pontosnews.gr
Σάββατο, 23/09/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στοχοποίηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τουρκικό περιοδικό

11/05/2020 - 1:55μμ
Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας και τον εκπρόσωπο της Προεδρίας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ειδική έκδοση 176 σελίδων του τουρκικού φιλοϊσλαμικού περιοδικού Gerçek Hayat, που ανήκει στον εκδοτικό όμιλο της γνωστής φιλοκυβενητικής εφημερίδας Yeni Şafak, στοχοποιεί ηγετικά μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία, μεταξύ αυτών τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά και γνωστούς Τούρκους πολιτικούς και ισχυρούς επιχειρηματίες, ισχυριζόμενη ότι συνεργάστηκαν με το κίνημα του Φετουλάχ Γιουλέν.

Η ειδική έκδοση με τίτλο «FETO: Ποιος είναι ο αρχιτρομοκράτης Φετουλάχ Γκιουλέν; 100 ετών ιστορία της πιο ποταπής τρομοκρατικής οργάνωσης», που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα και θα μείνει στην κυκλοφορία έως τον Σεπτέμβριο του 2020, στοχοποιεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο προβάλλοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς ·ότι ήταν μεταξύ εκείνων που βοήθησαν τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν να οργανώσει το (αποτυχημένο) πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Μάλιστα δημοσιεύει στο εξώφυλλο φωτογραφίες ορισμένων από εκείνους που στοχοποιεί ως συνεργάτες του Γκιουλέν, μεταξύ των οποίων και τη φωτογραφία του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκτός από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στοχοποιείται επίσης ο Αρχιραββίνος της εβραϊκής κοινότητας της Τουρκίας, ο πρώην Πατριάρχης της Αρμενίων της Τουρκίας Σνόρκ Καλουστιάν, αλλά και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄. Η λίστα αναφέρει επίσης ονόματα αποθανόντων Τούρκων (όπως του Ισμέτ Ινονού, Μπουλέντ Ετσεβίτ, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ,) ανώτατων στελεχών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, μεγαλοϊδιοκτητών ΜΜΕ της Τουρκίας αλλά και ξένων ηγετών όπως της Χίλαρι Κλίντον.

Με ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταγγέλλει πως το δημοσίευμα «στοχοποιεί μέλη της κοινότητας και θρησκευτικούς ηγέτες με αναληθείς ισχυρισμούς». Επίσης, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο facebook αναφέρονται τα εξής: «Σε δημοσίευμα του περιοδικού Gerçek Hayat στοχοποιούνται μέλη των (σ.σ. μειονοτικών) κοινοτήτων και θρησκευτικοί ηγέτες, με αποτέλεσμα να δυσαρεστούνται οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι που είναι μέλη του λαού μας. Θεωρούμε απαραίτητη την πληροφόρηση του κοινού, καθώς όσο είναι ιδιαίτερα λυπηρή η πράξη τόσο είναι και ιδιαίτερα σοβαροί και ανεύθυνοι οι μη ρεαλιστικοί ισχυρισμοί που προκαλούν ανησυχία στην Ορθόδοξη κοινότητα της Τουρκίας.

»Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανισθούν ρατσιστικά φαινόμενα και βεβηλώσεις, όπως συμβαίνει σε διάφορες χώρες. Και ο Εξοχότατος Πατριάρχης είναι βαθιά στενοχωρημένος που του επιρρίπτεται τέτοιου είδους μομφή, παρά την υποστήριξη που παρέχει στο πλαίσιο του εφικτού στο Κράτος μας. Θα θέλαμε να δηλώσουμε πως κάνοντας την ανακοίνωση αυτή στο αξιότιμο κοινό, είμαστε βέβαιοι πως οι αρμόδιες Κρατικές Αρχές θα πράξουν τα δέοντα».

Επίσης, η εβραϊκή κοινότητα της Τουρκίας σε ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Τwitter (9/5) αναφέρει (για το ίδιο γεγονός) τα ακόλουθα: «Καταδικάζουμε την διάκριση και την πρόκληση που προκαλούν δημοσιεύσεις με μη ρεαλιστικές κατηγορίες σε βάρος του Αρχιραββίνου μας. Αυτές οι δημοσιεύσεις μίσους, προκαλούν ζημία στην Τουρκία. Από την πλευρά μας ελπίζουμε σε άμεση αποκατάσταση των δημοσιεύσεων μίσους –μέσω της εκπαίδευσης και της νομικής οδού– καθώς πλήττουν την Τουρκία μας της οποίας αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αριάνα Φερεντίνου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παντελής Μπουκάλας, Βασιλική Σειρηνίδου και Παύλος Χατζημωυσής (φωτ.: Facebook / Εστία Νέας Σμύρνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μια ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στην Εστία Νέας Σμύρνης

20/09/2023 - 7:41μμ
Μαθητές και μαθήτριες στην έκθεση κειμηλίων από τη Μικρά Ασία (φωτ.: Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

«Μην ξεχνάτε τους Έλληνες» – Τα Χανιά θυμούνται, τα 101 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

20/09/2023 - 5:08μμ
Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή σήμερα «βρίσκεται» στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Νίκος Πάχτας / πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή στη φλεγόμενη Σμύρνη το 1922 – Η γνωριμία με τον Βενιζέλο, το Ιωνικό Πανεπιστήμιο

20/09/2023 - 10:07πμ
Ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός μετά την κατάθεση στεφάνου (φωτ.: Facebook / Δήμος Λευκάδας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η Λευκάδα δεν ξέχασε τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

19/09/2023 - 2:57μμ
(Πηγή: Facebook.com/Giannis Demirtzoglou)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

130 χρόνια Ζωγράφειο Λύκειο, 130 χρόνια προσφοράς στον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης

19/09/2023 - 8:37πμ
Στεφάνια στο Ηρώο Πεσόντων της Πρέβεζας (φωτ.: preveza.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Τίμησαν τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας σε Πρέβεζα και Νέα Σελεύκεια

18/09/2023 - 6:33μμ
Κατάθεση στεφάνου από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού (φωτ.: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Γεμάτες μνήμες οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

18/09/2023 - 9:11πμ
Τα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας κατά την επίσκεψή τους στη Σμύρνη (φωτ.: facebook/Δημήτρης Βερβεσός)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος: Επίσκεψη μνήμης στη Σμύρνη

17/09/2023 - 10:28μμ
Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας «Εστία Φιλαδελφέων Ατταλος Β’» (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Δήμος Ωραιοκάστρου: Τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

17/09/2023 - 9:20μμ
Μνημόσυνο στο ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Βέροιας (φωτ.: Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης, Καμπανίας / Γεράσιμος Μπεκές)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η Βέροια θυμήθηκε τους Μικρασιάτες – «Έζησαν τη φρίκη της μανίας και του μίσους των Τούρκων»

17/09/2023 - 7:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το λιμάνι της Αίγινας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Στέλιος Μισίνας)

Αίγινα: 14χρονος μαθητής φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του

45 λεπτά πριν
Το ζεύγος Μενέντεζ προσέρχεται στο Λευκό Οίκο τον περασμένο Ιούνιο (φωτ.: EPA/Ting Shen / POOL)

Ρόμπερτ Μενέντεζ: «Αβάσιμες οι κατηγορίες» – Τι υποστηρίζει η ομοσπονδιακή εισαγγελία

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από το αφιέρωμα στον Χάρρυ Κλυνν το οποίο παρουσιάστηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης (φωτ.: facebook/Γεώργιος Μπουδλής)

Η Καλαμαριά έδωσε το όνομα του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν) στο γήπεδο του Απόλλωνα

2 ώρες πριν
Ο Μίλτος Τεντόγλου με το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (φωτ.: EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος)

Για τρίτη φορά υποψήφιος για καλύτερος Ευρωπαίος αθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου

3 ώρες πριν
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρύσανθος (φωτ.: pavmir.ru)

Αποκαλυπτήρια της προτομής του μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρύσανθου στην Πιερία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)

Πολίτικο ταούκ κιοκσού – Το αγαπημένο γλυκό των σουλτάνων του Τοπ Καπί

4 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign