pontosnews.gr
Πέμπτη, 9/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΠΟΥ: Εύσημα στην Αθήνα για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας

2/09/2020 - 10:49μμ
ΠΟΥ: Εύσημα στην Αθήνα για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Εύσημα δίνει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας που εφάρμοσε η ελληνική πρωτεύουσα. Με ένα εκτενές άρθρο στην ιστοσελίδα του, ο ΠΟΥ κάνει ένα ιδιαίτερα θετικό αφιέρωμα στις σημαντικές προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού στην πρωτεύουσα και την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

Στο σχετικό άρθρο με τίτλο «Η Αθήνα προστατεύει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στη διάρκεια της Covid-19», η ελληνική πρωτεύουσα παρουσιάζεται ουσιαστικά ως πόλη-πρότυπο, στην προστασία των ευπαθών ομάδων πολιτών.

«Η Αθήνα, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο, με τον επιβλητικό Παρθενώνα να δεσπόζει στην πόλη ως υπενθύμιση επιμονής και αντοχής. Με τα χρόνια έρχεται συχνά η σοφία» ξεκινά το αφιέρωμα. Κι αφού επισημαίνεται ότι ενώ η νόσος Covid-19 σάρωνε την Ευρώπη, η Ελλάδα άρχισε να εφαρμόζει μέτρα σε εθνικό επίπεδο για τον περιορισμού του ιού, όπως η ακύρωση μεγάλων δημόσιων συγκεντρώσεων και μέτρων lockdown, τονίζεται χαρακτηριστικά (για την Αθήνα) ότι «ακολούθησε πιστά αυτά τα μέτρα, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με εμπειρογνώμονες από όλους τους τομείς για την προστασία των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων».

«Η Αθήνα γνώριζε ότι αυτά τα αυστηρά μέτρα θα επηρέαζαν σε μεγάλο βαθμό τις ευάλωτες ομάδες που θα αντιμετώπιζαν απομόνωση, δυσκολία στην πρόσληψη υπηρεσιών θεραπείας και αποκατάστασης, καθώς και μειωμένη πρόσβαση σε κοινωνικά προγράμματα. Αυτές οι ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης Covid-19 και μάλιστα με σοβαρότερη εξέλιξη της νόσου» επισημαίνεται στο άρθρο.

Μεταξύ άλλων, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις δύο νέες δομές του Δήμου που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας: Στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και στο εξειδικευμένο Κέντρο για άτομα ουσιοεξαρτημένα. Καθώς επίσης και στη σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου, με τις ομάδες του, οι οποίες απαρτίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό και επισκέπτονται, φροντίζουν και ενημερώνουν σχετικά, άστεγους, μετανάστες κ.ά., στα σημεία όπου βρίσκονται.


(Φωτ. αρχείου: EPA / Stephanie Lecocq)

Μπακογιάννης: Το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται με συνεργασία και συνεπείς προσπάθειες
Αναφορά γίνεται και στον Κώστα Μπακογιάννη, φιλοξενώντας δηλώσεις του, στις οποίες ο δήμαρχος Αθηναίων υπογραμμίζει: «Αυτές οι πολύ δύσκολες στιγμές μας έχουν διδάξει ότι το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται πάντα με την συνεργασία και τις συνεπείς προσπάθειες. Όταν η πόλη και η κοινωνία των πολιτών ενώνουν τις προσπάθειές τους, το αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από καρποφόρο, καθώς μαζί μπορούμε να ανοίξουμε μια ολοένα και πιο ασφαλή ομπρέλα πάνω από τους περιθωριοποιημένους πληθυσμούς. Σε αυτή τη μάχη ενάντια στο χρόνο, κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω».

Τονίζεται ακόμα ότι η Αθήνα είναι μία από τις 70 πόλεις που ανήκουν σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που έχει δεσμευτεί να σώσει ζωές μέσω της πρόληψης των μη μεταδοτικών ασθενειών και των τραυματισμών, τη Σύμπραξη για Υγιείς Πόλεις (the Partnership for Healthy Cities). Από τον Μάρτιο, η Σύμπραξη αυτή επεκτάθηκε για να αντιμετωπίσει επειγόντως την πανδημία, καθώς οι πόλεις διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην μάχη ενάντια στον νέο κορονοϊό.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει την Ελλάδα με προώθηση και τεκμηριωμένη πολιτική καθοδήγηση για την Covid-19 και πολλά περισσότερα. Η προσέγγιση “φροντίζουμε ολόκληρη την κοινωνία” δεν αφήνει κανέναν πίσω και ενισχύει τα καλύτερα κοινωνικά πρότυπα δημιουργώντας μια νέα θετική νόρμα που ελαχιστοποιεί το στίγμα και τις διακρίσεις», τόνισε η Μαριάνα Τρίας, εκπρόσωπος του ΠΟΥ για την Ελλάδα.

Το link του συγκεκριμένου άρθρου στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι αυτό: https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/athens-protects-vulnerable-communities-during-covid-19

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com)
ΥΓΕΙΑ

Υψηλή γλυκόζη στο αίμα και εγκέφαλος: Νέα έρευνα φωτίζει τον ρόλο της στην επιτάχυνση της γήρανσης

8/07/2026 - 12:08πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΥΓΕΙΑ

Υπέρταση και υψηλές θερμοκρασίες – Πότε η ζέστη γίνεται επικίνδυνη

7/07/2026 - 3:15μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/users/cathinspanje-3113075/)
ΥΓΕΙΑ

Καλοκαιρινές αλλεργίες και τσιμπήματα – Tα συμπτώματα που απαιτούν άμεση ιατρική βοήθεια

5/07/2026 - 10:19πμ
Γυναίκα δείχνει ελιά στο χέρι της που παρουσιάζει ύποπτα χαρακτηριστικά και χρήζει δερματολογικού ελέγχου (πηγή: wwmedgroup.com)
ΥΓΕΙΑ

Μελάνωμα: Τα ύποπτα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε – Ποιοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου

22/06/2026 - 7:49μμ
(Φωτ.: sarah782 / Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Διατροφή: Πώς επηρεάζουν τις συνήθειές μας οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιρού

20/06/2026 - 5:44μμ
Το επικίνδυνο ψάρι λαγοκέφαλος (φωτ. αρχείου Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας/ EUROKINISSI)
ΥΓΕΙΑ

SOS από τον Ερυθρό Σταυρό για τον λαγοκέφαλο: Οδηγός επιβίωσης για τοξικότητα και δαγκώματα

16/06/2026 - 12:15μμ
Παραγωγή ελαιόλαδου σε ελαιοτριβείο στη Βουλιαγμένη Ηλείας (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Καθηγητής του Yale: Το ελαιόλαδο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό

14/06/2026 - 6:14μμ
Παιδιά παίζουν στο προαύλιο του σχολείου Amaranta στο Σαντιάγο της Χιλής, 9 Μαΐου 2019 (φωτ.: EPA / Alberto Valdes)
ΥΓΕΙΑ

Το «πείραμα» της Χιλής κατά της παιδικής παχυσαρκίας φαίνεται να αποδίδει: Τι έδειξε έρευνα σε 300.000 παιδιά

13/06/2026 - 1:17μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΥΓΕΙΑ

Γιατί ο Τραμπ πιέζει για να ακριβύνουν τα φάρμακα στην Ευρώπη

12/06/2026 - 4:01μμ
Γυναίκα κάνει ένεση με φάρμακο της κατηγορίας GLP-1
ΥΓΕΙΑ

Φάρμακα για αδυνάτισμα συνδέονται με μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, δείχνει μεγάλη μελέτη

6/06/2026 - 12:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ. Συνετός)

Ζάκυνθος: Ειδικό κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο νησί για το F16 – Κλειστό το αεροδρόμιο

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Καίγεται επιχείρηση στο Καλοχώρι – Μαύροι καπνοί κάλυψαν και πάλι την πόλη

1 ώρα πριν
Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)

Ουκρανία: Ο Πούτιν επιλέγει την κλιμάκωση αντί της ειρήνης – «Μεγάλη πιθανότητα» νέας φάσης του πολέμου

2 ώρες πριν

Κορυφαίοι αθλητές και celebrities βγάζουν τον φετινό πρωταθλητή του Παγκοσμίου (vid.)

2 ώρες πριν
Εξωτερική άποψη του νοσοκομείου Σισμανόγλειο, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Οι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης που άφησαν μια παρακαταθήκη ζωής

2 ώρες πριν
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχονται τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα. 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)

Αθήνα προς Άγκυρα: Όσο υπάρχει casus belli, δεν υπάρχει SAFE – Τι λένε διπλωματικές πηγές για F-35 και Τουρκία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign