pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον ήρωα σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη στην Κάρπαθο (φωτο)

23/05/2020 - 10:59μμ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον ήρωα σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη στην Κάρπαθο (φωτο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανταχού παρούσες, εξασφαλίζοντας τα σύνορα της χώρας διεμήνυσε ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στην Κάρπαθο για τον σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν και δεν επιτρέπουν και δεν ανέχονται την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από κανέναν», διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην ομιλία του.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανταχού παρούσες, εξασφαλίζοντας τα σύνορα της χώρας, ενώ παράλληλα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να καλύψουν βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών σε καιρό ειρήνης», πρόσθεσε.

«Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης αποτελεί πρότυπο ηρωισμού και λεβεντιάς. Υπηρέτησε αξίες και ιδανικά σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, έχοντας βαθιά χαραγμένη μέσα του την αγάπη για την πατρίδα. Δική μας υποχρέωση είναι να μην επιτρέπουμε οι θυσίες των ανθρώπων μας, που έπεσαν στο καθήκον, να πάνε χαμένες, να ξεχαστούν. Οι θυσίες αυτές πρέπει να λειτουργούν ενισχυτικά και να ενδυναμώνουν τη θέληση μας για την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων» παρατήρησε.

Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στη μονάδα του ήρωα σμηναγού την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά όπου στα αποδυτήρια, όπου αλλάζουν οι Ιπτάμενοι, υπάρχει μία κενή θέση.


Το μνημείο προς τιμή του αδικοχαμένου σμηναγού που έπεσε στις 23 Ιουλίου 2006 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου ΥΠΕΘΑ /STR)

«Δεν αλλάζει ποτέ κανένας εκεί. Είναι ένα μνημείο, διαφορετικό, απλό αλλά πανίσχυρο στην καρδιά πραγματικά της μονάδας που είχε τον Κωνσταντίνο Ηλιάκη στις τάξεις της, στα Χανιά, την 115 Πτέρυγα Μάχης. Είναι επίσης η απόδειξη ότι η Πολεμική Αεροπορία και οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν να θυμούνται και να τιμούν αυτούς τους ανθρώπους, ιδίως αυτούς που έπεσαν στο καθήκον. Είναι επίσης η υπενθύμιση ότι ο αγώνας αυτός για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας είναι και διαρκής και επικίνδυνος και κάποιες φορές και μοιραίος.

»Είναι επίσης το ίχνος αυτών των στελεχών, ιδίως των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που καθημερινά σκεπάζουν προστατευτικά με τα φτερά τους το Αιγαίο, αυτές εδώ τις θάλασσες, αυτά εδώ τα νησιά, αυτόν εδώ τον τόπο, σε μια αναμέτρηση όχι μόνο με την επιβουλή, κάθε επιβουλής, το ξέρουν αυτοί, αλλά πολλές φορές και με τα όρια των αντοχών ανθρώπου και μηχανής.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου ΥΠΕΘΑ /STR)

»Και είναι τελικά και η πεποίθηση ότι ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης είναι άλλος ένας ήρωας, σαν όλους αυτούς που «πότισαν» το δέντρο της ελευθερίας της Ελλάδας με το αίμα τους, όπως «ποτίζεται» με αίμα ηρώων κάθε δέντρο ελευθερίας, όπως είπε κάποιος σοφός και ότι αυτή τη θυσία δεν την ξεχνάμε, αλλά δε πρέπει και να την ξεχάσουμε γιατί, αν την ξεχάσουμε, θα ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και γιατί είμαστε ελεύθεροι. Ας μην ξεχάσουμε λοιπόν, ας προσπαθήσουμε να φανούμε απλά αντάξιοι της θυσίας του Κωνσταντίνου Ηλιάκη», κατέληξε.

«Η θυσία του σαφές μήνυμα της πίστης στην πατρίδα»
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισήμανε ότι ο σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης «πιστός στον όρκο που είχε δώσει, εκτέλεσε την αποστολή του, στέλνοντας για ακόμη μία φορά το ηχηρό μήνυμα ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε κανέναν. Η θυσία του, όπως και η θυσία όλων των στελεχών που χάθηκαν σε καιρό ειρήνης, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους, είναι το βαρύ τίμημα που πληρώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι οικογένειες τους, πλην όμως αποτελεί σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση της πίστης, της αφοσίωσης και της αγάπης των στελεχών αυτών για την πατρίδα».


Ο ΑΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αδερφός του αδικοχαμένου σμηναγού Φίλιππος Ηλιάκης και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου ΥΠΕΘΑ /STR) )

Παράλληλα διαβεβαίωσε ολόκληρη την Ελλάδα, «ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και θα παραμείνουν εγγυήτριες της ανεξαρτησίας μας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, με το προσωπικό τους έτοιμο να βαδίσει στην οδό της τιμής και του χρέους, με σκοπό τη συντριβή του επιβουλέα που θα κάνει το μοιραίο λάθος να τις υποτιμήσει».

«Με τη σημερινή σεμνή τελετή αποδίδουμε τιμές σε ακόμη έναν αξιωματικό που πρόσθεσε με το αίμα του τη δική του σελίδα στην ένδοξη ελληνική ιστορία. Για να αποκτήσει όμως η θυσία του Κώστα Ηλιάκη ακόμη μεγαλύτερη αξία, είναι υποχρέωση μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά, άοκνα και μη φειδόμενοι κόπου, χρόνου και προσπαθειών για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ανεξαρτησίας της χώρας», κατέληξε.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στο λιμάνι του νησιού.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ζεύγος αεροσκαφών F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης πετούσε σε χαμηλό ύψος, αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη του ήρωα σμηναγού.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Δωδεκανήσων της ΝΔ Ιωάννης Παππάς και Βασίλειος Υψηλάντης, η έπαρχος Καρπάθου και ηρωϊκής νήσου Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιος, ο αδερφός του εκλιπόντος Φίλιππος Ηλιάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Καρπάθου, Ιωάννη Λυριστή.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

ΥΠΕΘΑ: Σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές των οπλιτών θητείας – Τι προβλέπεται στην ΚΥΑ

16/10/2025 - 4:31μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμική Αεροπορία: Η συμμετοχή της 337 Μοίρας στην άσκηση «VOLFA 2025», στη Γαλλία

10/10/2025 - 5:04μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Τατόι: Εκπαιδευτικό αεροπλάνο βγήκε από το διάδρομο απογείωσης

8/10/2025 - 12:56μμ
Το τουρκικό πλοίο Riri Reis (φωτ.: Marine Traffic)
ΑΜΥΝΑ

Απέπλευσε από τη Σμύρνη το τουρκικό «ερευνητικό» σκάφος Piri Reis – Αντι-NAVTEX εξέδωσε η Ελλάδα

4/10/2025 - 9:43πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA /  Mehmet Ozdogru / Anatolian Agency)
ΑΜΥΝΑ

Τουρκία: Νέα NAVTEX για έρευνες του «Piri Reis» στο Αιγαίο – Η απάντηση της Ελλάδας

3/10/2025 - 9:19πμ
Παρουσίαση από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, του νομοσχεδίου για τον χάρτη μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή, Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025. (Φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Το χάρτη «μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή» παρουσίασε ο Νίκος Δένδιας

30/09/2025 - 6:31μμ
Στην πίσω σειρά διακρίνονται ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας (δεύτερος από αριστερά) και ο Ιταλός ομόλογός του Γκουΐντο Κροσέτο (δεύτερος από δεξιά) κατά την υπογραφή του Μνημονίου για τη ναυτική συνεργασία Ελλάδας - Ιταλίας (φωτ.: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

Μνημόνιο ναυτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας και συμφωνία αγοράς 2+2 φρεγατών

29/09/2025 - 8:42μμ
Ο Νίκος Δένδιας στην Τρίπολη, για την επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς (φωτ.: Χ / Nikos Dendias)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας: Σχολή drones στην Τρίπολη – Χρειαζόμαστε Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλισμένες και ευέλικτες

28/09/2025 - 5:41μμ
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, για τη Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων 2024-2035, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024. 
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας: Απεδείχθη ότι ορθώς προτάξαμε την αγορά των F-35

26/09/2025 - 7:10μμ
Εικόνα από την Εθνική Διακλαδική Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 23» 
(φωτ. αρχείου: ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

«Παρμενίων-25»: Την Παρασκευή αρχίζει η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας

25/09/2025 - 4:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ - trailer)

Ιωάννης Καποδίστριας: Η θυσία του έγινε το θεμέλιο ενός ολόκληρου έθνους – Η ταινία

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Eurokinissi Sports)

Euroleague: Απίστευτη ανατροπή υπέρ του Ολυμπιακού – Κέρδισε 95-94 την Μακάμπι Τελ Αβίβ

5 ώρες πριν
Τμήμα του εξώφυλλου του βιβλίου «Υπερασπιστές της Δημοκρατίας» (πηγή: Εκδ. Ινφογνώμων)

Σταύρος Καλεντερίδης: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του «Υπερασπιστές της Δημοκρατίας»

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Pexels / Luis Quintero)

Ευρωκοινοβούλιο: Απαγορεύεται η πρόσβαση στα social media για ανήλικους κάτω των 13 ετών

6 ώρες πριν
O Ντόναλντ Τραμπ καλωσορίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα, τον περασμένο Αύγουστο (φωτ. αρχείου: EPA / Gavriil Grigorov/ Sputnik / Kremlin POOL)

Τετ α τετ Πούτιν και Τραμπ στη Βουδαπέστη για την Ουκρανία

7 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/en.pontion.peristeriou)

Ένωση Ποντίων Περιστερίου: Στις 19 Οκτωβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign