pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για τη μαρίνα Αλίμου

13/05/2020 - 1:57μμ
Υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για τη μαρίνα Αλίμου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου για 40 χρόνια στην εταιρεία «Άκτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ» έναντι τιμήματος 57,5 εκατ. ευρώ (σε όρους καθαρής παρούσας αξίας). Πρόκειται για την πρώτη παραχώρηση μαρίνας από το ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία ο προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction). Η συνολική αξία της συμφωνίας υπερβαίνει τα 177 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει το εφάπαξ καταβλητέο ποσό κατά την έναρξη της παραχώρησης, την ετήσια αμοιβή παραχώρησης και ποσοστό επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας.

Η μαρίνα Αλίμου είναι μία από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην ανατολική Μεσόγειο.

Η χερσαία ζώνη της έχει επιφάνεια περίπου 210.000 τ.μ., ενώ η θαλάσσια ζώνη της είναι επιφάνειας περίπου 428.000 τ.μ. Η μαρίνα Αλίμου προσφέρει σήμερα περίπου 1.100 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες ελλιμενισμού της αγοράς ναύλωσης σκαφών αναψυχής της Αθήνας.

Η εταιρεία «Άκτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ» θα υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις τη τάξης των 50 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων η μαρίνα Αλίμου θα εκσυγχρονισθεί και θα μετατραπεί σε έναν κορυφαίου επιπέδου τουριστικό λιμένα. Τα έργα ανάπτυξης, πέραν της ριζικής αναβάθμισης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και της δραστηριότητας απόθεσης/συντήρησης σκαφών, θα αφορούν, επιπλέον, στην αναγέννηση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας, μέσω της δόμησης 18.500 τ.μ. κτηριακών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου τουρισμού και αναψυχής που θα περιλαμβάνει ζώνες πρασίνου και περιπάτου, χώρους αναψυχής και εστίασης, καταστήματα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, γραφεία, παιδότοπο, χώρους υπαίθριων εκδηλώσεων κλπ. Με την προβλεπόμενη αναβάθμισή της μαρίνας Αλίμου αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη περιοχή του παραλιακού μετώπου της Αττικής, συνεισφέροντας στην ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας από το Φάληρο μέχρι το Ελληνικό.


Από αριστερά: Άδωνις Γεωργιάδης, Χρήστος Σταϊκούρας και Χάρης Θεοχάρης (φωτ.: Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)

Τη σύμβαση παραχώρησης υπέγραψαν εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Στέφανος Βλαστός. Εκ μέρους του παραχωρησιούχου, τη σύμβαση παραχώρησης υπέγραψαν ο Γιάννης Μωραΐτης, διευθύνων σύμβουλος της «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Μονοπρόσωπη ΑΕ» και ο Γιώργος Συριανός, διευθύνων σύμβουλος της «ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις ΑΕ» ως μέτοχος του παραχωρησιούχου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογούμενοι στην ΑΑΔΕ: «Έκρηξη» προσφυγών το 2025 – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

18/04/2026 - 10:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα η αυτόματη υποβολή από την ΑΑΔΕ – Τι πρέπει να ελέγξετε άμεσα

16/04/2026 - 10:28πμ
«Οικογενειακή φωτογραφία» από την τελετή υπογραφής της Σύμβασης Γεώτρησης για το Block 2 (βορειοδυτικό Ιόνιο), μεταξύ της κοινοπραξίας ExxonMobil - Energean - HELLENiQ Energy και της Stena Drilling στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιόνιο: Υπογράφηκε η σύμβαση για την πρώτη υπεράκτια γεώτρηση μετά από 50 χρόνια

15/04/2026 - 4:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Χαιρετάκης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Μικρή πτώση τιμών, αλλά η «ζώνη» των 2 ευρώ παραμένει

15/04/2026 - 12:20μμ
Στιγμιότυπο από τη Βαρβάκειο Αγορά, Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάσχα 2026: Τζίρος 1,5 δισ. αλλά λιγότερα προϊόντα στο καλάθι

14/04/2026 - 11:46πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/geralt-9301/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακό ευρώ: Οδικός χάρτης για το νόμισμα του μέλλοντος στην Ευρώπη

13/04/2026 - 4:58μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία 2026: «Προσγείωση» ανάπτυξης και άνοδος πληθωρισμού λόγω Μέσης Ανατολής

12/04/2026 - 10:21πμ
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης (Curtain Raiser) στην έδρα του Οργανισμού στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/SHAWN THEW)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: «Συναγερμός» για την παγκόσμια οικονομία λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή

9/04/2026 - 6:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τον τρόπο αμοιβής κατά τις αργίες από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα

8/04/2026 - 8:09μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Μαΐου 2026

6/04/2026 - 7:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΕΛΑΣ: Σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών ο ανήλικος που παρέσυρε και εγκατέλειψε τη 16χρονη στη Λιοσίων

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League – Play Off: Σκόρπισε τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ – «Ζωντανός» ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο

33 λεπτά πριν
Το Ισλαμαμπάντ προετοιμάζεται για τις αβέβαιες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν (φωτ.: EPA / Sohail Shahzad)

Μέση Ανατολή: Το Ιράν δεν έχει αποφασίσει αν θα προσέλθει στις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)

Φιντάν: Υπάρχουν μουσουλμανικές χώρες ενοχλημένες με τη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Εύβοια: Συνελήφθη 56χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια στην περιοχή Πλατάνα

2 ώρες πριν
Υποδοχή των Ρώσων μπροστά στο κτήριο της όπερας, τον Απρίλιο του 1916 (πηγή: Αρχείο Μ. Τερζοπούλου / orthodoxiapontos.blogspot.com)

Μαρτυρία Νικόλαου Μπαλκίδη: Πριν μπούνε στα πράματα οι Νεότουρκοι, όλο αγαθοσύνη ήτανε ο Τούρκος μαζί μας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign