Σε υψηλά επίπεδα, ακόμα μεγαλύτερα σε σχέση ένα 24ωρο πριν, τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, και ενώ χθες επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές, γεγονός που σύμφωνα με τους ειδικούς θα κρίνει την εξέλιξη της πανδημίας.
Το απόγευμα της Τρίτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 310 νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες λοιμώξεις (από 180 τη Δευτέρα), και τρεις νέους θανάτους.
Διασωληνωμένοι, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, είναι 67 ασθενείς (από 59 μία ημέρα πριν), στην πλειοψηφία τους με υποκείμενο νόσημα ή ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Σε 24 ώρες, συνολικά 12 ξένοι επισκέπτες με SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ από τα νέα κρούσματα τα 30 συνδέονται με γνωστές συρροές.
Από το σύνολο των μολύνσεων που έχουν επιβεβαιωθεί από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, το 18% σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό, το 43,1% με ήδη γνωστό κρούσμα, και οι υπόλοιπες είναι άγνωστης προέλευσης.
Ο αριθμός των κρουσμάτων πλέον ανέρχεται σε 13.730 (ημερήσια μεταβολή +1,4%), και των θανάτων σε 313. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).