pontosnews.gr
Πέμπτη, 10/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πρόδρομος Μηνασίδης: Θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί ο μεγαλύτερος σε ηλικία εν ενεργεία ποδοσφαιριστής

4/06/2020 - 6:33μμ
Πρόδρομος Μηνασίδης: Θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί ο μεγαλύτερος σε ηλικία εν ενεργεία ποδοσφαιριστής
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έκλεισε τα 74 του χρόνια πριν από τέσσερις μήνες και τα τελευταία 63 «γράφει» χιλιόμετρα στα γήπεδα. Ο Πρόδρομος Μηνασίδης είναι ο μεγαλύτερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής με δελτίο στον κόσμο και διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες. «Έμαθα ότι το ρεκόρ Γκίνες κατέχει ένας Ισραηλινός τερματοφύλακας και μάλιστα δύο χρόνια νεότερος από μένα. Εγώ αν ήμουν τερματοφύλακας, θα έπαιζα μέχρι τα 95 μου, ακόμη και με μπαστούνι!», είπε στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ποδοσφαιριστής από τη Δράμα, που λατρεύει το ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς γκολ και φάσεις.

Από το 1957 έως σήμερα στα γήπεδα, αν και από τη θέση του κεντρικού αμυντικού, έχει χάσει το… μέτρημα στα γκολ.

Το αγαπημένο του, όμως, ήταν αυτό που σημείωσε σε έναν αγώνα Κυπέλλου του Εδεσσαϊκού με τον Πανιώνιο: έκανε μία εντυπωσιακή κεφαλιά-ψαράκι, με την μπάλα να πηγαίνει αρχικά στη συμβολή των δοκών του τέρματος και εν συνεχεία να καταλήγει χαμηλά στα δίχτυα.


Ο Πρόδρομος Μηνασίδης σε βράβευσή του πριν από μερικά χρόνια (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κρατά στα χέρια του το αθλητικό δελτίο που αποδεικνύει την ενεργή του δράση και διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κάτι που να τον πτοεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ούτε και υστερεί σε τίποτα από τους κατά πολύ νεότερους συμπαίκτες και αντιπάλους του, όπως λέει. «Έχω παίξει σε 13 ομάδες με δελτίο και άλλες δέκα χωρίς δελτίο, σε ομάδες και αγώνες όπου έδιναν τα χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς», λέει ο Πρόδρομος Μηνασίδης χαρακτηρίζοντας «ζαρκάδια» και «ελάφια» τους 20χρονους αντιπάλους του. Ωστόσο, δίπλα τους νιώθει κι αυτός ακούραστος.

Ξεκίνησε από τα Σεβαστιανά Σκύρδρας
Η ποδοσφαιρική καριέρα του Πρόδρομου Μηνασίδη ξεκίνησε στα 11 του από τα Σεβαστιανά Σκύδρας. Στη συνέχεια βρέθηκε στον Εδεσσαϊκό, ο οποίος έκανε πορεία πρωταθλητισμού στην (τότε) Β’ Εθνική κατηγορία και αμέσως μετά σε ομάδες της Δράμας. Παράλληλα, συμμετείχε και στο πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων, ως μέλος της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κορονοϊός έβαλε απότομο τέλος στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο ο Πρόδρομος Μηνασίδης δεν αφήνει καμιά μέρα χωρίς προπόνηση. Καθημερινά συμμετέχει σε φιλικούς αγώνες στη Δράμα μεταξύ παλαιμάχων, βγάζοντάς τους όλους, όπως αναμενόταν, νοκ άουτ.

«Δεν αντέχουν όλοι οι συμπαίκτες μου τα ενενήντα λεπτά! Εγώ τους παρακινώ να παίξουν λίγο παραπάνω και τους παρακαλώ να μείνουν μέχρι το σφύριγμα της λήξης», λέει ο ακούραστος αθλητής, συμπληρώνοντας ότι αν δεν καταφέρει να τους πείσει, συνεχίζει τρέχοντας γύρω από το γήπεδο.

Ο Πρόδρομος Μηνασίδης έχει ήδη κάνει αναφορά στην ΕΠΣ καταθέτοντας όλα τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι έχει αξιώσεις για τη θέση στο Γκίνες. «Δεν θέλω να συγκριθώ με τα μεγαθήρια του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά εάν μπω στο βιβλίο Γκίνες, θα είναι τιμή για τη χώρα μας», δηλώνει στο «Πρακτορείο FM». Ωστόσο, όπως τονίζει, η μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση για τον ίδιο, όπως και για κάθε ποδοσφαιριστή, είναι η στιγμή που μπαίνει στο γήπεδο και εισπράττει το θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο, αλλά και τους συμπαίκτες του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: slgr.gr)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League: Κλήρωση για νέο πρωτάθλημα με βράβευση Ποστέκογλου – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

9/07/2025 - 10:42μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νέων Ανδρών αποκαλύπτονται στον ΟΠΑΠ

9/07/2025 - 7:20μμ
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Ασημένιος» στο Παγκόσμιο στρατιωτικό πρωτάθλημα πάλης ο Παγκαλίδης!

9/07/2025 - 10:41πμ
(Φωτ.: koe.org.gr)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική πόλο Κ16: Δεύτερη νίκη και πρόκριση στους «8» – 16-11 το Μαυροβούνιο

8/07/2025 - 8:37μμ
(Φωτ.: ΕΓΟ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο Τραμπολίνο: Ασημένιο μετάλλιο για την Αλεξάνδρα Εφραίμογλου

7/07/2025 - 8:48μμ
(Φωτ.: instagram)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κατερίνα Στεφανίδη: Σε νέους στίβους η Πόντια χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ – Έγινε μητέρα και το απολαμβάνει!

7/07/2025 - 7:53μμ
Η Chief People Officer του ΟΠΑΠ, Αιμιλία Στέλιαρου, ο Chief Retail Officer του ΟΠΑΠ, Ηλίας Κατσαρός και ο Sponsorships Director του ΟΠΑΠ, Γιώργος Ζούμας με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Νέων Ανδρών
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θερμή υποδοχή της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νέων Ανδρών από τον ΟΠΑΠ

7/07/2025 - 2:14μμ
(Φωτ.: United World Wrestling)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U20: Χάλκινο μετάλλιο ο Σαρίδης

7/07/2025 - 11:07πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ασημένιο για την Ελλάδα στα 4×100 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης εφήβων/νεανίδων

7/07/2025 - 8:35πμ
Ο Ολυμπιονίκης Εμμανουήλ Καραλής πανηγυρίζει μετά το επιτυχημένη προσπάθεια στο άλμα επί κοντώ στο 5.93 κατά τη διάρκεια του μίτινγκ «Fly Athens» στο Παναθηναϊκό Στάδιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρώτος ο Καραλής στο «Fly Athens 2025» – «Πέταξε» στα 6 μέτρα και έκανε νέο ρεκόρ αγώνων

6/07/2025 - 11:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17α Τενεδίων Δρώμενα: Ο Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων τιμά τη μνήμη του Αγίου Αβούδιμου

7 ώρες πριν
Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στο Ασπροχώρι Ωρωπού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Φωτιά στον Ωρωπό: Δύο τα δύσκολα μέτωπα – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

7 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από παλαιότερο Φεστιβάλ Παράδοσης (φωτ.: facebook / Δήμος Θέρμης)

Με έντονη ποντιακή παρουσία το 4ο Φεστιβάλ Παράδοσης του Δήμου Θέρμης

8 ώρες πριν
(Φωτ.: slgr.gr)

Super League: Κλήρωση για νέο πρωτάθλημα με βράβευση Ποστέκογλου – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Τέσσερις Κινέζοι υπήκοοι συνελήφθησαν για κατασκοπεία – Την Πέμπτη οδηγούνται στον εισαγγελέα

9 ώρες πριν
Μαθήτριες σε ελληνικό σχολείο της Φάτσας (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμ. ΙΑ')

Μαρτυρία Ευστράτιου και Μελέτιου Σιδηρόπουλου: Το σύνταγμα ήταν το δηλητήριο που μας κρυφοπότισαν οι Τούρκοι

9 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign