pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/05/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι νέες δράσεις του νεοσύστατου φορέα «PHOS» του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αμερικής

5/06/2020 - 2:33μμ
Οι νέες δράσεις του νεοσύστατου φορέα «PHOS» του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αμερικής
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα μέλη του νεοσύστατου φορέα «PHOS» (Pontian-Hellenic Outreach and Support Council) του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αμερικής, που δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία των γυναικών του Ιδρύματος και του προέδρου Χαράλαμπου Βασιλειάδη, συναντήθηκαν πριν από λίγες μέρες στο πάρκο της Αστόριας προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους καθότι η πανδημία πήγε πίσω κάποια προγραμματισμένα σχέδιά τους. Ο φορέας αυτός, που σε ελεύθερη απόδοση ονομάζεται Συμβούλιο Ελληνοποντιακής Δράσης και Υποστήριξης, αποτελείται από γυναίκες οι οποίες θα παρέχουν επικουρικές υπηρεσίες στο Ίδρυμα για στήριξη, διεύρυνση, ανάπτυξη και προβολή του θρησκευτικού, φιλανθρωπικού, εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου του.

Αποφασίστηκε λοιπόν το Σάββατο 13 Ιουνίου να πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση με κύριο θέμα την Πόντια γυναίκα, η οποία θα προβληθεί από τη σελίδα του φορέα στο facebook.

H εκδήλωση ήταν να πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου, όμως ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. «Μας πρόλαβε ο κορονοϊός. Έτσι σκεφτήκαμε να την κάνουμε ζωντανά από τη σελίδα του τμήματος στο facebook για όλα τα μέλη και τους φίλους του τμήματος. Μέσω του zoom μέλη του συμβουλίου θα γνωστοποιήσουν στον κόσμο την ύπαρξη του Ιδρύματος, τις λειτουργίες, τις δραστηριότητές του, ενώ μερικές κυρίες θα μιλήσουν για τη δική τους προσωπική ιστορία και τους προγόνους τους. Τις ιστορίες που βίωσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους» ανέφερε στο ekirikas.com το μέλος του φορέα, Δέσποινα Παπαδοπούλου.

Για τη συγκρότηση του φορέα, η Ελένη Χατζή δήλωσε στον Εθνικό Κήρυκα: «Η ιδέα αρχικά ήταν του Χαράλαμπου Βασιλειάδη, προέδρου του Ιδρύματος. Υπήρχε πάντοτε γυναικείο τμήμα αλλά τώρα θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, με στόχο να ενισχύσουμε το Ίδρυμα. Να τονίσω πως δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ποντιακής καταγωγής για να συμμετέχει. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Προσωπικά, έχω μεγαλώσει μέσα στο Ίδρυμα με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, ακούγοντας πολλές ιστορίες από τον Πόντο και την Παναγία Σουμελά».

phos

Την προσωπική ιστορία της γιαγιάς της θυμήθηκε η Μαρία Χατζηλαζαρίδου, όταν εκείνη γύρισε στην Ελλάδα μόνη με τέσσερα παιδιά. «Όταν είσαι μικρός δεν καταλαβαίνεις. Αλλά τώρα πια καταλαβαίνω τη γιαγιά μου που έμεινε χήρα με τα τέσσερα παιδάκια, ήταν πάντα θυμωμένη και αυστηρή μαζί μας. Σήμερα αναρωτιέμαι πώς άντεξε αυτή η γυναίκα, έφυγε με τέσσερα παιδιά, χωρίς λεφτά, πήγε στην Ελλάδα και τα κατάφερε. Ήταν 28 ετών, της πήραν τον άντρα. Τώρα τα λέω στα παιδιά μου να μην τα ξεχάσουν».

Οι γυναίκες του φορέα «PHOS» έχουν ως στόχο να εντοπίσουν Πόντιους και από άλλες πολιτείες.

«Θέλαμε από χρόνια να γίνει αυτό το τμήμα και το καταφέραμε. Να δείξουμε στον κόσμο, στα παιδιά μας, στους Πόντιους, να τους πλησιάσουμε αυτούς που δεν μας ξέρουν, να έρθουν να μας βρουν. Είναι πάρα πολύς ο κόσμος και από άλλες πολιτείες» είπε στο ekirikas.com η Αθηνά Μπουρλά.

  • Με πληροφορίες από το ekirikas.com.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. κ. Μακάριος (φωτ. αρχείου: romfea.gr)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος: Η μάχη της Κρήτης έχει καταγραφεί με χρυσά γράμματα στις συνειδήσεις όλων των λαών του κόσμου

20/05/2022 - 10:07πμ
Η Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσατζή μιλά στην εκδήλωση που έγινε στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσατζή: Οι Έλληνες θα επιστρέψουν στη Μαριούπολη

4/05/2022 - 12:36μμ
DOUKAKIS
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ολυμπία Δουκάκις: Η ομογενής ηθοποιός που κέρδισε το Όσκαρ

1/05/2022 - 9:39πμ
(Φωτ.: Πέτρος Πετρίδης/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πέθανε η Μαρούλλα Ηλία, η μακροβιότερη Κύπρια στην Αμερική

28/04/2022 - 10:35πμ
Μνημείο του Γκεόργκι Κοστοπράφ και των Ελλήνων θυμάτων των σταλινικών διώξεων στο χωριό Μαλογιανισόλ (πηγή: www.hecucenter.ru)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Έλληνες που δόξασαν τη Μαριούπολη: Οι συγγραφείς και οι ποιητές που ζωντάνεψαν τη γλώσσα των προγόνων τους, από τη θρυλική Ταυρίδα

28/04/2022 - 9:33πμ
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. κ. Μακάριος (φωτ. αρχείου: romfea.gr)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Ημέρα των ANZACs

25/04/2022 - 3:31μμ
(Φωτ.: EPA/ Mick Tsikas Australia and New Zealand Out)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο εορτασμός της Αναστάσεως στο Σίδνεϊ

24/04/2022 - 1:30μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πρώτη φορά Πάσχα στην Ελλάδα για πολλούς ομογενείς που ήρθαν από την Ουκρανία – Τέσσερις δυναμικές γυναίκες μιλούν για τη δική τους Ανάσταση

23/04/2022 - 5:55μμ
H Ελιζαβέτα Πολυχρονίδη (πάνω, πρώτη από αριστερά) έξω από το κτήριο της Ελληνικής Κοινότητας Οδησσού (φωτ.: Facebook / Elizaveta Kuzminskaya-Polykhronidi)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Το Πάσχα στην Οδησσό προσπαθούσαμε να συνδυάσουμε τα έθιμα των Ελλήνων του Πόντου και των Ουκρανών»

23/04/2022 - 1:16μμ
(Φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Την αποστολή των Ευζώνων υποδέχθηκαν στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

22/04/2022 - 6:03μμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας)

ΕΟΔΥ: Ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων το «ύποπτο κρούσμα» στην Ελλάδα

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Riccardo Antimiani)

ECDC: Συστάσεις σε κράτη της ΕΕ να ετοιμάζουν στρατηγική εμβολιασμού για την ευλογιά των πιθήκων

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

FINA World Series Super Final: «Χρυσή» η Ελλάδα στο Κόμπο

6 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από του εορτασμούς για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο Ναύπλιο (φωτ.: EUROKINISSI/ Βασίλης Παπαδόπουλος)

Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας συμμετείχε σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

6 ώρες πριν
(Πηγή: YouTube/ThodorisSarivasilisMusic)

«Αλήθεια»: Νέο τραγούδι αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

7 ώρες πριν
evzones genoktonia athina 2022 20

Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Αυλαία σήμερα στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης στην Αθήνα

7 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign