pontosnews.gr
Σάββατο, 5/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κάποιοι στην Αθήνα δεν βάζουν μυαλό

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

9/10/2020 - 2:16μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Καθημερινά με θλίψη διαπιστώνει κανείς ότι η γνωστή ομάδα πολιτικών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και δημοσιολογούντων συνεχίζει να εξαπατά την ελληνική κοινή γνώμη, σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις και σχέδια της Τουρκίας για την Κύπρο και την Ελλάδα.

Είναι αυτοί που επηρέασαν την ελληνική κυβέρνηση, και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας δεν έκλεινε τα σύνορα μπροστά στη μείζονα απειλή που συνιστά το Μεταναστευτικό, το οποίο είναι γνωστό στο ελληνικό κράτος –από το 2015– ότι έχει ενσωματωθεί στα σχέδια επιχειρήσεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Τελικά η κυβέρνηση, που δεν έκλεινε τα σύνορα όσο απειλούνταν η πατρίδα, τα έκλεισε όταν απειλήθηκε η ίδια και το σύνολο του πολιτικού συστήματος, μετά την επιχείρηση κατάλυσης και κατάληψης των ελληνικών συνόρων και στη συνέχεια εισβολής εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών, με βάση σχέδιο του τουρκικού κράτους.

Έκτοτε, σε μεγάλο βαθμό τα σύνορα φυλάσσονται, με τις ροές να είναι περιορισμένες σχετικά με το ξέφραγο αμπέλι που ήταν η Ελλάδα, μέχρι την Καθαρά Δευτέρα του 2020.

Είναι αυτοί που έπεισαν την κυβέρνηση μόλις πριν από έναν χρόνο να υποβάλει προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων έναν προϋπολογισμό για την Εθνική Άμυνα μειωμένο σε σχέση με το 2019, ειδικά σε θέματα εξοπλισμών.

Δηλαδή,

  • ενώ η Άγκυρα συνέχιζε τη φρενίτιδα των εξοπλισμών,
  • ενώ η Τουρκία παραβίαζε βάναυσα την κυπριακή ΑΟΖ,
  • ενώ υπέγραφε το μνημόνιο με τη Λιβύη, που αποτελεί μείζονα απειλή για την Ελλάδα,
  • ενώ είχε εξαγγείλει μήνες πριν το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας,
  • ενώ προετοίμαζε τις NAVTEX για παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην Αν. Μεσόγειο,

ενώ συνέβαιναν όλα αυτά και άλλα που δεν είναι δημοσίως γνωστά, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, όλοι αυτοί που αναφέραμε στην αρχή του άρθρου μας εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό και οδήγησαν την κυβέρνηση στη μείωση του προϋπολογισμού και των δαπανών για την εθνική μας άμυνα.

Και όταν βγήκε το «Oruç Reis» στην Αν. Μεσόγειο, μαζί με το σύνολο του τουρκικού στόλου, και εκτός από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κινδύνεψε και η ίδια η κυβέρνηση, τότε, κυριολεκτικά τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις, χωρίς να έχει προηγηθεί η εκτίμηση απειλής και οι προβλεπόμενες μελέτες και υπηρεσιακές διαδικασίες, αποφασίστηκε η αγορά των Rafale και η προμήθεια φρεγατών, καθώς και η επιτάχυνση διαδικασιών για την προμήθεια άλλων συστημάτων για τις ένοπλες δυνάμεις μας.

Δηλαδή, ενώ η απειλή ήταν εκεί και μας έλεγε «έρχομαι», όλοι αυτοί οι «εθνικοί απατεώνες», αντί να ενημερώσουν τις κατά νόμο αρμόδιες Αρχές και την ελληνική κοινή γνώμη για τα επερχόμενα, διοργάνωναν εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, και μάλιστα με παρουσία του Τούρκου πρέσβη, «για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», στημένη εκδήλωση με τον απαράδεκτο από κάθε άποψη τίτλο «Μας συμφέρει η Χάγη;», με δοτούς ομιλητές, και δεν φρόντισαν να διοργανώσουν έστω μία εκδήλωση για τα σχέδια της Τουρκίας σε Κύπρο – Ανατολική Μεσόγειο – Αιγαίο – Θράκη – Μεταναστευτικό, στην οποία θα αναδεικνυόταν το μέγεθος της τουρκικής απειλής.

Και όταν δεν το κάνεις στη χώρα σου αυτό, όταν δεν αναδεικνύεις το μέγεθος της τουρκικής απειλής, μετά δεν μπορείς να πας στην Ευρώπη και να την επικαλείσαι, ζητώντας κυρώσεις.

Έχεις ήδη αυτοϋπονομευτεί από τη γνωστή και μη εξαιρετέα ομάδα, που είναι ίδια με όλες τις κυβερνήσεις. Κάτι σαν την «ιερή αγελάδα». Δεν την αγγίζει κανείς, δεν την καθίζει κανείς στο σκαμνί για τον καταστροφικό της ρόλο στην πορεία των εθνικών μας θεμάτων.

Αυτή η ομάδα καθοδήγησε την κυβέρνηση να μην προετοιμάσει κατάλληλα, προβάλλοντας με αξιοπιστία τις ελληνικές θέσεις για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας και την ανάγκη επιβολής κυρώσεων, την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη αλλά και τις κυβερνήσεις της ΕΕ.

Αυτή η ομάδα λοιδορεί την –προδομένη διπλά από την Αθήνα– Κύπρο, με αθλιότατα ψεύδη, ότι δήθεν οι πολιτικές της Λευκωσίας στα ενεργειακά και το υπερήφανο ΟΧΙ των Ελλήνων της Κύπρου στο Σχέδιο Ανάν, φταίνε για την τουρκική επιθετικότητα!

Για να πεις κάτι τέτοιο πρέπει να έχεις απωλέσει κάθε αίσθηση δικαίου, ηθικής και εντιμότητας, όταν ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι η τουρκική επιθετικότητα αποτελεί προϊόν στρατηγικού σχεδιασμού δεκαετιών!

Ακόμα και αν δεν μπορούσαν να το συνάγουν ως εκτίμηση, μας το λένε καθημερινά δεκάδες Τούρκοι αναλυτές, φερέφωνα του τουρκικού κράτους. «Ό,τι κάνουμε στο Κουρδικό, στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο, τη Θράκη, είναι αποτέλεσμα στρατηγικού σχεδιασμού τουλάχιστον τριάντα ετών!».

Δεν θέλω να υπεισέλθω στο τι έγινε στην Ανατολική Μεσόγειο με το «Oruç Reis», απλώς θα υπογραμμίσω ότι στο παρελθόν δύο φορές φθάσαμε στα πρόθυρα του πολέμου με την Τουρκία, απλώς και μόνο επειδή ανακοίνωσε ότι θα βγάλει για έρευνες στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου το «Χόρα» και το «Σισμίκ».

Τότε οι κυβερνήσεις αντέδρασαν και τα ερευνητικά σκάφη δεν βγήκαν για έρευνες. Φυσικά ακολούθησε το Πρωτόκολλο της Βέρνης και το Νταβός, αλλά τα ερευνητικά σκάφη δεν βγήκαν.

Τώρα το «Oruç Reis» όχι μόνο βγήκε, αλλά επί έναν μήνα ανενόχλητο έκανε… βόλτες στην Ανατολική Μεσόγειο, διανύοντας 3.500 χιλιόμετρα. Λέω «βόλτες», γιατί η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι ότι έρευνες δεν έγιναν.

Τέλος, για να δούμε το βεληνεκές των εκτιμήσεων αυτής της ομάδας, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την υπαναχώρηση της ελληνικής πλευράς από την επιβολή κυρώσεων, η Τουρκία προελαύνει στην αλυσοδεμένη Αμμόχωστο με τον Αττίλα-3, και δεσμεύει με δύο NAVTEX την «καρδιά» του Αιγαίου και τεράστια περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου για ασκήσεις την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου, στις 28 Οκτωβρίου.

Τότε που η Ελλάδα είπε το ΟΧΙ και οι πρόγονοί μας πολέμησαν για να μην περάσουν οι Ιταλοί, για να μην παραβιάσουν τα σύνορά μας, που τα αφήσαμε έκθετα στους αλλοδαπούς που χρησιμοποιούνται ως ταξιαρχίες αόπλων από την Τουρκία.

Να είστε δε σίγουροι ότι αυτή η ομάδα, που καταδυναστεύει την Ελλάδα δεκαετίες τώρα, όπως λοιδορεί διά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τους ήρωες και την Επανάσταση του 1821, είναι έτοιμη να κατηγορήσει και τον Μεταξά γιατί είπε το ΟΧΙ, και τους Έλληνες γιατί πολέμησαν στην Πίνδο και τα βουνά της Ηπείρου.

Συμπέρασμα: Όποιος πρωθυπουργός αποφασίσει να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγείου», θα προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες στην πατρίδα και θα γραφτεί στην ιστορία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ισραηλινή σημαία τοποθετημένη πάνω σε αυτοκίνητο που βρισκόταν στην πόλη Ραμάτ Γκαν της μητροπολιτικής περιοχής του Τελ Αβίβ, η οποία χτυπήθηκε από ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΓΝΩΜΕΣ

Το Ισραήλ κάνει «ταμείο»

4/07/2025 - 4:00μμ
Έργο του Schnorr von Carolsfeld (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ισαάκ όταν ευλόγησε τον Ιακώβ (Μέρος Β’)

1/07/2025 - 9:10πμ
Ντόναλντ Τραμπ και  Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (εικ.: EPA/MICHAEL REYNOLDS/ EPA/ RAMON VAN FLYMEN)
ΓΝΩΜΕΣ

Τραμπ, Ερντογάν και Μητσοτάκης

29/06/2025 - 3:40μμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΓΝΩΜΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η πέτρα του σκανδάλου είναι ο κ. Μητσοτάκης

28/06/2025 - 9:49πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στη Χάγη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί σχέσεων Τραμπ-Ερντογάν

27/06/2025 - 4:10μμ
«Η παρουσίαση του Ιακώβ στον Ισαάκ», έργο του Luca Giordano (πηγή: Museo Nacional de Bellas Artes & Wikimedia Argentina / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ισαάκ όταν ευλόγησε τον Ιακώβ (Μέρος Α’)

24/06/2025 - 9:42πμ
Εικόνα από το σημείο όπου έπεσε ιρανικός πύραυλος, στη Ness Ziona, στο νότιο τμήμα του Τελ Αβίβ (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο πραγματικός στόχος του Ισραήλ στο Ιράν

22/06/2025 - 5:06μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Θα τους ακουμπούσε κανείς εάν δεν υπήρχε η Ευρώπη;

21/06/2025 - 9:38πμ
(Φωτ. αρχείου: turdef.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Προσοχή στο πυραυλικό δυναμικό της Τουρκίας

20/06/2025 - 4:03μμ
«Ο Χριστός ομιλών τη Σαμαρέιτιδι», έργο του Χανιώτη αγιογράφου Νικόλαου Βλαχάκη, 1900 (πηγή: facebook / Ιωάννης Παπαδάκης)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη Σαμαρείτιδα (Μέρος Δ’)

17/06/2025 - 9:26πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ναρκωτικά κρυμμένα σε κινητήρα αυτοκινήτου (φωτ.: ΕΛΑΣ)

Θεσσαλονίκη: Έκανε κρυψώνα για ναρκωτικά τον… κινητήρα του αυτοκινήτου του

7 ώρες πριν
Παλαιστίνιοι σπεύδουν με κάθε μέσο να παραλάβουν ανθρωπιστική βοήθεια διαμέσου του διαδρόμου Νετζαρίμ στην κεντρική Γάζα (φωτ.: . EPA/Haitham Imad)

Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας με το Ισραήλ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Άρειος Πάγος: Νέος εισαγγελέας ο Κ. Τζαβέλλας, νέα πρόεδρος η Αν. Παπαδοπούλου

8 ώρες πριν
Εργασίες για την τομή στην Καρυά υπό την επίβλεψη Γερμανού επόπτη (πηγή: ΥΠΠΟ)

Καρυά: Τα άγνωστα «αμελέ ταμπουρού» της Φθιώτιδας – Οι Γερμανοί το έκαναν όπως οι Τούρκοι

9 ώρες πριν
Πυροσβέστης επιχειρεί σε παλιότερη φωτιά στην Εύβοια (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Θοδωρής Νικολάου)

Φωτιά στην Εύβοια: Σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια οι φλόγες κοντά στην Κάρυστο

9 ώρες πριν
Το κτήριο διοίκησης του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ο οποίος έχασε την ισχύ του για 9η φορά κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία (φωτ.: EPA/Sergei Ilnitsky)

Ουκρανία: Εκτός λειτουργίας οι γραμμές ηλεκτροδότησης στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign