pontosnews.gr
Τετάρτη, 7/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέα μέτρα κατά της πανδημίας στην Αττική, μετά την έκρηξη των νέων κρουσμάτων

16/09/2020 - 9:22πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Καμπανάκι στους ειδικούς για τα «σημεία αντοχής που εμφανίζει η πανδημία στη χώρα μας, παρά τα μέτρα που συνεχίζουν τα λαμβάνονται» –όπως είπε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης–, και ενώ τη Δευτέρα επέστρεψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες στα σχολεία. Η Αττική προκαλεί πονοκέφαλο, καθώς εδώ και αρκετές ημέρες καταγράφει τα περισσότερα από τα μισά κρούσματα που αφορούν στο σύνολο της χώρας. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι από τις 310 νέες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις, οι 197 εντοπίστηκαν στην Αττική – η αντιστοιχία πλέον είναι 3 κρούσματα ανά 100.00 κατοίκους.

Εκτός από τη μεγάλη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, ανησυχία υπάρχει και για το κατά πόσο θα αντέξει το σύστημα Υγείας, μιας και οι περισσότεροι διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται στην Αττική.

«Αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και η αυξητική αυτή τάση τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν δείχνει σημεία ανάκαμψης», σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Σε μια προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης, στην Αττική, όπου βρίσκεται το 1/3 του πληθυσμού, από σήμερα και για τις επόμενες 14 ημέρες τίθενται σε ισχύ νέα αυστηρά μέτρα, που είναι οριζόντια.

Μάσκες
Η υποχρεωτική χρήση μάσκας επεκτείνεται. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιείται:

  • Σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς.
  • Σε όλους τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους συναθροίσεων, όπως πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα.
  • Υποχρεωτική χρήση σε όποιο σημείο δεν τηρείται απόσταση του 1,5 μέτρου
  • Σε λαϊκές αγορές, χρήση της από παραγωγούς και καταναλωτές.
  • Σε σινεμά και συναυλίες

Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση σε όλους για χρήση μάσκας σε κάθε ανοιχτό χώρο, ενώ στους πολίτες άνω των 65 ετών συστήνεται να κάνουν γενική χρήση και να αποφεύγουν χώρους υψηλής συνάθροισης.

Τι ισχύει για σινεμά και συναυλίες
Σε θερινά και χειμερινά σινεμά η πληρότητά τους μειώνεται από το 70% στο 60% και όλοι οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την είσοδο, την έξοδο και κατά τη διάρκεια της προβολής.

Για τις συναυλίες αποφασίστηκε η μείωση της χωρητικότητας από το 75% στο 50%. Οι θεατές θα πρέπει να φοράνε υποχρεωτικά μάσκα, απαγορεύονται οι όρθιοι, όπως και το αλκοόλ και το κάπνισμα.

Κλείνουν τα μαγαζιά με ζωντανή μουσική
Ακόμη, αποφασίστηκε παύση της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική (ΚΑΔ 56301001, 56301009, 56301010, 56301011, 56301012), αλλά και των κλειστών αιθουσών συναυλιών (ΚΑΔ 90041009) για τις επόμενες 14 ημέρες.

Μέτρα για την εστίαση
Παράλληλα, από σήμερα και έως τις 30 Σεπτεμβρίου ισχύει αυστηρό όριο έξι ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Διατηρείται το μέτρο των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις, ενώ τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα συνεχίσουν να ανοίγουν στις 10:00. Εξαίρεση αποτελούν σουπερμάρκετ, φούρνοι και καταστήματα τροφίμων.

Τέλος, στις λαϊκές αγορές η συμμετοχή των πωλητών διαμορφώνεται στο 50% και οι πάγκοι θα πρέπει να έχουν απόσταση τριών μέτρων μεταξύ τους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Απογοήτευση και δυσαρέσκεια από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση

7/01/2026 - 5:35μμ
Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σερρών οδηγήθηκε ο ανήλικος που συνελήφθη για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Εκτεταμένα και πολλαπλά τραύματα σε ζωτικά όργανα δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση του 17χρονου – Τι καταγγέλλει το «Χαμόγελο του παιδιού»

7/01/2026 - 4:18μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δικάζονται οι δύο πρώην αστυνομικοί για βία και σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος των παιδιών τους

7/01/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: «Πορτοκαλί προειδοποίηση» λόγω επικινδύνων καιρικών φαινομένων – Ποιες περιοχές αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία

7/01/2026 - 12:56μμ
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο κέντρο της Αθήνας οι παραγωγοί και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών – «Ένας αγώνας επιβίωσης»

7/01/2026 - 11:58πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/ToKlik/Δήμητρα Κούτρα)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Ανοιχτά τα μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα – Ανακοινώνεται πακέτο κυβερνητικών μέτρων

7/01/2026 - 10:58πμ
Η οικοδομή στην οποία ξεψύχησε ο άτυχος 17χρονος (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο 16χρονος – Συνελήφθη και η μητέρα του

7/01/2026 - 9:47πμ
Συγγενείς και φίλοι του θύματος στο δικαστικό μέγαρο Πάτρας (φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι τρεις κατηγορούμενοι για το θάνατο του 31χρονου

7/01/2026 - 9:12πμ
Με βροχή και κακοκαιρία αποχαιρετούμε την εορταστική περίοδο (φωτ.: EUROKINISSI / ToKlik.gr / Δήμητρα Κούτρα)
ΕΛΛΑΔΑ

Αϊ-Γιαννιού με ισχυρές βροχές, υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη

7/01/2026 - 8:00πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλίμα: Το 2025 ήταν το δεύτερο θερμότερο έτος για την Ελλάδα στα χρονικά των καταγραφών

6/01/2026 - 9:09μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκίτσο του Φ. Κτενίδη σε σχετικά νεαρή ηλικία (με δυσανάγνωστη υπογραφή), και το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους της «Ποντιακής Εστίας» (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ιανουάριος 1950: Κυκλοφορεί το 1ο τεύχος της «Ποντιακής Εστίας» – Η έκκληση προς τους αναγνώστες, το όνειρο του Φίλωνα Κτενίδη

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες: Απογοήτευση και δυσαρέσκεια από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση

1 ώρα πριν
(Από το εικαστικό της αφίσας της εκδήλωσης)

Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών: Η ποντιακή κουζίνα στα καλύτερά της, με τρεις μαγείρισσες ολκής!

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Sasin Tipchai / Pixabay)

Μεταμοσχεύσεις: Δώρα ζωής από 50χρονο που απεβίωσε στη ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου»

2 ώρες πριν
Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σερρών οδηγήθηκε ο ανήλικος που συνελήφθη για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου (φωτ.: EUROKINISSI)

Σέρρες: Εκτεταμένα και πολλαπλά τραύματα σε ζωτικά όργανα δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση του 17χρονου – Τι καταγγέλλει το «Χαμόγελο του παιδιού»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Αγρότες: Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση – Τι προβλέπεται για ρεύμα και πετρέλαιο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign