχαμε μεταβεί στο Άμστερνταμ που είναι μια πόλη-πρότυπο για τη λειτουργία των ηλεκτρικών ταξί, διαπιστώσαμε ότι από τα 1.200 ταξί τα 600 ήταν ηλεκτρικά. Τότε ρωτήσαμε αν θα πρέπει να έρθουν πρώτα τα σημεία φόρτισης και μετά τα οχήματα, και μας είπαν ότι και τα δύο θα πρέπει να έρθουν ταυτόχρονα. Αυτό λοιπόν είπαμε να κάνουμε και εδώ και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο Ενέργειας. Έχουμε επισημάνει τα κατάλληλα σημεία για να τοποθετηθούν οι ταχυφορτιστές και τις κατάλληλες πιάτσες. Γενικά τα οφέλη που θα αποκομίσει ένας οδηγός ταξί είναι πολλά».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κυριάκος Παρασίδης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Είχε στόχο το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου

25/07/2026 - 4:26μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Επεισοδιακή σύλληψη για απάτη – Εμβόλισε περιπολικό και τραυμάτισε αστυνομικούς ο συνεργός

25/07/2026 - 12:19μμ
Εγκλωβισμένοι οδηγοί στη Λ. ΝΑΤΟ στο ύψος των Άνω Λιοσίων, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία σάρωσε τα πάντα: 940 κλήσεις, στέγη «πέταξε» 100 μέτρα, καλλιέργειες καταστράφηκαν

25/07/2026 - 11:05πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ηλίας Σπυριούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Άνοδος σε πολυτεχνεία, «άλμα» στις στρατιωτικές σχολές και 9.747 κενές θέσεις στα ΑΕΙ

25/07/2026 - 8:56πμ
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά. Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων από τα λιμάνια της Αττικής: Στους 113.000 οι ταξιδιώτες το τριήμερο

25/07/2026 - 8:32πμ
Εικόνα από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε χθες διάφορες περιοχές στην Αττική (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Οι περιοχές που επηρεάζονται

25/07/2026 - 8:07πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίωξη Κυβερνοεγκλήματος: 30χρονος προέτρεπε σε επιθέσεις κατά πολιτικών και σχολείων

24/07/2026 - 11:26μμ
(Φωτ.: GoFundMe)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Λέσβο: Ήρθε από την Αυστραλία για να ζήσει το όνειρό της στην Ελλάδα – Νεκρή σε τροχαίο η διακεκριμένη καθηγήτρια Marguerite Johnson

24/07/2026 - 9:59μμ
(Φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία: 216 κλήσεις στην Πυροσβεστική, ζημιές και αλλαγές στα δρομολόγια

24/07/2026 - 9:00μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/anishroy-6587581/)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλιματική αλλαγή: Η ακραία ζέστη «στεγνώνει» την Ευρώπη και πυροδοτεί σοβαρή λειψυδρία – Τι γίνεται στην Ελλάδα

24/07/2026 - 8:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Είχε στόχο το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου

21 λεπτά πριν
Ο ορίζοντας του Χάρισμπεργκ, πρωτεύουσας της Πολιτείας της Πενσιλβάνιας, όπως φαίνεται από τον ποταμό Σασκουεχάνα, με τον χαρακτηριστικό θόλο του Καπιτωλίου να δεσπόζει στο κέντρο της εικόνας (πηγή: Wikipedia)

Πενσιλβάνια: Από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων στη θεσμοθέτηση της 19ης Μαΐου

49 λεπτά πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

World Cup πόλο: Στον τελικό η Εθνική ομάδα – Αύριο για το χρυσό κόντρα στην Ουγγαρία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης: Συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

2 ώρες πριν
Απόκοσμη εικόνα από τη φωτιά στη Γαλλία (φωτ.: EPA / SDIS33 / Damien Rembert)

Γαλλία-Ισπανία: Εκτός ελέγχου μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23: Δύο χρυσά μετάλλια για τα ελληνικά κουπιά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign