pontosnews.gr
Παρασκευή, 27/05/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ελεύθερες οι μετακινήσεις προς όλα τα νησιά από Δευτέρα 25 Μαΐου – Πώς θα γίνονται τα ταξίδια με το πλοίο

23/05/2020 - 10:51πμ
Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ 2020-2021: Έσπασε το φράγμα των 300.000 αιτήσεων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Από τη Δευτέρα 25 Μαΐου θα επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις των πολιτών και προς τα υπόλοιπα νησιά της χώρας, καθώς έως σήμερα ελεύθερη είναι μόνο η μετάβαση προς την Κρήτη. Από το λιμάνι του Πειραιά για τη συγκεκριμένη ημέρα έχουν προγραμματιστεί 7 δρομολόγια πλοίων (δύο για Κυκλάδες ένα για Χίο Μυτιλήνη και τέσσερα για την Κρήτη). Από τη Ραφήνα θα αναχωρήσει ένα πλοίο για τις Κυκλάδες και τρία από το Λαύριο, δύο για Κέα – Κύθνο – Σύρο και ένα για Αγ.Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα.

Σημειώνεται ότι στα πλοία εφαρμόζεται νέο πρωτόκολλο επιβατών όπου το κάθε πλοίο μπορεί να φιλοξενεί μόνο το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.

Εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι για την πρώτη ημέρα των ελεύθερων μετακινήσεων προς τα υπόλοιπα νησιά οι κρατήσεις επιβατών είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς πολύ κόσμος με εξοχικές κατοικίες σε αυτά περίμενε τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Ωστόσο εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν κίνηση αυτή θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και τις επόμενες ημέρες.

Έως σήμερα το πρωί του Σαββάτου οι κρατήσεις για το πλοίο «Blue star naxos», που πραγματοποιεί τη Δευτέρα 25/05 από το λιμάνι του Πειραιά, το δρομολόγιο Πάρο-Νάξο-Δονούσα-Αιγιάλη-Αστυπάλαια έφθασαν τις 600 με 170 οχήματα. Επίσης για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» που πραγματοποιεί την ίδια ημέρα από τον Πειραιά το δρομολόγιο για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Θήρα, είχαν κοπεί έως σήμερα το πρωί 360 εισιτήρια. Από το λιμάνι της Ραφήνας για το «super ferry II» με προορισμό Άνδρο, Τήνο, Μύκονο η πληρότητα με το νέο πρωτόκολλο επιβατών έφθανε έως σήμερα το πρωί το 90%.

Οι επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοΐας πριν από την επιβίβασή τους, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων Covid-19, θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Το ερωτηματολόγιο, θα συμπληρώνεται από επιβάτες που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών.

Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να προμηθευτούν είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr). Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή Covid-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση. Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων(GDPR).

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω. Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, συγγενείς πρώτου βαθμού.

Εξάλλου, όλοι οι επιβάτες αλλά και το πλήρωμα θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας.

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας έχουν ήδη εκπαιδευθεί προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσμα κορονοϊού σε επιβάτη, ενώ τα πλοία μετά από κάθε δρομολόγιό τους θα απολυμαίνονται.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ενόψει της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών προς τα νησιά από τη Δευτέρα έχει αναφέρει ότι τα πρωτόκολλα των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας που ισχύουν έως τις 15/06 παρακολουθούνται καθημερινά και σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν θα επαναξιολογηθούν.

Για το θέμα αντιμετώπισης τυχόν κρούσματος κορονοϊού σε μικρό νησί ο υπουργός έχει αναφέρει ότι το Λιμενικό Σώμα θα παραλάβει το καλοκαίρι τρία πλωτά ασθενοφόρα και υπάρχει πλάνο παραλαβής τριών ακόμη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο από τα πλωτά ασθενοφόρα που θα παραληφθούν σύντομα, θα βρίσκονται σε νησιά των Κυκλάδων και το ένα στη Ρόδο.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π. Τσιριγώτης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θεσσαλονίκη – Φωτιά στο κτήριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου στην Αριστοτέλους (Φωτ.: Γιώργος Κωνσταντινίδης/MotionTeam)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά στο κτήριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου

27/05/2022 - 5:14μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκαν και στο Εφετείο η χήρα και ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις ελβετικές συντάξεις

27/05/2022 - 4:23μμ
(Πηγή φωτ.: YouTube)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο κτήριο που στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στην Αριστοτέλους

27/05/2022 - 3:32μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη σε κατάστημα κοντά στον Σταθμό Λαρίσης – Ένας τραυματίας

27/05/2022 - 2:15μμ
Θεσσαλονίκη – Επεισόδια μπροστά στη Σχολή Θετικών Επιστημών στο ΑΠΘ (Φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι τρεις συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στο ΑΠΘ

27/05/2022 - 1:49μμ
Θεσσαλονίκη – Ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης προσφέρει  στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αντίγραφο του Σταυρού που φιλοτέχνησε ο Φλωρεντινός ζωγράφος Τσιμαμπούε (Φωτ.: Γιώργος Κωνσταντινίδης / MotionTeam)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Θερμή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο ΥΜΑΘ

27/05/2022 - 1:19μμ
Λήψη από το λιμάνι του Πειραιά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/ Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή στη μητέρα της 5χρονης που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά

27/05/2022 - 10:41πμ
Στιγμιότυπο από τη συμπλοκή αστυνομικών και φοιτητών χθες το μεσημέρι στο ΑΠΘ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

27/05/2022 - 10:11πμ
(Φωτ.: pexels.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

27/05/2022 - 8:11πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Τι αλλάζει στα ΑΕΙ – Όσα περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο «Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ»

26/05/2022 - 9:30μμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)

Πού βαδίζουμε;

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Martial Trezzini)

Λίβερπουλ εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό των τελικών

17 λεπτά πριν
(Πηγή φωτ.:halkidikinews.gr)

Βαρθολομαίος από Χαλκιδική: Ελάτε στη Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο – Τι ευχήθηκε για τα ελληνοτουρκικά

40 λεπτά πριν
Θεσσαλονίκη – Φωτιά στο κτήριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου στην Αριστοτέλους (Φωτ.: Γιώργος Κωνσταντινίδης/MotionTeam)

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά στο κτήριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αποστόλης Παπανικολάου)

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έχει σήμερα γενέθλια, και όσο θέλει γίνεται

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Καταδικάστηκαν και στο Εφετείο η χήρα και ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις ελβετικές συντάξεις

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign