pontosnews.gr
Κυριακή, 29/05/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι ΗΠΑ για Αγία Σοφία και συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για ΑΟΖ στο Ιόνιο

10/06/2020 - 10:24μμ
(Φωτ.: state.gov)

(Φωτ.: state.gov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αντιμέτωπη με πλήθος προβλημάτων στο εσωτερικό της, ένα εθνικό νόμισμα που έχει ισοπεδωθεί τα τελευταία χρόνια, τον τουρισμό της σχεδόν κατεστραμμένο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τους νεκρούς στρατιώτες που επιστρέφουν σε φέρετρα από το πολεμικό μέτωπο, η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για να δείχνει τα «δόντια» των ενόπλων δυνάμεών της που μετά την απόπειρα πραξικοπήματος μόνο γερά και δυνατά δεν είναι. Η αποδεκατισμένη στρατιωτικά Τουρκία επιχειρεί με τις παραγγελίες νέων όπλων και πλωτών γεωτρυπάνων να δείξει ότι είναι εδώ και έτοιμη να βάλει την Ελλάδα και την Ευρώπη στις θέσεις τους. Την Ελλάδα για «τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Τουρκίας, τα οπλισμένα διαφιλονικούμενα νησιά που θα έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, την κακοποίηση προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα από τις ελληνικές δυνάμεις και τα δικαιώματα των Τούρκων στη Θράκη». Την Ευρώπη γιατί δεν τραβάει το αυτί στην Ελλάδα και την… ανυπάκουη Κύπρο. Είναι τόσο απασχολημένη με όλο αυτό το παιχνίδι που ξεχνάει να καλύψει τα εγκλήματα που διαπράττονται με την ευλογία του επίσημου κράτους σε καθημερινή βάση.

Απόδειξη ότι και η φετινή ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο, μεταξύ άλλων στηλιτεύει την Άγκυρα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές μειονότητες στη Τουρκία.

Μεταξύ των ποιο σημαντικών θεμάτων που παρουσιάζονται είναι οι δυσκολίες στο άνοιγμα ή τη λειτουργία χώρων λατρείας και η επίλυση περιουσιακών διαφορών που σχετίζονται με τις κυβερνητικές απαλλοτριώσεις που έχουν γίνει σε εκκλησιαστικές εκτάσεις και ακίνητα.

Η Αγία Σοφία σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης και σεβασμού μεταξύ των θρησκειών
Στην έκθεση τονίζεται ότι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνέχισαν να εκφράζουν δημόσια και ιδιωτικά σε Τούρκους αξιωματούχους την οπτική τους που θέλει την Αγία Σοφία να είναι ένα μνημείο εξαιρετικής σημασίας, υποστηρίζοντας τη διατήρησή της κατά έναν τρόπο που θα σέβεται και θα είναι σύμφωνος με την πολυθρησκευτική της ιστορία.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «τόνισαν τη σημασία του ζητήματος με κυβερνητικούς αξιωματούχους (της Τουρκίας) και τόνισαν ότι η Αγία Σοφία είναι ένα σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης, ουσιαστικού διαλόγου και σεβασμού μεταξύ των θρησκειών».

Κάλεσμα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, «ο υπουργός Εξωτερικών (Μάικ Πομπέο) και άλλοι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνέχισαν να παροτρύνουν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους (της Τουρκίας) να ανοίξουν ξανά την ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και να επιτρέψουν σε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες να εκπαιδεύουν τους κληρικούς τους στη χώρα».

Υπόδειγμα η συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την ΑΟΖ στο Ιόνιο
Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχεται στη δημοσιότητα ένα 24ωρο μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Ιταλίας για την ΑΟΖ στο Ιόνιο για την οποία ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ είπε πως είναι μια συμφωνία «παράδειγμα που δείχνει πώς πρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα». Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι όλα τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα με την ηπειρωτική χώρα, όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο θαλασσών. Παράλληλα κληθείς να σχολιάσει το μνημόνιο που υπέγραψε η Άγκυρα με την Τρίπολη, απάντησε ότι «το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης δεν μπορεί να αφαιρέσει τίποτα από την Ελλάδα», ενώ το χαρακτήρισε «μη βοηθητικό» και «προκλητικό».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τουρκικό UAV (φωτ. αρχείου: CeeGee)
ΑΜΥΝΑ

Τουρκικό κατασκοπευτικό UAV πέταξε πάνω από το Αιγαίο

28/05/2022 - 10:20μμ
To TCG Çeşme A599 (φωτ.: Twitter / YorukIsik)
ΑΜΥΝΑ

Προκαλεί και πάλι η Τουρκία με παράνομη NAVTEX – Βγάζει το «Τσεσμέ» για έρευνες στο Αιγαίο

28/05/2022 - 3:00μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

Παναγιωτόπουλος: Ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των F-35

24/05/2022 - 10:46μμ
(Πηγή: marinetraffic.com)
ΑΜΥΝΑ

Ο Ερντογάν βγάζει ερευνητικό σκάφος στην καρδιά του Αιγαίου

24/05/2022 - 9:34μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Απάτσι: Καθηλωμένο στη νότια Εύβοια το στρατιωτικό ελικόπτερο που έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω μηχανικής βλάβης

24/05/2022 - 4:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Εύβοια

24/05/2022 - 1:06μμ
(Φωτ.: haf.gr)
ΑΜΥΝΑ

Χριστόδουλος Γιακουμής, πιλότος F-16 «ΖΕΥΣ»: Για να γίνεις πιλότος μαχητικού στην Πολεμική Αεροπορία, το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση… ο ουρανός είναι το όριο!

22/05/2022 - 6:22μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Το ΥΠΕΞ απαντά στην Τουρκία: Fake news οι παραβιάσεις από ελληνικά μαχητικά

21/05/2022 - 1:45μμ
(Εικ.: pontosnews.gr)
ΑΜΥΝΑ

Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας και δεν ασχολείται σοβαρά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

20/05/2022 - 11:34μμ
(Φωτ.: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)
ΑΜΥΝΑ

Οργασμός παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά F-16, μη επανδρωμένα και CN-235

20/05/2022 - 9:08μμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Twitter / Champions League)

Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η «Βασίλισσα» της Ευρώπης

1 ώρα πριν
Ο Νίκος Αναστασιάδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κύπρος: Τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο θα αναφέρει ο Αναστασιάδης στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/ Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας)

Σε εξέλιξη η φωτιά που ξέσπασε στη Μαγούλα Αττικής

3 ώρες πριν
Πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα, το 1922 (φωτ.: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου / Συλλογή Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού)

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Ομιλία για την άφιξη και εγκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα

3 ώρες πριν
Τουρκικό UAV (φωτ. αρχείου: CeeGee)

Τουρκικό κατασκοπευτικό UAV πέταξε πάνω από το Αιγαίο

4 ώρες πριν
(Φωτ.: elok.gr)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε: Τέσσερα ελληνικά μετάλλια στο Γκαζιαντέπ

4 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign