pontosnews.gr
Τετάρτη, 5/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στοχοποίηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τουρκικό περιοδικό

11/05/2020 - 1:55μμ
Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας και τον εκπρόσωπο της Προεδρίας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ειδική έκδοση 176 σελίδων του τουρκικού φιλοϊσλαμικού περιοδικού Gerçek Hayat, που ανήκει στον εκδοτικό όμιλο της γνωστής φιλοκυβενητικής εφημερίδας Yeni Şafak, στοχοποιεί ηγετικά μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία, μεταξύ αυτών τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά και γνωστούς Τούρκους πολιτικούς και ισχυρούς επιχειρηματίες, ισχυριζόμενη ότι συνεργάστηκαν με το κίνημα του Φετουλάχ Γιουλέν.

Η ειδική έκδοση με τίτλο «FETO: Ποιος είναι ο αρχιτρομοκράτης Φετουλάχ Γκιουλέν; 100 ετών ιστορία της πιο ποταπής τρομοκρατικής οργάνωσης», που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα και θα μείνει στην κυκλοφορία έως τον Σεπτέμβριο του 2020, στοχοποιεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο προβάλλοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς ·ότι ήταν μεταξύ εκείνων που βοήθησαν τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν να οργανώσει το (αποτυχημένο) πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Μάλιστα δημοσιεύει στο εξώφυλλο φωτογραφίες ορισμένων από εκείνους που στοχοποιεί ως συνεργάτες του Γκιουλέν, μεταξύ των οποίων και τη φωτογραφία του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκτός από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στοχοποιείται επίσης ο Αρχιραββίνος της εβραϊκής κοινότητας της Τουρκίας, ο πρώην Πατριάρχης της Αρμενίων της Τουρκίας Σνόρκ Καλουστιάν, αλλά και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄. Η λίστα αναφέρει επίσης ονόματα αποθανόντων Τούρκων (όπως του Ισμέτ Ινονού, Μπουλέντ Ετσεβίτ, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ,) ανώτατων στελεχών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, μεγαλοϊδιοκτητών ΜΜΕ της Τουρκίας αλλά και ξένων ηγετών όπως της Χίλαρι Κλίντον.

Με ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταγγέλλει πως το δημοσίευμα «στοχοποιεί μέλη της κοινότητας και θρησκευτικούς ηγέτες με αναληθείς ισχυρισμούς». Επίσης, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο facebook αναφέρονται τα εξής: «Σε δημοσίευμα του περιοδικού Gerçek Hayat στοχοποιούνται μέλη των (σ.σ. μειονοτικών) κοινοτήτων και θρησκευτικοί ηγέτες, με αποτέλεσμα να δυσαρεστούνται οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι που είναι μέλη του λαού μας. Θεωρούμε απαραίτητη την πληροφόρηση του κοινού, καθώς όσο είναι ιδιαίτερα λυπηρή η πράξη τόσο είναι και ιδιαίτερα σοβαροί και ανεύθυνοι οι μη ρεαλιστικοί ισχυρισμοί που προκαλούν ανησυχία στην Ορθόδοξη κοινότητα της Τουρκίας.

»Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανισθούν ρατσιστικά φαινόμενα και βεβηλώσεις, όπως συμβαίνει σε διάφορες χώρες. Και ο Εξοχότατος Πατριάρχης είναι βαθιά στενοχωρημένος που του επιρρίπτεται τέτοιου είδους μομφή, παρά την υποστήριξη που παρέχει στο πλαίσιο του εφικτού στο Κράτος μας. Θα θέλαμε να δηλώσουμε πως κάνοντας την ανακοίνωση αυτή στο αξιότιμο κοινό, είμαστε βέβαιοι πως οι αρμόδιες Κρατικές Αρχές θα πράξουν τα δέοντα».

Επίσης, η εβραϊκή κοινότητα της Τουρκίας σε ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Τwitter (9/5) αναφέρει (για το ίδιο γεγονός) τα ακόλουθα: «Καταδικάζουμε την διάκριση και την πρόκληση που προκαλούν δημοσιεύσεις με μη ρεαλιστικές κατηγορίες σε βάρος του Αρχιραββίνου μας. Αυτές οι δημοσιεύσεις μίσους, προκαλούν ζημία στην Τουρκία. Από την πλευρά μας ελπίζουμε σε άμεση αποκατάσταση των δημοσιεύσεων μίσους –μέσω της εκπαίδευσης και της νομικής οδού– καθώς πλήττουν την Τουρκία μας της οποίας αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αριάνα Φερεντίνου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: facebook.com/estia1930ns)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης: Όταν οι κλωστές υφαίνουν ιστορία – Το κοπανέλι από τις χρυσοχέρες Μικρασιάτισσες

4/08/2026 - 4:35μμ
«Θεοτόκεια» 2025 στην αυλή της  Κουμαριώτισσας του Νεοχωρίου, στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: Facebook / ΝΕΟΧΩΡΙ ΒΟΣΠΟΡΟΥ - YENIKOY BOGAZICI)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Κωνσταντινούπολη: Αρχίζουν σήμερα τα «Θεοτόκεια» – Η ρωμαίικη μνήμη ζωντανεύει στο Νεοχώρι

4/08/2026 - 11:20πμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών και του Δήμου Καβάλας στην Πλατεία Καπνεργάτη. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Κώστας Σαραϊδάρης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Καβάλα: Ένα «Μουσικό Χαρμάνι» ένωσε τις μελωδίες της Μικράς Ασίας με το ρεμπέτικο

3/08/2026 - 7:36μμ
(Φωτ.: Νατάσσα Παπαγιαννοπούλου / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Ξάνθη: Από την προσφυγιά στις «100 γλυκές χρονιές» – Ένα ζαχαροπλαστείο και η ιστορία μιας πόλης μέσα από τις γεύσεις της

27/07/2026 - 1:59μμ
Η Κρήνη της Ερυθραίας, ο σημερινός Τσεσμές. Αρχειακή φωτογραφία: Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών · Σύγχρονη λήψη: αρχείο Δημήτρη Ν. Θωμαδάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

«Άγιε μου Παντελέημονα»: Το τραγούδι της Ερυθραίας που έγινε καημός της προσφυγιάς

27/07/2026 - 1:03μμ
Κολυμβητές συμμετέχουν στον 15ο Κολυμβητικό Διάπλου Μικρασιατικής Μνήμης, στη Λέσβο, Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάρκου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Λέσβος: 110 κολυμβητές τίμησαν τη Μικρασιατική Μνήμη στον 15ο Διάπλου της Γέρας

27/07/2026 - 12:35μμ
(Φωτ.: chiosphotos.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Χίος: Αναβίωσε για μια ακόμη χρονιά η άφιξη των Μικρασιατών προσφύγων με τα ψαροκάικα – Μαζί τους και η εικόνα της Αγίας Παρασκευής

27/07/2026 - 10:07πμ
Καππαδοκικές ελληνικές γυναικείες φορεσιές, μεταξύ των οποίων εορταστικές και νυφικές ενδυμασίες, κυρίως από την περιοχή της Νίγδης. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην προσωρινή έκθεση «Μικρά Ασία» του Μουσείου Μπενάκη (φωτ.: Catlemur / Wikimedia Commons)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Οι γυναίκες της Σινασού και οι «επίσημες» παραδοσιακές φορεσιές τους – Τα σπάνια κεντήματα μιας χαμένης πατρίδας

26/07/2026 - 7:28μμ
Μέλη μικρασιατικών σωματείων μεταφέρουν την εικόνα της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους του Καστέλλου Χίου. Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 (φωτ.: alithia.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Από την Κρήνη στο Καστέλλο Χίου: Η εικόνα της Αγίας Παρασκευής που πέρασε το Αιγαίο

26/07/2026 - 3:06μμ
Ο αποχαιρετισμός στη Σινασό της Καππαδοκίας για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, το 1918 (πηγή: Αρχείο Σωματείου «Η Νέα Σινασός»)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Πώς η μετανάστευση στη Μικρά Ασία άλλαξε τον χάρτη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

25/07/2026 - 10:39πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Γιατί τρώμε ψάρι – Χαψία τούφα στο γιορτινό τραπέζι

23 δευτερόλεπτα πριν
Ουκρανοί πυροσβέστες επιχειρούν μετά τις επιθέσεις με drone στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026 (πηγή: X / Volodymyr Zelenskyy)

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν πιέζει τα αποθέματα των PAC-3 – Νέα έκκληση Ζελένσκι μετά τη νυχτερινή επίθεση με 17 νεκρούς

25 λεπτά πριν
To φορτηγό αεροσκάφος της Antonov Airlines στο αεροδρόμιο του Αννόβερο, όπου έκανε έκτακτη προσγείωση (πηγή: Χ / Visegrád 24)

Συναγερμός στη Λειψία: Drone κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος – Έκτακτη προσγείωση cargo της DHL

49 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κιθαιρώνας: Η φωτιά «καταπίνει» τη Δυτική Αττική – Συγκλονιστικό timelapse

1 ώρα πριν
Το νέο κτήριο της πρεσβείας της Αργεντινής στην Μπραζίλια, κατά τα εγκαίνιά του στις 29 Ιουλίου 2011, παρουσία της τότε προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, της τότε προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (φωτ.: EPA/Fernando Bizerra Jr)

Αργεντινή-Βραζιλία: Στα άκρα η διπλωματική κρίση – Αποχωρούν οι πρεσβευτές

2 ώρες πριν
Η Χρύσα Μαυρίδου (πρώτη αριστερά) στην κριτική επιτροπή του 2ου Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στην Ακρινή Κοζάνης. Σάββατο 1 Αυγούστου 2026 (φωτ.: kozan.gr)

Ποντιακή γαστρονομία: Ποιος θα κρατήσει ζωντανές τις συνταγές όταν φύγουν οι γιαγιάδες;

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign