pontosnews.gr
Δευτέρα, 3/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κορονοϊός: Καταρτίζεται κατάλογος με μέτρα και για την Αττική

14/09/2020 - 2:03μμ
Κορονοϊός: Καταρτίζεται κατάλογος με μέτρα και για την Αττική
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η επιτροπή επιδημιολόγων καταρτίζει κατάλογο μέτρων για να εφαρμοστούν σε περιοχές με μεγάλο ιικό φορτίο, ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η Αττική, ανακοίνωσε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν, ενδεχομένως, από αύριο το απόγευμα και μετά.

«Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς και το γεγονός ότι ανοίγουμε τα σχολεία και θα έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα, και θα έχουμε –όπως φαίνεται– αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές, για παράδειγμα στην Αττική και στην Πέλλα, μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση και ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στην επιτροπή των ειδικών να εξετάσουν λίστα μέτρων σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο αν χρειαστεί», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως τόνισε, «παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις διεθνώς. Ακούμε και εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να διατηρηθεί η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που σταθερά παρουσιάζει η χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας».

Οι πρώτες ενδείξεις από τα σχολεία είναι ενθαρρυντικές, οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, όπως δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες, πρόσθεσε.

Οικονομία και Άμυνα
Αναφερόμενος στην ομιλία και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Thessaloniki Helexpo Forum, ο Στ. Πέτσας επεσήμανε πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση της άμυνας και της οικονομίας με 6+12 βήματα αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της πατρίδας μας, προωθούνται έξι πρωτοβουλίες που “συνθέτουν ένα ρωμαλέο πρόγραμμα που θα γίνει εθνική ασπίδα”:

  • Η Πολεμική μας Αεροπορία αποκτά μια μοίρα 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Τα πρώτα από τα οποία θα φτάσουν στα μέσα του 2021 και τα υπόλοιπα μέχρι τις αρχές του 2022.
  • Το Πολεμικό μας Ναυτικό ενισχύεται με την απόκτηση τεσσάρων καινούριων φρεγατών πολλαπλού ρόλου, καθώς και με την αναμόρφωση και τον επανεξοπλισμό τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ που ήδη διαθέτει.
  • Εξασφαλίζονται νέα αντιαρματικά όπλα για τον Στρατό, νέες τορπίλες βαρέως τύπου για το Πολεμικό Ναυτικό και νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την Πολεμική Αεροπορία.
  • Το δυναμικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων ανανεώνεται με την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών σε ορίζοντα πενταετίας.
  • Η αμυντική μας βιομηχανία εκσυγχρονίζεται ώστε να ενισχυθεί μαζί με την αποτρεπτική μας δύναμη και η απασχόληση και η τεχνολογική ανάπτυξη.
  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία, αλλά και τη θωράκισή τους από κυβερνοεπιθέσεις υβριδικού τύπου, με την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων».


(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, με τις δώδεκα πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «απέδειξε ό τι νοιαζόμαστε και μπορούμε: Νοιαζόμαστε, για την επιχειρηματικότητα τους εργαζόμενους, τους ανέργους· μπορούμε, διότι έχουμε κατακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών. Και το αποδεικνύουμε με 12 βήματα:

  1. Μειώνονται κατά 3 μονάδες, από το 39,7% στο 36,7% οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για το 2021.
  2. Καταργείται, καταρχάς για το 2021, η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες.
  3. Θεσμοθετείται αμέσως ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Περνάμε έτσι από την επιδότηση της ανεργίας, στην ενίσχυση της εργασίας.
  4. Ενισχύεται και επεκτείνεται το πρόγραμμα “Συνεργασία” ως το τέλος του 2020. Επεκτείνεται επίσης η δυνατότητα προσωρινής αναστολής συμβάσεων στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του αθλητισμού, του πολιτισμού, ενώ προστίθενται και οι ξεναγοί και οι καλλιτέχνες.
  5. Άνοιξε ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, παρέχοντας ευνοϊκή χρηματοδότηση ειδικά για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Θα ακολουθήσει ο τέταρτος κύκλος τον Νοέμβριο, με αρχικό ύψος τα 600 εκατ. ευρώ.
  6. Θεσπίζεται το μέτρο των υπεραποσβέσεων σε ύψος 200% για ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, από το 2021 μέχρι το 2023, ώστε να αυξηθούν οι επιχειρηματικές επενδύσεις και να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των επιχειρήσεων.
  7. Καταβάλλονται τον Οκτώβριο σε περίπου 1.000.000 συνταξιούχους τα αναδρομικά των 1,4 δισ. ευρώ και μέχρι τον Δεκέμβριο άλλα 460 εκατ. ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους. Αποδεικνύουμε ότι νοιαζόμαστε για τους απόμαχους της εργασίας.
  8. Καταργείται από το 2020 και σε μόνιμη βάση ο ΕΝΦΙΑ στα 26 μικρότερα νησιά μας.
  9. Αναβάλλεται μέχρι και τον Απρίλιο του 2021 η καταβολή κάθε φορολογικής και ασφαλιστικής οφειλής που είχε ανασταλεί στην πρώτη φάση της πανδημίας, για τους απασχολούμενους σε επαγγελματικούς κλάδους που χτύπησε ο κορονοϊός.
  10. Επεκτείνεται για 6 μήνες ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στις μεταφορές, στον καφέ, στα μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους, στις τουριστικές υπηρεσίες.
  11. Αναστέλλονται μέχρι το τέλος του 2020 οι πλειστηριασμοί που αφορούν την πρώτη κατοικία ευάλωτων νοικοκυριών.
  12. Παρατείνονται για δύο ακόμα μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που μόλις έληξαν και μειώνεται σε 50, αντί των 100, ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων για τη χορήγηση αυτής της ενίσχυσης».

Τουρκική προκλητικότητα
Σε ό,τι αφορά την τουρκική προκλητικότητα, ο Στ. Πέτσας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είναι θετικό το γεγονός ότι δεν προχώρησε στην έκδοση νέας ναυτικής αγγελίας και απέσυρε το “Ορούτς Ρέις” από την Ανατολική Μεσόγειο. Απομένει να αποδείξει συνέπεια και συνέχεια, έτσι ώστε –μακριά από εντάσεις και εκβιασμούς– να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από το σημείο που διακόπηκαν, με υπαιτιότητα της Τουρκίας, τον Μάρτιο του 2016».

Σε ό,τι αφορά τη Μόρια
Περνώντας στο θέμα της Μόριας, υπογράμμισε πως «όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός, στη Λέσβο δεν μπορεί παρά να υπάρξει ένα μόνιμο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, για τη δημιουργία του οποίου έχει ήδη ζητηθεί μεγαλύτερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι ώστε, και οι διαδικασίες να κινηθούν πιο γρήγορα και η χρηματοδότηση να είναι επαρκής. Ήδη τα θλιβερά αυτά γεγονότα χτύπησαν σαν καμπάνα που καλούσε την Ευρώπη να ευαισθητοποιηθεί, να στηρίξει την Ελλάδα και να ολοκληρώσει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την κοινή πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο».

  • Με πληροφορίες από ert.gr
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη. Πέμπτη 21 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Καρυστιανού: Διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

2/08/2026 - 9:21μμ
Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Ιανουάριο του 2007 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Κατερίνα Μαυρωτά)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

2/08/2026 - 8:57μμ
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πυρκαγιές και κλιματική κρίση: Έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες ημέρες

30/07/2026 - 1:15μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγαθονήσι, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Θα εμποδίσουμε τα άθλια δίκτυα των διακινητών

29/07/2026 - 12:36μμ
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

28/07/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: 33 διατάξεις εγκρίθηκαν για να προχωρήσει η διαδικασία – Οι συσχετισμοί της επόμενης Βουλής θα κρίνουν τις τελικές αλλαγές

27/07/2026 - 11:14μμ
Άποψη της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία – Οι αλλαγές που προτείνει η ΝΔ

27/07/2026 - 12:08μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης: Συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

25/07/2026 - 3:05μμ
Εικόνα από το Προεδρικό Μέγαρο και τη συνάντηση του Κωσταντίνου Τασούλα με τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων, για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52η επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Τα πολιτικά «πηγαδάκια» στο Προεδρικό Μέγαρο και οι εκλογές

24/07/2026 - 11:59μμ
Κατάθεση στεφανιού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τη Μεταπολίτευση, τους θεσμούς και την Κύπρο

24/07/2026 - 11:45πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Χρήστος Μπάζος, ιδιοκτήτης του Colonial Lunch Café στη διεύθυνση 349 Yonge Street, πίσω από τον πάγκο του καταστήματός του. Το ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόριο καταστράφηκε από τον όχλο τη νύχτα της 2ας Αυγούστου 1918 (πηγή: Courtesy of Gloria Bazos / Maclean’s)

Το άγνωστο πογκρόμ κατά των Ελλήνων στο Τορόντο: Πώς μια φήμη πυροδότησε τρεις ημέρες βίας στον Καναδά

21 λεπτά πριν
Πυροσβεστικό όχημα στην Παλαιά Φώκαια Αττικής (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Φωτιές: «Ίσως οι δυσκολότερες ημέρες του καλοκαιριού» – Πολύ υψηλός κίνδυνος σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Έφυγε από τη ζωή ο Λάκης Χαλκιάς – Από τις σπουδαιότερες μορφές του ελληνικού τραγουδιού

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Δυτική Αττική: Για 4η μέρα μαίνεται η πυρκαγιά – Στον οικισμό της Αγία Σκέπης πέρασαν οι φλόγες

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την Πλατεία Συντάγματος (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα – Έως 37°C, στα 6 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο

2 ώρες πριν
Ελικόπτερο τύπου Bell επιχειρεί στη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε και στον νομό Αττικής. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Στα συντρίμμια και τις επικοινωνίες αναζητούνται οι απαντήσεις

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign