pontosnews.gr
Κυριακή, 19/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

12/09/2020 - 8:42πμ
Τι θα πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – Helexpo. Παραδοσιακά η ΔΕΘ αποτελεί τόπο εξαγγελιών και μεταρρυθμίσεων για κάθε κυβέρνηση αλλά και το περιβάλλον όπου παραγωγικές ομάδες της χώρας εκφράζουν την αντίθεσή τους με επιχειρούμενες μισθολογικές ή φορολογικές αλλαγές. Ωστόσο το 2020, τη χρονιά όπου απόλυτος πρωταγωνιστής είναι ο νέος κορονοϊός, οι κυβερνητικές εξαγγελίες αναμένεται να διαφέρουν σε περιεχόμενο αλλά και να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον SARS-CoV-2.

Οι συντεταγμένες των πρωθυπουργικών εξαγγελιών θα οριοθετηθούν τόσο από την υγειονομική κρίση όσο και από την ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας.

Καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θεωρούν βέβαιο ότι η ομιλία του πρωθυπουργού θα είναι μικρότερη σε διάρκεια, θα απαντά πρωτίστως στις αγωνίες των πολιτών για τις επιπτώσεις του κορονοϊού και, παρά το ότι θα περιγράφει τον ετήσιο οικονομικό προγραμματισμό της κυβέρνησης, θα ρίχνει σαφώς το βάρος στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ύφεσης.

Την ίδια ώρα, φέτος δεν θα δούμε παρέλαση κρατικών αξιωματούχων, ούτε μετακίνηση όλων των υπουργών και των βουλευτών όπως είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες δεκαετίες. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει και οι σχετικές ενημερώσεις.

Η ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ θα γίνει σε ακροατήριο μόλις 50 ατόμων, όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για όλες τις συγκεντρώσεις. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι μόνο οι υπουργοί που σχετίζονται άμεσα με τα της οικονομίας και της ανάπτυξης, ενώ οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι θα είναι εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων κι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών. Η αίθουσα στο Βελλίδειο θα είναι κι αυτή προσαρμοσμένη στις ανάγκες του περιορισμένου ακροατηρίου.

Διαφορετική από τις συνηθισμένες θα είναι και η συνέντευξη Τύπου. Λόγω των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων και με δεδομένο ότι το σύνολο των ατόμων που θα βρίσκεται στην αίθουσα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 50, θα γίνει ένας συνδυασμός φυσικής παρουσίας και ερωτήσεων μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι περισσότεροι από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους (περίπου 150 παρευρέθησαν στην περυσινή έκθεση) θα συμμετέχουν στη συνέντευξη ηλεκτρονικά.

Το σίγουρο είναι πως ο πρωθυπουργός ήρθε στη Θεσσαλονίκη με επιβεβαιωμένη ιδιαιτέρως από την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη, την απόλυτη συμφωνία και στήριξη στην κεντρική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία. Το πνεύμα είναι κοινό με τη σταθερή γραμμή στην οποία είναι ευθυγραμμισμένη η εθνική μας πολιτική. Δηλαδή «σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις». Άλλωστε, όχι τυχαία, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ήδη από την Κορσική στους δημοσιογράφους, να κάνουν λίγη υπομονή και να περιμένουν ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ αναφορικά με την προοπτική και το ενδιαφέρον μιας στρατηγικής σχέσης: «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Έχει πολλούς εταίρους στο πλευρό της», ανέφεραν οι πηγές υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτό αποτυπώθηκε και στη διακήρυξη της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης.

Όσον αφορά αναλυτικά στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, σήμερα το πρωί θα γίνει ειδική εκδήλωση για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα με βάση και τις συναντήσεις που είχε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός στη συμπρωτεύουσα με τοπικούς φορείς.

Ταυτόχρονα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι οι φετινές έκτακτες συνθήκες θέτουν ακόμη πιο επιτακτικά επί τάπητος ένα ζήτημα που συζητιέται εδώ και πολλά χρόνια: τον εκσυγχρονισμό του χαρακτήρα της ΔΕΘ. Ήδη έχουν γίνει αρκετές δημιουργικές συζητήσεις στο ΔΣ της Helexpo και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να το συζητήσει μαζί τους σήμερα το μεσημέρι.

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum ενώ η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για αύριο το μεσημέρι στις 13:00.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την Κατερίνα Τζαβάρα.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έκτακτη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Σάββατο 18 Ιουλίου 2026.  (φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Νίκος Παππάς – Ανακοινώθηκε η νέα Πολιτική Γραμματεία

18/07/2026 - 10:13μμ
Εικόνα από την έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου νέα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

18/07/2026 - 12:15μμ
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: Δημήτρης Χριστοδούλου/pontosnews.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Οι προσφυγικές μου ρίζες από τον Πόντο και τη Σμύρνη με καθόρισαν – Αδιανόητο να μην μαθαίνουν τα παιδιά για το έγκλημα της Γενοκτονίας

17/07/2026 - 6:59μμ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ σε αποσύνθεση: Αποσύρθηκε ο Πολάκης – Μόνη υποψήφια η Δούρου

17/07/2026 - 5:08μμ
Το άγαλμα της Δικαιοσύνης που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της έδρας του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Αθήνα (φωτ.: ΕUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κράτος Δικαίου: Πρόοδος για την Ελλάδα, αλλά «καμπανάκια» για διαφθορά και lobbying

17/07/2026 - 4:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποχωρεί από την κοινοβουλευτική ομάδα η Όλγα Γεροβασίλη, παραιτήθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης, εκτός και ο Μιλτιάδης Ζαμπάρας

17/07/2026 - 10:03πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ σε αποσύνθεση: Μαζική έξοδος 63 στελεχών πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή

16/07/2026 - 10:03μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινικές διώξεις σε 22 πρόσωπα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Στη δικογραφία τέσσερις βουλευτές

16/07/2026 - 11:34πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Περιφέρεια Αττικής)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογράφεται η σύμβαση για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά: «Ανάσα» για 100.000 οδηγούς στη Δυτική Αττική

13/07/2026 - 10:15πμ
(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μυλωνάκης: «Θυμάμαι την κατάρρευσή μου… Την αγωνία στα πρόσωπά τους» – Οι 26 μέρες στην εντατική και η εξομολόγηση μετά τη μάχη για τη ζωή του

12/07/2026 - 9:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Jan Langhaug)

Νορβηγία: Μνημείο για τα θύματα του νεοναζί εξτρεμιστή Μπρέιβικ

27 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Ωραιόκαστρο: Εντοπίστηκε νεκρό άτομο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε ΙΧ

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Athens Open: Ήττα της Σάκκαρη στον τελικό

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Δράμα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης 46χρονης από δύσβατο σημείο στο Παρανέστι

2 ώρες πριν
Το μνημείο για τον Άγνωστο Στρατιώτη στο αλσύλλιο στη Νέα Κρώμνη Δράμας (φωτ.: Πύλη της Δράμας)

Νέα Κρώμνη Δράμας: Ένα άγνωστο μνημείο για τον Άγνωστο Στρατιώτη – Εκεί όπου ενώθηκαν γηγενείς και πρόσφυγες

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Δήμος Πέλλας)

Δήμος Πέλλας: Τιμή στους πεσόντες και τον ήρωα της ΕΛΔΥΚ Γεώργιο Ρούσση, 52 χρόνια μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign