pontosnews.gr
Πέμπτη, 28/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Μυτιλήνη: Δεν μας πτοεί η προκλητικότητα της Τουρκίας

15/08/2020 - 1:38μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μήνυμα ομοψυχίας έστειλε στους Έλληνες, σήμερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη Μυτιλήνη, όπου βρέθηκε για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. «Η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν μας πτοούν. Αντίθετα, την απομονώνουν διεθνώς, καθώς γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητή η ορθότητα των θέσεών μας. Η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και αποτρεπτικής ισχύος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και έτσι θα παραμείνει», δήλωσε.

«Έχουμε απόλυτο σεβασμό στις αρχές του διαλόγου και της καλής γειτονίας και σύμμαχό μας το διεθνές δίκαιο. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους εταίρους μας και αξιοποιούμε όλες τις δυνατές διπλωματικές οδούς» τόνισε η ΠτΔ μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγιάσο Λέσβου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε επίσης λόγο για «οφειλή όλων μας» στις ένοπλες δυνάμεις «που με αυταπάρνηση και ετοιμότητα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της πατρίδας».

Αναφέρθηκε και στο «δυσανάλογο βάρος» που επωμίστηκαν τα νησιά στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, σημειώνοντας παράλληλα πως «Οι νησιώτες μας επέδειξαν ευθύνη και αλληλεγγύη, σε καιρούς δύσκολους. Διαφυλάξαμε, στον Έβρο και το Αιγαίο, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, όχι μόνο τα δικά μας σύνορα, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας που μετά το πέρας της λειτουργίας ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό και το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου Ιάκωβο:

«Πάσχα του καλοκαιριού» ονόμασε τον Δεκαπενταύγουστο ο Φώτης Κόντογλου. Σύμβολο της καταπάτησης του θανάτου, γιατί η Παναγία μπορεί να «εκοιμήθη», δεν «κατέλιπε», όμως, τον «κόσμον». Ο λαός μας τής το ανταποδίδει, θεωρώντας την παντοτινή μητέρα, τροφό και προστάτιδα, εκείνη που γρηγορεί και μεσιτεύει.

»Σήμερα που βρίσκομαι στη Λέσβο, με τις τόσες εκκλησιές της Παναγίας, σκέφτομαι πόσο πλούσιος είναι ο συναισθηματικός δεσμός που ανέπτυξε ο λαός μας με το πρόσωπό της, δίνοντάς της πεντακόσια σχεδόν ποιητικά προσωνύμια. Πόσο την αγάπησε, πόσο όμορφα την ύμνησε, πόσο συχνά προσέτρεξε στη μέριμνα και τη συνδρομή της. Βαθιά ριζωμένη στην εθνική και πνευματική μας παράδοση από την εποχή του Βυζαντίου, δεν ήταν μόνο η καταφυγή και η αγία σκέπη, αλλά και η Υπέρμαχος Στρατηγός που ενέπνεε σθένος, ενότητα και ομοψυχία στις δύσκολες ώρες. Σθένος, ενότητα και ομοψυχία που χρειαζόμαστε σήμερα, απέναντι στις δοκιμασίες της πανδημίας και της οικονομικής ανασφάλειας. Απέναντι, ιδίως, στην απειλή και αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την τουρκική ηγεσία.

Από την ακριτική Λέσβο αναγνωρίζουμε σήμερα την οφειλή μας στις ένοπλες δυνάμεις μας, που με αυταπάρνηση και ετοιμότητα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της πατρίδας.

»Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου. Τηρεί τις δεσμεύσεις της, τιμά την ιστορία της και τη γεωπολιτική της θέση. Τα νησιά μας επωμίστηκαν δυσανάλογο βάρος στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης. Οι νησιώτες μας επέδειξαν ευθύνη και αλληλεγγύη, σε καιρούς δύσκολους. Διαφυλάξαμε, στον Έβρο και το Αιγαίο, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, όχι μόνο τα δικά μας σύνορα, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης. Έχουμε απόλυτο σεβασμό στις αρχές του διαλόγου και της καλής γειτονίας και σύμμαχό μας το διεθνές δίκαιο. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους εταίρους μας και αξιοποιούμε όλες τις δυνατές διπλωματικές οδούς. Η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν μας πτοούν. Αντίθετα, την απομονώνουν διεθνώς, καθώς γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητή η ορθότητα των θέσεών μας. Η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και αποτρεπτικής ισχύος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και έτσι θα παραμείνει».

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Στρατή Μπαλάσκα.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Το επόμενο δεκαήμερο κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα ηλεκτρικά πατίνια

27/05/2026 - 3:28μμ
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Νίκος Ανδρουλάκης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

27/05/2026 - 11:24πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα – «Παρουσιάστηκε η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη»

26/05/2026 - 10:04μμ
Συνεδρίαση  του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τρίτη 26 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Παράταση στην επιδότηση diesel και 150 ευρώ ανά παιδί – «Πολιτική Βαβέλ» βλέπει στην αντιπολίτευση

26/05/2026 - 12:30μμ
Ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Metropolitan Expo, στις 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια σε μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας

26/05/2026 - 12:02πμ
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ: Ανανέωση διαβατηρίων με παλαιές ταυτότητες και χωρίς προσωπικό αριθμό

25/05/2026 - 5:14μμ
Σύγκληση, υπό την προεδρία του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυτικά Βαλκάνια και «Γαλάζια Πατρίδα» στο επίκεντρο του ΕΣΕΠ – Οι κινήσεις που ετοιμάζει η Αθήνα

25/05/2026 - 8:38πμ
Το υπουργείο Εσωτερικών (φωτ.: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Έρχεται η ηλεκτρονική ψήφος από το 2028

23/05/2026 - 5:49μμ
H Λάουρα Κοβέσι βγαίνει από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή-προειδοποίηση Κοβέσι στην Κομισιόν για την Ελλάδα – Στο φόντο ακόμη και «πάγωμα» κονδυλίων

23/05/2026 - 2:21μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Με κεντρικό σύνθημα «Από την κοινωνία, με την κοινωνία, για την κοινωνία» το νέο κόμμα

23/05/2026 - 10:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Προφυλακιστέοι επτά κατηγορούμενοι στο Ηράκλειο για υποθέσεις ναρκωτικών – Σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Έγραψε ιστορία η Κρίσταλ Πάλας – Σήκωσε το Conference League!

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»)

«Συζητώντας το ποντιακό ζήτημα και τη Γενοκτονία του Πόντου» με τον ιστορικό και ερευνητή Βλάση Αγτζίδη

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Προθεσμία για το Σάββατο ζήτησαν η μητέρα και ο σύντροφός της για την κακοποίηση της 3χρονης στα Χανιά

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Jacquelyn Martin)

Σκληρή γραμμή Τραμπ απέναντι στο Ιράν με επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ: «Αν δεν είναι μια εξαιρετική συμφωνία, δεν θα την κάνουμε»»

6 ώρες πριν
Ο πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (φωτ.: Facebook / Ecumenical Patriarchate)

«Ιστορικό ράπισμα» στην Τουρκία από το ΕΔΑΔ για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign