pontosnews.gr
Τετάρτη, 3/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΟΗΕ: 4 χώρες αντιμέτωπες με τον εφιάλτη της πείνας

5/09/2020 - 9:44πμ
ΟΗΕ: 4 χώρες αντιμέτωπες με τον εφιάλτη της πείνας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τέσσερις χώρες – η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Υεμένη, η Νιγηρία και το Νότιο Σουδάν – βρίσκονται αντιμέτωπες με επιδείνωση της διατροφικής ανασφάλειας, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, τόνισε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ο βοηθός Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, ο Μαρκ Λόουκοκ, σε σημείωμά του το οποίο διανεμήθηκε χθες Παρασκευή στις αντιπροσωπείες των δεκαπέντε κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Η διατροφική ανασφάλεια που προκάλεσαν οι συρράξεις επιτείνεται τώρα ακόμη περισσότερο από φυσικές καταστροφές, οικονομικά σοκ και υγειονομικές κρίσεις», σημειώνει.

Σε όλα αυτά προστίθεται και η πανδημία του κορονοϊού με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται. «Ως σύνολο, αυτοί οι παράγοντες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων γυναικών, ανδρών και παιδιών», τονίζει ο Λόουκοκ στο κείμενο, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.


Ο Μαρκ Λόουκοκ (φωτ.: UrduPoint.com)

Τι κάνει ο ΟΗΕ
Δυνάμει απόφασης που είχε υιοθετηθεί το 2018 για τη σύνδεση των ένοπλων συρράξεων, της διατροφικής ανασφάλειας και του λιμού, η γραμματεία του ΟΗΕ έχει επιφορτιστεί να ειδοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας όταν ο κίνδυνος γενικεύεται, με βάση διάφορους δείκτες. Αυτό συμβαίνει στις τέσσερις συγκεκριμένες χώρες, τονίζει το στέλεχος του ΟΗΕ και συμπληρώνει πως σε κάποιες από αυτές, προγράμματα βοήθειας πρόκειται να μειωθούν ή να σταματήσουν τελείως, ελλείψει οικονομικής υποστήριξης από πλευράς διεθνούς κοινότητας.

Στο σημείωμά του, ο Λόουκοκ προτρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας να εντείνει τις προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ειρήνη σε αυτές τις χώρες, για να τηρείται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και για να αυξηθεί η οικονομική υποστήριξη στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

Στη ΛΔ Κονγκό, «πάνω από 21 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κρίση» ή βιώνουν «επίπεδο οξείας διατροφικής ανασφάλειας πιο σοβαρό» απ’ ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν, σημειώνει ο ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ. Στην Υεμένη, δύο χρόνια αφότου κατορθώθηκε να αποτραπεί η επάνοδος του λιμού, «ο κίνδυνος επιστρέφει αργά», προειδοποιεί. Σήμερα στη χώρα υπάρχουν «42 ενεργά μέτωπα» του πολέμου «έναντι 30 πριν από δύο χρόνια». «Με μόλις το 24% των ανθρωπιστικών αναγκών να έχει χρηματοδοτηθεί για το 2020, οι υπηρεσίες είναι πλέον υποχρεωμένες να μειώσουν ή να σταματήσουν σημαντικά προγράμματα» βοήθειας στην Υεμένη, συνεχίζει.

Στη Νιγηρία, η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Στις πολιτείες Μπόρνο, Ανταμάουα και Γιόμπε «εμφανίζονται τρομακτικά επίπεδα διατροφικής ανασφάλειας», σημειώνει, κάτι που οφείλεται όπως κρίνει κυρίως στη δράση ένοπλων εξτρεμιστικών οργανώσεων. Σε αυτές τις τρεις περιφέρειες, πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται πλέον ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία, αριθμός αυξημένος «κατά σχεδόν 50% από την περασμένη χρονιά», διευκρινίζει ο Λόουκοκ. Στο Νότιο Σουδάν, η κατάσταση επιδεινώθηκε με μεγάλη ταχύτητα στην πολιτεία Τζονγκλέι και στην περιοχή του Ευρύτερου Πίμπορ, προειδοποιεί. «Οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις αποτρέπονται από τη βία, τις εσκεμμένες επιθέσεις και την έλλειψη χρηματοδότησης», στηλιτεύει.

Δείκτες-κλειδιά υποδεικνύουν πως σημειώνεται επίσης επιδείνωση της διατροφικής ανασφάλειας στη Σομαλία, στην Μπουρκίνα Φάσο και στο Αφγανιστάν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΥΓΕΙΑ

Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Δύο Έλληνες πρωτοστατούν στη θεραπεία των πιο δύσκολων εγκεφαλικών όγκων, αρχικά σε παιδιά

29/11/2025 - 6:39μμ
(Φωτ.: EUROKNISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΥΓΕΙΑ

Γρίπη: Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη

22/11/2025 - 9:35πμ
Η παραπληροφόρηση διογκώθηκε στη διάρκεια της πανδημίας σχετικά με τα εμβόλια για τον covid (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Εβδομαδιαίο δελτίο ενημέρωσης για ψευδείς ειδήσεις για θέματα υγείας – Το πρώτο έρχεται τον Δεκέμβριο

16/11/2025 - 10:57πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Η φυματίωση παραμένει η φονικότερη μολυσματική νόσος, με 1,23 εκατ. θανάτους το 2024

13/11/2025 - 9:00πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/biancavandijk-9606149/)
ΥΓΕΙΑ

Αυτισμός: Τα υπάρχοντα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν πως δεν συνδέεται με τη χρήση παρακεταμόλης κατά την κύηση

10/11/2025 - 10:27πμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/bruno141990-3044791)
ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια ανησυχία για τα οδοντιατρικά αμαλγάματα που περιέχουν υδράργυρο – Τι ζήτησαν οι ΗΠΑ

3/11/2025 - 9:15μμ
(Πηγή: pixabay.com/ PDPics)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του προστάτη: Νέα δεδομένα από ευρωπαϊκή μελέτη που διήρκεσε 23 χρόνια

31/10/2025 - 12:05μμ
Στιγμιότυπο από τη Βαρβάκειο, την κεντρική κρεαταγορά της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Αναστάσης Ναρεκιάν)
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Οι ουρολοιμώξεις συνδέονται με την κατανάλωση κρέατος – Τι συστήνουν οι ειδικοί

24/10/2025 - 2:58μμ
(Φωτ.: UF Health / Jackie Hart)
ΥΓΕΙΑ

Μελέτη συνδέει το εμβόλιο του Covid-19 με την καταπολέμηση μορφών καρκίνου

22/10/2025 - 9:26μμ
Ο Παναγιώτης Αντωνιάδης στο δεύτερο σκαλί του βάθρου το 2024, στη Λισαβόνα
ΥΓΕΙΑ

Παναγιώτης Αντωνιάδης: Από τη μεταμόσχευση ήπατος στα παγκόσμια ρεκόρ, στα 73 του χρόνια

12/10/2025 - 10:34πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook Σύλλογος Ποντίων  Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»

Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»: Οι Μωμόγεροι ανοίγουν τις εκδηλώσεις του 2026

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Κόκκινη προειδοποίηση από την ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ

42 λεπτά πριν
Η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι (φωτ.: facebook/Federica Mogherini)

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ευνοιοκρατία στην Φεντερίκα Μογκερίνι

1 ώρα πριν
Δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση που προκάλεσε τον θάνατο του άτυχου 24χρονου (φωτ.: glomex)

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λούτσα: Χρήση κοκαΐνης, εκτός από αλκοόλ, είχε κάνει ο 29χρονος οδηγός

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών)

Βαλκανικό πρωτάθλημα άρσης βαρών: Επτά μετάλλια για την Ελλάδα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: instagram/argonavtishagen)

Ο «Αργοναύτης» του Hagen σαραντάρισε και το γιορτάζει!

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign